Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καθολου δύσκολο. Αλλά εσύ θες την ίδια στιγμή να κάνεις 3-4 φορές τη βδομάδα έντονη αεροβική με τη μορφή ποδηλασίας.

Για να τα συνδυάσεις αυτά τα δύο θέλει εμπειρία γιατί είναι σε κάποιο βαθμό αντίθετα.

Στη θέση σου θα αφιέρωνα 6-12 μήνες στα βάρη περιορίζοντας το ποδήλατο σε 1, άντε 2 το πολύ, φορές τη βδομάδα.

Άλλωστε, το να μαθεις να κάνεις βαρη σωστά είναι από μόνο του μεγάλη υπόθεση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Καθολου δύσκολο. Αλλά εσύ θες την ίδια στιγμή να κάνεις 3-4 φορές τη βδομάδα έντονη αεροβική με τη μορφή ποδηλασίας.

Για να τα συνδυάσεις αυτά τα δύο θέλει εμπειρία γιατί είναι σε κάποιο βαθμό αντίθετα.

Στη θέση σου θα αφιέρωνα 6-12 μήνες στα βάρη περιορίζοντας το ποδήλατο σε 1, άντε 2 το πολύ, φορές τη βδομάδα.

Άλλωστε, το να μαθεις να κάνεις βαρη σωστά είναι από μόνο του μεγάλη υπόθεση.

Αν είναι να αφήσω κάτι θα αφήσω το γυμναστήριο. Το ποδήλατο είναι πάθος :-).

Το πρόγραμμα πως σου φαίνεται; Έχει λογική πάνω σε αυτό που θέλω. Θα με βοηθήσει "θεωρητικά" στο ποδήλατο;

Αν είναι να αφήσω κάτι θα αφήσω το γυμναστήριο. Το ποδήλατο είναι πάθος :-).

Το πρόγραμμα πως σου φαίνεται; Έχει λογική πάνω σε αυτό που θέλω. Θα με βοηθήσει "θεωρητικά" στο ποδήλατο;

Έχεις ξανακάνει βάρη?

Γιατί άμα ξεκινάς τώρα και σου έχουν σκουώτ, άρσεις θανάτου και οπισθολαίμιες πιέσεις με μπάρα δεν το βρίσκω σωστό το πρόγραμμα.

• Like 1

Η φιλοσοφία στα βάρη ειναι απλή, ψάξε λίγο το progressive overload. Αν το τηρείς θα δεις διαφορα.

Το προγραμμα που σου έβγαλαν δεν το συμπαθώ γιατί σου έχουν ώμους με πόδια. Το χω κανει αυτό, δεν ειναι οτι καλύτερο. Θα το άλλαζα στο κλασικό του Μαους, στήθος με πλάτη, ώμοι με χέρια, πόδια μόνα τους.

Ακόμα καλυτερα ειναι να κανεις τρία φουλ μπόντι προγράμματα εστιάζοντας σε βασικές πολυαρθρικες ασκησεις.

Έχεις ξανακάνει βάρη?

Γιατί άμα ξεκινάς τώρα και σου έχουν σκουώτ, άρσεις θανάτου και οπισθολαίμιες πιέσεις με μπάρα δεν το βρίσκω σωστό το πρόγραμμα.

Όχι δεν έχω αλλά η φυσική μου κατάσταση είναι καλή θεωρώ. Μου είπαν ότι στην αρχή εννοείται ότι θα τις κάνω μόνο με μπάρα ή με λίγα κιλά μέχρι να μάθω να τις κάνω σωστά. 

Καλησπέρα.

Αποφάσισα να ξεκινήσω γυμναστήριο για καλύτερη απόδοση με το ποδήλατο. Δεν έχω ασχοληθεί ξανά με βάρη. Μου έβγαλαν ένα πρόγραμμα και τι ακριβώς θα κάνω και θα ήθελα να μου πέιτε τι πιστεύετε. Ο χρόνος που θα μπορώ να πηγαίνω είναι μόνο 3 φορές την εβδομάδα και για 1-130 ώρα μέγιστο.

Θα έχει αποτέλεσμα όλη αυτή η προσπάθεια κρίνοντας από την συχνότητα που θα πηγαίνω και τον χρόνο προπόνησης; Τα πρωινά αν όχι κάθε μέρα, αλλά 3-4 φορές καθημερινά βγαίνω για ποδήλατο όπου και εκεί λόγω χρόνου (1 ώρας) κάνω περίπου 28χλμ. Tο ΣΚ εννοείται περισσότερα χλμ.

Ευχαριστώ.

Το τυποποιημένο πρόγραμμα γυμναστηρίου, και στην περίπτωση σου μάλλον άχρηστο. Πρώτον επειδή είσαι αρχάριος με τα βάρη, δεύτερον επειδή ταυτόχρονα κάνεις πολύ ποδήλατο.

Στην θέση σου θα έκανα το εξής πρόγραμμα:

Δυο προπονήσεις που γίνονται εναλλάξ (πχ η πρώτη Δευτέρα Παρασκευή και η δεύτερη τέταρτη και την επόμενη εβδομάδα αντίστροφα).

1η προπόνηση: cyclist squat, πιέσεις πάγκου, κωπηλατικη (bent over row) 4 σετ x5 επαναλήψεις σε όλα.

2η προπόνηση: deadlift, pull up (η pull down), πιέσεις ώμων, 4χ5 Και δω.

Διάλειμμα μεταξύ σετ 3-5 λεπτά. Μπορείς σε κάθε σετ σταδιακά να ανεβάζεις βάρος η σε όλα τα σετ το ίδιο βάρος και όταν βγάζεις όλες τις επαναλήψεις να ανεβάζεις 2.5kg.

Αυτή η προπόνηση για 2 μήνες. Λογικά η προπόνηση σου με το ποδήλατο θα βελτιωθεί εντυπωσιακά.

Παραλλαγή του 5*5. Γιατί όχι το ίδιο το 5*5; Εγω αυτό είχα κατα νου. Τρεις φορες τη βδομάδα, πολυαρθρικες ασκησεις, ξεκινά με λίγα κιλά κι ανεβαίνει.

Το τυποποιημένο πρόγραμμα γυμναστηρίου, και στην περίπτωση σου μάλλον άχρηστο. Πρώτον επειδή είσαι αρχάριος με τα βάρη, δεύτερον επειδή ταυτόχρονα κάνεις πολύ ποδήλατο.

Στην θέση σου θα έκανα το εξής πρόγραμμα:

Δυο προπονήσεις που γίνονται εναλλάξ (πχ η πρώτη Δευτέρα Παρασκευή και η δεύτερη τέταρτη και την επόμενη εβδομάδα αντίστροφα).

1η προπόνηση: cyclist squat, πιέσεις πάγκου, κωπηλατικη (bent over row) 4 σετ x5 επαναλήψεις σε όλα.

2η προπόνηση: deadlift, pull up (η pull down), πιέσεις ώμων, 4χ5 Και δω.

Διάλειμμα μεταξύ σετ 3-5 λεπτά. Μπορείς σε κάθε σετ σταδιακά να ανεβάζεις βάρος η σε όλα τα σετ το ίδιο βάρος και όταν βγάζεις όλες τις επαναλήψεις να ανεβάζεις 2.5kg.

Αυτή η προπόνηση για 2 μήνες. Λογικά η προπόνηση σου με το ποδήλατο θα βελτιωθεί εντυπωσιακά.

Εννοείς 3 συνολικά προπονήσεις μόνο με βάρη; Και να είναι κυκλικό δηλ 1η προπόνηση - 2η - 1η; 

Για τις ασκήσεις που λες δεν έχω ιδέα ποιες είναι αλλά θα τις μεταφέρω.

Ευχαριστώ.

Σκουωτ και άρσεις από την πρώτη μέρα σε άνθρωπο που δεν έχει ξανά κάνει ποτέ βάρη στην ζωή του...

Μάλιστα..

Σύμβαση με το Ασκληπιείο στην Βούλα θα έχουν υπογράψει στο γυμναστήριο που πήγες φίλε, για ρώτα τους..

Στους καλύτερους ορθοπεδικούς θα σε στείλουν..

• Like 8

Παραλλαγή του 5*5. Γιατί όχι το ίδιο το 5*5; Εγω αυτό είχα κατα νου. Τρεις φορες τη βδομάδα, πολυαρθρικες ασκησεις, ξεκινά με λίγα κιλά κι ανεβαίνει.

Γιατί το 5χ5 δεν υπολογίζει και 100 χλμ ποδήλατο τη βδομάδα.

• Like 1

Το 5χ5 ειναι για δυναμη; Και στα κιλα πως παιζεις; Κανεις ξερω γω ζεσταμα στην αρχη και καθεσαι σε βαρια κιλα και στα 5 σετ ή κανεις πυραμιδα προς τα πανω;;

Γιάννο η φώτο από την σελίδα του φβ που έβαλες ,το βίντεο με τα πιτσιρίκια και τον μπαμπά όλα τα λεφτά ε; Σου θυμίζει εσένα;
Αυτό με τα υδρογονωμένα λιπαρά δίκιο έχεις. Τα λέει και η κόρη μου. Γνώστης είναι ,κάτι σαν Maus αλλά στο σπίτι μέσα.
Επίσης από βούτυρα ούτε μαργαρίνες ούτε μπεσέλ κ.λ.π
Φρέσκο ζωικό βούτυρο σε συγκεκριμένες ποσότητες.
Έχει και άλλα περίεργα. Ψωμί που φτιάχνει από ψιλό σιμιγδάλι πολύ νόστιμο και άλλα πολλά
Κάτσε,έφτιαξε και σήμερα ,φωτό και επανέρχομαι

Edit: και κορν φλεικς σπιτικά με whey κ.λ.π

Περιττο να πω με τι μοιαζει η δεξια φωτογραφια αν δεν κανεις ζουμ :devil:

Εννοείς 3 συνολικά προπονήσεις μόνο με βάρη; Και να είναι κυκλικό δηλ 1η προπόνηση - 2η - 1η;

Για τις ασκήσεις που λες δεν έχω ιδέα ποιες είναι αλλά θα τις μεταφέρω.

Ευχαριστώ.

Ναι. Αν ενδιαφέρεσαι και για την λογική πίσω από το πρόγραμμα μπορείς να ψάξεις για το βιβλίο easy strength. Επίσης κάποια σχετικά κομμάτια:

Two recent studies have been done on strength training and it’s role in increasing efficiency in endurance athletes. Both of these studies tested experienced athletes - long distance runners and cyclists. These athletes were put on a simple program of 4 x 4 half squats, three times per week, for eight weeks. At the end of the studies they had not only gained strength and explosiveness – without gaining weight – they improved on endurance in tests to exhaustion. This improvement came about by increasing efficiency at lower intensities.

https://breakingmuscle.com/kettlebells/using-the-kettlebell-to-build-strength-endurance

http://www.ergo-log.com/strengthtraining4cyclists.html

https://mobile.facebook.com/SuppVersity/posts/722186717813481?_rdr

Το 5χ5 ειναι για δυναμη; Και στα κιλα πως παιζεις; Κανεις ξερω γω ζεσταμα στην αρχη και καθεσαι σε βαρια κιλα και στα 5 σετ ή κανεις πυραμιδα προς τα πανω;;

Και οι δύο τρόποι δουλεύουν για διαφορετικούς λόγους. Εξαρτάται και από το άτομο όμως, τι του αρέσει.

Χαχα σαν σκατούλες;

Teo, έχεις και κοράκλα; να την χαίρεσαι!!!

Ναι και είναι φανταστική και αθλήτρια.!!!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...