DDevil Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Mετα την προπονηση ωρα για μασα!!! https://postimg.org/image/teuykvt5t/ από κάτω έχει σαρδέλες , σαλατα , κολοκυθάκια ψητά και λιγο ψωμι ολικης! Ένα πιρεξ ολοκληρο!
Votritis Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 καπιος που ειναι λεπτος αλλα με υψηλο σχετικα ποσοστο λιπους πρακτικα σχεδον οποιοσδηποτε η οποιαδήποτε αδυνατιζει η διατηρειται αδυνατος-η μονο μεσω διατροφης, χωρις καθολου γυμναστικη, ειναι skinny fat γιατι ετσι αντιδραει το σωμα. 24 και πανω ομως οι πολυ νεοι δεν εχουν τετοια προβληματα. Αν και δεν κατάλαβα ακριβώς τι θες να πεις αλλά θεωρώ το εαυτό μου το ορισμό του skinny fat ,τον οποίο έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ είναι κάποια ο ποιος αν και σχετικά αδύνατος μαζεύει σε κάποια σημεία τοπικό πάχος το οποίο δεν φεύγει με τίποτα. Βέβαια τα τελευταία χρόνια έχω καταφέρει να πάρω αρκετά μυϊκά κιλά οπότε skinny δεν είμαι αλλά το τοπικό πάχος παραμένει. Το τελευταίο διάστημα προσπάθεισα να καθαρίσω λίγο την διατροφή μου,απο τα 88 κιλά που ήμουν στην αρχή του καλοκαιριού ζυγιστικα σήμερα 86,το λίπος μου φαίνεται το ίδιο.
DDevil Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Αυτό με τα χαστούκια κ την κούραση είναι υπερβολικό αλλά αυτή είναι η αποψή σου κ έχεις δικαίωμα να την γράφεις. Από όσο ξέρω τα παιδιά πρέπει να χαίρονται να κάνουν γυμναστική κ όχι "να τρώνε χαστούκια". (Τώρα βέβαια που κολάνε τα χαστούκια με την άθληση δεν μπορώ να καταλάβω αλλά παίζει κ να είμαι χαζός.) Όσο για τα περί γυμναστή κ τα 20ρια κλπ κλπ τα θεωρώ υπερβολές. Το πρόβλημα δεν είναι η γυναστική αλλά το όλο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Είναι δυνατόν με μία ώρα γυνμαστικής την εβδομάδα να γίνει το οτιδήποτε; Αλλά εσύ είσαι ο βαρύς κ ασήκωτος που θα στάξεις (πιο λαικά γ@μησεις) κάποια παιδιά που ήδη "στάζουν" στα άλλα μαθήματα. Δεν φταίνε σε τίποτα τα παιδιά αλλά το εκπαιδευτικό σύστημα όπως προείπα, το οποίο δομήθηκε από κυβερνήσεις που προέκυψαν από εκλογές που (και) εσύ ψήφισες. Μεγάλη συζήτηση όμως κ εντελώς off-topic. (Άσε που μάλλον θα φάω ban λογω του χοντροκομμένου τρόπου που απάντησα.) Τώρα κάτι πιο σοβαρό κ σχετικό προς του υπόλοιπους. Αυτό το skinny fat που αναφέρατε τι ακριβώς είναι; Έψαξα λίγο google images αλλά δεν πολυ-κατάλαβα; Δεν ξερω αμα γυμνάζεσαι ηδη ή αμα σκέφτεσαι να αρχισεις αλλα υπάρχουν φορές που παρακαλάω από μέσα μου να τελειώσει το σέτ. Η γυμναστική δεν είναι για τους τεμπέληδες μπορει να γουστάρεις να κάνεις μεν αλλα θα φτάσεις αρκετες φορές στα ορια σου και θα νιώθεις ότι τρικλίζεις. Αυτό πιστευω ότι σε κάνει πιο δυνατο και ψυχικά και σωματικά. Ψυχικά διοτι αντέχεις την πιεση. Αμα γινόντουσαν τα γυμνάσματα με τον φραπέ και στο χαλαρο ολοι φιτνεσσ θα ηταν. Τα χαστουκια προφανως είναι σε εισαγωγικά αλλα μη θεωρησεις απιθανο