alex_000 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 το cardio αμα γινει σωστα σκοτωνει ολο μου το ειναι.ζομπι κανονικο. ουτε το φαι δεν μπορει να με επαναφερει. τα βαρη δεν απαιτουν τοση ενταση ειναι ποιο focus. !!! για μένα cardio = βολτα στο πάρκο και ταισμα τις πάπιες βάρη = τα πάθη του χριστού , όταν τελειώνω την προπόνηση νιώθω οτι αν κάνω 15 λεπτά ακόμα θα με πάρει ασθενοφόρο. Παιδες, παιδες. Σε κατι αλλο εστιαζω παραπανω. Στην επομενη μερα απο την γυμναστικη, οχι ακριβως μετα. Εχω την εντυπωση οτι ειμαι ζαβλακωμενος ολη την επομενη μερα μετα απο αεροβια ενω απο βαρη οχι τοσο. Ισχυει και σε εσας αυτο? ξέρεις να κάνεις σωστή αερόβια? (μετράς σφιγμούς? αν κανεις hiit την περιορίζεις στα 20 λεπτά?) η αερόβια αν δεν είναι hiit δεν χρειάζεται να είναι εξουθενωτική, για πες μας τι ακριβώς κάνεις όταν λες "αερόβια"?
dimitra_m3 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Να ρωτήσω εγώ μιας και μετράω καρδιακούς παλμούς όταν λέω "τέρμα" σημαίνει δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο, νιώθω τους παλμούς μου, βλέπω στην οθόνη περί τους 157 (με ενημερώνει για μέσο όρο παλμών προφανώς σε όλο το πρόγραμμα τους 123- δεν ξέρω αν παίζει ρόλο). Στο σημείο αυτό φθάνω στο τελευταιο σπριντ της αερόβιας-αναερόβιας άσκησης και συνάμα του προγράμματος μου. Είμαι καλά; πως μπορώ να δω να βελτιώνονται οι αντοχές; με το να τερματίζω σε όλο και περισσότερους παλμούς;
alex_000 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Κανεις HIIT (high intencity interval training) ? Ξέρεις τι είναι? 157 παλμοί είναι αναερόβια άσκηση όχι αερόβια. Είναι πάρα πολύ ψηλά οι παλμοί σου. Ποιος είναι ο στόχος της άσκησης? (καψιμο λίπους , χτισιμο αντοχής , αθλητισμός) το chart πιο κάτω τα λέει καλά. Αν η αερόβια δεν είναι για σκοπούς αθλητισμού -πχ βελτιωση αντοχής κτλ- αλλά μόνο για κάψιμο λίπους και δεν είναι hiit πρέπει να μένουμε μεταξύ 65-75% για όσους κάνουν βάρη τα βάρη είναι επίσης αναερόβια άσκηση και καλύπτουν τις "αναερόβιες" ανάγκες μας. 1
dimitra_m3 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 spininng και ναι είναι διαλειμματικής έντασης. το σπριντ όπου παρατηρήθηκε το μέγιστο των παλμών δλδ το 157 ήταν για ένα λεπτό./ καθ' όλο το πρόγραμμα δεν ξέφευγα τους 140οι τιμές αυτές παρατηρήθηκαν σε ένα δυνατό ασκησιολόγιο στο πρόγραμμα.θα πάρω και άλλες μετρήσεις από άλλους trainners στο ίδιο πρόγραμμακαθώς και από τα ασκησιολόγια που έχω στα ελεύθερα βάρη
alex_000 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 οκ αφου είναι διαλειματική την κάνεις σωστά. Πρέπει να φτάνεις μέγιστους παλμούς. Πιστεύω ο καλύτερος τρόπος να καταλάβεις την πρόοδο σου στο hiit είναι οτι θα αντέχεις λίγο παραπάνω στους max παλμούς όσο περνάει ο καιρός, η θα μπορείς να βγάζεις περισσότεροι ένταση στους μαχ παλμούς. το maximum heart rate δεν νομίζω οτι αυξάνει με την άσκηση οπότε μην κοιτάς εκεί για την πρόοδό σου (εκτός αν υποθέσουμε οτι κάποιος είναι τελείως αρχάριος και δεν έχει μάθει να πιέζει τον εαυτό του ακόμα) δηλαδή δεν θα είναι το μαξ σου 180 και σε ένα χρόνο θα το κάνεις 190 ξέρω γω, δεν δουλεύει έτσι
dimitra_m3 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 προσωπικά, δεδομένων των παλμών, της έντασης, της δυναμικότητας και γενικά του όλου πακέτου γυμναστικής που μου προσέφερε τ χθεσινό πρόγραμμα, άσχετα αν έτρεμαν οι τετρακέφαλοι, οι μηριαίοι δικέφαλοι, ένιωθαν απλά υπέροχα, ευεξία, εκτόνωση.Αναφορικά με τους παλμούς, ήταν το πρώτο μου προπονητικό πρόγραμμα που είχα την δυνατότητα να χρησιμοποιήσω τον σφυγμομετρητή, ο οποίος στη ζώνη για hit μου δίνει uper - down limit, 157-128 αντίστοιχα. Προφανώς και δεν θα κοιτάω το ανώτερο για την πρόοδο αλλά το average HR, θαρρώ...τώρα για το αναερόβιο-αερόβιο πρόγραμμα τα μπερδεύω, όπως και δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται ο διαχωρισμός σε μια άσκηση-πρόγραμμα όπως έιναι το σπινινγκ για παράδειγμα σε καψιμο λίπους , χτισιμο αντοχής , αθλητισμός που ανέφερες @αλεξ. Με το αρχάριο μυαλό μου θα έλεγα πως καίει λίπος λόγω του αερόβιου αλλά ταυτόχρονα δυναμώνει λόγω των δυναμικών ασκήσεων που περιλαμβάνει. Πάντως δύναμη στα πόδια αυτούσια δεν αποκτάς...επιβάλλονται τα squat και τα deadlift. Προς το παρόν το μόνο που ξέρω ότι θα λέω πλέον είναι "I'm proud for what my body can do" 1
gatokoritso Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 <p>!!!</p> <p> </p> <p>για μένα cardio = βολτα στο πάρκο και ταισμα τις πάπιες</p> <p>βάρη = τα πάθη του χριστού , όταν τελειώνω την προπόνηση νιώθω οτι αν κάνω 15 λεπτά ακόμα θα με πάρει ασθενοφόρο. </p> Ε εγώ δεν κάνω και τρελά βαρυ για αυτό <p>Να ρωτήσω εγώ μιας και μετράω καρδιακούς παλμούς όταν λέω "τέρμα" σημαίνει δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο, νιώθω τους παλμούς μου, βλέπω στην οθόνη περί τους 157 (με ενημερώνει για μέσο όρο παλμών προφανώς σε όλο το πρόγραμμα τους 123- δεν ξέρω αν παίζει ρόλο). Στο σημείο αυτό φθάνω στο τελευταιο σπριντ της αερόβιας-αναερόβιας άσκησης και συνάμα του προγράμματος μου. Είμαι καλά; πως μπορώ να δω να βελτιώνονται οι αντοχές; με το να τερματίζω σε όλο και περισσότερους παλμούς;</p> Και εγώ κάπου στους 155-165 είναι που νιώθω τη κούραση. Η διαφορά είναι ότι ενώ συνεχίζεις θα δεις ότι όταν φτάνεις τους 160 δεν θα νιώθεις ότι πρεπει να σταματήσεις. Δεν θα ανέβουν και άλλο οι παλμοί απλά θα έχεις καλυτερη αντοχή.Αυτό παρατηρώ εγώ.
dimitra_m3 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Και εγώ κάπου στους 155-165 είναι που νιώθω τη κούραση. Η διαφορά είναι ότι ενώ συνεχίζεις θα δεις ότι όταν φτάνεις τους 160 δεν θα νιώθεις ότι πρεπει να σταματήσεις. Δεν θα ανέβουν και άλλο οι παλμοί απλά θα έχεις καλυτερη αντοχή.Αυτό παρατηρώ εγώ. Οκ ας πούμε ότι με τον καιρό προπόνησης βγάζω ανοσία στο "τερματίζω" στα 160 για παράδειγμα...ωστόσο δεν θα πρέπει να ορίζεται άλλο "τέρμα" ταυτόχρονα; Θέλω να πω πως δεν θα αυξάνονται οι παλμοί; θα είμαι πάντα στους 160; δεν ξέρω αν γίνεται κατανοητή η απορία μου
Moderators Spect~ Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 οχι δεν αυξανονται! γιατι μετα απο καποια στιγμη θα εκραγεις εγω επαθα τενοντιτιδα(απο οτι ειπε ο γιατρος) και πρεπει για λιγες μερες να ξεκουρασω τα ποδια!
YiN Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Απλά αργείς περισσότερο να φτάσεις τους 160.
dimitra_m3 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 οκ, θενκς guys, θα το έχω στα υπόψη μου. Αφού στο παρον έφτασα στα 160 στο τελευταίο λεπτό, τότε είμαι σε καλό δρόμο! δεν θα τερματίζω ποτέ! χαχα
Voziniotis-3 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν μετραω παλμους. Ουτε καν σταθερο προγραμμα δεν εχω ακομα. Γενικως αεροβια δεν εκανα ποτε στα σοβαρα, μονο βαρη. Ηταν η πρωτη φορα που πηγαινα κολυμβητηριο γενικως. Εβγαλα 800 μετρα, με ολων των ειδων τις ασκησεις σε μιαμιση ωρα περιπου. Επισης εχω ενα θεμα με την μυτη (φραγμα που με εμποδιζει να αναπνεω κατα 10%). Μηπως φταει που ειναι αρχη ακομα (δεν εχω ξανακανει σοβαρη αεροβια), οπως γινεται και με τα βαρη (απλα εκει περισσοτερο πονουσε ο μυς και το ενιωθες, εδω ειναι πιο υπουλη η κουραση). Με τον καιρο λετε να στρωσει και να μην τα φτυνω τοσο πολυ για μερες ολοκληρες?
alex_000 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Φαίνεται ξεκάθαρα νομίζω οτι κουράζεσαι πολύ παραπάνω απο ότι πρέπει. 1.5 ώρα κολύμπι σε ραντομ ρυθμούς ότι σε φωτίσει ο θεός είναι πολύ πιο πιθανό να είναι αναερόβια ασκηση παρά αερόβια. Μετά απο αναερόβια προπόνηση μιας ώρας είναι λογικό να μην μπορείς να πάρεις τα πόδια σου. Ένας τρόπος να ξέρεις οτι είσαι σε αερόβιο επίπεδο παλμών είναι αν κατα την διάρκεια της προπόνησης μπορείς να κάνεις κουβέντα με τον διπλανό σου (αλλά να προπονείσαι στην μάξιμουμ ένταση που θα μπορούσες να κάνεις κουβέντα χωρίς να λαχανιάζεις δηλαδη). Χαλαρό τρέξιμο η γρήγορο βάδιν σε διάδρομο στο 7 - 7.5 πχ είναι αερόβια ασκηση για καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να μετράς παλμούς. επίσης δεν χρειάζεται πάνω απο 45 λεπτά, πρέπει να ξεκουράζεται το σώμα ξέχνα τα βάρη με ενδιαμεσα κολύμπι μεχρι θανάτου.. 2
Liverpool89 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Σημερα κοιμηθηκα απο της 18:00 μεχρι της 9:45. Ετοιμαστηκα πηρα το καφεδακι μου και 10:15 πηγα για προπονηση... Ελιωσα... Ειπα να το αφησω για αυριο, αλλα με επιασε το πεισμα μου και πηγα. Μπορω να πω οτι πηγε καλα. Δευτερα θα ακολουθησα το προγραμμα που εγραψα παραπανω, αν και του dakon με κλεινει το ματι...θα δω...
Liverpool89 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 @dakon το ζεσταμα το κανεις μονο στην πρωτη ασκηση πχ στα σκουτ; Ή σε καθε ασκηση που το θεωρω απιθανο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις