Moderators Spect~ Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 To λοιπον φιλε το κολπο με το αυγο είναι καλο μπορω να πώ. Τα καρυδια με το γιαουρτι τα προτεινα σαν δευτερεύον γευμα ..... από το μεσημεριανο δεν θα πάρει τοσες θερμιδες. Η σαρδελα δεν έχει θερμιδες 400 στα 200γρ και η φαβα τα ιδια... αυτά οσο και να φας δεν προκειται να παχυνεις. Και όμως τοσο με έβγαλε σε ένα σάΙτ 3000 θερμιδες χωρις προπονηση και 3.800 με την προπονηση τωρα μπορει να τα λέει λάθος στο σάιτ που τα υπολογισα. 4K ετρωγα εγω οταν εκανα 3-4 ωρες προπονηση τη μερα οποτε το σαιτ ειναι λιγο κουκουρουκου. σχετικα με το bold αφου τ πιστευεις τι θα ελεγες για ενα μηνα να τρωω οσο φαβα και σαρδελα θελω και αν εχω βαλει βαρος στο τελος του μηνα μου πληρωνεις τα λεφτα που χαλασα για τα φαγητα και ενα χιλιαρικακι ετσι για το στοιχημα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vapir Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 4K ετρωγα εγω οταν εκανα 3-4 ωρες προπονηση τη μερα οποτε το σαιτ ειναι λιγο κουκουρουκου. σχετικα με το bold αφου τ πιστευεις τι θα ελεγες για ενα μηνα να τρωω οσο φαβα και σαρδελα θελω και αν εχω βαλει βαρος στο τελος του μηνα μου πληρωνεις τα λεφτα που χαλασα για τα φαγητα και ενα χιλιαρικακι ετσι για το στοιχημα. και εγώ αν φάω 4κ θερμίδες τώρα θα γίνω χαβούζα (που λέει ο λόγος ) , 3500-4000 τρώω όταν κάνω διπλή προπόνηση (4000+ έτρωγα με διπλές προπονήσεις για μια περίοδο) αλλα και μια με δυο ώρες τη μέρα αερόβια που και πάλι μπορούν και με φτάνουν με τον καιρό κοντά στα 90kg αλλα που σε εμένα δουλεύει καλά και με κρατάει πίσω στο λίπος σε σχέση με το να φάω λιγότερο και να μην κάνω αερόβια. Το κακό είναι απ ότι έχω καταλάβει πως αρκετοί πέφτουν στο τριπάκι και τρώνε βάση site και μαθηματικών πράξεων για τον υπολογισμό θερμίδων συντήρησης etc κάτι που δεν ισχύει για κανένα λόγο για όλους, παίζουν ρόλο 50 παράγοντες στις θερμίδες συντήρησης και όλα αυτά τα site λαμβάνουν υπόψιν 3-4 , βασικούς αλλα όχι αρκετούς. Στο μόνο που χρησιμεύουν αυτά τα site είναι αν δεν ήξερες ποτέ τι έτρωγες και δεν είχες κάτι στάνταρ να υπολογίσεις και προσπαθείς να βρεις ένα σημείο εκκίνησης , θα σου πει πχ οτι θες 2500-3000 , θα αρχίσεις να τρως τόσες και θα τις προσαρμόσεις αναλόγως με το αν χάνεις ή παίρνεις για να βρεις τις πραγματικές καλά εννοείται το "όσο και να φας δεν παχαίνεις" που λέει ο ddevil αναφέρεται σε άτομα που δεν τρώνε , αν φάω όσο θέλω απο σαρδέλα (αν μου άρεσε δηλαδή) θα φάω ενα κιλό για μεσημέρι 1 κιλό για βράδυ , λολ ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- απορώ πάντως που διαβάζω πως δυσκολεύονται να φτάσουν την πρωτεΐνη ...το ποιο απλό παράδειγμα ένα κομμάτι κοτόπουλο το μεσημέρι και ένα το βράδυ 250gr άψητο το μεσημέρι 250γρ άψητο το βράδυ είναι 110-120 γρ πρωτεΐνης , αυτά ψημένα είναι περίπου 150γρ , που είναι ένα κομματάκι στην κυριολεξία !! στο περίπου κ άλλα lean κρέατα δίνουν το ίδιο , ίσως με λίγα λιπαρά πχ αν φας ψαρονέφρι , μοσχάρι noir etc , υπάρχουν ένας σκασμός επιλογές και όλα αυτά δεν χρειάζονται να τα φας σε ποσότητες αν φύγουν απο 2 κομματάκια κρέας 120γρ πρωτεΐνης μπορείς να πάρεις τα υπόλοιπα 50-60+ απο αλλού εύκολα , ότι άλλο και αν φας απο καλές διατροφικά τροφές θα σου δώσει και πρωτεΐνη και όχι δεν λέω να φάτε μόνο κρέατα, παράδειγμα δίνω , υπάρχουν και γιαούρτια που καμια φορά τρώω 1kg τη μέρα 2% επειδή πολύ απλά μπορεί να μην έχω όρεξη να φάω κρέας για βράδυ πάντως καλό θα είναι όσοι δεν έχετε άτομο να σας μαγειρεύει να μάθετε σιγά σιγά γιατι φυσικό είναι αν δεν σας αρέσει αυτό που τρώτε να μην έχετε και όρεξη να το φάτε! εγώ πχ αν ήταν να τρώω κάθε μέρα κότα ψητή στο τηγάνι , σαλάτα , πατάτα ρύζι , έτσι ξερά θα είχα φουντάρει πχ το βαρετό στήθος κότας μπορεί να γίνει πολύ ωραίο κλεισμένο σαν πουγκί σε χαρτί ψησίματος στο φούρνο , με μια δυο λεπτές φέτες κρεμίδι , μια δυο φέτες πιπεριά , 2-3 διαφορετικά πιπέρια και δεν ξέρω κ εγώ τι , φαντασία να έχεις , ακόμα και μια κουταλιά του γλυκού μουστάρδα που απο θερμίδες είναι ΤΙΠΟΤΑ. φασόλια-τόνος-λάχανο etc σε πολλές παραλλαγές φαντασία να έχεις και όρεξη και δεν έχεις θέμα με το φαγητό 10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vgiozo Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Ας υποθέσουμε ότι δεν καλύπτεις με την διατροφή την προσληψη της πρωτεΐνης. Και τι έγινε στη τελικη? αμα παιρνεις τις βιταμινες που χρειάζεσαι. αν θες 120γρ πρωτεΐνης όπως το έχεις υπολογισει .... το τοτάλ το γιαουρτι έχεις τσεκαρει πισω ότι έχει 10γρ στα 100γρ???? το κάθε κεσεδάκι είναι 200γρ οποτε 20γρ αν φας 2 γιαουρτια τοτε με το καλημέρα πηγες στα 40γρ. 300γρ να φάς το μεσημέρι πχ ρεβυθια αν έχουν 20γρ πρωτεΐνης κάθε 100γρ (δεν θυμαμαι απεξω) τοτε εισαι στα 60γρ .... ηδη στα 100γρ. Γιατι να μην μπορεις να πάρεις 120γρ? αμα φας και μερικα καρυδια - αμυγδαλα και κανα τοστ γαλοπούλας ή τονου τα ξεπερασες τα 120γρ. με το μεσημριανο φαγητο και το βραδινο θα γινει το μεγάλο μπάμ μην περιμενεις από σνακ να πάρεις πολύ. Πχ με 200γΡ ΣΑΡΔΕΛΑ ψητη εχεις τσιμπησει 60γρ περιπου. Τελειωσε εκει το παιχνιδι. 2 γιαουρτια τοταλ και 100γρ αμυγδαλα μεσα τα τελευταια δινουν +7.1γρ ! 9.9 πρωτεινη στα 100γρ το τοταλ το 2% κάθε κεσεδάκι νομιζω είναι 200γρ 20γρ + 7 τα αμυγδαλα = 27γρ. Μαζι με την σαρδελα το μεσημερι έφτασες στα 90γρ αμεσως. Μονο με αυτά τα 2 γευματα με τιποτα άλλο. 200γρ σαρδέλα + 100γρ φάβα = 60 + 10 = 70γρ πρωτεΐνης. Ένα ακομα ενδιαφερον πιάτο για μεσημέρι. 