Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

για τρικέφαλους για μένα η καλύτερη είναι αυτή που πας τα χέρια πάνω απ' το κεφάλι και κάνεις extensions με βαράκι δε ξέρω πώς λέγεται αλλά με πιάνει αρκετά καλά.

κάνω και skullcrashers αλλά δε ξέρω μου καταπονεί αρκετά τον πήχη και δε μπορώ να τα δώσω όλα από τρικέφαλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς εξοπλισμό, close grip pushups (αλλά όχι μόνο για τρικέφαλους αλλά για πολλά άλλα). Τις βυθίσεις σε πάγκο τις θεωρώ high risk και δεν τις συστήνω. Ο ώμος βρίσκεται σε ακραία θέση. 

Με εξοπλισμό,τροχαλία είναι καλύτερη λόγω μεγαλύτερου εύρους επιβαρυνόμενης κίνησης.

• Like 1

Τροχαλία θεωρώ και εγώ top, και δεύτερη θα έβαζα γαλλικές, για όσους μπορούν να την κάνουν (εγώ δεν μπορώ  :cry: ).

Τενοντας?

Γιεπ, εξω επικονδυλίτιδα που έπαθα απο χαζομάρα όταν ήμουν μικρός. Βέβαια, ακόμα και άτομα που δεν έχουν θέμα, ενοχλούνται απο αυτήν την άσκηση. Είναι αρκετά ύπουλη

• Like 2

Θα προτείνατε βασικά συμπληρώματα διατροφής για αρχάριους στο γυμναστήριο (όχι στην άθληση) ;

Στις εκπτώσεις που είχε το Myprotein μού μπήκε το μικρόβιο και αγόρασα

- 1κιλό Impact Whey Isolate

- 1κιλό Micellar Casein

για 49-50€ περίπου

Ωστόσο έχω τις αμφιβολίες μου αν θα με βοηθησουν / θα τα αξιοποιήσω επαρκώς, τουλάχιστον στο επίπεδο που βρίσκομαι τώρα

- πηγαίνω συχνά στο γυμναστήριο (4-6 φορές ανά βδομάδα για 1,5 ώρα περίπου)
- προσέχω πολύ τη διατροφή μου
- θέλω να αυξήσω τη μυϊκή μάζα και να μειώσω κάπως το λίπος (χωρίς να υπάρχει θέμα εδώ, 1.86μ ύψος και 78-80κιλά)

...ΑΛΛΑ όπως είπα
- είμαι ακόμη στην αρχή αυτής της διαδικασίας / αρχάριος στα βάρη
- δεν ξέρω αν σε αυτό το σημείο που είμαι τώρα τα χρειάζομαι ως συμπλήρωμα στη διατροφή / καθώς κι αν θα μπορέσω να αξιοποιήσω τα όποια οφέλη των συμπληρωμάτων.

Όπως έχω ξαναγράψει έκανα για χρόνια προπόνηση στην αντισφαίριση κι έχω κάποιο υπόβαθρο σε krav maga, που μου έχουν δώσει καλή αντοχή, συντονισμό κτλ, αλλά σε επίπεδο (ορατής) μυϊκής ανάπτυξης τα οφέλη δεν ήταν αντίστοιχα...

...όταν ήμουν νεώτερος (35 πλέον) δεν με ένοιαζε καθόλου η βελτίωση στο αισθητικό κομμάτι εφόσον ήμουν λειτουργικά αθλητικός και δεν είχα πρόβλημα βάρους, όμως με τη μείωση της άσκησης για καμιά δεκαετία μαζί με μια μυϊκή κατάπτωση που επήλθε με τα 30 τώρα θα ήθελα να κάνω κάτι πιο στοχευμένο για να εξισορροπήσω αυτή τη τάση.

Διάβασα ότι ο συνδυασμός Whey + Casein μπορεί να βοηθήσει αρκετά, ΟΤΑΝ συνδυάζεται με συστηματική γυμναστική κι έτσι είπα να δοκιμάσω.

Η διατροφή μου είναι εν πολλοίς η ακόλουθη

Πρωϊνό
- 3-4 κουταλιές της σούπας Νιφάδες Φαγόπυρου
- 3 κ.σ. Βρώμη
- 1 κ.σ. Λιναρόσπορος
- 1 κ.σ. Ηλιόσπορος
- 1 ή 1/2 κουταλιά του γλυκού (κ.γ.) Κανέλλα

Κι αν πρόκειται να γυμναστώ πρωϊνές ώρες προσθέτω
- 1/2 κ.γ. Ταχίνι ή Φυστικοβούτυρο
ή / και
- 1/2 μπανάνα

Αυτό τρώω κατά συντριπτική πλειοψηφία κάθε πρωί, ενίοτε το αντικαθιστώ με
- 1 φρυγανιά φυστικοβούτυρο/ταχίνι + 1 φρυγανιά πάριζα κ΄τυρί ή + 1 φρυγανιά μέλι + 1 ποτήρι γάλα
ή
- 1 φρυγανιά με μαρμελάδα ή μέλι + 1 αυγό βραστό-μελάτο

Μεσημεριανό / Βραδινό

Γενικα μέσα στο μήνα θα αγοράσω κρέας μια φορά τη βδομάδα,
- πχ 1 κοτόπουλο, ή
- 4-6 χοιρινές μπριζόλες, ή
- 1 κιλό συκωτάκια κοτόπουλου, ή
- 1 κιλό χοιρινό/βόειο κρέας ή
- αυγά (2 ανά γεύμα) είτε ως ομελέτα είτε ως αυγά μάτια

Για συνοδευτικό τους, αν χρησιμοποιώ (μπορεί να βάλω περισσότερη σαλάτα σε κάποια, ενώ με άλλα θα προσθέσω και κάτι ακόμη) συνήθως χρησιμοποιώ ρύζι ή κριθάρι, αλλά τελευταία προσπαθώ να τα αντικαταστήσω με φαγόπυρο.

Όταν δεν έχω κρέας προτιμώ κυρίως τα όσπρια
- φακές (500γρ) + 2-3 καρότα + 1 κρεμμύδι + σέλινο κάποιες φορές
- φασόλια (500γρ) + 1 κιλό σπανάκι (κατεψυγμένο) + 2-3 καρότα + 1-2 πιπεριές φλωρίνης

Όσον αφορά τα θαλασσινά/ψάρια,

- άλλοτε αντικαθιστούν το κρέας της εβδομάδας

- κι άλλοτε προστίθενται στο υπάρχον πρόγραμμα

...γενικά προτιμώ τις τσιπούρες, τις σαρδέλες, σπανιότερα λαυράκι και σολωμό.

Οι μέρες με τη λιγότερη πρόσληψη πρωτεΐνης περιλαμβάνουν πχ
- 1 κιλό αρακάς + 3-4 πατάτες στη κατσαρόλα
- μακαρόνια ολικής άλεσης + αρακάς (τυχαίνει ωστόσο να τα φάω και με μπόλικο γιαούρτι απλώς)
- 2 τόστ με 1 φέτα πάριζα + 1 φέτα τυρί

Η Σαλάτα συνοδεύει όλα τα γεύματα (εκτός καμιά φορά από τα φασόλια με σπανάκι) και είναι συνήθως
- 2 ντομάτες ή
- λάχανο σκέτο ή με τριμμένο καρότο ή
- Σγουρή σαλάτα ή μαρούλι + φρέσκο κρεμμύδι + αγγουράκι

Επίσης συνοδευτικά με κάθε γεύμα θα φάω
- 1 γεμάτη κ.σ. γιαούρτι συνηθέστερα ή
- 1 κ.σ. ανθότυρο ή μυζήθρα ή
- 1 κομμάτι γραβιέρα ή
- 1 κομμάτι λευκό τυρί / φέτα

