Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στην θέση σου θα έκοβα τελείως το HIIT που λες ότι κάνεις για μια ευδομαδα. Κάνε απλή αεροβική. Θερμίδες ισοθερμιδικά, δες πως θα πάει.

Το HIIT δεν είναι παιχνίδι το ξέρω από τις προπονήσεις kick boxing που έκανα και εγώ. Πόσες φορές κάνεις ανά εβδομάδα? Πάνω από 3 δεν κάνει και 1-2 μέρες διάλειμμα ανάμεσα. 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Στην θέση σου θα έκοβα τελείως το HIIT που λες ότι κάνεις για μια ευδομαδα. Κάνε απλή αεροβική. Θερμίδες ισοθερμιδικά, δες πως θα πάει.

Το HIIT δεν είναι παιχνίδι το ξέρω από τις προπονήσεις kick boxing που έκανα και εγώ. Πόσες φορές κάνεις ανά εβδομάδα? Πάνω από 3 δεν κάνει και 1-2 μέρες διάλειμμα ανάμεσα. 

δεν κάνω ΗΙΙΤ δλδ διαλειμματική υψηλής έντασης αλλά διαλειμματική {εναλλαγή τέμπου} είτε μέτριας είτε χαμηλής έντασης (δεν μετράω παλμούς για να κρίνω). τι είναι απλή αερόβια; σταθερό τέμπο; 

Πλέον έβαλα 2-3 φορές εβδομαδιαίως διπλές αερόβιες 

δεν κάνω ΗΙΙΤ δλδ διαλειμματική υψηλής έντασης αλλά διαλειμματική {εναλλαγή τέμπου} είτε μέτριας είτε χαμηλής έντασης (δεν μετράω παλμούς για να κρίνω). τι είναι απλή αερόβια; σταθερό τέμπο; 

Πλέον έβαλα 2-3 φορές εβδομαδιαίως διπλές αερόβιες 

problem spotted 

κοίτα κ εγώ κάνω διπλές(επειδή μ αρέσει όχι επειδή θα κερδίσω κάτι ιδιαίτερο)  ανα 2 μέρες και κανονικές κάθε μέρα αλλα τρώω κιόλας  :-) 

σε γενικές γραμμές μειωμένο φαγητό κ ταυτόχρονη αύξηση αερόβιας σε τέτοιο βαθμό = fail 

ένα απο τα δύο να κάνεις , τουλάχιστον στην αρχή , γενικότερα ποτέ μην κάνεις παραπάνω απο μια αλλαγή σε διατροφή κ προπόνηση ταυτόχρονα , έτσι θα ξέρεις και τι φταίει και τι δεν πάει καλά σε περίπτωση που δεν τραβάει το πράγμα 

κάτι μου λέει πως τρως και λίγο υδατάνθρακα , σωστά?  :-D

• Like 5

Με την διπλή αερόβια πρωί, βράδυ ~ακόμη και μέτριας έντασης~ ο οργανισμός την ακούει πολύ περισσότερο από όσο την ακούει με την μονή αερόβιο μεγάλης έντασης!

Όταν εμείς δεν ακούμε τον οργανισμό μας τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου καλά!

• Like 3

problem spotted 

κοίτα κ εγώ κάνω διπλές(επειδή μ αρέσει όχι επειδή θα κερδίσω κάτι ιδιαίτερο)  ανα 2 μέρες και κανονικές κάθε μέρα αλλα τρώω κιόλας  :-) 

σε γενικές γραμμές μειωμένο φαγητό κ ταυτόχρονη αύξηση αερόβιας σε τέτοιο βαθμό = fail 

ένα απο τα δύο να κάνεις , τουλάχιστον στην αρχή , γενικότερα ποτέ μην κάνεις παραπάνω απο μια αλλαγή σε διατροφή κ προπόνηση ταυτόχρονα , έτσι θα ξέρεις και τι φταίει και τι δεν πάει καλά σε περίπτωση που δεν τραβάει το πράγμα 

κάτι μου λέει πως τρως και λίγο υδατάνθρακα , σωστά?  :-D

ε δεν τους λες πολλούς δεν τους λες και λίγους όμως ... 1600θερμίδες 144Π/53Λ/130Υ

κοιτάξτε όλη μέρα έχω τον κώλο μου σε μια καρέκλα γραφείου, το μόνο που κάνω είναι το πολύ δύο 30΄ διαλειμματικές και αυτό 2-3 φορές την εβδομάδα μια 4η ή 5η κάνω είτε πρωινή είτε βραδινή. 

