vgiozo Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 χάνεις τον συντελεστή του νερού έτσι είναι άτοπη η ισοδυναμία και αυτό δεν ισχύει μόνο με τις φακές αλλά και εν γένει στους υδατάνθρακες εξ ου και η διατροφική καρτέλα στα προϊόντα με την αναφορά γρμ βρασμένου προϊόντος Δεν το χάνω, ακριβώς αυτό επισημαίνω...μου λέτε πράγματα που ενισχύουν το επιχείρημά μου... ..ρώτησα τον φίλο πριν "εσύ τρως τις φακές ωμές ή μαγειρεμένες;" Σε μια κατσαρόλα μπορεί να βάλεις 500γρ φακή, αλλά αυτή θα παραγάγει πολύ περισσότερο φαγητό. ...οπότε "per serving" κάποιος θα προσλάβει αρκετά μικρότερο ποσοστό συστατικών...ακόμη, δεν θα φάει τόση ποσότητα ώστε να αναπληρώσει το ποσοστό που θα καλύψει την αναλογία... Επίσης, ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος υπάρχει και διαφορική απώλεια διατροφικής αξίας... Δεν έχει λοιπόν σημασία να παραθέτει κανείς τα ποσοστά σε ωμή μορφή, ειδικά για προϊόντα όπως τα όσπρια... Συνεπώς, εφόσον στη προσλήψιμη μορφή η διατροφική αξία είναι μικρότερη, και για τροφές που έτσι κι αλλιώς έχουν μικρότερη περιεκτικότητα σε αμινοξέα σε σχέση με το κρέας, τότε μπορεί κάποιος να αυξήσει τη συνολική περιεκτικότητα που προσλαμβάνει εάν προσθέσει τροφές που συμπληρώνουν σε ποσοστό τα αμινοξέα που πρέπει να πάρει από ένα γεύμα. συμπληρωματικότητα εδώ σημαίνει αύξηση του ποσοστού, όχι απαραίτητα ολική έλλειψη αμινοξέων από κάποια τροφή... ...το λέω γιατί ο φίλος παραπάνω σχολίασε ότι το προφίλ αμινοξέων των φακών είναι πλήρες, αλλά προσπέρασε την ποσοστιαία περιεκτικότητα σε σχέση με το κρέας ...κι ασφαλώς έδειξε την περιεκτικότητα σε ωμή μορφή, που είναι παραπλανητικό. 300γρ μαγειρεμένες φακές = 100γρ ωμές. Τα έχω ζυγίσει αυτά, δεν τα λέω στην τύχη. Άρα ό,τι θρεπτικά έχουν οι 100 ωμές θα μας δώσουν οι 300 μαγειρεμένες. Όσο για τις μικροφατρίες, σε λυπάμαι που σκέφτεσαι έτσι. "πιο λάθος πεθαίνεις", "σε λυπάμαι"...εγώ είμαι ο εριστικός εμφανώς... Η ιστορία του νήματος όμως άλλα λέει, κι είναι εμφανές σε όποιον τρίτο κάτσει και διαβάσει... Πώς συμβαίνει και εμπλέκομαι σε διαφωνίες με τους θαμώνες κι όχι με χρήστες σαν τον leftis που μπαίνει μέσα για να συζητήσει, κι όχι για να περάσει την ώρα του όπως άλλοι που συμπεριφέρονται λες και το νήμα είναι chat και προσωπική τους ιδιοκτησία με εδραιωμένη ιεραρχία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Έχει πλάκα που επιμένεις. Συνεχίζεις να μετράς άνα 100γρ αλλά αυτό δεν ισχύει. Την ποσότητα την ορίζεις από το λεγόμενο μερίδα φαί. Μια μερίδα π.χ. κοτόπουλο με πατάτες έχει γύρω στα 100-150 γρ κοτόπουλο. Μια μερίδα φακή έχει 300-400γρ φακής. Άμα κοιτάξεις τα νούμερα που ανέφερες, οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Όση περίπου πρωτείνη θα πάρεις από τα 100-150γρ κοτόπουλο, τόση περίπου θα πάρεις από τη φακή. 100γρ μαγειρεμένο κοτόπουλο: 27,29 300γρ μαγειρεμένη φακή: 9,02*3=27,06 Ξεκόλα. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vgiozo Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Έχει πλάκα που επιμένεις. Συνεχίζεις να μετράς άνα 100γρ αλλά αυτό δεν ισχύει. Την ποσότητα την ορίζεις από το λεγόμενο μερίδα φαί. Μια μερίδα π.