Μεταξύ των γευμάτων, για ενδιάμεσα γεύματα (2,5 - 3 ώρες μετά από κάθε γεύμα) τρώω
- Φρούτο (1 φέτα καρπούζι ή 2 φέτες πεπόνι ή 1 πορτοκάλι ή 1 μήλο ή 1 ροδάκινο ή 2 αχλάδια (αναλόγως μεγέθους) ή 2 βανίλιες ή 2-3 βερύκοκα ή 10 κεράσια ή 1 φλυτάνι σταφύλι)
- 1 ή 1/2 γιαούρτι
- 1 τοστ + τυρί με χαμηλά λιπαρά

...αυτή είναι πάνω-κάτω η διατροφή μου...όπως είπα, κάποιες μέρες νομίζω πως είμαι πλήρης πρωτεϊνών, κι άλλες μέρες νομίζω πως θα μπορούσα να έχω περισσότερη...

Οι ερωτήσεις μου είναι λοιπόν

1) Αν θα πρέπει (αν χρειάζομαι) ή αν θα μπορούσα (για καλύτερα αποτελέσματα) να πάρω τα ανωτέρω συμπληρώματα

2) Αν ναι, σε τί συχνότητα; Πχ τις μέρες που γυμνάζομαι μόνο ή κάθε μέρα;

Γιεπ, εξω επικονδυλίτιδα που έπαθα απο χαζομάρα όταν ήμουν μικρός. Βέβαια, ακόμα και άτομα που δεν έχουν θέμα, ενοχλούνται απο αυτήν την άσκηση. Είναι αρκετά ύπουλη

Πρεπει να βρεις την καταλληλη κλιση που δουλευει για το σωμα σου.Εγω τουλαχιστον αυτο παρατηρησα και απο τοτε δεν εχω προβλημα να την κανω.

Στην αρχη π.χ εκανα οπως ενα παλικαρι στο yt που την ειδα αλλα με πονουσε ο αγκωνας χωρις να ξερω το γιατι.Μετα απο καιρο παρατηρησα οτι αν παω την κλιση του παγκου ελαχιστα προς επικλινη και τα χερια πιο πισω (δηλαδη η μπαρα να πηγαινει κατω απο το κεφαλι) χωρις ομως να πιανει ωμους, δεν ειχα κανεναν πονο και καταφερα να επικεντρωθω στον τρικεφαλο.

Επεσε η θερμοκρασια και μπηκα στο προγραμμα.

Πους απς, σιτ απς σκουατς για ζεσταμα. Μετα επιασα την μπαρα με τα 30 κιλα της για δικεφαλους. Οκ εκλασα μεντες, την εριξα στα 25 και τελος μερικα κλοτσομπουνιδια στου σακου να ουμε.

Δευτερα θα μπω σε πιο πληρες προγραμμα.

• Like 3

1) Αν θα πρέπει (αν χρειάζομαι) ή αν θα μπορούσα (για καλύτερα αποτελέσματα) να πάρω τα ανωτέρω συμπληρώματα

Αν παίρνεις χοντρικά 1,5-2,0 φορές το βάρος σου σε πρωτείνη την ημέρα είσαι καλυμμένος . Από εκεί και πέρα βλέπεις αν αδυνατίζεις ή παχαίνεις και ρυθμίζεις τις θερμίδες σου.

Τι εγινε ωρε παλικαρια με το 1000αρι σε 3,5 λεπτα τελικα?

Ποιος δικαιωθηκε, ο devil ή ο spect και λοιποι? Ειχαμε καμια εξελιξη?

images?q=tbn:ANd9GcQ48anZzHs4yEwua_bDjuz

o spect και η παλιό συμμορία του φυσικά!!!

κοιτα στον αθλητισμό στην γυμναστική στο τρέξιμο κτλ κτλ καλώς η κακός υπάρχουν ορισμένα στάνταρτς!