να πέσεις σε κανενα τρελο εκπαιδευτη - γυμναστή - δασκαλο και όταν μιλάς ή εισαι αλλου να ριχνει ολο το τμημα για κάμψεις και τέτοια "καψωνια" συμβαινουν και αυτά. Πχ γιατι μιλατε? πάρτε τωρα 30 κάμψεις ολοι. επειδή εχω κανει ομαδικές προπονήσεις εχει συμβει αρκετες φορές αυτό. Παλια μας ειχαν βγαλει να τρέξουμε το χιλιομετρο 10 φορές με ενδιάμεσα διαλειματα των 2 λεπτών και με χρονο όχι πανω από 4 μιση λεπτά το κάθε χιλιομετρο. Στα 2 τελευταια χιλιάρια το σωμα δεν το ένιωθα και το μυαλο ειχε κλειδώσει. Μονο με το μυαλο πηγαινα να τελειωσει αυτό το μαρτυριο 9 το πρωι αυγουστο μήνα. Αν και δεν κατάλαβα ακριβώς τι θες να πεις αλλά θεωρώ το εαυτό μου το ορισμό του skinny fat ,τον οποίο έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ είναι κάποια ο ποιος αν και σχετικά αδύνατος μαζεύει σε κάποια σημεία τοπικό πάχος το οποίο δεν φεύγει με τίποτα. Βέβαια τα τελευταία χρόνια έχω καταφέρει να πάρω αρκετά μυϊκά κιλά οπότε skinny δεν είμαι αλλά το τοπικό πάχος παραμένει. Το τελευταίο διάστημα προσπάθεισα να καθαρίσω λίγο την διατροφή μου,απο τα 88 κιλά που ήμουν στην αρχή του καλοκαιριού ζυγιστικα σήμερα 86,το λίπος μου φαίνεται το ίδιο. Φιλε μη τρελαίνεσαι λιγο λιπος χρειάζεται .... δεν θα γινουμε και τερατουργήματα. Αμα πάνω εισαι γεμάτος και λιγη κοιλιτσα να εχεις δεν τρέχει τιποτα. Αρκει πανω να έχεις κανει καλη δουλειά. 1
Bspus Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Εάν κάποιος είναι πολύ αδύνατος λόγω διατροφής, πώς είναι δυνατόν να έχει "υψηλό σχετικά ποσοστό λίπους"; Δεν θα είναι σκέτο skinny? Νομίζω ότι skinny fat λέγονται αυτοί που φαίνονται λεπτοί αλλά κάτω από τα ρούχα τους κρύβουν κοιλιές, κλπ., άρα η πρώτη πρόταση είναι η σωστή, θεωρώ. Μαλλον εννοει οτι διατηρειται αδυνατος επειδη παιρνει λιγες θερμιδες καθημερινα, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι η διατροφη του ειναι καλη. Μπορεις να κανεις υποθερμιδικη διαιτα με junkfood και γλυκα. Η ζυγαρια θα γραφει τα νουμερα που θες να δεις αλλα το αποτελεσμα τοσο οπτικα οσο και για την υγεια σου δεν θα ειναι καθολου καλο
Demetra_ Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Αν και δεν κατάλαβα ακριβώς τι θες να πεις αλλά θεωρώ το εαυτό μου το ορισμό του skinny fat ,τον οποίο έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ είναι κάποια ο ποιος αν και σχετικά αδύνατος μαζεύει σε κάποια σημεία τοπικό πάχος το οποίο δεν φεύγει με τίποτα. Βέβαια τα τελευταία χρόνια έχω καταφέρει να πάρω αρκετά μυϊκά κιλά οπότε skinny δεν είμαι αλλά το τοπικό πάχος παραμένει. Το τελευταίο διάστημα προσπάθεισα να καθαρίσω λίγο την διατροφή μου,απο τα 88 κιλά που ήμουν στην αρχή του καλοκαιριού ζυγιστικα σήμερα 86,το λίπος μου φαίνεται το ίδιο. Ειναι πιο πολυπλοκο το θεμα. Το λιπος δν πατας ενα σπιρτο και αμεσως καιγεται. Ειναι μεγαλη διαδικασια και πολλοι παραγοντες που επιτελουν τη διαδικασια της καυσης.αν ηταν τοσο απλα, ολοι φετες θα ημασταν κ θα ριχναμε γκομενακια. Αν θες να κοψεις καθαρισε κατα πολυ τη διατροφη απο περιττες και κενες θερμιδες, δωσε λιγο ωθηση στν κινητηρα καυσης με αρκετη αεροβια. Θελει δουλεια, τυχεροι οσοι γεννιουνται με ενεργητικο μεταβολικο ρολοι. 1
