Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είχα ξανακάνει ερώτηση στο παρελθόν σχετικά με τα γαλακτοκομικά και τα κορεσμένα λίπη ωστόσο θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη και ειδικότερα από τους alex και mau maus μιας και βλέπω να αναφέρουν στα μηνύματά τους την κατανάλωση γάλακτος. Ως εναλλακτικές πηγές πρωτείνης για να συμπληρώσω την όση χρειάζομαι για το βάρος μου χρησιμοποιώ κάποιες φορές επιπλέον 1 ή 2 λίτρα γάλακτος light την μέρα συν κάποιο τυρί light, φτάνω ας πούμε τα 15-20 γραμμάρια κορεσμένων και έχω φτάσει και τα 30 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών κάποιες φορές. Πρέπει να τα κρατάω τα κορεσμένα μέχρι 20 γραμμάρια μαξ ημερησίως ή να τα ρίξω ακόμη περισσότερο ; Σημειωτέον πως δεν αμελώ αιματολογικές και η χοληστερόλη μου κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα και ειδικά η κακή χοληστερόλη είναι χαμηλά, απλά είμαι κάπως μπερδεμένος με τα κορεσμένα και είμαι αρκετά επιφυλακτικός με αυτά επειδή δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει με αυτά τα λιπαρά.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Είχα ξανακάνει ερώτηση στο παρελθόν σχετικά με τα γαλακτοκομικά και τα κορεσμένα λίπη ωστόσο θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη και ειδικότερα από τους alex και mau maus μιας και βλέπω να αναφέρουν στα μηνύματά τους την κατανάλωση γάλακτος. Ως εναλλακτικές πηγές πρωτείνης για να συμπληρώσω την όση χρειάζομαι για το βάρος μου χρησιμοποιώ κάποιες φορές επιπλέον 1 ή 2 λίτρα γάλακτος light την μέρα συν κάποιο τυρί light, φτάνω ας πούμε τα 15-20 γραμμάρια κορεσμένων και έχω φτάσει και τα 30 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών κάποιες φορές. Πρέπει να τα κρατάω τα κορεσμένα μέχρι 20 γραμμάρια μαξ ημερησίως ή να τα ρίξω ακόμη περισσότερο ; Σημειωτέον πως δεν αμελώ αιματολογικές και η χοληστερόλη μου κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα και ειδικά η κακή χοληστερόλη είναι χαμηλά, απλά είμαι κάπως μπερδεμένος με τα κορεσμένα και είμαι αρκετά επιφυλακτικός με αυτά επειδή δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει με αυτά τα λιπαρά.

Να ξέρεις ότι και τα κορεσμένα λιπαρά χρειάζονται μιάς και κάνουν regulate αρκετές ορμόνες οπότε η μεγάλη μείωσή τους θα έχει επιπτώσεις και σε αυτές. 

Επίσης: https://clinicalpharmacist.gr/2015/10/03/%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BB%CE%AF%CF%80%CE%B7-%CE%B1%CE%B8%CF%89%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3/

• Like 4

Bosei χίλια ευχαριστώ για το άρθρο, η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο άρθρο δεν το είχα βρει όταν έψαχνα. Άρα σε γενικές γραμμές να μην υπερβαίνω τα 20 γραμμάρια κορεσμένων ημερησίως ή και να τα υπερβώ δεν τρέχει κάτι, να πάω πχ 25 ή 30 ; 

Bosei χίλια ευχαριστώ για το άρθρο, η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο άρθρο δεν το είχα βρει όταν έψαχνα. Άρα σε γενικές γραμμές να μην υπερβαίνω τα 20 γραμμάρια κορεσμένων ημερησίως ή και να τα υπερβώ δεν τρέχει κάτι, να πάω πχ 25 ή 30 ; 

Δεν τρέχει κάτι με 10 γραμμάρια πάνω. 

