Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

το αντιθετο ειναι θες να πεις :) δεν εχει να κανει με πληρη κινηση η οχι (αλλο το αμα κουναει το σωμα του σαν ψαρι) , ειναι σαν να κανεις sprint και τα δινεις ολα για ολα! καντο ετσι μια φορα για δοκιμη να δεις , πχ σε 15 δευτερα ποσες θα κανεις κλπ κλπ

και εγώ μια ζωή κάνω προπόνηση σε γρήγορους ρυθμούς (εκτός απο τα heavy set 3 reps etc), αν δεν τελειώσει η προπόνηση και να είσαι λες κ σε χτύπησε τρένο κάτι δεν κάνεις σωστά .  

σημαντικό αυτό , όταν λέμε γρήγορες επαναλήψεις μιλάμε για σωστή εκτέλεση 

έχω δει άτομα που ξεκινήσαμε στο ίδιο γυμναστήριο , εγώ μετά τα 3 χρόνια ήμουν διπλάσιος , δυνατότερος , με περισσότερη αντοχή στο τρέξιμο κτλ , αυτοί είχαν καταφέρει ότι είχα καταφέρει στους πρώτους 5-6 μήνες και έμειναν εκεί , ίδιοι. Άτομα που μέτραγαν το διάστημα μεταξύ σετ με χρονόμετρο και μέτραγαν στην διατροφή τους μέχρι αηδία τα πάντα, έτρωγαν με ακρίβεια γραμμαρίου κτλ 

έμαθαν τον οργανισμό τους σε μια κατάσταση και έμεινε εκεί λοιπόν. Αυτό γουστάρει το ανθρώπινο σώμα , να του δώσεις μια συγκεκριμένη κατάσταση και να "αράξει" σε αυτή , το σώμα μας δεν γουστάρει αλλαγές , χωρίς αυτές δεν θα αλλάξει. 

η προπόνηση θέλει να είσαι και έξυπνος, να χρησιμοποιείς το μυαλό σου , πολλοί αρκούνται σε αυτό που θα τους πει κάποιος , συνεχίζουν να το κάνουν για χρόνια και μένουν ίδιοι.  

καταλαβαίνω τι θες να πεις 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και εγώ μια ζωή κάνω προπόνηση σε γρήγορους ρυθμούς (εκτός απο τα heavy set 3 reps etc), αν δεν τελειώσει η προπόνηση και να είσαι λες κ σε χτύπησε τρένο κάτι δεν κάνεις σωστά .  

σημαντικό αυτό , όταν λέμε γρήγορες επαναλήψεις μιλάμε για σωστή εκτέλεση 

έχω δει άτομα που ξεκινήσαμε στο ίδιο γυμναστήριο , εγώ μετά τα 3 χρόνια ήμουν διπλάσιος , δυνατότερος , με περισσότερη αντοχή στο τρέξιμο κτλ , αυτοί είχαν καταφέρει ότι είχα καταφέρει στους πρώτους 5-6 μήνες και έμειναν εκεί , ίδιοι. Άτομα που μέτραγαν το διάστημα μεταξύ σετ με χρονόμετρο και μέτραγαν στην διατροφή τους μέχρι αηδία τα πάντα, έτρωγαν με ακρίβεια γραμμαρίου κτλ 

έμαθαν τον οργανισμό τους σε μια κατάσταση και έμεινε εκεί λοιπόν. Αυτό γουστάρει το ανθρώπινο σώμα , να του δώσεις μια συγκεκριμένη κατάσταση και να "αράξει" σε αυτή , το σώμα μας δεν γουστάρει αλλαγές , χωρίς αυτές δεν θα αλλάξει. 

η προπόνηση θέλει να είσαι και έξυπνος, να χρησιμοποιείς το μυαλό σου , πολλοί αρκούνται σε αυτό που θα τους πει κάποιος , συνεχίζουν να το κάνουν για χρόνια και μένουν ίδιοι.  

καταλαβαίνω τι θες να πεις 

So true!  Εχω και γω μερικους τετοιους στο γυμναστηριο οι οποιοι γυμναζονται απο το 2011 και παντα μετρανε ακριβως τους χρονους, γραφουν τις επαναληψεις σε κατι τεφτερια που κουβαλανε κλπ και δεν ειχαν ποτε προοδο, παρα μονο να φορτωσουν κανα 10κιλο παραπανω στον παγκο για μονή επαναληψη με διαλειμμα 5 λεπτων :P

• Like 1

εγώ που μετράω χρόνο και βλέπω μια μικρή πρόοδο κάτι δε κάνω καλά;

δεν πας με μέτρο τους άλλους αλλά με βάση τον εαυτό σου και μόνο. 

εξαρτάται τι κάνεις, πως το κάνεις πάντα σε σχέση με σένα και τον στόχο που έχεις θέσει. 

Το να κανεις μεγάλα διαλειματα δεν νομιζω οτι ειναι κακο ισα ισα κανεις τις ασκησεις με καλυτερη τεχνική. Εγω πχ κρατάω 2-3 λεπτά τα διαλειματα απλα θα κατσω συνολικα 1.5 ώρα. Θα παω ξερω γω 7 και μιση το απογευμα και θα τελειωσει η προπονηση στις 9 ... 9 και κάτι.

Το να κανεις μεγάλα διαλειματα δεν νομιζω οτι ειναι κακο ισα ισα κανεις τις ασκησεις με καλυτερη τεχνική. Εγω πχ κρατάω 2-3 λεπτά τα διαλειματα απλα θα κατσω συνολικα 1.5 ώρα. Θα παω ξερω γω 7 και μιση το απογευμα και θα τελειωσει η προπονηση στις 9 ... 9 και κάτι.

το ότι καθυστερείς να μπεις στο επόμενο σετ μετά από τόσο διάλειμμα δεν μεταφράζεται αυτόματα ως "καλύτερη" τεχνική 

το ότι καθυστερείς να μπεις στο επόμενο σετ μετά από τόσο διάλειμμα δεν μεταφράζεται αυτόματα ως "καλύτερη" τεχνική 

Αν έχεις αφησει τους μυς και το σωμα σου να ξεκουραστει προφανως και θα έχεις καλυτερη τεχνική γιατι δεν θα τρέμεις ουτε θα κάνεις επαναληψεις με ενα ατομο απο πάνω να σου σπρώχνει τα κιλά ή απο κατω να σε ωθει στο μονοζυγο. Οταν μπαινεις κουρασμενος στο σετ σιγουρα θα κανεις 1-2 επαναληψεις λιγοτερες απο οτι στο προηγουμενο.

Αν έχεις αφησει τους μυς και το σωμα σου να ξεκουραστει προφανως και θα έχεις καλυτερη τεχνική γιατι δεν θα τρέμεις ουτε θα κάνεις επαναληψεις με ενα ατομο απο πάνω να σου σπρώχνει τα κιλά ή απο κατω να σε ωθει στο μονοζυγο. Οταν μπαινεις κουρασμενος στο σετ σιγουρα θα κανεις 1-2 επαναληψεις λιγοτερες απο οτι στο προηγουμενο.

άλλο η τεχνική και άλλο το ποσοστό των επαναλήψεων, είναι τελείως διαφορετικά

όπως και με το tempo και την χρονικότητα των αργών/θετικών κινήσεων...δεν θα βγάλεις ποτέ το ίδιο βάρος με διαφορετική χρονικότητα. 

Εγω πάντως αμα κάνω 20 καμψεις και μετα απο 1 λεπτο ξαναπέσω δεν θα βγάλω τις ιδιες. Αλλα αν το αφησω 2-3 λεπτά θα βγάλω παλι τις ιδιες αρα τι ειναι προτιμοτερο?

