Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και εγω αυτο πιστευω. Οσο τον δουλευεις τοσο δουλευει. Τι θελω να πετυχω βασικα εχω ηδη διάπλαση και στα ποδια και στις πλάτες οποτε μια συντηρησούλα και στο μελλον μπορει να θελησω να ανεβω και άλλο. Δεν με χαλάει το σωμα μου οπως ειμαι και δεν με ενδιαφερει να κατεβω σε αγωνες φιτνεσ. Λογικο τα πολλα κιλα επι πολλες επαναληψεις κιολας να δινουν! Εγω αυτη τη περιοδο δουλευω εναν χ αριθμο επαναληψεων τον οποιο θα αυξησω την επομενη εβδομάδα κατα 10 και οπως ειπα αργά και σταθερά. Και αφηνω και διαλειμα να ξεκουραστει ο μυς ετσι ωστε στο επομενο σετ να μη πεσω στις επαναληψεις και ταυτοχρονα να κάνω και την ασκηση σωστα με λιγα λογια μέχρι τις 1-2 τελευταιες επαναληψεις (που εκει οκ τρέμεις και βογγας :cry:  ) να την κανεις την άσκηση και οχι να σε κάνει.

Γιατι αν σε κανει θα αρχισεις να γέρνεις , λορδωση στη μεση δεν θα υπάρχει θα σηκώνεις ποδια δεν θα εισαι ευθεια και σε άλλες ασκησεις με αλτηρες θα φευγουν τα χέρια απο τα πλευρά δεν θα την κανεις καλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

ε ναι αλλά μην φτάσει στο άλλο άκρο και πιάσει κουβέντα με τον δίπλα παραδίπλα ή πιει φραπέ για κάνα 5΄ανάμεσα στα σετ. 

δεν είναι κακό να μετράς χρόνο να παρακολουθείς στα πόσα λεπτά επανέρχεται η ανάσα ή ακόμα και να βλέπεις τους hr

στην αερόβια όχι μόνο δεν είναι κακό αλλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν καλό εργαλείο αυτό

Στα βάρη όμως δεν είναι τόσο πρακτικό να κοιτάς χρονόμετρα.

Τα άκρα πάντα είναι λάθος ή δεν μας αφορούν (εκτός αν έχουμε άτομα ανάμεσα μας που κάνουν πρωταθλητισμό) , συνήθως η μέση μας αφορά , δηλαδή ναι μεν να έχεις το νου σου στην προπόνηση και να μην χαζεύεις και αποσπάσαι αλλα όχι πχ μια μέρα να μην έχεις χρονόμετρο και να νιώθεις οτι κάτι σου λείπει.

Είναι αυτό που λέμε , στην αρχή όταν ξεκινάς ζυγίζεις τα φαγητά σου , μαθαίνεις ποσότητες και μετά πας με το μάτι , ε αν ζυγίσεις αυτό που μετράς με το μάτι , τουλάχιστον στην περίπτωση μου πέφτω μέσα 1-2γρ , όπως και οι περισσότεροι που γνωρίζω, κανείς μας δεν χρησιμοποιεί ζυγαριές για πράγματα που τρώει καθημερινά 

Μια ανάλογη περίπτωση είναι και αυτή , ναι στην αρχή θα μετράς το χρόνο ανάμεσα στα σετ αλλα μετά θα πάει μόνο του 

foti, is you?! 

ναι, άσε τα τζινοειδές πολύ ζορίζουν...

χαχαχα οχι αλλα same fetish ισως! 

Αν έχεις αφησει τους μυς και το σωμα σου να ξεκουραστει προφανως και θα έχεις καλυτερη τεχνική γιατι δεν θα τρέμεις ουτε θα κάνεις επαναληψεις με ενα ατομο απο πάνω να σου σπρώχνει τα κιλά ή απο κατω να σε ωθει στο μονοζυγο. Οταν μπαινεις κουρασμενος στο σετ σιγουρα θα κανεις 1-2 επαναληψεις λιγοτερες απο οτι στο προηγουμενο.

Το θεμα ειναι τουλαχιστον για μενα να μην κανεις 2-3 ωρες γυμναστικη με διαλειμματα, ειναι ανουσιο. Κανεις 15 - 30 - 60 λεπτα στο τερμα η οση ωρα αντεχει ο καθενας στο φουλ οσο αναφορα γυμναστηριακες ασκησεις...οχι τρεξιματα , ποδηλατα , αποστασεις κλπ κλπ

Επισης οταν καποιος τρεμει οταν κανει την ασκηση απλα δεν πρεπει να την κανει σταματαει εκει και τελος. Δεν εχει ξεκουραζομαι και ξαναδοκιμαζω γιατι απλα δεν εχει δυναμη να βγαλει αυτο που εχει σαν προγραμμα

1-2 επαναληψεις θα κάνεις με τρεμουλο θα ζοριστεις και λιγο. Πχ στις καμψεις στις 20 επαναλήψεις τις 17 τις βγαζεις άνετα τις 3 τελευταιες με λιγη δυσκολια. Δεν θα σταματησω στις 17 θα παω ως τις 20 και μπορει και 22.

1-2 επαναληψεις θα κάνεις με τρεμουλο θα ζοριστεις και λιγο. Πχ στις καμψεις στις 20 επαναλήψεις τις 17 τις βγαζεις άνετα τις 3 τελευταιες με λιγη δυσκολια. Δεν θα σταματησω στις 17 θα παω ως τις 20 και μπορει και 22.

what? ποτε δεν τρεμω στις επαναληψεις πχ στις ελξεις οταν ειναι να βγουν και οι τελευταιες δεν θα κανω πως σπρωχνω ποδι για να ανεβω, τα ιδια σε παγκο , τα ιδια και σε καμψεις.

Δεν ειναι ολοι ιδιοι στο πως βγαζουν τις επαναληψεις ο ενας μπορει να τρεμει σαν ψαρι και αλλος τις βγαζει καρφι ακομα και τις τελευταιες.

Nαι αλλα η νοοτροπια ειναι να κανεις και λιγο παραπανω για να φτάσεις στο οριο και να υπάρχει εξελιξη. Αυτο το λενε μυική αποτυχια και δεν ειναι απαγορευτικο.

Nαι αλλα η νοοτροπια ειναι να κανεις και λιγο παραπανω για να φτάσεις στο οριο και να υπάρχει εξελιξη. Αυτο το λενε μυική αποτυχια και δεν ειναι απαγορευτικο.

ναι οκ εχεις δικιο αλλα οχι μεσα σε ενα σετ που εχεις βγαλει να κανεις 2-3 παραπανω , δεν ειναι εξελιξη (γιατι απλα αν δεν εχεις δυναμη , δεν εχει νοημα να τι βγαλεις μιση η αν τρεμεις).

θα δυναμωσεις με αυτα που βγαζεις και μετα με την καινουρια ασκηση θα ειναι 10-20-30 επαναληψεις παραπανω...τεσπα δεν ξερω εχω αλλο τροπο που κανω αυτα τα πραγματα, δεν θελω να σου υποδειξω τι ειναι σωστο και τι λαθος.

• Like 1

Αφού πιάσατε τη συζήτηση περί βέλτιστου διάλειμματος, ρίξτε μια μάτια εδώ: http://www.bodybuilding.com/content/what-is-the-optimal-time-between-sets-for-muscle-growth.html

Σπόιλερ αλερτ: αλλάζει ανάλογα το στόχο.

• Like 1

Αυτή είναι η εξωφρενική διατροφή του Μάικλ Φελπς:

http://www.contra.gr/Sports/World/OlympicGames/rio2016/ayth-einai-h-ekswfrenikh-diatrofh-toy-maikl-felps.4213927.html

Πραγματικά το έχω απορία, πέραν του ότι οι προπονήσεις του είναι αρκετά απαιτητικές, για να καταναλώνει τόσες θερμίδες και να μην παχαίνει μήπως κάνει χρήση αυξητικής ορμόνης ο phelps ; Έκανα μια αναζήτηση στο internet αλλά άκρη δεν έβγαλα και μου θυμίζει πολύ τη φάση με τους bodybuilders που χώνουν hgh και ινσουλίνη και τρώνε άνετα μεγάλες ποσότητες junk food και γλυκών δίχως να παχαίνουν.

• Like 1

• Moderators

εκτος του οτι αυτο το εκανε οταν ο μεταβολισμος του ηταν στο peak του η ζωη του ηταν Προπονηση - Φαγητο - Υπνος και εκανε περι των 8 ωρων προπονηση και μιλαμε για κολυμπι που θελει ενεργεια οποτε ειναι λογικο. Τωρα εχει μειωσει σε ανθρωπινες θερμιδες!

• Like 1

Πραγματικά το έχω απορία, πέραν του ότι οι προπονήσεις του είναι αρκετά απαιτητικές, για να καταναλώνει τόσες θερμίδες και να μην παχαίνει μήπως κάνει χρήση αυξητικής ορμόνης ο phelps ; Έκανα μια αναζήτηση στο internet αλλά άκρη δεν έβγαλα και μου θυμίζει πολύ τη φάση με τους bodybuilders που χώνουν hgh και ινσουλίνη και τρώνε άνετα μεγάλες ποσότητες junk food και γλυκών δίχως να παχαίνουν.

Τς τς τς ντροπή σου μόνο που το σκέφτηκες!

Μα είναι δυνατόν να ισχύουν αυτά που γράφουν; Τίγκα στο junk food;

Το χα γράψει και παλιότερα οτι αυτά τα νούμερα δε στέκουν. Ακόμα και οκτώ ώρες κολύμπι να κανει, δε χρειάζεται πάνω απο 5.000 θερμίδες. Βάλε άλλες 3.000 για τις υπόλοιπες λειτουργίες, μαξαρουμε στις οκτώ.

Αύριο ξεκινάω προπονήσεις και διατροφή χειμερινής σεζόν. Το σχεδίαζα για μετά απο 2 βδομάδες αλλα δεν κρατιέμαι!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...