χ. κοτόπουλο με πατάτες έχει γύρω στα 100-150 γρ κοτόπουλο. Μια μερίδα φακή έχει 300-400γρ φακής. Άμα κοιτάξεις τα νούμερα που ανέφερες, οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Όση περίπου πρωτείνη θα πάρεις από τα 100-150γρ κοτόπουλο, τόση περίπου θα πάρεις από τη φακή. 100γρ μαγειρεμένο κοτόπουλο: 27,29 300γρ μαγειρεμένη φακή: 9,02*3=27,06 Ξεκόλα. κι εσύ "έχεις πλάκα", μη εριστικέ χρήστη. - Πέραν της αναλογίας ωμής - μαγειρεμένης που παρουσιάζεις που μου φαίνεται πολύ "ευνοϊκή", αλλά έστω - Τώρα προσπερνάς τελείως το κρίσιμο θέμα της συζήτησης: που είναι όχι το συνολικό ποσοστό πρωτεΐνης, αλλά η περιεκτικότητα σε κάθε είδος (αναγκαίων) αμινοξέων. Δηλαδή μπορεί να είναι συγκρίσιμο το ποσοστό/άθροισμα της πρωτεΐνης, αλλά να υπάρχει ανισορροπία στη περιεκτικότητα στα διάφορα αμινοξέα....γι αυτό τίθεται το ζήτημα της συμπληρωματικότητας ...αυτή η έλλειψη, κρίνεται κι από την λειτουργία που επιτελεί κάθε ένα από τα αμινοξέα, που σημαίνει δλδ ότι μπορεί να χρειάζεσαι περισσότερο από το ένα και λιγότερο από το άλλο ή να χρειάζεσαι ένα ελάχιστο ποσοστό σε κάποιο συγκεκριμένο που να μην το φτάνεις με μια τροφή, επειδή ακριβώς σε αυτό έχει χαμηλή/-ότερη περιεκτικότητα. Με άλλα λόγια, επιχειρηματολογείς εκτός θέματος, προσαρμόζοντας με εριστική πρόθεση, το θέμα της συζήτησης στο επιχείρημά σου, κι όχι το αντίστροφο. το θυμάσαι μήπως, ότι από εκεί ξεκίνησε η κουβέντα, από την ανάγκη η μη να συμπληρωθούν τα αμινοξέα των φακών με αμινοξέα του ρυζιού ή συμμετέχεις προς χάρη της αντιπαράθεσης; "Ξεκόλλα" λοιπόν...(κι άλλη μη εριστική φράση...γίνομαι κι εγώ μη εριστικός, μιμούμενος τις εκφράσεις σου) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vapir Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Ακυρο. Delete plz Thx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Το ίδιο ισχύει και για τα αμινοξέα. 100γρ κοτόπουλο ειναι ελαφρώς πιο πλήρες απο 300γρ φακής, όσο δηλαδή ειναι μια μερίδα φαγητού. Τα νούμερα δεν ειναι τυχαία, πέρασα τη φάση που ζύγιζα τις τροφές. Όπως σωστά λέει και ο διαβολος, δεν ειναι απαραίτητο κάποιος να τρώει καθε μέρα κρέας για να πάρει την πρωτεΐνη που χρειάζεται. Επιλογή του αν το κανει, όχι υποχρέωση. Υ.Γ. Πες μου ποιο ειναι το αμινοξύ στο οποίο υστερεί η φακή και χρειάζεται συμπλήρωμα απο το ρύζι. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex_000 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 ΑΝ καταφερεις 87 κιλα με καλο ποσοστο λιπους θα δειχνεις κτηνος .Αν και στα 82 που εφτασες καθαρισες πολυ το ειδες και αυτο πως φαινεται το σωμα σου . Το αλλο που σου λεω εγω ειναι πιο δυσκολο θελει πολυ στοχευμενη διατροφη να τηρεις τα γευματα/ωραρια κατα γραμμα το εχεις βεβαια δεν το συζηταμε αρκει να το αποφασισεις . Ισχυει οτι σας εχω φαει,καλα η αλλη εχει ξεφυγει κανει 3 μηνες διακοπες . ναι έδειχνα κτήνος σχετικά σε σημείο που η γυναίκα γελούσε μαζί μου.. είχα βγάλει και φώτο εδώ. Δεν ήταν τίποτα τραγικό το ποσοστό λίπους μου αλλά δυστυχώς κρατάω πολύ λίπος οφαλό και lower back, αν δεν είμαι σε κατάσταση υποσιτισμού δεν καθαρίζει το σημείο. 