Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημητρα οχι δεν εχει προσφορες. Πριν ηταν μεγαλυτερη η τιμη και αν ηθελες να σου βγαινει πιο οικονομικα μπορουσες να παρεις off peak συνδρομη (δηλ να μπορεις να κανεις τσεκ ιν ως τις 4 & απο τις 21:00) ή να μην εχεις πισινα ή υπηρχε και συνδρομη Σαββατοκύριακου.

Τωρα με τα 80€ ειναι για ολους η πισινα και all day check in και παροχή πετσετων.

Βεβαια εμενα αυτο με τη πισινα με χαλασε γιατι -λογικα- θα χει περισσοτερο κοσμο και δεν ειναι και καμια τεραστια..

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Εγώ πάντως αν τον είχα στο γυμναστήριο εννοείται πως θα του έλεγα να έρθει 4 μέρες

Αν τα κάνεις σωστά καλό είναι να πηγαίνεις περισσότερο, πας μπροστά όχι πίσω, προοδεύεις!

Αν τα κάνεις λάθος τότε όντως είναι καλύτερα να πηγαίνεις λιγότερο, 3 .2 η και καμία μέρα!

Αμοιβαία η αγάπη Δήμητρα :-)

Mau εσύ που απ οτι κατάλαβα είναι και η δουλεια σου τι θα μου προτεινες να εκανα ?

Φώτη και Mau, που να βγείτε κι έξω με το ποδήλατο. Βουνό, άσφαλτος, δεν έχει σημασία, εκεί να δείτε πως "πετάνε" τα τρίωρα!

Δεν διαφωνω  wizzy  καμμια σχεση το ποδηλατο που κανετε εξω -που το βρισκω και ενδιαφερον- με το στατικο που κανουμε indoor  και ειναι βαρετο .

• Like 4

μου έσκασε όρεξη για φασόλια/φακές στο άκυρο ενώ τρώω σπάνια λολ 
αν θυμάμαι καλά η φακές θέλουν μαζί ρύζι (υπάρχει κάτι άλλο εκτός απο αυτό?)  για να είναι ολόκληρη πρωτεΐνη , τα φασόλια? explain λίγο τις επιλογές μεταξύ τους όποιος γνωρίζει γιατι δεν τα έτρωγα ποτέ αν και λαχανικά τρώω πολλά :P

thx 

• Like 1

αν θυμάμαι καλά η φακές θέλουν μαζί ρύζι (υπάρχει κάτι άλλο εκτός απο αυτό?)  για να είναι ολόκληρη πρωτεΐνη , τα φασόλια? explain λίγο τις επιλογές μεταξύ τους όποιος γνωρίζει γιατι δεν τα έτρωγα ποτέ αν και λαχανικά τρώω πολλά :P

thx 

Για τις φακές, επειδή οι πρωτεΐνες φυτικές προέλευσης δεν προσφέρουν τα πλήρη αμινοξέα των ζωικών πηγών, καλό είναι να συνδυάζονται με ρύζι, για τη συμπλήρωση των ελλείψεων που υπάρχουν στο καθένα (φακόρυζο λοιπόν).

Επίσης, μαγείρεψε τις φακές μαζί με λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C, για να απορροφηθεί καλύτερα ο σίδηρος...εγώ δεν φτιάχνω φακές χωρίς:

- σκόρδο,

- κρεμμύδι και κυρίως

- Σέλινο (ένα κλωνάρι, δύο το πολύ είναι αρκετά).

Στη γεύση - αλλά και στο αίσθημα κορεσμού σε μένα τουλάχιστον - βοηθάνε πολύ και τα καρότα κατά τη γνώμη μου, κόψε δύο σε λεπτές ροδέλες.

Επίσης λένε πως τα μπαχαρικά αυξάνουν κάπως τις καύσεις, προσωπικά στις φακές προτιμώ να βάζω σπόρους πιπεριού ολόκληρους (όχι πολύ, ένα-δύο κουταλάκια του γλυκού).

Και λίγο αλατάκι επίσης, ανάλογα τις προτιμήσεις.

Ύψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, ξεχωριστή γεύση, προσωπικά τις αγαπώ πολύ τις φακές.

...

Για φασόλια εγώ λατρεύω την ακόλουθη συνταγή

- 500γρ φασόλια μέτρια

(μούλιασμα 8 ώρες σε κρύο νερό...επειδή έχει ζέστη ακόμη, άλλαξε το νερό στο μισό χρόνο, γιατί μπορεί να μυρίσουν)

- 1 κιλό σπανάκι (κατεψυγμένο)

- 3-4 καρότα σε ροδέλες

- δύο κόκκινες πιπεριές τύπου φλωρίνης ψιλοκομμένες

- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες ή μια συσκευασία κονσέρβας + λίγο συμπυκνωμένη ντομάτα (1 κ.γ.)

- 2 μεγάλα κρεμμύδια

- 2 σκελίδες σκόρδο

- αλάτι, πιπέρι

Αν θέλω να το κάνω "σούπα-ντούπα" γεύμα, βάζω και 300γρ λουκάνικο με υψηλή περιεκτικότητα σε κρέας (δυστυχώς ποικίλει πολύ...από 60% έως 92-95%, διάλεξε τα τελευταία)

Στη χύτρα ταχύτητας θέλει γύρω στα 20-25 λεπτά αναλόγως.

Συμπλήρωσέ το με δροσερό στραγγιστό γιαούρτι, καταπληκτικό πιάτο.

• Like 2

καλά αυτά τα τρώω έτσι κ αλλιώς , απλά όσπρια δεν έτρωγα αν και στο στρατό γούσταρα πολύ σε μια φάση που είχαμε γαμάτο μάγειρα αλλα δε θυμόμουν τους συνδυασμούς, στο στρατό κλαιν δεν τα κοίταζα καν αυτά , έτρωγα ότι γούσταρα :-)  

καλά αυτά τα τρώω έτσι κ αλλιώς , απλά όσπρια δεν έτρωγα αν και στο στρατό γούσταρα πολύ σε μια φάση που είχαμε γαμάτο μάγειρα αλλα δε θυμόμουν τους συνδυασμούς, στο στρατό κλαιν δεν τα κοίταζα καν αυτά , έτρωγα ότι γούσταρα :-)  

Είχατε καλό μάγειρα στο στρατό; Μεγάλη υπόθεση...

Εμάς έναν επαγγελματία μάγειρα που είχαμε στη Κύπρο, τον πήραν κατευθείαν στη λέσχη αξιωματικών να τους μαγειρεύει...όχι θα κάθονταν να σκάσουν...

thx 

Ουτε καν ομως ,δεν  θυμαμαι  τι γευση εχουν :)

• Like 3

thx 

Βάλε μια κατσαρολα με φακές και ρυζάκι μέσα και μολις βράσουν κλειστο .... μετα ριξε το λάδι βαλε και μαϊντανο αμα θελεις. Χωρις γαλακτοκομικα εχω ακουσει για να απορροφηθει ο σιδηρος πχ οχι φακές με φετα τυρι ... εγω ετσι τις τρωω

καλο ειναι να συνηθισει κάποιος και τα οσπρια γιατι προσφέρουν πολλά στον οργανισμο.

thx 

Για τις φακές, επειδή οι πρωτεΐνες φυτικές προέλευσης δεν προσφέρουν τα πλήρη αμινοξέα των ζωικών πηγών, καλό είναι να συνδυάζονται με ρύζι, για τη συμπλήρωση των ελλείψεων που υπάρχουν στο καθένα (φακόρυζο λοιπόν).

Κι εγώ αυτό νόμιζα μέχρι που από περιέργεια μπήκα USDA να δω το amino acid profile των φακών και του ρυζιού. 

Πρώτον: Οι φακές όχι μόνο έχουν μια χαρά προφίλ αμινοξέων, αλλά έστω και να μην είχαν και χρειάζονται κάποια άλλη πηγή για να "συμπληρωθούν" αυτή δεν πρέπει να είναι το ρύζι μιάς και υπερέχει σε όλα τα αμινοξέα η φακή. 

Δεύτερον: Ακόμη και να μην ήταν πλήρες το προφίλ αμινοξέων, η ποσότητα bcaa (και κυρίως της λευκίνης) που έχουν οι φακές είναι πάρα πολύ καλή οπότε κλαίν.

Κι εγώ αυτό νόμιζα μέχρι που από περιέργεια μπήκα USDA να δω το amino acid profile των φακών και του ρυζιού. 

Πρώτον: Οι φακές όχι μόνο έχουν μια χαρά προφίλ αμινοξέων, αλλά έστω και να μην είχαν και χρειάζονται κάποια άλλη πηγή για να "συμπληρωθούν" αυτή δεν πρέπει να είναι το ρύζι μιάς και υπερέχει σε όλα τα αμινοξέα η φακή. 

Δεύτερον: Ακόμη και να μην ήταν πλήρες το προφίλ αμινοξέων, η ποσότητα bcaa (και κυρίως της λευκίνης) που έχουν οι φακές είναι πάρα πολύ καλή οπότε κλαίν.