yannis27gr Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Κάποιος που είναι 70 κιλά και 1,80 ύψος και 25% λίπους σημαίνει ότι είναι αδύνατος (το βλέπεις από τα χέρια) και κουβαλάει 17,5 κιλά λίπους (το βλέπεις στην κοιλίτσα). Με τα ίδια νούμερα (70κ και 1,80) αλλά 15% λίπος σημαίνει ότι ο δεύτερος έχει 7 επιπλέον μυικά κιλά. Με το ίδιο ύψος αλλά 60 κιλά, έχουμε τον τρίτο της παρέας. Ο πρώτος είναι skinny fat επειδή είναι αδύνατος και έχει κοιλίτσα. O δεύτερος ελαφρώς γυμνασμένος. Ο τρίτος σκέτο skinny. Εσύ ρε votitri για να είσαι skinny fat με 86 κιλά σημαίνει ότι είσαι 2,10 ύψος 1
Vapir Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 skinny fat είναι ένας αδύνατος με λίπος υπέρβαρου αλλα χωρίς τους μυς του
DDevil Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Λοιπον χτες πηγα στο παρκάκι που ειναι παραθαλασσιο εδω εκανα κάμψεις , καθισματα , μονοζυγο , βυθισεις στον μονοζυγο , βυθισεις σε πεζουλι , αρσεις γαμπων σε ενα πεζουλάκι , κοιλιακούς σε στρωμα , ραχιαιους και ειχα και ενα αλτηρακι μαζι με το οποιο εκανα δικέφαλους γενικα μπορω να πω οτι οποιος έχει ορεξη μπορει να βγαλει καλη προπονηση χωρις εξοδα για γυμναστηριο αρκει βεβαια να ξερεις τι κανεις γιατι ηταν ενας που εκανε μαζι μου αλλα τα εκανε ολα λαθος τα καθισματα (τα γονατα εφευγαν μπροστα απο τις μυτες των ποδιων) στις καμψεις δεν ειχε λορδωση και δεν ηταν ευθεια η σπονδυλικη στηλη και άλλα. Το μονο που με ανησυχει καμια φορά και θα ηθελα αμα ξέρει και κανεις αλλος μνα μου πει ειναι για τις κηλες στην κοιλιακη χωρα πχ κατα ποσο ειναι επικινδυνο το διζυγο ή και ο μονοζυγος? θέλει να προσέξεις κατι συγκεκριμενο για να μην επιβαρυνεις την κοιλια ή την μεση στο ανεβασμα? (για τον μονοζυγο) και στο κατεβασμα για το διζυγο αντιστοιχα. 1
yannis27gr Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Ο Μαους δεν έλεγε ότι οι κήλες δεν έχουν πρόβλημα με το μονόζυγο κι ότι αντίθετα μειώνουν τον κίνδυνο να πάθεις ζημιά; Ή το ανάποδο; Άμα μπει θα μας πει.
DDevil Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Ο Μαους δεν έλεγε ότι οι κήλες δεν έχουν πρόβλημα με το μονόζυγο κι ότι αντίθετα μειώνουν τον κίνδυνο να πάθεις ζημιά; Ή το ανάποδο; Άμα μπει θα μας πει. ο μΑΟΥς ΕΙΧΕ πει οτι πιο μεγαλη πιθανοτητα εχει να παθεις θεμα με τον ωμο πχ παρα να πάθεις κάποια κηλη. Το ρωταω γιατι ειχα παλια μια αριστερα και την εφτιαξα αλλα τωρα ξερεις αμα κτυπα ξυλο σου πεταχτει καμια στον αφαλο πρεπει να ξαναπας και χειρουργεια αναισθησιες και μαλακιες τέτοιες. Και μετα βεβαια 5-6 μηνες εισαι οφφ απο σκληρη προπονηση.
