Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Vgioso δεν είναι απαραίτητο για να όλους να αναπληρώσουν από αλλού για κάποιο αίσθημα κορεσμού. Εγώ μπορώ να την βγάλω και με 1000 θερμίδες την μέρα αν αυτός είναι ο στόχος μου δεν έχω πρόβλημα. 

Η ευκολότερη λύση για να υπάρχει αίσθημα κορεσμού για όποιον έχει πρόβλημα είναι αντικατάσταση υδατανθράκων με λαχανικά (που επίσης έχουν απειροελάχιστο υδατάνθρακα). Πχ αντί για 100 γραμμάρια ρύζι τρως 65 γραμμάρια και ένα καρότο. Η θερμιδική διαφορά είναι μεγάλη. 

Για τα υπόλοιπα με επιβράδυνση μεταβολισμού κτλ, δεν γίνεται αυτό με 10-15% λιγότερες θερμίδες (από θερμίδες συντήρησης), πρέπει να ρίξεις πάρα πολύ για να γίνει η επιβράδυνση σε τέτοιο επίπεδο που να δημιουργήσει πρόβλημα + το ότι όσο γυμνάζεσαι ωθείς τον μεταβολισμό να δουλέψει. 

Τέλος αυτό που φαίνεται να μην λαμβάνεις υπόψιν είναι ότι πάντα η πρωτεΐνη που καταναλώνω είναι αρκετή για το σωματικό μου βάρος είτε είμαι σε υποθερμιδική είτε σε ισοθερμιδική είτε σε διατροφή όγκου. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να συμπληρώσω την μείωση του υδατάνθρακα με πρωτεΐνη, γιατί κάνω μια τρύπα στο νερό έτσι. 

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

σε παντρεύομαι και σου υπόσχομαι να σε αλλαξοπιστήσω ! 

χαχα just kidding 

καλή επιτυχία στους στόχους σου! 

χαχαχαχα μεγαλο διλημμα :P να'σε καλα!

Vgioso δεν είναι απαραίτητο για να όλους να αναπληρώσουν από αλλού για κάποιο αίσθημα κορεσμού. Εγώ μπορώ να την βγάλω και με 1000 θερμίδες την μέρα αν αυτός είναι ο στόχος μου δεν έχω πρόβλημα. 

Η ευκολότερη λύση για να υπάρχει αίσθημα κορεσμού για όποιον έχει πρόβλημα είναι αντικατάσταση υδατανθράκων με λαχανικά (που επίσης έχουν απειροελάχιστο υδατάνθρακα). Πχ αντί για 100 γραμμάρια ρύζι τρως 65 γραμμάρια και ένα καρότο. Η θερμιδική διαφορά είναι μεγάλη. 

Για τα υπόλοιπα με επιβράδυνση μεταβολισμού κτλ, δεν γίνεται αυτό με 10-15% λιγότερες θερμίδες (από θερμίδες συντήρησης), πρέπει να ρίξεις πάρα πολύ για να γίνει η επιβράδυνση σε τέτοιο επίπεδο που να δημιουργήσει πρόβλημα + το ότι όσο γυμνάζεσαι ωθείς τον μεταβολισμό να δουλέψει. 

Τέλος αυτό που φαίνεται να μην λαμβάνεις υπόψιν είναι ότι πάντα η πρωτεΐνη που καταναλώνω είναι αρκετή για το σωματικό μου βάρος είτε είμαι σε υποθερμιδική είτε σε ισοθερμιδική είτε σε διατροφή όγκου. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να συμπληρώσω την μείωση του υδατάνθρακα με πρωτεΐνη, γιατί κάνω μια τρύπα στο νερό έτσι. 

Δεν μιλούσα συγκεκριμένα για σένα - δεν σου έδινα συμβουλές δλδ τι να κάνεις - μιλούσα με αφορμή αυτό που έγραψες, στα πλαίσια μιας γενικότερης συζήτησης, συσχετίζοντάς το με τις μεταβλητές του να ακολουθεί κάποιος μια διατροφή

- θερμιδικού ελλείμματος

- περιορισμού υδατανθράκων

- μεγαλύτερου μεριδίου κατανομής στη διατροφή των πρωτεϊνών

για απώλεια βάρους και αύξηση/διατήρηση της μυϊκής μάζας μαζί με γυμναστική.

Μιλούσα περισσότερο από τη σκοπιά κάποιου που θα άρχιζε τώρα μια τέτοια διατροφή + άσκηση και τι θα έπρεπε να λάβει υπόψη και γιατί (θα ήταν καλό να) το έκανε.

Πέρα από αυτό, συμφωνούμε...δεν έχει νόημα - πέρα από ένα όριο - η αύξηση της πρόσληψης πρωτεϊνών...

...αλλά η αύξησή τους, όταν μειώνεται η ενεργειακή πρόσληψη από άλλες πηγές και αυξάνονται οι καύσεις λόγω άσκησης, είναι γενικά σκόπιμη για διατηρηθεί η ισχνή μάζα και να επιταχυνθεί ο μεταβολισμός.