4 κουταλιές ταχινι μέσα σε μια πιτα με χαρουπάλευρο ξέρεις τι πρωτεϊνη δινουν? καταρχήν 4 * 3 περιπου 12γρ από το ταχινι μονο.... +5γρ από το χαρουπάλευρο στα 100γρ έφτασες το 17αρι. Παιρνω κάθε πρωϊ τε΄τοια στη δουλεια και τους διασκεδάζω αυτοι τρωνε εκει τις σφολιατουλες τους και εγω ανοιγω τα αλουμινόχαρτα με τα παξιμάδια μέσα τιγκα στο ταχινι τις σταφιδες και το μέλι ή καμια πιτα με χαρουπάλευρο ταχινι και σταφιδες μέσα. Έγινε το απλό, ότι δεν θα βάλεις μυϊκή μάζα. Όπως είπαμε και στη συζήτηση για τις φακές, άλλα τα συστατικά ενός τροφίμου ωμά, άλλα μαγειρεμένα, ειδικά για τρόφιμα που χρειάζονται βράσιμο και φουσκώνουν. Αν σκεφθείς ότι 500γρ φακές ωμές μου βγάζουν φαγητό για 6 γεύματα πχ, είναι προφανές ότι δεν μπορείς να πάρει κανείς (ούτε) το συνολικό ποσό της πρωτεΐνης που θα ήθελε (πολύ περισσότερο τα αμινοξέα) τρώγοντας κανονικές μερίδες φαγητού. ...οπότε αυτοί οι υπολογισμοί για το πόσο θα πάρεις πχ με φάβα, φακές ή ό,τι άλλο είναι προβληματικοί...θες αρκετές παραπάνω ποσότητες. Τα 10γρ πρωτεΐνη ανά 100γρ για γιαούρτι πρέπει να είναι ρεκόρ, εγώ όσα έχω τύχει να πάρω γύρω στα 5-8γρ αναφέρουν. Έπειτα, αν τρώω ένα πλήρες κεσεδάκι γιαούρτι (200γρ) κάθε μέρα, πάλι οικονομικά δεν βγαίνω...αν αναλογιστεί κανείς ότι το καθένα κάνει γύρω στο ευρώ, θα έβγαιναν 30€ το μήνα μόνο για το γιαούρτι Προφανώς το μεγαλύτερο ποσοστό πρωτεΐνης το καλύπτεις με τα δύο μεγάλα γεύματα, αλλά και 50-60γρ να καλύψεις από τα 120γρ που είναι τα προτεινόμενα, είναι πολύ δύσκολο να βάλεις τα άλλα 60γρ με άλλα ΄μικρά γεύματα. Άλλο το βάρος που θα τις σαρδέλες ωμές, κι άλλο το βάρους που θα έχουν καθαρισμένες κι αν θα μπορούν να τρώγονται ολόκληρες ή θα αφήνεις (για τις μεγάλες) το κεφάλι και σκελετό. ...επίσης αλλιώς σου φαίνονται 200γρ σαρδέλες στο μάτι, αλλιώς στο ζύγισμα...νομίζω υπερβάλλεις αρκετά στους υπολογισμούς. ...κι έτσι αν έτρωγα 200γρ σαρδέλες μαγειρεμένες ανά γεύμα (πολύ μεγαλύτερο ποσοστό πρακτικά στο ποσό που θα τις αγόραζα ωμές), μισό κιλό σχεδόν την ημέρα δλδ, και πάλι θα ήταν αδύνατο να βγω οικονομικά μέσα στο μήνα... Και 30γρ να σου μείνουν να καλύψεις με άλλα μικρά γεύματα, δεν είναι καθόλου εύκολο... ...και πάλι αφήνεις εκτός το οικονομικό...100γρ αμύγδαλα πχ κάθε μέρα υπολογίζεις πόσο σου βγαίνουν στο μήνα; Ψήσε ένα κοτόπουλο, καθάρισέ το και τρώγε το μέσα στη μέρα. Γύρω στα 700 γραμμάρια κρέας με 25% πρωτείνης .Και έκλεισες. Δεν βγαίνω οικονομικά με τίποτα να κάνω κάτι τέτοιο, οπότε δεν έχει νόημα να συζητάμε θεωρητικά πώς μπορώ να πάρω τα γραμμάρια πρωτεΐνης από συγκεκριμένες τροφές, αφήνοντας εκτός τις οικονομικές δυνατότητες. Ποιος τρώει κι όλας ένα κοτόπουλο κάθε μέρα ή σχεδόν κάθε μέρα; Ούτε να τρώω όλη τη μέρα μπορώ. Δεν θα τη παλέψω Προφανώς η βάση της συζήτησης είναι αλλού και αυτή δεν συζητήθηκε / απαντήθηκε...και αφορούσε τη φόρμουλα υπολογισμού της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης πρωτεΐνης Η κύρια ερώτησή μου στο προηγούμενο μήνυμά μου ήταν 1) Η φόρμουλα υπολογισμού αυτή προσαρμόζεται ανά ημέρα - βάσει δραστηριότητας - ή ανά εβδομάδα ή άλλη χρονική περίοδο στην οποία θα βγαίνει ως "μέσος όρος"; 2) Είναι ορθή η φόρμουλα 1.5γρ / Κιλό Σωματικού Βάρους όταν αθλείται / ασκείται κάποιος πχ την ημέρα που ασκείται ή αν ασκείται 3-4 φορές τη βδομάδα με βάρη για 90λεπτά κάθε φορά; ...