Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν την κάθε άσκηση. Αν ξεκινάς με άδεια, απλά κάνεις με άδεια. Αναφέρω κιόλας πριν την κάθε άσκηση. Μη φοβάσαι , δεν είναι πολύ. Μη κάνεις διάλλειμα στο ζέσταμα , φορτώνεις και κάνεις. 20-30 secs. Φαίνονται πολλά , αλλά δεν είναι. Απλά δεν έχετε κάνει καλό ζέσταμα ποτέ. 

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Νταξει εσεις εδω λετε για cardio, βαρη, διατροφες κλπ κι ηρθε η ασχετη παλι να κανει την ερωτηση της :D

Λοιπον εχω θεμα στο γυμναστηριο με μια συγκρεκριμενη ασκηση η οποια δε μου βγαινει με τιποτα. Ωμοι με βαρακια, του ενος κιλου μαλιστα! Ε μετα απο 5-6 επαναληψεις, το χερι δεν ανεβαινει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. (Αυτη που πρεπει ν ανεβασεις τα χερια μεχρι το υψος των ωμων, σε ορθη γωνια) Δεν εχω καταφερει ουτε ενα σετ να βγαλω ολοκληρο κ ειμαι στο σημειο που πια δε το προσπαθω καν στο γυμναστηριο, γιατι ντρεπομαι. Εχω βαρακια σπιτι και με βλεπω να το παλευω εδω, αλλιως δε γινεται..

Υπαρχει και καποιος αλλος τροπος να δυναμωσω αυτο το σημειο? Το οτι κανω δικεφαλους-τρικεφαλους με τον καιρο θα βοηθησει σ αυτο? Μηπως να παρω powerball? :P

Δημοσ.

Αυτό? Συνέχισε να το κάνεις όταν είναι να το κάνεις. Δεν είναι εύκολο. Ειδικά αν τα χέρια είναι τελείως τεντωμένα (το οποίο μάλλον είναι το πρόβλημά σου) είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ. Σπάσε λίγο αγκώνα. Πάντως δεν είναι άσκηση για πολλά κιλά. Μη σε νοιάζει.

Δημοσ.

Αυτο ναι, αλλα δε το κανω με τεντωμενα χερια, παντα λυγιζω τον αγκωνα.. μιλαμε πλεον βγαζω ολο το προγραμμα κανονικα αλλα αυτο με πεθαινει. Δεν ειναι δηλ οτι βαριεμαι ας πουμε να προσπαθησω αλλα δεν ανεβαινει το χερι με τιποτα!!

Και σκεψου τωρα να σαι στα βαρη, διπλα σε κατι ντουκια κι εσυ ν αγκομαχας να σηκωσεις ενα κιλο :P

Δημοσ.

Αυτή είναι πολύ εύκολη άσκηση. Δεν νομίζω ότι δεν μπορείς να κανεις ένα σετ σωστα απλά θελει συγκεντρωση. Δοκίμασε να κάνεις λιγες επαναλήψεις στο ένα χέρι και μετά στο άλλο και μετά μαζί.<br><br>

Α και μην ντρέπεσαι. Όλοι έχουμε κάποιες ασκήσεις που δεν μας βγαίνουν <br>

;)

Δημοσ.

μισητή άσκηση και αυτή και τα front raise. Εγώ πάω με 12*5, 10*6, 8*7 και 6*8 και στο τελευταίο σετ τα 2 είναι κλεψιματικά! :P 

Πριν καμία ώρα τελείωσα αυτές τις ασκήσεις! :P το πρόγραμμα

Ώμοι, τραπεζοηδείς:
Εμπροσθολαίμιες πιέσεις στο σμιθ (Smith Shoulder Press) 4 σετ χ 12-10-8-6
Πλάγιες άρσεις με αλτήρες (Dumbbell Lateral Raise) 3 σετ χ 10
Εμπροσθολαίμιες άρσεις με αλτήρες (Dumbbell Front Raise) 3 σετ χ 10
Ανασηκώσεις ώμων με αλτήρες - τραπέζιοι (Dumbbell Shrug) 3 σετ χ 12
Τρικέφαλα
Πιέσεις τρικεφάλων στην τροχαλία (Cable Pushdown) 3 σετ χ 12-10-8
Γαλλικές πιέσεις (Barbell Lying Triceps Extension) 3 σετ χ 10-8-6
Εκτάσεις τρικεφάλων με αλτήρα καθιστή (Dumbbell Triceps Extension) 3 σετ χ 12-10-8

απλά όλα τα σετ τα κάνω πλέον 12-10-8-6. Οι ώμοι μου μακράν ο αδύναμος κρίκος μου 

Δημοσ.