Απ' αυτά που έχω διαβάσει πλάγια - χωρίς να έχω ψάξει το συγκεκριμένο θέμα - δεν έχω σχηματίσει την άποψη ότι μεταβολισμός επιβραδύνεται μόνο υπό ακραίες συνθήκες.

...τουλάχιστον, με συγκεκριμένη διατροφή (σε περιεχόμενο) και τακτική (σε χρονικά διαστήματα), ο μεταβολισμός μπορεί να επιταχυνθεί για να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων.

Ακόμη, αναλόγως τη πρότερη διατροφή του καθενός, αλλά και τα επίπεδα δραστηριότητας, θα πρέπει να εξετασθούν μεταβλητές όπως

- το αίσθημα κορεσμού στη διατροφή

- ακόμη κι εντός μιας θερμιδικά περιορισμένης δίαιτας οι συγκεκριμένες ανάγκες πρόσληψης θερμίδων (μείωση μόνο υδατανθράκων δεν είναι επαρκής συμβουλή, μπορεί να χρειάζεται αναπλήρωση και καλό είναι να γίνεται αυτή με πρωτεΐνες)

κοκ

Το να τι βγάζει κάποιος με 1000 θερμίδες όπως έγραψες, μπορεί να είναι κάτι που μπορεί να τύχει ή να χρειαστεί να κάνει κάποιες μέρες, αλλά δεν είναι κάτι που στέκεται ως γενική πρόταση (πως τη βγάζει δλδ κάποιος με 1000 θερμίδες)

Χρήσιμη ιστοσελίδα κι αυτή με μια πρόχειρη ματιά που έριξα...έψαχνα να κάνω σύγκριση μεταξύ φαγόπυρου και βρώμης στα συστατικά

http://skipthepie.org/cereal-grains-and-pasta/buckwheat/compared-to/oats/

• Like 1

Suicycomania εμενα μου αρκει πάντως που έχω να αρρωστήσω με πυρετο από το 2008. Μου αρκει επισης που δεν μασάω ποτε από τραυματισμούς προχθες ένιωσα στον αστραγαλο να μη μπορω να πατησω καλά. Με μια μέρα ξεκουραση την άλλη μέρα εβγαλα 10χλμ. ουτε παγο έβαλα ουτε βολταρεν πηρα. Μονο του ηρθε μονο του εφυγε. έρα από τις πρωτεϊνες υπάρχουν τροφές που έχουν να δωσουν στον οργανισμο παρα πολλά φυσικά φάρμακα για να μπορει να ανταπεξέλθει.

Η τροφη σου το φαρμακο σου δυστυχως κάποιοι θα πάθουν πρωτα και μετα θα καταλαβουν όπως και ένας που κάνει διατροφή τζανκ φουντ τωρα περνάει καλα ... τρωει τις μπουγατσες με το κιλο αλλα στο τέλος γινεται ο λογαριασμος. Τωρα σου λεει ζησε εσυ να πεθάνω εγω ειρωνικά και κοροϊδευει αλλα είναι θέμα χρονου να αρχισουν τα προβλήματα.

Όπως και επισης κάποιος που παιρνει αναβολικα για να δειχνει σώμα. Ξαφνικά θα σκάσει το μπάμ και θα τον κλαινε δυστυχως οσοι δεν φταινε σε τιποτα για τη βλακεια που κυκλοφορει σε μερικά μυαλά. Ο οργανισμος έχει μεγαλες αντοχες μέχρι να μην πάει άλλο. Σιγα σιγα καταστρέφεται σιγα σιγα οχυρώνεται. Αυτά φανταζομαι δεν τα ξέρουν οσοι δεν ασχολούνται αλλα εμεις που γυμναζόμαστε δεν έχει νοημα να τα συζητάμε συνεχεια είναι αυτονόητα τα έχουμε αποδεχτει.

• Like 1

Σημερα εμαθα οτι ενας τυπας μεσα στο γυμναστήριο που τον χαιρεταω, φετες ο ανθρωπος, ειναι 53 χρονων. Ουτε για 45 δεν τον κανεις.

Ο μαους ειναι :devil: :devil:

• Like 2

Λογικο να μικροδειχνεις όταν εισαι γυμνασμένος και προσεγμενος .... οι τυροπιτες και οι κοιλιες προσθέτουν χρονια και σε κάνουν στρογγυλεμενο σαν μπαλιτσα! Εγω εκλεισα τα 30 πλεον το τελευταιο καιρο με κάνουν 26-28 οσες ρωτάω. Στα 40 θεου θελοντος .... θα ειμαστε ακομα καλυτερα!