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Demetra_ Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 όταν μπαίνεις σε κατάσταση υποσιτισμού λογικά υποθερμιδικά ρίχνεις carbs και αυξάνεις λίπη και πρωτεϊνες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ArisBat Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Αντικειμενικα η ζωικη πρωτεινη ειναι πιο πληρης και ευκολα απορροφησιμη απο την φυτικη. Δεν σημαινει ομως οτι χρειαζεται να αποκλειστει η μια απο τις δυο διατροφικες ομαδες. (Το παραθετω ως εικονα γιατι για καποιον λογο δεν με αφηνε να κανω copy text) http://main.poliquingroup.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article/1197/Five_Tips_for_Optimal_Protein_Intake_When_Trying_t.aspx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikeasdf Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 ναι έδειχνα κτήνος σχετικά σε σημείο που η γυναίκα γελούσε μαζί μου.. είχα βγάλει και φώτο εδώ. Δεν ήταν τίποτα τραγικό το ποσοστό λίπους μου αλλά δυστυχώς κρατάω πολύ λίπος οφαλό και lower back, αν δεν είμαι σε κατάσταση υποσιτισμού δεν καθαρίζει το σημείο. Me too Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Demetra_ Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Me too και γω και ψάχνω τον ιδανικό υποθερμιδικό τρόπο για να πέσουν (μόνο αερόβια δεν αρκεί εννοείται) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DDevil Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Για την κοιλιτσα (νομιζω) βοηθάει ένα μισαωράκι τρέξιμο στους 120 παλμούς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex_000 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Σίγουρα βοηθάει πολύ το cardio αλλά βαριέμαι δεν μπορώ να κάνω. Σάκο μπορώ να βαράω όσο να ναι, το μόνο cardio που γουστάρω αλλά δυστυχώς τo gym μου δεν έχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ArisBat Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Σίγουρα βοηθάει πολύ το cardio αλλά βαριέμαι δεν μπορώ να κάνω. Σάκο μπορώ να βαράω όσο να ναι, το μόνο cardio που γουστάρω αλλά δυστυχώς τo gym μου δεν έχει. https://www.t-nation.com/workouts/lactic-acid-training-for-fat-loss Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex_000 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Thanks αλλά κάνω drop sets και χαμηλά διαλείμματα anyway η προπόνηση με βάρη είναι αρκετά έντονη.. δεν θα αλλάξει τίποτα με άλλο πρόγραμμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2016 ναι έδειχνα κτήνος σχετικά σε σημείο που η γυναίκα γελούσε μαζί μου.. είχα βγάλει και φώτο εδώ. Δεν ήταν τίποτα τραγικό το ποσοστό λίπους μου αλλά δυστυχώς κρατάω πολύ λίπος οφαλό και lower back, αν δεν είμαι σε κατάσταση υποσιτισμού δεν καθαρίζει το σημείο. Ναι ρε συ τις θυμαμαι τις φωτο τουμπανος Η γυναικα γιατι γελαει ? Θα ησουν καλυτερος αν εχεις μια κοιλια και χερακια παιδικα αγυμναστα? Οταν πιανει κωλαρακι ομως δεν νομιζω να γελαει αχχαχαχα 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις