Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

2 μεγαλες κρεπες νουτέλα για βράδυ? σοκ για τον οργανισμο είναι αυτό. Μια ειχα πάρει μια φορά ειχα φάει το 80% και ειχα ληγωθει με βλεπει ο πατερας μου και λεει "Καλα ρε τι είναι αυτά που πας και παιρνεις θα αρρωστήσεις στο τέλος θα φας ολο αυτό το πραγμα για βράδυ?" αφησα το άλλο για το πρωϊ στο ψυγειο ειχε γινει πανί δεν το εφαγα! Η πλακα είναι που μου λεει ο μαγαζάτορας εχω προσφορα ολες τις πραλινες να σου βάλω μεσα.Στον κοσμο το και αυτος ... κανει και τη δουλεια του τι να σου πει μη τρως? θα το κλεισει!Δεν τον συμφέρει.

Μεταξύ μας δεν νομιζω ότι είναι και πολύ σωστο για τον οργανισμο εκει που τον έχεις πχ στη νηστεια και την καλη διατροφή ξαφνικα να του σκάς ένα γευμα με τοσες θερμιδες και τοοοοσο ζάχαρη ισως κάνεις κάποια ζημια (για το αισθητικο κομμάτι οκ δεν τρεχει τιποτα αν είναι ένα γευμα μονο).

Εγω θα ετρωγα μια μικρούλα το απόγευμα κιολας μέχρι τις 8-9 το βράδυ μετά χαλαρώνει ο οργανισμος. Σαν να έχεις ξερω γω εργάτες σε ένα εργοστασιο και εκει που έχουν χαμηλώσει ρυθμους και είναι έτοιμοι να σχολάσουν τους δινεις δουλειά που επρεπε να πάρουν από το πρωϊ λογικο να σε βριζουν και να γκρινιάζουν ή να την κάνουν όπως όπως!

ΥΓ μην κοιτάμε αυτους που δεν κάνουν ποτε σωστη διατροφή αυτοι εχουν επιλέξει το δρομο τους έχει συνηθισει ο οργανισμος τους σε αυτά ... για ποσο δεν ξερω βεβαια αλλα τεσπα.

Η ιδια γνωμη και για τις πιτσες και για τα μπέργκερς. Είναι έγκλημα να πάς να κάνεις το λεγομενο γεύμα σαβουρας βράδυ 10 η ώρα και αργοτερα και να παραγγειλεις να φάς μια πιτσα μονος σου ή 2 τεράστια μπέργκερς. κΆΝΤΟ ΜΕΣΗΜΈΡΙ στη τελικη και πιο λιγη ποσοτητα. Δεν είναι ωραιο να βαρυστομαχιάζεις επισης βάζεις τον οργανισμο σε κινδυνο εμφάνισης ΓΟΠ (με χαλάρωση του σφιγκτηρα εσωτερικά κτλπ).

• Like 1
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

• Moderators
Δημοσ.

για μια φορα δεν παθαινει τιποτα -αντε στη χειροτερη να σε ενοχλει το στομαχι αντε ενα κοψιματακι αλλα μεχρι εκει

Δημοσ.

ε και γω αυτο λεω! Οσο πιεζεις εκπνεεις πχ στον παγκο εισπνεεις οσο φαιρνεις την μπαρα στο στηθος και εκπνεεις οταν την ανεβαζεις ενω πχ στις ελξεις εκπνεεις οταν ανεβαινεις και εισπνεεις οταν κατεβαινεις.

το εγραψε και ενας αλλος και του ειπα το ιδιο στοιχημα που θα πω και σε σενα αλλα μετα ξεχασε να ξανα αναφερθει σε αυτο -περιεργο ε?-

θα αγοραζω φυστικια βιολογικα θα φτιαχνω φυστικοβουτυρο σπιτι μονος μου  με βιντεο για να εισαι σιγουρος οτι δεν βαζω τιποτα εξτρα και θα τρωω οσο θελω. Αν ομως μεσα στο μηνα εχω παρει κιλα θα ππληρωσεις οτι ξοδεψα για φυστικια και ενα χιλιαρικακι ετσι για το στοιχημα, τι λες?

Δεν είπα ότι λες το αντίθετο...σημείωσα απλώς ότι αντί για τον "δυϊσμό"

- εισπνοή στην αρχή της κίνησης

- εκπνοή στο τέλος

εγώ και την εκπνοή και την εκπνοή τη κάνω σταδιακά...