δεν μπορώ δηλαδή εγω να λέω οτι σηκώνω στον πάγκο τα 150 κιλα 8 φορές και  τα 200 κιλα 5 φορές , δεν γίνεται πως να το κάνουμε τώρα ..

έτσι και στο τρέξιμο απαξ και κανεις το χιλιαρι σε 3μιση λεπτά πχ δεν μπορείς να κάνεις το 5αρι σε μια ωρα θα το έχεις πολυ πιο γρήγορα , κατι τετοιο στο περιπου ελεγε ο σπεκτ και φυσικά εχει δίκιο  ..

Φουσκωνω εύκολα αλλιώς θα έτρωγα παραπάνω.

Κοίτα μην φας πολύ και γίνεις κτήνος ε , κανόνισε :)

Χαχα ποιός είναι ο μάους?  :huh:

Αυτός με την χερούκλα που χαϊδεύει την Νταιζουλα χαχαχαχαχ!

Καλά τα λες,  βέβαια το ύφος της έπαρσης που βγάζεις δεν είναι και ότι καλύτερο μιας και είσαι πολύ μικρός και σε αυτο που διάλεξες να ασχοληθείς έχεις να μάθεις όσα δεν μπορείς να φανταστείς ακόμη!

Αυτά φιλικά πάντα ..

• Like 7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο γουϊνερ θα είναι βασικα εκεινος που θα ανεβάσει 1000αρι κάτω από 3 και 42. :devil:

Εγω έκανα την αρχή και περιμένω. Αλλιως μονο κριτική θα βλέπουμε .... ο Σπεκτ δεν θυμαμαι αν ειχε ανεβάσει μαλλον νομιζω ανεβασε στο 3 και 35? καπου εκει. Αν θυμαμαι καλά του αναγνωρίζω ότι κέρδισε για μερικά δευτερόλεπτα.

Ελα ρε παιδια δεν είναι δυσκολο οσοι αμφισβητήσατε ειστε γυμνασμένοι και με γράμμωση και εμεις έχουμε υψηλο ποσοστο λίπους δεν είναι δυσκολο να το τρέξετε πιστευω και δεν ειρωνεύομαι!

Θα προτείνατε βασικά συμπληρώματα διατροφής για αρχάριους στο γυμναστήριο (όχι στην άθληση) ;

Στις εκπτώσεις που είχε το Myprotein μού μπήκε το μικρόβιο και αγόρασα

- 1κιλό Impact Whey Isolate

- 1κιλό Micellar Casein

για 49-50€ περίπου

Ωστόσο έχω τις αμφιβολίες μου αν θα με βοηθησουν / θα τα αξιοποιήσω επαρκώς, τουλάχιστον στο επίπεδο που βρίσκομαι τώρα

- πηγαίνω συχνά στο γυμναστήριο (4-6 φορές ανά βδομάδα για 1,5 ώρα περίπου)
- προσέχω πολύ τη διατροφή μου
- θέλω να αυξήσω τη μυϊκή μάζα και να μειώσω κάπως το λίπος (χωρίς να υπάρχει θέμα εδώ, 1.86μ ύψος και 78-80κιλά)

...ΑΛΛΑ όπως είπα
- είμαι ακόμη στην αρχή αυτής της διαδικασίας / αρχάριος στα βάρη
- δεν ξέρω αν σε αυτό το σημείο που είμαι τώρα τα χρειάζομαι ως συμπλήρωμα στη διατροφή / καθώς κι αν θα μπορέσω να αξιοποιήσω τα όποια οφέλη των συμπληρωμάτων.

Όπως έχω ξαναγράψει έκανα για χρόνια προπόνηση στην αντισφαίριση κι έχω κάποιο υπόβαθρο σε krav maga, που μου έχουν δώσει καλή αντοχή, συντονισμό κτλ, αλλά σε επίπεδο (ορατής) μυϊκής ανάπτυξης τα οφέλη δεν ήταν αντίστοιχα...

