Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξεει μωρε τωρα ειναι και λιγο ιντερνετ μπορει να παρεξηγειται ο τονος δεν χρειαζεται να τσακωνομαστε. Αμα το σκεφτεις δεν εχουμε τιποτα σοβαρο να χωρισουμε. Εγω παντως δεν το εγραψα αυτο με σκοπο να κοντράρω εσενα , γενικα το ειπα.

• Like 1
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Ο τυπος ασχολειται με αυτο απ τα 15 (βιβλια, οχι μονο σιδερα) και το σπουδαζει κιολας. Προφανως και μπορει να ξερει τα παντα στα 20, δε καταλαβαινω που κολλαει το ηλικιακο? Η γνωση και σοφια συμβαδιζαν με την ηλικια πριν 100 χρονια, οχι πλεον. Με την σημερινη πληροφορηση μαθαινεις και οριμαζεις πολυ πιο νωρις, αν υπαρχει ορεξη.

• Moderators
Δημοσ.

Ναι αλλα υπαρχει ενα μεγαλο κενο της εμπειριας που το βιβλιο δεν το καλυπτει αυτο! :)

Δεν λεω οτι απαραιτητα αυτος που εχει πιο πολλα χρονια εμπειρια ειναι παντα και σωστος σε καμια περιπτωση αλλα σιγουρα αυτος που ειναι 20 εχει να μαθει αλλα τοσα απο την εμπειρια που τα βιβλια δε θα του τα δωσουν ποτε

Δημοσ.

Ναι αλλα υπαρχει ενα μεγαλο κενο της εμπειριας που το βιβλιο δεν το καλυπτει αυτο! :)

Δεν λεω οτι απαραιτητα αυτος που εχει πιο πολλα χρονια εμπειρια ειναι παντα και σωστος σε καμια περιπτωση αλλα σιγουρα αυτος που ειναι 20 εχει να μαθει αλλα τοσα απο την εμπειρια που τα βιβλια δε θα του τα δωσουν ποτε

Αυτο ειναι το δωρο της επιστημης though, οτι λογω της εμπειριας και της τριβης επιστημονων πριν απο σενα, μπορεις σε 1 ωρα να κατανοησεις πληρως το 40χρονο εργο τους. 

Δημοσ.

Ο τυπος ασχολειται με αυτο απ τα 15 (βιβλια, οχι μονο σιδερα) και το σπουδαζει κιολας. Προφανως και μπορει να ξερει τα παντα στα 20, δε καταλαβαινω που κολλαει το ηλικιακο? Η γνωση και σοφια συμβαδιζαν με την ηλικια πριν 100 χρονια, οχι πλεον. Με την σημερινη πληροφορηση μαθαινεις και οριμαζεις πολυ πιο νωρις, αν υπαρχει ορεξη.

Κοίτα για να το λύσουμε  το θέμα

Εγώ έχω 80 βιογραφικά στο γυμναστήριο από τέτοιους τύπους  (και πολύ πιο προχωρημένους, στα 20 δεν το έχεις σπουδάσει καν) αν χρειαστώ κάποιον το πρώτο που θα δώσω βάση είναι ο χαρακτήρας του και το πόσο ταπεινός είναι!

Αν μου αρχίσει τα 'στα 15 πήγα γυμναστήριο, έχω γυμναστεί με 100αδες , τα ξέρω όλα κτλ' πηγε σπιτάκι του! 

Κάθεσαι και λες ''προφανώς και στα 20 του μπορει να τα ξερει τα πάντα''  οχι ρε παίχτη δεν μπορει να ξερει τα πάντα, ήθελα να ξέρα  τα πιστεύετε αυτά που γράφετε ρε σεις ,  έλεος δηλαδή !!!

Τέλος η συζήτηση από μένα , και πολύ κράτησε ..

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Αυτο ειναι το δωρο της επιστημης though, οτι λογω της εμπειριας και της τριβης επιστημονων πριν απο σενα, μπορεις σε 1 ωρα να κατανοησεις πληρως το 40χρονο εργο τους. 

Σιγουρα θα ξερεις παρα πανω πραγματα στη θεωρια αλλα το να τα εφαρμοσεις δεν θα ειναι το ιδιο. Να στο πω απλα μπορει να ξερεις πως δουλευει μια μηχανη αυτοκινητου κτλ αυτο δεν σημαινει οτι θα σου δωσω κατσαβιδια κτλ και θα λυσεις το αμαξι σε 5λεπτα σαν να μην ειναι τιποτα. 