...ολοκληρώνονται και οι δύο στο τελείωμα της κάθε κίνησης, αλλά δεν εισπνέω πχ μόνο στο σημείο Α και εκπνέω μόνο στο σημείο Β....αυτό ήθελα να πω.

...μου φαίνεται πιο εύκολο να λαχανιάσει κανείς ή να του κοπεί η αναπνοή αν το κάνει έτσι "τεχνικά" διαχωρισμένα πλήρως.

Για το στοίχημα, πάντως, δεν λες τι θα κερδίσει κι εκείνος που λέει "φάε όσο θες" (κι εγώ δεν συμφωνώ με τη κατανάλωση με μόνο όριο την όρεξη)

Εσύ

- ευχαριστιέσαι φυστικοβούτυρο/ταχίνι

- μπορεί να πάρεις και 1000€

και στα δύο ενδεχόμενα βγαίνεις κερδισμένος.

...αν όμως δεν βάλεις "λιπικά" κιλά ή δεν βάλεις βάρος που θα είναι πλήρως αποδόσιμο μόνο στο ταχίνι/φυστικοβούτυρο, ο άλλος τι κερδίζει;

Πληρώνεις εσύ 1000€;

• Moderators
Δημοσ.

εννοειται οτι δινω 1000αρικο αλλα το ολο θεμα παιζει στο ΟΣΟ ΘΕΣ γιατι μπορω να φαω ενα κιλο φυστικοβουτυρο τη μερα δηλαδη 5κ θερμιδες μονο απο αυτο οποτε ναι σιγουρα τα κιλα θα πανε + και θα βελεις λιπος 100%

Δημοσ.

ε και γω αυτο λεω! Οσο πιεζεις εκπνεεις πχ στον παγκο εισπνεεις οσο φαιρνεις την μπαρα στο στηθος και εκπνεεις οταν την ανεβαζεις ενω πχ στις ελξεις εκπνεεις οταν ανεβαινεις και εισπνεεις οταν κατεβαινεις.

το εγραψε και ενας αλλος και του ειπα το ιδιο στοιχημα που θα πω και σε σενα αλλα μετα ξεχασε να ξανα αναφερθει σε αυτο -περιεργο ε?-

θα αγοραζω φυστικια βιολογικα θα φτιαχνω φυστικοβουτυρο σπιτι μονος μου  με βιντεο για να εισαι σιγουρος οτι δεν βαζω τιποτα εξτρα και θα τρωω οσο θελω. Αν ομως μεσα στο μηνα εχω παρει κιλα θα ππληρωσεις οτι ξοδεψα για φυστικια και ενα χιλιαρικακι ετσι για το στοιχημα, τι λες?

Σε φαση νιωθεις υπεροχή τωρα, οτι ειπες κατι το οποιο ειναι 100% βασιμο και εμπεριστατομενο που δε μπορει να σε βγαλει λαθος κανεις? Γιατι ειναι μια γενικουρα κακη αυτο που γραφεις.

φυστικοβουτυρο=θερμιδες/πρωτεΐνη/ινες/fats. Πας gym για να χτισεις μυικη μαζα, οποτε αυξανεις το intake θερμιδων σου απο ~2500 σε ~3500 χιλιαδες (για μενα τουλαχιστον) με 4-6 μερες τη βδομαδα προπονηση. Ετσι βαζεις "ογκο". Αν εχεις διαβασει σχετικα με γυμναστικη/βιολογια, ξερεις οτι οσο περναει ο καιρος που γυμναζεσαι τοσο πιο δυσκολο ειναι να βαλεις μυικη μαζα, οποτε ξεκινας και κοβεις θερμιδες για να το ισορροπήσεις. 

Οποτε οχι δε θα πληρωσω ουτε εξοδα ουτε χιλιαρικακι, το πολυ πολυ να σου κανω δωρο κανα βιβλιο basic biology, αν και νομιζα οτι στο "das fitness thread" ξερουμε τα βασικα τουλαχιστον. anyway

Δημοσ.