...όταν ήμουν νεώτερος (35 πλέον) δεν με ένοιαζε καθόλου η βελτίωση στο αισθητικό κομμάτι εφόσον ήμουν λειτουργικά αθλητικός και δεν είχα πρόβλημα βάρους, όμως με τη μείωση της άσκησης για καμιά δεκαετία μαζί με μια μυϊκή κατάπτωση που επήλθε με τα 30 τώρα θα ήθελα να κάνω κάτι πιο στοχευμένο για να εξισορροπήσω αυτή τη τάση.

Διάβασα ότι ο συνδυασμός Whey + Casein μπορεί να βοηθήσει αρκετά, ΟΤΑΝ συνδυάζεται με συστηματική γυμναστική κι έτσι είπα να δοκιμάσω.

Η διατροφή μου είναι εν πολλοίς η ακόλουθη

Πρωϊνό
- 3-4 κουταλιές της σούπας Νιφάδες Φαγόπυρου
- 3 κ.σ. Βρώμη
- 1 κ.σ. Λιναρόσπορος
- 1 κ.σ. Ηλιόσπορος
- 1 ή 1/2 κουταλιά του γλυκού (κ.γ.) Κανέλλα

Κι αν πρόκειται να γυμναστώ πρωϊνές ώρες προσθέτω
- 1/2 κ.γ. Ταχίνι ή Φυστικοβούτυρο
ή / και
- 1/2 μπανάνα

Αυτό τρώω κατά συντριπτική πλειοψηφία κάθε πρωί, ενίοτε το αντικαθιστώ με
- 1 φρυγανιά φυστικοβούτυρο/ταχίνι + 1 φρυγανιά πάριζα κ΄τυρί ή + 1 φρυγανιά μέλι + 1 ποτήρι γάλα
ή
- 1 φρυγανιά με μαρμελάδα ή μέλι + 1 αυγό βραστό-μελάτο

Μεσημεριανό / Βραδινό

Γενικα μέσα στο μήνα θα αγοράσω κρέας μια φορά τη βδομάδα,
- πχ 1 κοτόπουλο, ή
- 4-6 χοιρινές μπριζόλες, ή
- 1 κιλό συκωτάκια κοτόπουλου, ή
- 1 κιλό χοιρινό/βόειο κρέας ή
- αυγά (2 ανά γεύμα) είτε ως ομελέτα είτε ως αυγά μάτια

Για συνοδευτικό τους, αν χρησιμοποιώ (μπορεί να βάλω περισσότερη σαλάτα σε κάποια, ενώ με άλλα θα προσθέσω και κάτι ακόμη) συνήθως χρησιμοποιώ ρύζι ή κριθάρι, αλλά τελευταία προσπαθώ να τα αντικαταστήσω με φαγόπυρο.

Όταν δεν έχω κρέας προτιμώ κυρίως τα όσπρια
- φακές (500γρ) + 2-3 καρότα + 1 κρεμμύδι + σέλινο κάποιες φορές
- φασόλια (500γρ) + 1 κιλό σπανάκι (κατεψυγμένο) + 2-3 καρότα + 1-2 πιπεριές φλωρίνης

Όσον αφορά τα θαλασσινά/ψάρια,

- άλλοτε αντικαθιστούν το κρέας της εβδομάδας

- κι άλλοτε προστίθενται στο υπάρχον πρόγραμμα

...γενικά προτιμώ τις τσιπούρες, τις σαρδέλες, σπανιότερα λαυράκι και σολωμό.

Οι μέρες με τη λιγότερη πρόσληψη πρωτεΐνης περιλαμβάνουν πχ
- 1 κιλό αρακάς + 3-4 πατάτες στη κατσαρόλα
- μακαρόνια ολικής άλεσης + αρακάς (τυχαίνει ωστόσο να τα φάω και με μπόλικο γιαούρτι απλώς)
- 2 τόστ με 1 φέτα πάριζα + 1 φέτα τυρί

Η Σαλάτα συνοδεύει όλα τα γεύματα (εκτός καμιά φορά από τα φασόλια με σπανάκι) και είναι συνήθως
- 2 ντομάτες ή
- λάχανο σκέτο ή με τριμμένο καρότο ή
- Σγουρή σαλάτα ή μαρούλι + φρέσκο κρεμμύδι + αγγουράκι

Επίσης συνοδευτικά με κάθε γεύμα θα φάω
- 1 γεμάτη κ.σ. γιαούρτι συνηθέστερα ή
- 1 κ.σ. ανθότυρο ή μυζήθρα ή
- 1 κομμάτι γραβιέρα ή
- 1 κομμάτι λευκό τυρί / φέτα

Μεταξύ των γευμάτων, για ενδιάμεσα γεύματα (2,5 - 3 ώρες μετά από κάθε γεύμα) τρώω
- Φρούτο (1 φέτα καρπούζι ή 2 φέτες πεπόνι ή 1 πορτοκάλι ή 1 μήλο ή 1 ροδάκινο ή 2 αχλάδια (αναλόγως μεγέθους) ή 2 βανίλιες ή 2-3 βερύκοκα ή 10 κεράσια ή 1 φλυτάνι σταφύλι)
- 1 ή 1/2 γιαούρτι
- 1 τοστ + τυρί με χαμηλά λιπαρά

...αυτή είναι πάνω-κάτω η διατροφή μου...όπως είπα, κάποιες μέρες νομίζω πως είμαι πλήρης πρωτεϊνών, κι άλλες μέρες νομίζω πως θα μπορούσα να έχω περισσότερη...

Για μενα δεν χρειάζεται να πάρεις κανενα συμπλήρωμα. Μην τρώς κάθε μέρα κρέας είναι ανθυγιείνο .... θα πάρεις αλλου την πρωτεϊνη που χρειάζεσαι. Ο αρακάς έχει πρωτεϊνη. Η φάβα και οι φακές / ρεβυθια το ιδιο ... ο σολωμος - σαρδέλες επισης. Τρωγε οσο πιο φυσικά μπορεις και μην επαναλάμβανεις τις τροφές επειδή κάποιος σου ειπε ότι θα σου προσθέσουν μυϊκα κιλά. Πχ να τρως κάθε μερα κοτοπουλο είναι ανθυγιεινο και ουσιάστικα οικοδομεις έναν οργανισμο ο οποιος δεν έχει τις απαραιτητες βιταμινες και από άλλες τροφες. Μια γριπη να σε βρει το χειμώνα θα σε θερισει.

Ακομα και έναν τραυματισμο να πάθεις θα τον περάσεις πιο ελαφρά αμα ο οργανισμος είναι οχυρωμένος με βιταμινες από πολλες φυσικές τροφές και θα μπορέσεις να επιστρέψεις γρηγοροτερα στις προπονήσεις.

Λιναρόσπορος τα σπάει ... όπως και η κινοα .... τιγκα στη πρωτεϊνη είναι .... δοκιμασε και χυμους πχ ροδι. Είναι δυναμιτης. Bάλε και σπανάκι στη διατροφή και καροτα οπωσδήποτε! Α! και αβοκάντο!

Επεξ/σία από DDevil

Καλά τα λες,  βέβαια το ύφος της έπαρσης που βγάζεις δεν είναι και ότι καλύτερο μιας και είσαι πολύ μικρός και σε αυτο που διάλεξες να ασχοληθείς έχεις να μάθεις όσα δεν μπορείς να φανταστείς ακόμη!

Αυτά φιλικά πάντα ..

Ωραίος, κτήνος! Την έπαρση που λες, που την εντόπισες, στα πόστ εδώ ή στα άρθρα μου? Ρωτάω γιατί εγώ δεν το βλέπω, και μου κάνει εντύπωση. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...