Προσωπικά δεν φτιάχνω συχνά φακόρυζο, γιατί δεν έχω μάθει να τρώω τις δύο τροφές μαζί...

Αλλά για τον συνδυασμό φακής + ρυζιού και το θέμα της συμπληρωματικότητας των αμινοξέων, μου το έχει επιβεβαιώσει/επιχειρηματολογήσει σχετικά και επαγγελματίας διατροφολόγος εξ Αγγλίας που σέβομαι πολύ...

...καλή είναι η προσωπική αναζήτηση, αλλά δεν αναπληρώνει τις σπουδές και την έρευνα, ούτε βρίσκω θετικό να χτίζει κανείς τόσο εγωϊσμό και αυτοπεποίθηση - σαν κι αυτό που εκφράζεις με το ύφος σου στην απάντησή σου - γύρω από γνώμες και θέματα που δεν είναι της ειδικότητάς του.

Καθένας μας κάνει επιλογές βάσει όσων διαβάζει κι αποφασίζει να εφαρμόσει, αλλά καλό είναι να κρατάει και λίγο πιο ανοιχτούς ορίζοντες σε αυτά τα θέματα, να μην νομίζει πως τα "έλυσε" στη βάση περιστασιακών και ad hoc αναγνωσμάτων.

Παρομοίως κι εγώ, αν μου δώσεις σύνδεσμο σε επαγγελματικό άρθρο που ανατρέπει τον "μύθο", ευχαρίστως να επανεξετάσω τη θέση μου...που δεν είναι "θέση" τόσο, γιατί δεν την έχω δομήσει με προσωπική, μεθοδευμένη έρευνα και γνώσεις, γι αυτό παρόλο που έχω μια γνώμη, τη κρατάω "ανοιχτή".

Προσωπικά δεν φτιάχνω συχνά φακόρυζο, γιατί δεν έχω μάθει να τρώω τις δύο τροφές μαζί...

Αλλά για τον συνδυασμό φακής + ρυζιού και το θέμα της συμπληρωματικότητας των αμινοξέων, μου το έχει επιβεβαιώσει/επιχειρηματολογήσει σχετικά και επαγγελματίας διατροφολόγος εξ Αγγλίας που σέβομαι πολύ...

...καλή είναι η προσωπική αναζήτηση, αλλά δεν αναπληρώνει τις σπουδές και την έρευνα, ούτε βρίσκω θετικό να χτίζει κανείς τόσο εγωϊσμό και αυτοπεποίθηση - σαν κι αυτό που εκφράζεις με το ύφος σου στην απάντησή σου - γύρω από γνώμες και θέματα που δεν είναι της ειδικότητάς του.

Καθένας μας κάνει επιλογές βάσει όσων διαβάζει κι αποφασίζει να εφαρμόσει, αλλά καλό είναι να κρατάει και λίγο πιο ανοιχτούς ορίζοντες σε αυτά τα θέματα, να μην νομίζει πως τα "έλυσε" στη βάση περιστασιακών και ad hoc αναγνωσμάτων.

Παρομοίως κι εγώ, αν μου δώσεις σύνδεσμο σε επαγγελματικό άρθρο που ανατρέπει τον "μύθο", ευχαρίστως να επανεξετάσω τη θέση μου...που δεν είναι "θέση" τόσο, γιατί δεν την έχω δομήσει με προσωπική, μεθοδευμένη έρευνα και γνώσεις, γι αυτό παρόλο που έχω μια γνώμη, τη κρατάω "ανοιχτή".

Σίγουρα ο εγωισμός και η αυτοπεποίθησή μου φαίνονται ξεκάθαρα από την απάντησή μου. Νομίζω μάλλον ότι δεν έπρεπε να γράψω πράγματα που δεν είναι της ειδικότητάς μου. Μάλλον όμως κι εσύ δεν έπρεπε να γράψεις κάτι, εκτός κι αν πρέπει να παρουσιάζουμε μόνο arguments from authority από δω και πέρα στο thread οπότε καλά έκανες και μίλησες.

Επί της ουσίας. Δες Link.png Site: εδώ τις φάκες και Link.png Site: εδώ το ρύζι

• Like 6

Ουτε καν ομως ,δεν  θυμαμαι  τι γευση εχουν :)

τελικά απλά πείναγα, έφαγα και μου πέρασε η όρεξη για όσπρια 

αχχαχαχαχ

αράξτε μάγκες false alarm  :-D

• Like 4

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...