για μια φορα δεν παθαινει τιποτα -αντε στη χειροτερη να σε ενοχλει το στομαχι αντε ενα κοψιματακι αλλα μεχρι εκει

αυτό , πόσες φορές σε γιορτή έχω φάει 11+ το βράδυ 4-5 κομμάτια γίγας τούρτα σε φάση να με κοιτάζουν σαν ufo 

και μιλάμε για τούρτα turbo που άλλοι δεν το τελείωναν και άλλοι φράζανε στο ένα 

χαχαχ, αφού όσοι με ξέρουν μου σερβίρουν απο την αρχή δυο κομμάτια , βασικά όσο χωράει το πιάτο/πιατάκι whatever 

αλλα νταξ δεν το κάνω κάθε μέρα , άλλο μια στο τόσο 

Δημοσ.

Ασφαλώς, δεν υπάρχει κατανάλωση χωρίς όριο σε τρόφιμο με 650-700 θερμίδες περίπου ανά 100γρ.

...βέβαια το "όσο θες" είναι υποκειμενικό - εφόσον δεν μιλάμε για συγκεκριμένα γρ. ανά ημέρα - δεν είναι σίγουρο πως θα ανταποκρίνεται μόνο σε περιπτώσεις κατάχρησης.

...κι εγώ τώρα τρώω "όσο θέλω" φυστικοβούτυρο, αλλά δεν θέλω πάνω από μισή κουταλιά της σούπας την ημέρα, κι αυτό όχι πάντα

.

- άλλοτε θα βάλω μισή κουταλιά στο κύπελο με το γάλα και τη βρώμη/φαγόπυρο για γεύση το πρωί

- άλλοτε θα φάω δύο φρυγανιές με λεπτή επικάλυψη φυστικοβούτυρου/ταχινιού

Δημοσ.

To μυστικο είναι να κάνεις κατι που θα σε ευχαριστήσει , και δεν είναι ευχαριστο στο τέλος να σε ενοχλεί το στομάχι σου απλα στην αρχη χυμάς σαν τον λυσασμένο σκυλο! Λογω της στέρησης και δεν καταλαβαίνεις χάνεις την αισθηση του μέτρου. Πιο πολύ θα ευχαριστηθείς το γλυκο αμα το φάς με μέτρο και οσο αντέχεις τωρα σοβαρα 11 η ώρα το βράδυ εισαι 30 χρονων και πάνω (δεν μιλαμε για πιτσιρικια των 18 που καναμε ολοι ένα καρο μαλακιες) θα πάς να φας ένα κοκορέτσι μονος σου ή μια οικογενειακη και δεν θα νιώσεις μετα ότι θές να ξεράσεις? δηλαδή οκ γευμα σαβουρας κάποιοι το περιμένουν πως και πως αλλα μην πάει και στο άλλο άκρο.

Για μενα είναι ανθυγιεινο αυτό και μια φορα την εβδομάδα να το κάνεις γιατι μια δυο τρεις θα χαλαρώσει ο σφιγκτήρας του στομαχιου (όταν τρως και βαρυστομαχιάζεις) και μετα θα αποκτησεις παλινδρομηση και την διατροφή δεν θα την βγάζεις εσυ αλλα ο γιατρος πλεον θα σου απαγορευσει οξινα φαγητά , φρουτα , ντομάτες μπορει και μακαρονια ακομα και ολικής.

Αμα συνεχιζεις να διαφωνεις μην με ακους καθολου ρωτα έναν γιατρο. Αν κάνει για την υγεια του στομαχιου σου να τρώς σε ένα γευμα τοσο μεγάλες ποσοτητες φαγητού και μάλιστα βραδινές ωρες που η πέψη είναι πιο αργή. Ρωτησε τον από περιεργεια. Ρωτα 2-3 βασικα.

Δημοσ.

Το φυστικοβουτυρο ειναι παχυντικό αρκει να τρως λιγο πχ το πρωϊ στο κουάκερ αμα βάλεις 3 κουταλιές ταχινι απευθειας έχεις προσθέσει 270 θερμιδες! 90 θερμιδες η κουταλια ειναι νομιζω. Βάλε άλλες 365 τα 100γρ κουάκερ βαλε άλλες 30 το μέλι (δεν τρώγεται χωρις μέλι ειναι πικρο) εισαι γυρω στο 700αρι! Ειδικα αμα βάλεις και καμια σταφδα ή ριξεις και λιγο πορτοκάλι.