Να ξεκαθαρίσω μόνο ότι επειδή δεν είμαι ο από πάνω γιατρός και δεν ξέρω τι παίζει με τον γενικό πληθυσμό (πόσο δηλαδή επηρεάζει η έλειψη άσκησης), αυτό στο λέω έχοντας δεδομένο ότι δεν είναι ό,τι να ΄ναι η διατροφή σου (ναι, το ξέρω πολύ vague) και ότι ασκείσαι

Ασκούμαι εννοείται στο γυμναστήριο και δεν αμελώ εξετάσεις, μετράω macro's κανονικά για τα κιλά μου και έχω κόψει σαβούρες μαχαίρι, ωστόσο ήθελα να ξεκαθαρίσω αυτή την μικρή λεπτομέρεια πάνω στα λιπαρά. Ευχαριστώ και πάλι.

• Like 1

Δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω η να συμβουλέψω κάποιον κάτι αλλά σε τέτοιου είδους ερωτήσεις για τον εαυτό μου χρησιμοποιώ κοινή λογική. 

Εφόσον το ποσοστό λίπους στο σώμα μου δεν είναι επιβαρυντικό για την υγεία μου (maximum πάει μέχρι 15-16%), δεν το πολυ ψειρίζω με το είδος των λιπαρών.

Επίσης τα guidelines του στυλ "μην τρώτε βούτυρο", "τρώτε ελαιόλαδο γιατί έχει Ω3" τα οποία υιοθετούνται αυτολεξεί από ανθρώπους που δεν ασχολούνται παραπάνω με την διατροφή τους είναι αστεία. Η διατροφή είναι σύνολο πολλών παραμέτρων και πρέπει να εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με τον τρόπο ζωής του καθενός. 

Λίγο βουτυράκι δεν θα βλάψει κανέναν, ενώ πολύ ελαιόλαδο μπορεί να μας κάνει υπέρβαρους και να δημιουργήσει προβλήματα υγείας πχ.

• Like 4

Και εγώ αν και υπολογιζω macro's έχω μάθει με το μάτι τις αντίστοιχες ποσότητες και όπως λες και εσύ alex έτσι τυγχάνει να λειτουργώ και εγώ με την κοινή λογική, δεν κάθομαι να το ψειρίζω φουλ μέχρι αηδίας. 

• Like 1

Μεγάλη μλκ αν γεμίζει η μέρα με εκκρεμότητες και δεν προλαβαίνεις να γυμναστεις. Σου χαλάει όλο το προγραμμα.

Λεφτι, ενα φιτνεσαδικο που ακολουθώ στο φουμπου πόσταρε ενα άρθρο σου. Γίνεσαι φίρμα σιγά σιγά!

Μεγάλη μλκ αν γεμίζει η μέρα με εκκρεμότητες και δεν προλαβαίνεις να γυμναστεις. Σου χαλάει όλο το προγραμμα.

Λεφτι, ενα φιτνεσαδικο που ακολουθώ στο φουμπου πόσταρε ενα άρθρο σου. Γίνεσαι φίρμα σιγά σιγά!

Ολη την μέρα? εγω θα τελειωσω σε λιγο και πάω για υπνο μετα φαϊ και το απογευμα φουλ θα σκιστώ σημερα.

Έχω πάρει και κάτι γάντια για το μονοζυγο καινουργια πολυ καυλα τα δοκιμασα το σαββατο εκει που έβγαζα 40 ελξεις , έκανα 60 :-D

εχω σπιτι ρεβυθια ... μπομπα!

