Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σου είχε απαντήσει παλιότερα ο bosei πως χρειάζεσαι και κορεςμενα λιπαρά, όποτε μην τα βλέπεις τοςο αρνητικά. Επίσης σου απάντησα κι εγω οτι τα αυγά μην τα φοβάσαι, εγω τρία τη μέρα τρώω, ειναι εκπληκτική τροφή και παρεξηγημένη επειδή δήθεν ανέβαζε τη χοληστερίνη.

Τα κορεσμένα λιπαρά ειναι ίδια, ανεξάρτητα αν ειναι απο γαλα ´η αυγό ´η χοιρινή μπριζόλα. Να φοβάσαι και να αποφεύγεις τα τρανς λιπαρά.

Εντίτ: Δήμητρα, μακριά απο φυτικά λιπαρά, ειναι σκέτο δηλητήριο.

φυτικό λίπος εννοώ το αντίθετο του ζωικού λίπους. λιπαρά που προέρχονται από ξηρούς καρπούς, ωμό παρθένο ελαιόλαδο

• Like 1
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Σου είχε απαντήσει παλιότερα ο bosei πως χρειάζεσαι και κορεςμενα λιπαρά, όποτε μην τα βλέπεις τοςο αρνητικά. Επίσης σου απάντησα κι εγω οτι τα αυγά μην τα φοβάσαι, εγω τρία τη μέρα τρώω, ειναι εκπληκτική τροφή και παρεξηγημένη επειδή δήθεν ανέβαζε τη χοληστερίνη.

Τα κορεσμένα λιπαρά ειναι ίδια, ανεξάρτητα αν ειναι απο γαλα ´η αυγό ´η χοιρινή μπριζόλα. Να φοβάσαι και να αποφεύγεις τα τρανς λιπαρά.

Αυτή ακριβώς την απάντηση έψαχνα ειδικότερα, χίλια ευχαριστώ για την απάντηση αυτή αλλά και για τις απαντήσεις από τη Δήμητρα. Αν και είχα ρωτήσει πριν καιρό και είχα πάρει κιάλλες χρήσιμες απαντήσεις σχετικά με τα κορεσμένα λιπαρά τώρα που πήρα την διευκρίνηση αυτή καλύφθηκα πραγματικά στο κομμάτι κορεσμένα :).

Δημοσ.

Ωραίες οι εποχές των noob gains.....Τώρα χαίρομαι με αύξηση 2.5 κιλών στο bench press.

Νομιζα οτι ημουν ο μονος :P

Παιδιά τι γνώμη έχετε για τις πρωτείνες της myprotein;

Εχω την αγευστη και πινεται μια χαρα για μενα (αν ρωτας απο αυτη την αποψη)

Δημοσ.

Προφανώς μπερδεύεις

- τα επεξεργασμένα φυτικά έλαια/λάδια, πχ φοινικέλαιο, καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο (και τις χρήσεις τους),

- με τα φυτικά λίπη/λιπαρά, αυτά των σπόρων (ηλιόσπορων, λιναρόσπορων), των καρπών (πχ αμυγδάλων, καρυδιών) και των "φρούτων" (πχ αβοκάντο)

Αν και η προέλευση είναι παρόμοια, σαφώς δεν πρόκειται για το ίδιο πράγμα στη διατροφή.

Δημοσ.

Ένας από τους λόγους που μπαίνω εδώ μέσα

14333056_592619900921594_397661516372602

Προφανώς μπερδεύεις

- τα επεξεργασμένα φυτικά έλαια/λάδια, πχ φοινικέλαιο, καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο (και τις χρήσεις τους),

- με τα φυτικά λίπη/λιπαρά, αυτά των σπόρων (ηλιόσπορων, λιναρόσπορων), των καρπών (πχ αμυγδάλων, καρυδιών) και των "φρούτων" (πχ αβοκάντο)

Αν και η προέλευση είναι παρόμοια, σαφώς δεν πρόκειται για το ίδιο πράγμα στη διατροφή.

Δεν τα μπερδευω. Αναφέρομαι στα υδρογονωμένα λιπαρά. Επειδή όμως συχνά δεν αναφέρονται έτσι στις ετικέτες των τροφίμων αλλά απλώς "φυτικά λιπαρά", χρησιμοποιποίησα αυτή τη φράση. Π.χ. κάποιος που νηστεύει και αγοράζει κασέρι που φτιάχνεται από φυτικά λιπαρά δε γνωρίζει τι επικίνδυνο πράμα αγοράζει.

• Like 7
Δημοσ.

Γιάννο η φώτο από την σελίδα του φβ που έβαλες ,το βίντεο με τα πιτσιρίκια και τον μπαμπά όλα τα λεφτά ε; Σου θυμίζει εσένα;

Αυτό με τα υδρογονωμένα λιπαρά δίκιο έχεις. Τα λέει και η κόρη μου. Γνώστης είναι ,κάτι σαν Maus αλλά στο σπίτι μέσα.