Συμφωνώ, αλλά για αυτό είπα ότι είναι αποδεκτό μόνο αν το εντάξεις στα macros της ημέρας. Αλλιώς και η γλυκοπατάτα μπορεί να σε παχύνει αν φας 3 κιλά σε ένα γεύμα. 

Τώρα αν μιλάμε για αρχάριους, που όχι απλα δεν μετράνε θερμίδες αλλά δεν έχουν και συναίσθηση του πόσο τρώνε, τότε ναι ίσως καλό είναι να αποφεύγουν calorie dense φαγητά.

• Moderators
Δημοσ.

Σχημα λογου σχετικα απλο δε μου περασε απ το μυαλο να το εξηγησω, τεσπα, προφανως εννοω οτι το 50% των θερμιδων τους ειναι φυστικοβουτυρο, και οχι οτι οι μυες τους αποτελουνται απο φυστικοβουτυρο. Νταξει τωρα?

Οπως ειπε και ο φιλος, αν το φυστικοβουτηρο ειναι natural χωρις αλατια κλπ. μπορεις να τρως οσο πραγματικα θες. Σε φαση, φυστικοβουτηρο, προτεινη και oats = gains. Τωρα το αν αυτο ειναι "φυσιολογικη διατροφη" ειναι γνωμη, φακτ ειναι οτι οσο και να καταναλωσεις και απ τα 3 οταν ειναι ποιοτικα παντα,  μονο καλο θα σου κανουν.

Σε φαση νιωθεις υπεροχή τωρα, οτι ειπες κατι το οποιο ειναι 100% βασιμο και εμπεριστατομενο που δε μπορει να σε βγαλει λαθος κανεις? Γιατι ειναι μια γενικουρα κακη αυτο που γραφεις.

φυστικοβουτυρο=θερμιδες/πρωτεΐνη/ινες/fats. Πας gym για να χτισεις μυικη μαζα, οποτε αυξανεις το intake θερμιδων σου απο ~2500 σε ~3500 χιλιαδες (για μενα τουλαχιστον) με 4-6 μερες τη βδομαδα προπονηση. Ετσι βαζεις "ογκο". Αν εχεις διαβασει σχετικα με γυμναστικη/βιολογια, ξερεις οτι οσο περναει ο καιρος που γυμναζεσαι τοσο πιο δυσκολο ειναι να βαλεις μυικη μαζα, οποτε ξεκινας και κοβεις θερμιδες για να το ισορροπήσεις. 

Οποτε οχι δε θα πληρωσω ουτε εξοδα ουτε χιλιαρικακι, το πολυ πολυ να σου κανω δωρο κανα βιβλιο basic biology, αν και νομιζα οτι στο "das fitness thread" ξερουμε τα βασικα τουλαχιστον. anyway

το απο 2500 σε 3500 με το bold δεν εχουν καμια σχεση. Και ακριβως σε αυτο αναφερομαι γιατι εχουν πει και αλλοι εδω μεσα το "οσο θες". 

κατι φαινεται να ξερω συμφωνα με τις φωτογραφιες ! 

https://www.dropbox.com/sh/r6nqwfnmclvtzb7/AABIaS9iA_fKf0Q0_Sdx4XIxa?dl=0

• Like 4
Δημοσ.

Δεν λεω να μπω σε προγραμμα ρε μαγκες μετά απο 2 μηνες κρεπάλης. Ελπιζω τον Ιούνιο που ερχεται να ειμαι σε ενα καλό επίπεδο.

Btw, ωραίος ρε Σπεκτ. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

@Devil και γω αυτης της λογικης ειμαι οτι αν δεν τρως τη μια που θα το φας θα το γουσταρεις πολυ παραπανω απλα ταυτοχρονα λεω οτι ακομη και να το ξεφτιλησεις μια φορα (οχι μια φορα τη βδομαδα) δεν χαθηκε ο κοσμος -εφοσον μετα συνεχιζεις οτι εκανες πριν-

• Like 1
Δημοσ.