• Like 1

σήμερα μετα απο 35μερες εκτός γυμναστικής (επιδει τραυμάτισα τον καρπό και τον ώμο ) επέστρεψα και παλι ,εχω πεσει πολύ σε απόδοση, το full planche push ups το έχασα, δεν μπορω να το κάνω ,στα pull ups ενω είχα φτασει τα 45κιλα μια επανάληψη τώρα έπεσα στα 30κιλα

τέλος απο σήμερα ξεκίνησα μια νέα άσκηση το farmers walk 50 κιλά σε κάθε χερι,

ελπίζω για τα καλύτερα

σήμερα μετα απο 35μερες εκτός γυμναστικής (επιδει τραυμάτισα τον καρπό και τον ώμο ) επέστρεψα και παλι ,εχω πεσει πολύ σε απόδοση, το full planche push ups το έχασα, δεν μπορω να το κάνω ,στα pull ups ενω είχα φτασει τα 45κιλα μια επανάληψη τώρα έπεσα στα 30κιλα

τέλος απο σήμερα ξεκίνησα μια νέα άσκηση το farmers walk 50 κιλά σε κάθε χερι,

ελπίζω για τα καλύτερα

Ε πήγαινε αγόρασε γαντακια και συ να ανέβεις κάνα 20κιλο :)

Στα σοβαρά τώρα, την τελευταία άσκηση μην την κάνεις αστην , θα σου πάρει περισσότερα απο όσα θα σου δώσει..

• Like 3

Παρασκευή τραυματίστηκα άσχημα κοντά ρομβοειδή, κεφάλι δεν έστριβε, πολύ πόνος στην μεσαία κεφαλή ώμου (άσχετο αυτό λολ), τύπου τενοντίτιδας αυτός ο σπαστικός πόνος / μούδιασμα που δεν περνάει ούτε όταν είσαι ακίνητος. Έγινε όταν έκανα shrugs σε ένα μηχάνημα που φορτώνεις δίσκους όπως αυτό. Στα shrugs σε αυτό το μηχάνημα σηκώνω αρκετό βάρος συνήθως βάζω κοντά 200 και κάνω 10+ reps αλλά είχα να κάνω καιρό και στα 180 με γάμησε. 

Shoulder-Shrug-Image.jpg

Σάββατο πήγα έκανα μόνο πόδια αλλά όχι squat φυσικά, χτές πήγα έκανα ένα μπανάκι στην θάλασσα. Σήμερα δεν έχω τίποτα. Τυχερός ήμουν σίγουρος ότι θα κρατήσει 2 εβδομάδες +. Καλού κακού σήμερα μόνο μηχανήματα πολλά ρεπς και χαμηλό βάρος. 

• Like 3

Παρασκευή τραυματίστηκα άσχημα κοντά ρομβοειδή, κεφάλι δεν έστριβε, πολύ πόνος στην μεσαία κεφαλή ώμου (άσχετο αυτό λολ), τύπου τενοντίτιδας αυτός ο σπαστικός πόνος / μούδιασμα που δεν περνάει ούτε όταν είσαι ακίνητος. Έγινε όταν έκανα shrugs σε ένα μηχάνημα που φορτώνεις δίσκους όπως αυτό. Στα shrugs σε αυτό το μηχάνημα σηκώνω αρκετό βάρος συνήθως βάζω κοντά 200 και κάνω 10+ reps αλλά είχα να κάνω καιρό και στα 180 με γάμησε. 

Shoulder-Shrug-Image.jpg

Σάββατο πήγα έκανα μόνο πόδια αλλά όχι squat φυσικά, χτές πήγα έκανα ένα μπανάκι στην θάλασσα. Σήμερα δεν έχω τίποτα. Τυχερός ήμουν σίγουρος ότι θα κρατήσει 2 εβδομάδες +. Καλού κακού σήμερα μόνο μηχανήματα πολλά ρεπς και χαμηλό βάρος. 

Σπασμός θα ήταν Άλεξ, γι αυτό δεν έκατσε και πολύ + έκανες το σημαντικότερο. Δεν έκατσες και άρχισες να κινείσαι. 

• Like 1

Ε πήγαινε αγόρασε γαντακια και συ να ανέβεις κάνα 20κιλο :)

Στα σοβαρά τώρα, την τελευταία άσκηση μην την κάνεις αστην , θα σου πάρει περισσότερα απο όσα θα σου δώσει..

μπορείς να μου πεις τους λόγους? το θέλω για να δυναμωσο τον καρπό και το forearm για να αποκτησω μεγαλύτερο pulling power

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...