Καλη η θεωρια αλλα θες και πραξη και εκει ειναι που το χανουν(και εγω μεσα) οι νεοι. 

Δημοσ.

Αυτό που έγραψες το εφαρμόζω στην ζωή μου από πολύ πριν γεννηθείς (κυριολεκτικά όχι μεταφορικά, μιας και ασχολούμαι σοβαρά με το αντικείμενο γύρω στα 25έτη) οπότε είναι ειρωνικό κάπως να σε ακούω να μου το λες αλλά έχει και πλάκα όμως,  εξάλλου αυτό είναι το ίντερνετ!

Στην ουσία τώρα, το παραπάνω που είπες ισχύει όταν μιλάμε για φαγητά, όταν όμως μιλάμε για σκατά σημασία δεν έχει ποσο τρως αλλά να μην τα τρώς!!

Ναι οκ το φυστικοβούτυρο δεν είναι σκατα , είναι όμως πολύ παχυντικό φουλ θερμίδες λιπαρά και υδατάνθρακα οπότε σε αυτήν την περίπτωση λέμε 'σημασία δεν έχει τι τρως αλλά ποσο πολυ τρως! Και εξηγούμε, αν είσαι στο φάρμακο η στον όγκο φάε ένα βάζο την ημέρα δεν τρέχει τίποτα (όπως μπορείς να φας και χαλβά με στέβια!! Έχεις φάει χαλβά!? Σε ενδιαφέρει η δύναμη? Φάε μισό κουτί και την επόμενη μέρα θα σηκώσεις 10 κιλά περισσότερα στον πάγκο) όταν όμως σε ενδιαφέρει το κόψιμο, όταν θέλεις να βάλεις καλά καθαρά μυικα κιλά πάνω σου όταν θες να δεις την διαφορά στο σώμα σου, ε αυτό με καθημερινό ταχίνι και φυστικοβούτυρο δεν γίνεται πως να το κάνουμε!!

Αυτά.. Τα άλλα μηνύματα παρακάτω βαριέμαι να τα διαβάζω εξάλλου τα μαθήματα κανονικά πρέπει να πληρώνονται ο χρόνος είναι πολιτικός!!

Δεν είναι "φουλ υδατάνθρακες" το φυστικοβούτυρο (έχει περισσότερο από το ταχίνι, αλλά αντικειμενικά δεν στέκει αυτό).

Έπειτα πρέπει να γίνεται κι ένας διαχωρισμός στα λιπαρά...

...δεν είναι όλα τα ίδια λιπαρά ίδια και βέβαια είναι λάθος προσέγγιση να τα μετράμε όλα με τη λογική του "λίπους" ή των θερμίδων, παραμερίζοντας καίρια ζητήματα όπως αυτά της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης, των βιταμινών, της κυτταρικής σύνθεσης και γενικά ωφέλιμων επιδράσεων στην υγεία.

Άλλο επίσης το να λες ότι θες να "κόψεις" και να αποφεύγεις τα λιπαρά (κι έτσι μπορεί να αποφεύγεις τροφές βαριές σε θερμίδες για να ελέγχεις καλύτερα το βάρος σου) κι άλλο αυτό που είπες πριν ότι με "φυστικοβουτυρα δεν γίνεται δουλειά" κι είναι μόνο για "ασκησούλα/προπονησούλα"....αυτό είναι περισσότερο ιδιοσυγκρασιακό, παρά γενικό και έγκυρα θεμελιωμένο συμπέρασμα.

Κάποιος που θέλει να πετύχει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα μπορεί να κάνει προσαρμογές ειδικές κατά καιρούς, αλλά το να μπαίνουν όλα σε αυτή τη λογική του Προκρούστη οδηγεί σίγουρα σε στρεβλώσεις

Έπειτα υιοθετείς αυτή τη λογική άσπρο-μαύρο...λες και τα φυτικά λιπαρά

- είναι μόνο γι αυτόν που θέλει "να σηκώσει 10 κιλά παραπάνω" (όπως έγραψες τώρα)

- ή πρέπει να κόβονται ΤΕΛΕΙΩΣ από τη διατροφή (όπως έγραψες πριν)

Για πλάκα προπόνησουλα και ασκησουλα μια χαρά είναι αυτά, για σοβαρή δουλειά όμως και αν θέλουμε να δούμε το κάτι παραπάνω τότε πρέπει να λείπουν τελείως από το μενού.