Το φυστικοβουτυρο ειναι παχυντικό αρκει να τρως λιγο πχ το πρωϊ στο κουάκερ αμα βάλεις 3 κουταλιές ταχινι απευθειας έχεις προσθέσει 270 θερμιδες! 90 θερμιδες η κουταλια ειναι νομιζω. Βάλε άλλες 365 τα 100γρ κουάκερ βαλε άλλες 30 το μέλι (δεν τρώγεται χωρις μέλι ειναι πικρο) εισαι γυρω στο 700αρι! Ειδικα αμα βάλεις και καμια σταφδα ή ριξεις και λιγο πορτοκάλι.

Αν το βάλεις και πάνω σε μια πίτσα, εκτοξευονται μετα οι θερμίδες. Ακομα κι αν δεν το φας.

Δημοσ.

@Devil και γω αυτης της λογικης ειμαι οτι αν δεν τρως τη μια που θα το φας θα το γουσταρεις πολυ παραπανω απλα ταυτοχρονα λεω οτι ακομη και να το ξεφτιλησεις μια φορα (οχι μια φορα τη βδομαδα) δεν χαθηκε ο κοσμος -εφοσον μετα συνεχιζεις οτι εκανες πριν-

Σπέκτ και το ποτάκι μπορει να αρέσει σε κάποιους .... αμα το ξεφτιλίσεις μια φορά .... μπορει να καταλαηξεις και στο νοσοκομειο με σοκ B)  εμενα ο πατέρας μου όταν ηταν κακομαθημένος νέος και έτρωγε μαλακιες και έπινε κατεβασε χωρις να το καταλαβει στη γιορτη του ουίσκι 15ετιας.Μια φορα το έκανε ... στη γιορτη του δεν ηταν αλκοολικος. Όταν φυγανε οι καλεσμένοι δεν μπορουσε να ανασάνει ... αμα δεν έκανε εμετο μετα από κανα μισάωρο τωρα μπορει να ημουν και ορφανός. Καλο είναι στη τελικη να σπάσεις το γευμα αυτό το μεγάλο σε 2 μικροτερα Σαββατο μεσημέρι και Κυριακη. Αλλα εντάξει μιλάμε για ανθρώπους με πειθαρχια τωρα όχι να μπεις στο ζαχαροπλαστειο και να ξεχάσεις να βγεις από εκει μέσα και μετα να πεις δεν φταιω εγω .... αφου μπηκα! :cry:  :cry: :devil:  

ΥΓ Βγηκαμε λεει να το ριξουμε εξω και τους / τις βλέπεις στα σκαλιά να ξερνάνε .... γιατι χαθηκε το μέτρο για αυτό. Έχω και γνωστους που μετα από πάρτι έχουν καταληξει νοσοκομειο για πλυση στομαχου βεβαια. Εγω δεν έχω μεθυσει ποτε στο μεταξυ. :X

ΥΓ2 Προσοχη μετα από νηστειες το πάσχα .... έχουμε και εκει περιπτώσεις. Οπου χάθηκε το μέτρο και κάποιοι κατέληξαν στο νοσοκομειο.

Δημοσ.

το απο 2500 σε 3500 με το bold δεν εχουν καμια σχεση. Και ακριβως σε αυτο αναφερομαι γιατι εχουν πει και αλλοι εδω μεσα το "οσο θες". 

κατι φαινεται να ξερω συμφωνα με τις φωτογραφιες ! 

https://www.dropbox.com/sh/r6nqwfnmclvtzb7/AABIaS9iA_fKf0Q0_Sdx4XIxa?dl=0

Δευτερο σχημα λογου που σε μπερδευει, λολ.

Οκ, για μενα κ νομιζω για τους περισσοτερους το οσο θες σημαινει οτι μεσα στη μερα οποτε αποφασισω οτι θελω να φαω φυστικοβουτυρο, θα το κανω και μονο υπερ μου θα ειναι. Δε σημαινει οτι θα κατσω με το κουβαδακι σαν τον winnie the pooh και θα τρωω φυστικοβουτηρο μεχρι να ξερασω.

Απλα προσπαθεις να παρεις κατι που ισχυει για το 90% οσων γυμναζονται εντατικα, και να το εφαρμοσεις σε υπερβαρους που μολις ξεκινησαν το gym και δεν εχουν ελεγχο του στομαχιου τους.

Το γιατι για σενα το οσο θες = οσο χωραει το στομαχι σου, dunno, περιεργο.

Εντομεταξυ το verification του ξερω γιατι μιλαω δες εχω μουσκουλα, ρεσπεκτ.χαχα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...