δεν είμαι εν κινήσει όλη μέρα οπότε ο μεταβολισμός επιβραδύνεται.... με μονή αερόβια δεν είδα διαφορά... τώρα δοκιμάζω τις διπλές και βλέπω...αλλά ναι σε ένα μήνα θα έρθω στο μαξ 1750θερμίδες 

τώρα που θα λάβω από έναν φύλακα άγγελο και λάστιχα αντίστασης τουλ να δυναμώσω κάπως το φλάφι δέρμα μου 

άλεξ, σιχαίνομαι το σταθερό τέμπο....μπορώ να κάνω μόνο εναλλαγές τέμπο χαμηλής και μέτριας έντασης για 30΄ ... εξάλλου όλη την προτιμούν από το σταθερό τέμπο το γιατί το είχε αναρτήσει επιστημονικά ο μαου από έναν άρθρο γνωστού του

• Like 1

Αυτον θα ρωτουσα ρε Δημητρα γιατι δεν αγοραζεις δυο λαστιχα μια στραβομπαρα και 20 κιλα σε δισκους? Για μεση και πανω κανεις full προπονηση ετσι με κοστος 60 ευρω. Αν τα γονατα σου ειναι οκ και μπορεις και lunges κανεις και ποδια μια χαρα

Αυτον θα ρωτουσα ρε Δημητρα γιατι δεν αγοραζεις δυο λαστιχα μια στραβομπαρα και 20 κιλα σε δισκους? Για μεση και πανω κανεις full προπονηση ετσι με κοστος 60 ευρω. Αν τα γονατα σου ειναι οκ και μπορεις και lunges κανεις και ποδια μια χαρα

αυτό είναι το θέμα μου....τα γόνατα, αφού και ποδήλατο με επιγονατίδες κάνω (από τότε που τις χρησιμοποίησα είδα διαφορά) 

ευτυχώς θα μου δώσουν τα λάστιχα και θα βολευτώ με αυτά προς το παρόν 

με λίγα bw squat και hip thrust θα βολευτώ και για το κάτω...πιστεύω...

Πω ρε Μπιλ, τέτοια ωράρια είχα κι εγω μέχρι που με έκραξε, και δικαιολογημένα, η γυναίκα μου οτι κοντεύουν να ξεχάσουν τα παιδια πως μοιάζω... Φέτος είμαι στις 36 ώρες, νορμαλ πράγματα :)

Φώτη, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ η θαλασσα σήμερα. Μακράν το καλύτερο μπάνιο, σκέτη απόλαυση. Δεν βλέπω την ώρα να πάω κι αύριο. Πηγες εσυ;

Γεια σας και πάλι παίδες,

Βασίλης εδώ, σε αυτό το post θέλω να σας μιλήσω για την σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της εκγύμνασης των κοιλιακών μας.

Σίγουρα η κοιλιακή χώρα (κοιλιακοί μύες) είναι από τις πιο δύσκολες περιοχές για να γυμναστούν. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ειδικά όποιος πρώτο πάει στο γυμναστήριο και βλέπει πάρα πολλά και διάφορα όργανα, οι κοιλιακοί δεν τον ενδιαφέρουν και τόσο, όποτε βαριούνται οι περισσότεροι να τους εκτελέσουν και τους παρατάνε. Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος.

Το μυϊκό σύστημα του μέσου κορμού είναι ο στυλοβάτης, ο Άτλας του σώματος και αποτελεί μια σταθερή βάση υποστήριξης για το σώμα. Μας επιτρέπει να στεκόμαστε όρθιοι και να κινούμαστε, βοηθάει στον έλεγχο της κίνησης, μεταφέρει ενέργεια, κατανέμει δυνάμεις και κυρίως προστατεύει τη μέση.

Οι μύες του κορμού παίζουν σημαντικό ρόλο στις κινήσεις και στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης. Οι κοιλιακοί ως ανταγωνιστές των ραχιαίων, όταν ισχυροποιούνται υποστηρίζουν τη σπονδυλική στήλη. Η σταθερότητα, η δύναμη, η κινητικότητα και ο καλός συντονισμός κοιλιακών-ραχιαίων αποτρέπει πολλές κακώσεις στις ωμοπλάτες, τον αυχένα και τις περιβόητες ενοχλήσεις στη μέση.

Επίσης οι κοιλιακοί δεν χρειάζονται τα όργανα του γυμναστηρίου, ίσα-ίσα οι καλύτερες ασκήσεις για τους κοιλιακούς είναι με ελεύθερες ασκήσεις όπου χρησιμοποιούμε το βάρος τους σώματος μας.

Όταν θες να δώσεις έμφαση στους κάτω κοιλιακούς, η κίνηση του σώματος συνήθως πρέπει να προέρχεται από το κάτω (όποτε συνήθως γίνεται με άρση ποδιών).

Ενώ όταν θες να δώσεις έμφαση στους πάνω κοιλιακούς, η κίνηση του σώματος συνήθως πρέπει να προέρχεται από το πάνω μέρος του σώματος (μετακίνηση του κορμού μας).

Στο παρακάτω video που έχω ετοιμάσει, θα δούμε μια 1 άσκηση  για τους κάτω κοιλιακούς και 1 άσκηση για τους πάρω κοιλιακούς που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε στον προσωπικό μας χώρο:

(vid)

Θα προσπαθήσω να συνεχίσω να ενημερώνω το forum με σχετικά θέματα για ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, καθώς και ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.

• Like 3

Εντελώς φιλικά, επειδή ξέρω οτι έχεις καλη πρόθεση, μελέτησε λίγο τα βίντεο που ετοιμάζουν οι επαγγελματίες του είδους και διόρθωσε το τεχνικό κομμάτι (φωτισμός, ήχος, σκηνικό, κτλ) κατ αρχας κι έπειτα δες πως να μιλάς στον κόσμο (επικοινωνιακό κομμάτι).

Αν συνεχίσεις έτσι θα μείνεις στις καλές προθέσεις.

Κοίτα να δείς.

Για να έχεις καλές θεάσεις πρέπει να έχεις και καλό προϊόν.

Ο ανταγωνισμός στο είδος είναι μεγάλος.

.......Λάθη με το που ξεκινάει το βίντεο.

Η μουσική είναι πιο δυνατή από την φωνή σου

Ξεκινάς λέγοντας ότι " ξαπλώνουμε μπρούμυτα " και αμέσως παίρνεις θέση για κοιλιακούς ανάσκελα ...lol

Και συνεχίζεις με μικρά έστω λάθη ακόμη και στην εκτέλεση των ασκήσεων.

Καλοπροαίρετα όλα αυτά έτσι;;

Πω ρε Μπιλ, τέτοια ωράρια είχα κι εγω μέχρι που με έκραξε, και δικαιολογημένα, η γυναίκα μου οτι κοντεύουν να ξεχάσουν τα παιδια πως μοιάζω... Φέτος είμαι στις 36 ώρες, νορμαλ πράγματα :)

Φώτη, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ η θαλασσα σήμερα. Μακράν το καλύτερο μπάνιο, σκέτη απόλαυση. Δεν βλέπω την ώρα να πάω κι αύριο. Πηγες εσυ;

Βασικα βγηκα την Παρασκευη και γυρισα αργα οποτε ξυπνησα κατα τις 11 Σαββατο εφαγα πρωινο και πηγα τζιμ.Και ξαναπηγα δευτερη φορα αργα το απογευμα για αεροβια και μολις  γυρισα ημουν ζαμπον ,αραξα σπιτι στον καναπε ταινιες και κοκα λαιτ χχααχ.

Τωρα η θαλασσα θα με ξαναδει σαν δυτη τελος το μπανιο .

• Like 5

Εμενα με ξαναείδε σήμερα. Το μόνο μειονέκτημα ειναι οτι με κουράζει κι υποτίθεται οτι έχω το σουκου για ξεκούραση. Αλλα δεν μπορώ να μπω μέσα και να πλατσουριζω σα γιαγιά, θέλω να κολυμπάω.

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...