Σίγουρα γιατί αντί να κάνεις πιέσεις ώμων με αλτήρες ή με μπάρα, κάνεις με smith. Άλλαξέ το. Επίσης στους τρικέφαλους θα βάλεις είτε βυθίσεις σε δίζυγο είτε πιέσεις πάγκου με κλειστή λαβή. Για να δουλέψει και λίγο ο ρημάδης ο ώμος. Τα shrugs δε σου χρειάζονται. Τζάμπα χρόνος, τέσπα δε παθαίνεις και τίποτα. Και οι εκτάσεις με αλτήρα στους τρικέφαλους.

Δημοσ.

Σίγουρα γιατί αντί να κάνεις πιέσεις ώμων με αλτήρες ή με μπάρα, κάνεις με smith. Άλλαξέ το. Επίσης στους τρικέφαλους θα βάλεις είτε βυθίσεις σε δίζυγο είτε πιέσεις πάγκου με κλειστή λαβή. Για να δουλέψει και λίγο ο ρημάδης ο ώμος. Τα shrugs δε σου χρειάζονται. Τζάμπα χρόνος, τέσπα δε παθαίνεις και τίποτα. Και οι εκτάσεις με αλτήρα στους τρικέφαλους.

βυθίσεις δεν βγάζω για κανένα λόγο! :P Ok, πρότεινέ μου ένα πρόγραμμα για τρικέφαλους/ώμους να το δοκιμάσω!

Δημοσ.

Ναι, έτσι λέει το αφεντικό, γι αυτό είπα ότι είναι πολύ χρονοβόρο αλλά το αφεντικό λέει ότι δεν είναι.

ΟΚ, ούτως ή άλλως την ερχόμενη εβδομάδα θα άλλαζα πρόγραμμα και θα έκανα αυτό του bosei, θα κάνω όμως του dakon να δω στην πράξη τι γίνεται.

Παρόλο που παίρνω περισσότερα από την μπάρα σκέτη -έχω μια 1,5 μέτρο, αρκετά βαριά, να υποθέσω ότι είναι ολυμπιακή ή παίζει να είναι κρυφομπαοκτσου;- θα ξεκινήσω με σκέτη όμως για να το πιάσω σωστά. Κυρίως με ενδιαφέρει ο χρόνος, θα πρέπει να βγαίνει σε 45 λεπτά.

Δημοσ.

Ναι, έτσι λέει το αφεντικό, γι αυτό είπα ότι είναι πολύ χρονοβόρο αλλά το αφεντικό λέει ότι δεν είναι.

ΟΚ, ούτως ή άλλως την ερχόμενη εβδομάδα θα άλλαζα πρόγραμμα και θα έκανα αυτό του bosei, θα κάνω όμως του dakon να δω στην πράξη τι γίνεται.

Παρόλο που παίρνω περισσότερα από την μπάρα σκέτη -έχω μια 1,5 μέτρο, αρκετά βαριά, να υποθέσω ότι είναι ολυμπιακή ή παίζει να είναι κρυφομπαοκτσου;- θα ξεκινήσω με σκέτη όμως για να το πιάσω σωστά. Κυρίως με ενδιαφέρει ο χρόνος, θα πρέπει να βγαίνει σε 45 λεπτά.

Γιαννη αυτα τα "ολυμπιακη "και  τα παραγωγα του να κοπουμε σε αυτο το τοπικ  εισαι γαμω τα παιδια μην το χαλας :)

• Like 2
Δημοσ.

Βασικά, τώρα που το κοιτάω λίγο καλύτερα, στο στήθος βάζω +40 στην μπάρα. Άμα ξεκινήσω με άδεια και βάζω +2,5 θα χρειαστώ 16 εβδομάδες για να φτάσω εδώ που είμαι. Μάλλον δεν πρέπει να ξεκινήσω με άδεια, έτσι δεν είναι;

Κάτι παρόμοιο στο Barbell Row όπου τώρα είμαι στο +30 στην μπάρα. Κι εδώ θα πάω πολύ πίσω αν ξεκινήσω από το μηδέν. 

Οπότε, τι προτείνες dakon;

Α είδα τώρα ότι αναφέρεις πώς αν είμαστε προχωρημένοι τα ρίχνουμε στο μισό και ξεκινάμε απ' αυτά. ΟΚ.

Επίσης, πόσες επαναλήψεις στους κοιλιακούς; 3*20 ας πούμε; Και οι ραχιαίοι; Ποια άσκηση είναι αυτή και πόσες επαναλήψεις κάνουμε;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...