Όταν τέτοιες πηγές ακόρεστων λιπαρών συμβάλλουν στην ευαισθησία στην ινσουλίνη, στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, αλλά και τις καύσεις κατά την ξεκούραση, πώς μπορεί αυτό να είναι άσχετο με τον στόχο του αδυνατίσματος, ώστε να πρέπει να λείπουν ΤΕΛΕΙΩΣ από τη διατροφή;

Δημοσ.

Χάρη στον καβγά σας πέρασε ευχάριστα η ώρα των διαφημίσεων. Τώρα που ξανάβαλε δεν πιάνετε και part 2;

Πολύ τεστοστερόνη αυτό το θρεντ!

Εντωμεταξύ, μπορεί να με και ηλίθιος αλλα δεν κατάλαβα που διαφωνείτε...

Δημοσ.

Ο ένας λέει γιατί να μην τρώμε κάθε μέρα φυστικοβούτυρο ή ότι άλλα σκατα θέλουμε, μιας και αυτό που μετράει δεν είναι το τι θα φάμε αλλά το πόσο θα φάμε, συν~πλην θερμίδες κτλ

Ο άλλος του απαντάει ότι αυτά που λέει είναι ότι να'ναι, ότι σημασία έχει το τι κιλά θα βάλεις- βγάλεις και ότι δεν είναι το ίδιο να χάσεις βάρος τρώγοντας σοκολάτες και ταχινια με το να χάσεις τρώγοντας κοτόπουλο
Ο άλλος λέει για έρευνες στο ίντερνετ και μπλα μπλα..

Γιάννη ξανάέβαλε διαφημίσεις? οκ σε έφτιαξα ??? :-)

• Like 1
Δημοσ.

Κάτι άσχετο που απλά μου ήρθε να το πω. Παλιότερα έκραζα τον McGregor επειδή ήταν αδύνατος κτλ. Πλέον τον πάω αρκετά. Σαν τυπάκι πιο πολύ και σαν ιδιοσυγκρασία.

Δημοσ.

Κάτι άσχετο που απλά μου ήρθε να το πω. Παλιότερα έκραζα τον McGregor επειδή ήταν αδύνατος κτλ. Πλέον τον πάω αρκετά. Σαν τυπάκι πιο πολύ και σαν ιδιοσυγκρασία.

Αθληταρας λέμε και γαμώ τα άτομα

Μορφή ..

Δημοσ.

εμένα οι δύο αγαπημένες μου αθλήτριες είναι η Ana Delia και η Michele Lewin
με χαλάνε μόνο τα εξεζητημένα μεμέ τους κατά τα άλλα είναι τοπ 

• Like 1
Δημοσ.

Maus εγω σημερα ξεκινησα το πρωϊ με μια μεγάλη μπανάνα. Αργοτερα έβαλα 100γρ κουάκερ (δεν ξερω αν αυτό είναι πολύ καλο γιατι το κουάκερ είναι δυσπεπτο αν τρώγεται σε ποσοτητες) τεσπα το ανακατεψα με γιαουρτι 2% τοτάλ + 1 κουταλιά ταχινι + 1 χουφτα σταφιδες + 1 κουταλιά μέλι + μισο πορτοκαλι στημένο μέσα.

Δεκατιανό 2 φέτες σπιτικο ψωμι ολικής (φουλ πιο μαυρο δεν γινεται) με 2 φέτες τυρί 15% λιπαρά (Άρλα) + λιγο πολτο τομάτας και 2 κουταλιές λάδι.

Μεσημέρι προς απόγευμα 100γρ μακαρονια ολικής (βασικα παραπανω γυρω στα 150) και 1 μεριδα τονο ριο μάρε 2-3 κουταλιες λαδι. Το βράδυ 1 πιτα αλαδωτη μαρουλι τομάτα και καλαμακι κοτοπουλο.

Επειδή υπάρχει ένα πλάνο 2300 θερμιδων με 290γρ υδατανθρακα 117 πρωτ. και 79γρ λιπαρά .... πιστευω ότι στο περιπου -100 θερμιδες κάτω -10 με -20 γρ πρωτ. αλλα κατά τα αλλα ειμαστε μέσα στο στοχο. Τους υδατ. τους πέτυχα πάνω κατω. Από εδώ και περα θα ανεβάζω κανα πρόγραμμα.

Το ταχινι μεσα σε αυτό το πλανο που έχει θεμα? για πες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...