Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυο άρθρα μου, σε ένα καινούργιο site που έφτιαξα με στόχο την ενημέρωση γύρω από γυμναστική και αθλητική αποκατάσταση πάντα στηριζόμενος σε σχετική ερευνητική βιβλιογραφία. 

Πείτε μου σας παρακαλώ τι/αν σας άρεσαν και τι όχι. Επίσης αν θα αλλάζατε κατι κλπ. Είναι η πρώτη μου προσπάθεια σε site οπότε κάθε feedback είναι καλοδεχούμενο.

image.jpg Full_body_vs_split.jpg

• Like 4
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

αν είχε 1 euro δεν θα ήταν καν αλεύρι , θα πουλάγανε τη φωτογραφία του  :-D 

νομίζω τις επιστρέφουν όταν είναι κοντά να λήξουν , δεν πιστεύω πως τις πετάνε ή τις πουλάνε φθηνότερες

Και όμως έγραφε 98% έκπτωση και τιμή 1€. Αυτό φοβήθηκα ότι δεν θα είναι ούτε καν αλεύρι
  • Like 1
Δημοσ.

Γενικά σχετικά με τα full body vs upper-lower vs bro split ( αυτά είναι τα πιο popular προφανώς υπάρχουν κι άλλα ) απ' όσα έχω διαβάσει έχω φτάσει στο εξής συμπέραρμα:

- Αν είσαι φάση beginner καλύτερα full body.

- Αν είσαι κάπως πιο παλιός κατά 90% το upper/lower είναι το καλύτερο όλων. Τώρα ξέρω δε παίζει να συμφωνήσει κανείς απλά θυμάμαι διάβαζα γνώμες από bodybuilding, reddit κλπ και αυτό που κυριαρχούσε είναι ένα συνεχές bashing για τα bro splits κι ό,τι απλά επειδή άρχισαν να χρησιμοποιούνται κυρίως από bodybuilders φεύγουν σαν ζεστά ψωμάκια στα γυμναστήρια.

τώρα βέβαια ποτέ δε μπορεί να ξέρει κανείς τι απ' όλα παίζει στα σίγουρα..

Δημοσ.

καλοκαίρι άφησα ποδηλασία off πολύ μασαμπουκα ποτά και τέτοια. (στα νορμάλ μου είμαι 60-62 κιλά.) είμαι 66 τώρα.

Ακολουθώ αυτό το πρόγραμμα: 

http://darebee.com/programs/30-days-of-change.html?showall=&start=1

με σωστή πιστεύω διατροφή και σε όλα του τα κάρντιο το αντικαταστώ με το ποδήλατο (χ2χ3 τους χρόνους του.)

δείγμα διατροφής:

1 γιαούρτι 2% + 2 κουταλιές βρώμη
μετά από τρεις ώρες, μήλο η μπανάνα

μέσα στις επόμενες τρεις ώρες φροντίζω να κάνω τις ασκησουλες και το ποδήλατο
και στα καπάκια τρώω κοτοπουλο/τόνο με όσπρια ή πατάτες και κάνα λαχανικό

3ς ώρες μετά 3-4ς φέτες γαλόπουλα/ντοματουλα/1 ριζογκοφρέτα μπορεί και κάνα αυγό.

βραδυ βραδυ κάνα μήλο.

εδώ και  3-4 μέρες (είμαι στην 9) έχω στακάρει στο 65 μπαμ. ούτε βήμα πάνω ούτε βήμα κάτω.

συνήθως όταν ξεκινούσα διατροφή πάντα έχανα κάθε μέρα.

κάνω κάτι λάθος;
συμβουλές; το πρόγραμμα πως το βλέπετε; είμαι άτομο που έκανα μονο ποδήλατο 80-100χλμτρα 2-3ς φορές τη βδομάδα και ποτέ δεν έχω ασωλήθει με τέτοιου είδους ασκήσεις και με ζορίζουν λίγο.

Δημοσ.

καλοκαίρι άφησα ποδηλασία off πολύ μασαμπουκα ποτά και τέτοια. (στα νορμάλ μου είμαι 60-62 κιλά.) είμαι 66 τώρα.

Ακολουθώ αυτό το πρόγραμμα: 

http://darebee.com/programs/30-days-of-change.html?showall=&start=1

με σωστή πιστεύω διατροφή και σε όλα του τα κάρντιο το αντικαταστώ με το ποδήλατο (χ2χ3 τους χρόνους του.)

δείγμα διατροφής:

1 γιαούρτι 2% + 2 κουταλιές βρώμη

μετά από τρεις ώρες, μήλο η μπανάνα

μέσα στις επόμενες τρεις ώρες φροντίζω να κάνω τις ασκησουλες και το ποδήλατο

και στα καπάκια τρώω κοτοπουλο/τόνο με όσπρια ή πατάτες και κάνα λαχανικό

3ς ώρες μετά 3-4ς φέτες γαλόπουλα/ντοματουλα/1 ριζογκοφρέτα μπορεί και κάνα αυγό.

βραδυ βραδυ κάνα μήλο.

εδώ και  3-4 μέρες (είμαι στην 9) έχω στακάρει στο 65 μπαμ. ούτε βήμα πάνω ούτε βήμα κάτω.

συνήθως όταν ξεκινούσα διατροφή πάντα έχανα κάθε μέρα.

κάνω κάτι λάθος;

συμβουλές; το πρόγραμμα πως το βλέπετε; είμαι άτομο που έκανα μονο ποδήλατο 80-100χλμτρα 2-3ς φορές τη βδομάδα και ποτέ δεν έχω ασωλήθει με τέτοιου είδους ασκήσεις και με ζορίζουν λίγο.

Για αυτο εισαι στα νορμαλ σου οπως λες 60 κιλα ...

Εκτος αν εισαι γυναικα οποτε παω πασο .

Δεν ειναι διατροφη αυτη για ατομο που κανει 300 χλμ την βδομαδα σε ποδηλατο .Αυτη  ειναι διατροφη να την κανει παχυσαρκος  που καθεται ολη μερα σε ενα καναπε .

• Like 2
Δημοσ.

Για αυτο εισαι στα νορμαλ σου οπως λες 60 κιλα ...

Εκτος αν εισαι γυναικα οποτε παω πασο .

Δεν ειναι διατροφη αυτη για ατομο που κανει 300 χλμ την βδομαδα σε ποδηλατο .Αυτη  ειναι διατροφη να την κανει παχυσαρκος  που καθεται ολη μερα σε ενα καναπε .

Φώτη 1.65 είμαι.

επίσης δεν βαράω τώρα τα 300άρια τη βδομάδα γιατί προφανέστατα θα πέσω κάτω.

έχω μειώσει μπας και τα παραπανίσια κιλά που προφανώς φένονται όχι σε εμένα και αλλά και γύρω.

Δημοσ.

και γω μπαίνω σε διατροφικές ανακατατάξεις για αυτό τον μήνα που έρχεται. 
αερόβιες παραμένουν ως έχει σε τύπο κατά το μέγιστο interval 
εβδομαδιαίως 5 και ανάλογα με τα προγράμματα μπαίνουν σε Π ή Β/ημερησίως 
από makcros τώρα στις 1550 με Π/Υ/Λ 136/155/43 (35/40/25)
πηγαίνω σταδιακά στις 1600 με Π/Υ/Λ 140/140/53 (35/35/30)  {με παρόμοιο μοντέλο ή ίσως και πιο επιθετικό στα carbs θα κινηθώ του χρόνου στους θερινούς μήνες, θα μπαινα και τώρα αλλά δεν έχω χρήμα για Π φαγητό}

με τα cheat meal έκανα 1/μήνα από απρίλη έως αύγουστο (άνευ σακχάρων) 
τώρα με το πρώτο να ξεκινάει 4.9 (εδώ λίγο θα το ξεφτυλίσω το γλυκάκι) λέω να το πάω χαλαρά 1/7μερο για 4 εβδομάδες με ελεγχόμενο cheat, γιατί στα άλλα το ξεφτύλιζα, δεν ένιωθα έτρωγα μέχρι θανάτου

αυτά, pray for me 

• Like 2
Δημοσ.

10 γιατι θελω μεσημερι να παω για μασα στην πεθερα, ειναι καθιερωμενο για Κυριακη. Να βρεθουμε στην εθνικη τραπεζα, στο κεντρο των μουδανιων και να παμε κατω για καφε.

Τα υπολοιπα με πμ, στειλε κινητο.

Δημοσ.

Γιατι στα ντεντ λιφτ το καθε χερι εχει διαφορετικη λαβη απτο αλλο; θεμα βολεματος η σωστης τεχνικης;

• Like 1
Δημοσ.

καμψεις αλτηρων με τα σφυρια εχουν διαφορα?

Ναι. Κάμψεις αλτήρων κάνεις για να προπονήσεις τη βραχεία κεφαλή του δικεφάλου, και σφυριά κάνεις για προπονήσεις τη μακρά κεφαλή του δικεφάλου όπως επίσης και τον βραχιονοκερκιδικό. Σε ένα σωστό πρόγραμμα πρέπει να υπάρχουν και τα 2.

Γιατι στα ντεντ λιφτ το καθε χερι εχει διαφορετικη λαβη απτο αλλο; θεμα βολεματος η σωστης τεχνικης;

Λέγεται mixed grip, και το κάνουν για να αυξήσουν τη σταθερότητα της λαβής. Αυτό γίνεται γιατί τα 2 χέρια ασκούν αντίθετες δυνάμεις με αποτέλεσμα να σταματάει η περιστροφή της μπάρας.

Προσοχή όμως, πρέπει να αλλάζεις κάθε τόσο το χέρι που πάει από κάτω και το χέρι που πάει από πάνω, για να μην δημιουργηθούν μυικές ανισορροπίες.

• Like 3
Δημοσ.

Φωτη, Αλεξ, μαου , Σπεκτ, δημητρα κλπ dream team για πειτε τι να κανω για τον αγκωνα μου.

Δεν εχει προβλημα απλα οπως εχω ξαναναφερει (και παιζει να σας ειχα ξανα ρωτησει αλλα δε θυμαμαι την απαντηση :P ) στη κάμψη και την εκταση του χεριού , ακομα και χωρις βαρακι, η αρθρωση σα να "τριβεται". Ανατομικό θεμα...

Δε προκαλεί πονο, ειναι αρκετα ανατριχιαστικό βεβαια.

Να παρω κατι να βαλω στον αγκωνα; Καμια επιαγκωνίδα -με ή χωρις τρυπα ;- ωστε να μειωνόταν καπως το φορτίο στην περιοχη; Καθαρα προληπτικα δηλαδη για τη προπονηση

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

@μαργαριτα

wd-40-500ml-bombe.jpg

δεν νομιζω οτι θα κανει καποια διαφορα οτιδηποτε και να του βαλεις εφοσον ειναι κατασκευαστικο προβλημα

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...