Επίσης από βούτυρα ούτε μαργαρίνες ούτε μπεσέλ κ.λ.π

Φρέσκο ζωικό βούτυρο σε συγκεκριμένες ποσότητες.

Έχει και άλλα περίεργα. Ψωμί που φτιάχνει από ψιλό σιμιγδάλι πολύ νόστιμο και άλλα πολλά

Κάτσε,έφτιαξε και σήμερα ,φωτό και επανέρχομαι

Edit: και κορν φλεικς σπιτικά με whey κ.λ.π

post-68421-0-74077200-1474562735_thumb.jpeg

post-68421-0-76134700-1474562750_thumb.jpeg

• Like 5
Δημοσ.

Καλησπέρα. 
Αποφάσισα να ξεκινήσω γυμναστήριο για καλύτερη απόδοση με το ποδήλατο. Δεν έχω ασχοληθεί ξανά με βάρη. Μου έβγαλαν ένα πρόγραμμα και τι ακριβώς θα κάνω και θα ήθελα να μου πέιτε τι πιστεύετε. Ο χρόνος που θα μπορώ να πηγαίνω είναι μόνο 3 φορές την εβδομάδα και για 1-130 ώρα μέγιστο.

Θα έχει αποτέλεσμα όλη αυτή η προσπάθεια κρίνοντας από την συχνότητα που θα πηγαίνω και τον χρόνο προπόνησης; Τα πρωινά αν όχι κάθε μέρα, αλλά 3-4 φορές καθημερινά βγαίνω για ποδήλατο όπου και εκεί λόγω χρόνου (1 ώρας) κάνω περίπου 28χλμ. Tο ΣΚ εννοείται περισσότερα χλμ. 

post-226424-0-88832300-1474564078_thumb.jpg

post-226424-0-98946000-1474564135_thumb.jpg

post-226424-0-21971200-1474564185_thumb.jpg

post-226424-0-27690800-1474564226_thumb.jpg

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Να τη χαίρεσαι και να την ακούς την κόρη Τεο!

Πφφφφ, σιγά μη μαλώσω Δήμητρα.

Εντιτ: Bill, θες και ποδήλατο και βάρη; Πρέπει να είσαι πολύ γνώστης του θέματος για να τα καταφέρεις και στα δύο. Αν είσαι αρχάριος, που λες ότι είσαι στα βάρη, μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ.

Το πιο πιθανο που μπορεί να αντιμετωπίσεις είναι να είσαι κουρασμένος και να μην μπορείς να αποδώσεις.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν τα μπερδευω. Αναφέρομαι στα υδρογονωμένα λιπαρά. Επειδή όμως συχνά δεν αναφέρονται έτσι στις ετικέτες των τροφίμων αλλά απλώς "φυτικά λιπαρά", χρησιμοποιποίησα αυτή τη φράση. Π.χ. κάποιος που νηστεύει και αγοράζει κασέρι που φτιάχνεται από φυτικά λιπαρά δε γνωρίζει τι επικίνδυνο πράμα αγοράζει.

Όπως είπα, αναφέρεσαι στις επεξεργασμένες μορφές λιπαρών....και προφανώς όταν η Δήμητρα αναφερόταν στα φυτικά λιπαρά έκανε σαφή και ρητή αντίστιξη με τα ζωϊκά λιπαρά...

Έπειτα το να πει κανείς τα "φυτικά λιπαρά είναι δηλητήριο", είναι εξίσου παραπλανητικό / μη έγκυρή αναλυτική αναφορά, με τις όποιες ετικέτες τροφίμων χρησιμοποιούν αόριστα των όρο...

...οπότε δεν έχει νόημα στη μεταξύ μας συζήτηση να τον χρησιμοποιούμε έτσι, τη γενικότερη δλδ κατηγορία έναντι της εξειδικευμένης...προάγει τη σύγχυση...που από τη πλευρά των εταιρειών είναι σκόπιμη, αλλά εδώ είναι άσκοπη.

...επίσης στη πλειοψηφία των περιπτώσεων κατά την εμπειρία μου, όταν υπάρχουν τέτοια επεξεργασμένα λιπαρά, αναφέρονται λίγο πιο συγκεκριμένα, πχ "μερικώς υδρογονωμένα φυτικά έλαια", "επεξεργασμένα φυτικά έλαια", "μερικώς υδρογονωμένα πολυακόρεστα",

Δημοσ.

Να τη χαίρεσαι και να την ακούς την κόρη Τεο!

Πφφφφ, σιγά μη μαλώσω Δήμητρα.

Εντιτ: Bill, θες και ποδήλατο και βάρη; Πρέπει να είσαι πολύ γνώστης του θέματος για να τα καταφέρεις και στα δύο. Αν είσαι αρχάριος, που λες ότι είσαι στα βάρη, μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ.

Το πιο πιθανο που μπορεί να αντιμετωπίσεις είναι να είσαι κουρασμένος και να μην μπορείς να αποδώσεις.

Θα ήθελα να δυναμώσω κορμό, ώμους και πόδια. Λες να είναι τόσο δύσκολο;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...