γιατί προφανώς θα μπορούσαμε να συζητάμε επ' αόριστον τρόπους συμπλήρωσης 120γρ από τη διατροφή, αλλά το ουσιαστικό ερώτημα είναι - αν πράγματι χρειάζομαι 120γρ πρωτεΐνης (όντας 80κιλά) - αν τα χρειάζομαι καθημερινά - ακόμη και τις μέρες που δεν ασκούμαι - ή χρειάζομαι λιγότερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 περι τοτταλ 2% για περισσοτερα στο σουπερ μαρκετ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vgiozo Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 περι τοτταλ 2% για περισσοτερα στο σουπερ μαρκετ Καμία αντίρρηση... ..στα περισσότερα όμως που έχω δει είναι μεταξύ 5-8 όπως είπα....δεν είναι το Τοτάλ το θέμα μας, αλλά η συναγωγή ενός σταθερού και συνεπούς και βιώσιμου (δλδ μέσα στο μήνα) τρόπου πρόσληψης των αναγκαίων πρωτεϊνών... ..αλλά ποιο είναι το ποσοστό τους είναι το ζήτημα πρώτα απ' όλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex_000 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Ναι χρειάζεται σίγουρα τα 120 (για εμένα είναι σχετικά λίγα αλλά είναι οκ για κάποιον που ξεκινάει). Όταν περάσει ο πρώτος χρόνος θα πρέπει να ανεβάσεις κοντά 160 (και παραπάνω) αν θες να δεις καλύτερα αποτελέσματα. Ναι τα χρειάζεται κάθε μερα. Τις μέρες ξεκούρασης χτιζεται μυϊκή μαζα κανονικά. Ή πρωτεινη είναι η πρώτη ύλη για χτισιμο μυϊκής μάζας. Αν θες να διαφοροποιήσεις την διατροφή σου ημέρες προπόνησης και ξεκούρασης (δεν είναι κακό) θα το κάνεις βάση υδατάνθρακα και θερμίδων όχι πρωτεεινης. Τις μέρες που γυμνάζεσαι χρειάζεται λίγο παραπάνω ενεργεία από τις μέρες που κάθεσαι (αυτονόητο). 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vapir Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 πάντως χαρά στο κουράγιο σας να κοιτάτε το γιαούρτι αν έχει 8 ή 10γρ πρωτείνη ανα 100γρ κτλ , αν δηλαδή το ψάχνεται τόσο πολύ και σας δίνει πάντως κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα συνεχίστε το , μαζί σας 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
revolver1990 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 πάντως χαρά στο κουράγιο σας να κοιτάτε το γιαούρτι αν έχει 8 ή 10γρ πρωτείνη ανα 100γρ κτλ , αν δηλαδή το ψάχνεται τόσο πολύ και σας δίνει πάντως κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα συνεχίστε το , μαζί σας ΕΛΑ ΝΤΕ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex_000 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Nic κανένα άκρο δεν χρειάζεται, το να είσαι με μια ζυγαριά παραμάσχαλα και τάπερ είναι το καλύτερο αλλά επίσης είναι για επαγγελματίες η και αυτούς που έχουν κάνει το bodybuilding την ζωή τους. Από την άλλη το να διαβάσεις μια φορά στη ζωή σου 10 ετικέτες και τα nutrition data για 10 τροφές, και μετά να ξέρεις στο περίπου που βρίσκεσαι για πάντα ούτε κακό θα κάνει, ούτε είναι "πολύ ψάξιμο" τέλος όταν πας να αγοράσεις γιαούρτι, γιατί να μην επιλέξεις αυτό που έχει παραπάνω πρωτεΐνη δηλαδή? 