εγώ που μετράω χρόνο και βλέπω μια μικρή πρόοδο κάτι δε κάνω καλά;

ναι δεν κάνεις καλά το βασικότερο όλων !! λέγεται #χαλάρωσε

μην τρελαίνεσαι με τα δευτερόλεπτα , άκου το σώμα σου , εσύ μπορεί να χρειάζεσαι 10 δευτερόλεπτα για να πιάσεις ανάσα , ο άλλος δίπλα να θέλει 20 , οπότε καμία λογική σε αυτό ,κανένας δεν μπορεί να σου πει πόσο χρόνο να κρατάς ανάμεσα στα σετ και αν το κάνει σου λέει μαλακίες. Μπορεί να σου πει πόσο να μην κρατάς πχ (κάτω απο χ λεπτά max).

όταν νιώσεις πως είσαι έτοιμος για το επόμενο σετ και έχεις ανάσα μπαίνεις , δεν είναι ανάγκη να κρατάς χρονόμετρο 

αυτό είναι το μόνο πραγματικό κριτήριο για να ακολουθείς 

• Like 1

Εγω πάντως αμα κάνω 20 καμψεις και μετα απο 1 λεπτο ξαναπέσω δεν θα βγάλω τις ιδιες. Αλλα αν το αφησω 2-3 λεπτά θα βγάλω παλι τις ιδιες αρα τι ειναι προτιμοτερο?

έχει σημασία να βγάλεις τις ίδιες επαναλήψεις; σου είπε κανείς ότι στα 20reps κερδίζεις bonus υπερτροφία μυ;

άλλο τα 60'' και άλλο τα 120"-180" που ανέφερες πριν...

μπερδεύεσαι κατά πολύ και βγαίνεις φάουλ 

ναι δεν κάνεις καλά το βασικότερο όλων !! λέγεται #χαλάρωσε

μην τρελαίνεσαι με τα δευτερόλεπτα , άκου το σώμα σου , εσύ μπορεί να χρειάζεσαι 10 δευτερόλεπτα για να πιάσεις ανάσα , ο άλλος δίπλα να θέλει 20 , οπότε καμία λογική σε αυτό , όταν νιώσεις πως είσαι έτοιμος για το επόμενο σετ και έχεις ανάσα μπαίνεις , δεν είναι ανάγκη να κρατάς χρονόμετρο 

αυτό είναι το μόνο πραγματικό κριτήριο για να ακολουθείς 

ε ναι αλλά μην φτάσει στο άλλο άκρο και πιάσει κουβέντα με τον δίπλα παραδίπλα ή πιει φραπέ για κάνα 5΄ανάμεσα στα σετ. 

δεν είναι κακό να μετράς χρόνο να παρακολουθείς στα πόσα λεπτά επανέρχεται η ανάσα ή ακόμα και να βλέπεις τους hr

έχει σημασία να βγάλεις τις ίδιες επαναλήψεις; σου είπε κανείς ότι στα 20reps κερδίζεις bonus υπερτροφία μυ;

άλλο τα 60'' και άλλο τα 120"-180" που ανέφερες πριν...

μπερδεύεσαι κατά πολύ και βγαίνεις φάουλ 

Για ποιο λογο βγαινω φάουλ?

• Moderators

διοτι το οτι βγαζεις ξανα 20 επαναληψεις (τυχαιο νουμερο) δεν σημαινει οτι κανεις καλυτερα απο καποιον που εβγαλε 10 στο επομενο σετ. 

Αν και εγω γενικα πιστευω οτι ανεξαρτητα αν πας για αντοχη στον μυ ή για δυναμη μυικη υπερτροφια θα πετυχεις και στις 2 περιπτωσεις διοτι τραυματιζεις το μυ. Μετραει τι θες να κανεις και ποιος ειναι ο στοχος σου και αν τα πολλα κιλα δινουν παραπανω μυικη υπερτροφια συγκριτικα με τις πολλες επαναληψεις ειναι διοτι ενεργοποιηουν διαφορετικες μυικες ινες (αν ισχυει δηλαδη με βασει οσα ισχυουν στις μυικες ινες στο τρεξιμο. Απλα δεν ξερω αν πχ οι 20 επαναληψεις ειναι ικανες να ενεργοποησουν τις μυικες ινες που ειναι για αντοχη)

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...