Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

όλα τα ποδήλατα για όλους είναι (εγώ έχω XS frame, είμαι 1.65!)

Τι πλεονέκτημα εχει το fixed ποδηλατο? Αντιλαμβανομαι σε πολλούς ειναι αχρείαστος ο διπλός και ιδικά ο τριπλός δίσκος μπροστά  αλλα χωρις πίσω ταχύτητες τι κερδίζεις?το έξτρα βάρος?

Εγω πχ αν επέλεγα τωρα ποδήλατο και σύμφωνα με τις αναγκες μου τα τελευταία χρονια που ασχολούμαι θα ηθελα να εχει μονο δισκο μπροστά και 8-9 ταχύτητες πίσω .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι πλεονέκτημα εχει το fixed ποδηλατο? Αντιλαμβανομαι σε πολλούς ειναι αχρείαστος ο διπλός και ιδικά ο τριπλός δίσκος μπροστά  αλλα χωρις πίσω ταχύτητες τι κερδίζεις?το έξτρα βάρος?

Εγω πχ αν επέλεγα τωρα ποδήλατο και σύμφωνα με τις αναγκες μου τα τελευταία χρονια που ασχολούμαι θα ηθελα να εχει μονο δισκο μπροστά και 8-9 ταχύτητες πίσω .

κοιτα τα πετάλια με το πόδι είναι ένα, με αυτά κόβω ταχύτητα, με αυτά σπριντάρω με αυτά φρενάρω.

άρα ένα μεγάλο θέμα με το fixed είναι η αίσθηση με το engagment που χεις με το ποδήλατο και πως δεν εξαρτιέσαι από πολλά μηχανικά μέρη. 

"πλεονεκτήματα"..φάση είναι σάρεσει η δεν σαρέσει.

κυρίως προσφέρει απλότητα. ένα δίσκο ένα crankset και δώσε πετάλι όσο βαστάς. λίγο maintenance (μόνο λάστιχα). λίγα μηχανικά μέρη και φυσικά λιγότερο κόστος να κάνεις ένα σοβαρό ποδήλατο.

δες πόσο έχει ένα καλό groupset πχ της SRAM,

στη δικιά σου περίπτωση που φαντάζομαι το θες για road/gravel θες την SRAM FORCE1 ή Ρival 1(μου λες ένα δίσκο.) 1000 kai 450€ αντίστοιχα.

εγώ που δεν θέλω ούτε φρένα, ούτε το ένα ούτε το άλλο, παίρνω την omnium της SRAM με 190€ ευρώ και μετά δίνω πόνο. Τα υπόλοιπα προτιμώ να τα δώσω σε ένα καλύτερο set hub τροχών και πάει λέγοντας..

επίσης το βάρος... εγώ με αλουμίνιο frame και καρμπόν μόνο το πιρούνι είμαι στα 6.75 κιλά..(αλλά γενικά το build είναι από τα καλά.)

επίσης για μένα επειδή έχω μόνο μια σχέση (48χ17) ναι μεν με περιορίζει σε δύσκολα κομμάτια με κλίσεις αλλά με κάνει και καλύτερο γιατί τα δίνω όλα, ενώ ένας μέσσος κούρσας θα κατέβαζε και θα την ανέβαινε ποιο χαλαρά. αλλά ξαναλέω ΕΓΩ γουστάρω να πάρω τα ποδια μου στο χέρι άλλοι δεν τους αρέσουν αυτά τα τερτίπια.

Φυσικά άμα είχα το βαλάντιο θα έπαιρνα και μια κούρσα αλλα έχω ακριβά γούστα.. :P

αχ...http://www.pedalroom.com/bike/2014-ritchey-road-logic-53cm-25158

• Like 1

Φυσικά άμα είχα το βαλάντιο θα έπαιρνα και μια κούρσα αλλα έχω ακριβά γούστα.. :P

αχ...http://www.pedalroom.com/bike/2014-ritchey-road-logic-53cm-25158

μπραβο ταβλωσες μας βραδιατικο! που παω ρε ο καραμητρος με 20ετιας peugeot 13 κιλα? χαχαχαχ

Ε με ψήσατε, θα πάω την Παρασκευή το ταπεινό fitness ποδήλατό μου (specialized sirrus) στον ποδηλατά για maintenance γιατί έχει να βγει έξω 3 χρόνια. 

• Like 2

Καστανο ρυζι μια φορα πηρα κι οπως εφαγα δυο μπουκιες, το εδωσα στα σκυλια μετα. Δε παλευεται

Για την ιστορια εμενα το ρυζι δεν μου αρεσει καθολου παντα το ειχα ως ανουσια γαρνιτουρα και ποτε δεν το παραγγελνα.Ειναι ομως πολυ καλη πηγη ειδικα για οσους κανουν διατροφη .Διαφορετικα δεν μπαινει στο πιατο μου ουτε ζωγραφιστο.

Το καστανο συγκεκριμενα εκτος οτι εχει πιο σφιχτη υφη  ενω το αλλο λαπαδιαζει ,ειναι πιο "νοστιμο" ,ποιοτικοτερο διατροφικα απο το απλο και για αυτο ειναι  και αρκετα πιο ακριβο .

Ολα αυτα Μαργαριτα που λες θα τα πληρωσεις να ξερεις ,θα περασει ο καιρος και θα τα πουμε ...

• Like 1

Εγω σκεφτομουν για υβριδικο αλλα βλεποντας τα φιξακια μου γυαλισαν. Θα προσπαθησω να βρω απο γνωστο να το κανω καμια βολτα να δω τη γλυκα. Ελπιζω να κανει για κοντες.

Μην ξεχάσεις να του πεις να σου δείξει πώς σταματάς...!

μπραβο ταβλωσες μας βραδιατικο! που παω ρε ο καραμητρος με 20ετιας peugeot 13 κιλα? χαχαχαχ

Μην σας "θαμπώνουν" τα λίγα κιλά... Δεν κάνει το ποδήλατο τον αναβάτη, αλλά ο αναβάτης το ποδήλατο.

• Like 2

Μην ξεχάσεις να του πεις να σου δείξει πώς σταματάς...!

Με το ποδι σταματουσα κ στο σπιν μπαικ. Φυσικα διαφορετικη κατασκευη των δυο δεν λεω.

εχει απ'ολα μεσα η διατροφη που κανω.. αλλα επειδη εχω κοψει τα ψωμια (παλιοτερα ετρωγα 1 φρατζολα σχεδον για μεσημερι) σαν να μην χορταινω ενα πραγμα.

ας πουμε σημερα πρωι 2 τοστ γαλοπουλα με 2 αυγα , δεκατιανο 1 πιατο γιαουρτι με μελι  , μεσημεριανο ρυζι με 2 κομματια στηθος κοτοπουλο βραστο μαζι με χωριατικη σαλατα και απογευμα που γυρισα απο το ποδηλατο εφαγα ενα κρουασαν που το γεμισα με φυστικοβουτηρο... ακομα μενει βραδυνο και επιδορπιο...αλλα παλι θα πειναω οπως το κοβω

τώρα μου ήρθε , δεν το πρόσεξα . Θα σου πω σε εμένα τι μου κόβει την όρεξη μπας κ βρεις λύση σε αυτό 

1) μείωση υδατανθράκων γενικά , αν θες να κοπεί η όρεξη τους περιορίζεις στα λαχανικά και κάποιο άλλο υδατάνθρακα πριν ή μετά την προπόνηση , όχι όμως το βράδυ (εκτός αν προπονείσαι βράδυ) 

2) αύξηση λιπαρών(αφού κόψεις υδ) αλλα όχι απο φυστικοβούτηρο , για την ακρίβεια αυτό μου την ανοίγει και το τρώω μόνο για ευχαρίστηση αν το φάω (βαριέμαι να φτιάξω κ δεν αγοράζω, μόνο ένα απο mp που μου έδωσαν δώρο έχω φάει απο αγοραστό ) οπότε ίσως πρέπει να ψάξεις για άλλη πηγή λιπαρών , δοκίμασε και βλέπεις , στη θέση σου θα έβαζα το κοτόπουλο σε ένα μπολ , θα έκοβα μέσα μαρούλι , χλωρό κρεμμύδι , μανιτάρια (ελάχιστες θερμίδες) και μουστάρδα και απο πάνω για λιπαρά ελαιόλαδο (μετρημένο).

3) Πεινάς? έχεις έτοιμη μια μπουκάλα τσάι και πίνεις πχ τη μισή ή και όλη ανάλογα με την πείνα σα να ήταν νερό, εγώ ήξερα πότε θα πεινάσω, συγκεκριμένες ώρες και έπινα απο πριν , αλλα εμένα μου αρέσει το τσάι , επίσης λειτουργεί σαν διουρητικό και βοηθάει στο κόψιμο όσο βοηθάει οπότε διπλό το καλό

Το βράδυ όχι δεν με πιάνει κατούρημα , επειδή ποτέ δεν πίνω πολύ μετά τις 5-6 το απόγευμα , μετά έτσι κ αλλιώς θα φάω , δεν υπάρχει λόγος 

θα σου έγραφα κ άλλα όμως έχω μια δουλίτσα, σκέψου αυτά κ δες μήπως σε βοηθήσει κάτι  

• Like 1

@vapir θενκς!

Μην σας "θαμπώνουν" τα λίγα κιλά... Δεν κάνει το ποδήλατο τον αναβάτη, αλλά ο αναβάτης το ποδήλατο.

αυτο εξυπακουεται , αλλα αν μου δωσεις ενα bike που ειναι στα 2k-3k ευρω θα πηγαινω με διπλασια ταχυτητα απο αυτο που ειμαι τωρα. χαχαχα

Δεν ειναι το ιδιο ενα σαραβαλακι του 500ευρου 20ετιας σε σχεση με ενα καινουριο που κανεις μια πεταλια και πετας...αν ηταν ετσι αυτοι στους αγωνες θα ετρεχαν με σιδερενια του 60 :P

• Like 1

@vapir θενκς!

αυτο εξυπακουεται , αλλα αν μου δωσεις ενα bike που ειναι στα 2k-3k ευρω θα πηγαινω με διπλασια ταχυτητα απο αυτο που ειμαι τωρα. χαχαχα

Δεν ειναι το ιδιο ενα σαραβαλακι του 500ευρου 20ετιας σε σχεση με ενα καινουριο που κανεις μια πεταλια και πετας...αν ηταν ετσι αυτοι στους αγωνες θα ετρεχαν με σιδερενια του 60 :P

Αυτό νομίζεις; ΟΚ, δες με ποιο (ποια) ποδήλατα κατέκτησε ο Eddie Merckx 5 τίτλους στο Tour De France, 5 τίτλους στο Giro d' Italia, 7 (!!!) Milan-San Remo, μεταξύ πολλών άλλων κι έλα να το συζητήσουμε.

Πού θέλω να καταλήξω; Εάν ο αναβάτης είναι ενός συγκεκριμένου επιπέδου, το καλύτερο ποδήλατο δεν θα τον ανεβάσει ένα ή πολλά επίπεδο (επίπεδα) πιο πάνω. Εάν μου δώσεις το Impec της BMC

TDF10_BMC_Impec.jpg

(το οποίο, αναλόγως περιφερειακών, ξεκινάει από τα €15,000 και φτάνει στα €18,000 κι αν δεις την διαδικασία κατασκευής στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της BMC θα πάθεις πλάκα...), στα χάλια που είμαι τώρα, δεν θα μου προσφέρει κάτι περισσότερο πέραν της αίσθησης και της περηφάνειας ότι καβαλάω ένα από τα καλύτερα ποδήλατα που κατασκευάστηκαν ποτέ. Το εάν σε μία δεδομένη διαδρομή θα πηγαίνω με 2, 3, 5χλμ μεγαλύτερο μέσο όρο ταχύτητας ανά ώρα, προσωπικά μου είναι αδιάφορο - για εσένα μπορεί όχι, δεκτόν.

Για να στο προεκτείνω ακόμα λίγο, ψάξε λίγο και βρες την ιστορία του Nairo Quintana και πώς αυτός, όταν ήταν μικρός, καβαλώντας την μπακατέλα του, προσπερνούσε στις ανηφόρες αθλητές ποδηλασίας από την τοπική ομάδα της πόλης που μεγάλωσε.

Με το ποδι σταματουσα κ στο σπιν μπαικ. Φυσικα διαφορετικη κατασκευη των δυο δεν λεω.

Ναι, για αυτό στο είπα. Είναι εντελώς διαφορετική η αίσθηση του να θέλει να σταματήσεις το στατικό spin bike στην ασφάλεια του γυμναστηρίου κι άλλο να θες να σταματήσεις ένα κινούμενο fixed bike επειδή σε "έπιασε" το κόκκινο φανάρι στο δρόμο. :-)
  • Like 1

@wizzy μη μου συγκρινεις ταλεντα με απλους αθλητες...ειναι βεβαιο πως υπαρχουν και τετοια φαινομενα.

αλλα ενας μεσος αναβατης αν του δωσεις του 300ευρου και μετα του 2χιλιαρου ε θα πηγαινει καλυτερα και πιο γρηγορα πως να το κανουμε δηλαδη...

ενας κιθαριστας αν πιασει ενα καυσοξυλο στα χερια του ουτε τα bends ουτε τα vibrata θα του βγαινουν οπως θελει...μολις πιασει το gibsoni του 2χιλιαρου θα ειναι βουτυρο..

anyway επειδη ξεφυγαμε...πιστευω να με πιανεις

• Like 1

το ποδήλατο στην φώτο του wizzy θεωρείται υβριδικό; ρωτάει η άκυρη υποφαινόμενη ... 

υβρικο ρε συ τι εννωεις;  δρόμο και βουνό;

το ποδήλατο είναι για road του wizzy.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...