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Votritis Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Πριν απο λίγο καιρό που το ειχα ψάξει για το πόσες θερμίδες χρίζομαι μου εβγαζε για συντήρηση 3000 και για να παρω βαρος 3500 ,φαντάζομαι λογικό για τα 86 κιλα που είμαι . Πάντως παρα τις προσπάθειες που εχω κανει πιστεύω οτι απέχω αρκετα απο το να κανω μια "καλη" διατροφή ,νομίζω οτι εχω και αρκετα δύσκολο σωματοτυπο . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Demetra_ Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 εγώ κόντεψα να πάθω έμφραγμα όταν στο myfitnesspal χρησιμοποιούσα λάθος data για boiled potatoes .... $^$%^$#%έβριζα ακατάπαυστα... ναι όταν δεν έχεις καλό μεταβολικό press για αρχή και όταν λέω αρχή δεν εννοώ τους 4-5μήνες ούτε τον 1 χρόνο αλλά τα 5 χρόνια πρέπει να παρατηρείς και τη παραμικρή λεπτομέρεια με μέτρηση ζυγίσματος τροφής, macros κτλ ... και όλα αυτά όταν ο Βασικός Σκοπός είναι η ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ. και για την ανασύσταση. και για την ανασύσταση θέλει και τη ζωική του πρωτεϊνη (που είναι και η πιο καθαρή από άποψη λοιπών mascros) αρκετα δύσκολο σωματοτυπο . εκεί πρέπει να σφίξεις δόντια και να αλλάξεις πολλά: και διατροφικές συνήθειες και αντίληψη περί cardio. το δεύτερο είναι εφιαλτικό ακόμα στα μάτια μουσου μιλάει παθούσα, απίστευτα δύσκολος σωματότυπος που αποταμιεύει λίπος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Μολις γυρισα απο το κολυμβητηριο πρεπει να εκανα 10 50αρες διαδρομες με διαλλειμα στις 5 κανα 10 λεπτο γιατι δουλευουν καποιοι μυς που δεν ειναι συνηθισμενοι και δεν ηθελα να πουσαρω . Overall πολυ καλη γυμανστικη αλλα βαρεθηκα ... ,Κατι για διατροφη που λεγατε εγω τρωω 1 κοτοπουλο σε φιλετο 4 μερες την βδομαδα . Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2016 από Fotis13 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Εσυ γύρισες, γω τώρα πάω θαλασσα. Έλα, το καλό καλοκαίρι τώρα ξεκινά! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gon1332 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Προσπαθείστε να καταλάβετε τί κατάφερε ο τυπάς! http://9gag.com/gag/axDP8KM Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
revolver1990 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Αν τα κατάφερε αυτός χωρίς αερόβια,μπορεί ο καθένας. Υποθέτοντας ότι δεν ψεύδεται. https://www.reddit.com/r/Fitness/comments/51foii/clinically_obese_to_shredded_transformation/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις