Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Ναι. Κάμψεις αλτήρων κάνεις για να προπονήσεις τη βραχεία κεφαλή του δικεφάλου, και σφυριά κάνεις για προπονήσεις τη μακρά κεφαλή του δικεφάλου όπως επίσης και τον βραχιονοκερκιδικό. Σε ένα σωστό πρόγραμμα πρέπει να υπάρχουν και τα 2.

Λέγεται mixed grip, και το κάνουν για να αυξήσουν τη σταθερότητα της λαβής. Αυτό γίνεται γιατί τα 2 χέρια ασκούν αντίθετες δυνάμεις με αποτέλεσμα να σταματάει η περιστροφή της μπάρας.

Προσοχή όμως, πρέπει να αλλάζεις κάθε τόσο το χέρι που πάει από κάτω και το χέρι που πάει από πάνω, για να μην δημιουργηθούν μυικές ανισορροπίες.

Με καμψεις αλτηρων και σφυρια βλεπεις διαφορα στον ογκο και στην μυικη αναπτυξη των χεριων??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Των χεριών συνολικά όχι. Των δικεφάλων ναι. Αν κύριος σου στόχος είναι η ανάπτυξη των χεριών τότε πρέπει να δώσεις έμφαση στα τρικέφαλα σου καθώς αποτελούν τα 2/3 των χεριών σου.

Με καμψεις αλτηρων και σφυρια βλεπεις διαφορα στον ογκο και στην μυικη αναπτυξη των χεριων??

Χτυπανε διαφορετικα τους μυς αυτες οι δυο ασκησεις.

και με ποιες ασκησεις δινω εμφασει στους τρικεφαλους?

1.Σφυριά με αλτήρες.

2.Βυθίσεις σε διζυγο ή και σε ένα παγκάκι.

Στην 1 κολλημένο το χέρι στα πλευρά και θα το πηγαίνεις μέχρι ο αγκώνας να σχηματισει ορθη γωνια 90 μοιρες με τον βραχιονα.

Στην 2 όταν πηγαίνεις προς τα κάτω το κορμο θα προσέξεις οι αγκώνες να μη φευγουν πάνω από τους ώμους.

@Μαργαριταρόνι μου, το ίδιο αντιμετώπιζα στο στατικό ποδήλατο με το γόνατο 

το έδεσα και δεν διαμαρτύρεται πια. Οπότε θα σου έλεγα και γω επαγκωνίτιδα. 
θυμάμαι στον ναό αρκετούς να χρησιμοποιούν, γιατί όχι να μη το δοκιμάσεις; 

@Λεφτ, εσύ είσαι στο avatar, αν ναι πολύ καλοδουλεμένη πλάτη. Τα πόδια δεν φαίνονται, αλλά φαίνεται να έχεις καλή συμμετρία. 

για τους δικεφάλους ο λόγος ... με τις διαφορετικές ασκήσεις ενεργοποιείς δευτερεύοντα σημεία (ιστούς) των μυικών ομάδων.
αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά να μάθεις ποια άσκηση κάνει για κάθε μυική ομάδα και παράλληλα να βλέπεις ανατομικά τι συμμετέχει σε αυτή σου συστήνω ένα εξαιρετικό site www.exrx.net για να μορφωθείς 

• Like 2

Ναι Δήμητρα εγώ είμαι στο avatar σε ευχαριστώ πολύ. Στη σελίδα μου στην κατηγορία "Ποιός Είμαι", υπάρχει η φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος. Πόδια, είναι το καλό μου σημείο γονιδιακά, οπότε σε διαβεβαιώνω ότι είναι συμμετρικά  :-D

Ναι Δήμητρα εγώ είμαι στο avatar σε ευχαριστώ πολύ. Στη σελίδα μου στην κατηγορία "Ποιός Είμαι", υπάρχει η φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος. Πόδια, είναι το καλό μου σημείο γονιδιακά, οπότε σε διαβεβαιώνω ότι είναι συμμετρικά  :-D

Ποσα χρονια γυμνάζεσαι???? έκανες βαρη περισσοτερο ή και με μονοζυγους - καμψεις κτλπ ?

Υπαρχουν παρα πολλες.

Close grip bench press, skull crushers, overhead extensions, σκοινι, τριγωνο, σιδερο (αναποδα και κανονικα), βυθισεις με τα ποδια πανω (χερια πισω απο την πλατη), kickbacks. Ορεξη να 'χεις :)

• Like 1

Dips και τροχαλία ειναι για μένα οι καλύτερες για τρικεφαλα.

Kαλη φαση ο τροχαλιας αλλα θελει γυμναστηριο ... μου εχει λειψει και ο παγκος για να είμαι ειλικρινης :cry:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...