Σε λιγο πάω για βραδινη προπονηση κοιμομουν από τις 5 μέχρι τις 7 το απόγευμα :cry:  :cry:  θα πάρω και τα αλτηρακια να παιξω ωμους , δικεφαλους - τρικέφαλους. Αμα ειχα άδεια θα γυριζα θα έκανα μπανάκι και θα εβγαινα βολτα μέχρι το πρωϊ :cry:  είναι ωραιο να εισαι εργένης!

• Like 1

Ντεβιλ, άλλαξε ρε αυτό το εικονίδιο ( :shock:), συνέχεια το βάζεις κι είναι κομμάτι εκνευριστικό. :-D

Συμφωνώ μαζί σου για την προσέγγιση της διατροφής ως παράγοντα υγείας.

• Like 1

Bulgarian bag https://www.google.gr/search?q=bulgarian+bag&client=ms-android-huawei&prmd=ivn&tbm=isch&tbo=u&source=univ&fir=uQZAdzm40moToM%253A%252COEokr9cstXh_sM%252C_%253BtmEATaOb9bDhBM%253A%252CZKCt9oqFrv_sLM%252C_%253BNaEkKIxKzh9S3M%253A%252CU9_c6SmWcwLUoM%252C_%253BAmPNQU_aISOg2M%253A%252Cy1mvQ3iu1PzJSM%252C_%253BQQDODa9KC00qCM%253A%252CxXuhTBlyTtIylM%252C_%253BhHnidfQDM3qgdM%253A%252Cp-aEYJJ9kt8iJM%252C_%253BzpzFd_Pk36QmqM%253A%252C_mPFmjuz4IPhyM%252C_%253Bz27eRl0DG49WpM%253A%252Cp-aEYJJ9kt8iJM%252C_%253BXFM77LaEK_f7zM%253A%252CUHuOgQw8gO1TKM%252C_%253Bcn9akqhT-kd7-M%253A%252CehHilGMJIFba2M%252C_&usg=__OnoQW3Suxj_h1qQwDVDhiL04wtU%3D&sa=X&ved=0ahUKEwjUverRi5LPAhXCqxoKHWI9BqYQ7AkIIQ&biw=360&bih=524#imgrc=c_o4ECoBODlY0M%3A

Πηγε και πηρε για το γυμναστήριο αυτος που το εχει. 14/17 κιλων. Μου εδειξε μερικες ασκήσεις. Εκανα ορθια κωπηλατικη οπου μια φορα την επιανα απο τις εξω λαβες μια απο την κεντρικη με γαμισε. Εχει πληθος ασκησεων. Θα το δουλέψω ακομα και καμψεις μπορεις να κανεις

• Like 1

Ε ναι με το θερμιδικο ελλειμο κατανεμεις τα μακρος ανα ποσοστοστα πχ προσωπικα σε συντηρισης

1750 με κατανομη 40/30/30

Παω 1600 με κατανομη 30/35/35 (αναλογα με την τσεπη παντα, το λεω αυτο γιατι η πρωτεϊνικη διατροφη στοιχιζει αλλιως θα ημουν με 25/45/30)

Vgiozo, τα παιδια για να επιτυχουν το θερμιδικο ελλειμα απλα ριχνους τα γρμ αρα κ τις θερμιδες απο τον υδατανθρακα. Αυτο τους βολευει αυτο κανουν.

Δήμητρα πως υπολόγησες τα macros σου; Κάποια υπόδειξη από κάνα site κλπ;

Ντεβιλ, άλλαξε ρε αυτό το εικονίδιο ( :shock:), συνέχεια το βάζεις κι είναι κομμάτι εκνευριστικό. :-D

Συμφωνώ μαζί σου για την προσέγγιση της διατροφής ως παράγοντα υγείας.

Ναι αλλα είναι το σημα κατατεθέν μου! Μονο εγω το χρησιμοποιώ τοσο :cry:

• Like 2

Λογικο να μικροδειχνεις όταν εισαι γυμνασμένος και προσεγμενος .... οι τυροπιτες και οι κοιλιες προσθέτουν χρονια και σε κάνουν στρογγυλεμενο σαν μπαλιτσα! 

νομιζω πως υπερβαλεις λιγο... τις προαλλες δηλαδη που εφαγα πανω απο μισο ταψι τυροπιτα η μπουγατσες οποτε παω σαλονικα και τυροπιτες απο το φουρνο σημαινει πως θα με κανουν να φενομαι σαν γερος με κοιλιτσα? δεν παθαινεις κατι αμα φας μια στο τοσο ειπαμε...

• Like 1

νομιζω πως υπερβαλεις λιγο... τις προαλλες δηλαδη που εφαγα πανω απο μισο ταψι τυροπιτα η μπουγατσες οποτε παω σαλονικα και τυροπιτες απο το φουρνο σημαινει πως θα με κανουν να φενομαι σαν γερος με κοιλιτσα? δεν παθαινεις κατι αμα φας μια στο τοσο ειπαμε...

εννοεί αν φας 1 μέρα μισό ταψί μπουγάτσα και τις επόμενες 10 φάβα σαρδέλα και στριπτίζ είσαι καλά.

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...