Liverpool89 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Παντως αν εχεις θεμα με την μεση το κρεμασμα στο μονοζυγο βοηθαει. Απλα απο σο θυμαμαι ο μαους και ο ντακον ειπανε οτι πολλοι απο μας μπορει να χουμε κηλες, αλλα επειδη γυμναζομαστε να μην εμφανιζονται, αν πχ το αφησουμε και γινουκε λαπαδες, μπορει με μια απροσεξια να την παθουμε, θα ψαξω να βρω ενα αρθρο που εξηγει καποιες καλες ασκησεις γι αυτα τα θεματα http://souvlaki-fitness.com/2014/09/κατασκευή-προγράμματος-αποθεραπεία/
Dakonblackblade Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Κήλη είναι οποιοδήποτε εξόγκωμα. Δεν είναι όλα τόσο μεγάλα ώστε να πιέζουν τα νεύρα. Όταν θα το πάθει κάποιος θα το νιώσει πολύ καλά, τόσο ώστε δε θα έχει καμία αμφιβολία για το τί έχει. Χαριτολογώντας, αν αμφιβάλλεις, τότε δεν είναι κήλη σε μεσοσπονδύλιο δίσκο. Το κρέμασμα απτο μονόζυγο βοηθάει όσο γίνεται ελεγχόμενα και ήρεμα και με ήρεμη προσγείωση. Μια διατάση είναι. Όλες οι διατάσεις βοηθάνε προληπτικά. Κήλη (σε μεσοσπονδύλιο)μπορείς να πάθεις από τα πάντα. Από κακή στάση την καρέκλα, κακή στάση στο μηχανάκι, κακά κινητικά μοτίβα στη ζωή σου (σηκώνεις σαν αούγκανος) κλπ. κλπ. Άτομα με δυνατό κορμό και καλά κινητικά μοτίβα και καλή αποθεραπεία, ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες. Αλλά όλα μπορεί να συμβούν. 2
DDevil Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Με την ηρεμη προσγειωση τι εννοεις? γιατι καμια φορά πηδάω να πιαστώ σηκώνομαι και μετά αφηνω να πέσω. Δεν κανω πάντα συνεχομενες επαναλήψεις δηλαδη. Ουτως ή αλλως και σε κάποιον που ειναι αρχάριος και δεν μπορει να βγάλει πολλες επαναληψεις απο το να τρέμει σαν το ψάρι πηδάει λιγο πιάνεται σηκωνεται μεχρι εκει που μπορει και προσγειώνεται στο έδαφος μέχρι να συνηθισει. Ειναι διάταση ναι αλλα σηκώνεις βάρος και οταν σηκώνεις βάρος αμα ζοριστεις αρκετά χωρις να το κάνεις σωστά υπάρχει κινδυνος ρωγμης σε κάποιο κοιλιακο τοιχωμα απο την πιεση και απο εκει και περα την δημιουργια της κηλης. Απλα στην προκειμενη πρωτα σηκωνει η πλάτη και τα χέρια το βάρος και μετα πάει λιγο πιεση και στη κοιλια αμα γινεται σωστά τεχνικά η άσκηση. Πχ αυτο τον κινδυνο της κηλης οταν κάνω καμψεις δεν τον νιωθω στο μονοζυγο τον νιώθω και στο διζυγο. Στα deadlifts επισης θελεις οπωσδηποτε γυμναστη να σε κοιτάει εκει και αν υπάρχει κινδυνος. Και το κακο με τη κηλη ειναι οτι μετα μερικους μηνες οφφ παει χαιρετησες. Και εχει ενα καρο σημεια βουβωνοκηλη - αφαλο - μηρο - επιγαστριο - κιρσοκηλη κτλπ (στους αντρες το τελευταιο)
Dakonblackblade Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Ε δε μιλάς για μεσοσπονδύλια κήλη.. Δε γνωρίζω αρκετά για αυτή την κήλη. Δεν τη θεωρώ όμως και τόσο σοβαρή.
DDevil Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Ε δε μιλάς για μεσοσπονδύλια κήλη.. Δε γνωρίζω αρκετά για αυτή την κήλη. Δεν τη θεωρώ όμως και τόσο σοβαρή. Oχι για τις κηλες στην κοιλια μιλάω εγω. Που βγαινουν εξόγκωμα. Φυσικα και είναι σοβαρή γιατι αμα παγιδευτεί εκτος θα σταματησει η αιμάτωση σε ότι υπάρχει εκτος σωματος και εντος του σάκου της κηλης. Επειγουσα κατασταση για χειρουργειο. Αν πιάσει και τμημα εντερου μεσα καταλαβαίνεις ότι μπορει μια επεμβαση ρουτίνας να καταληξει σε πιο σοβαρή. Γενικα αμα παθεις κηλη μετα μέχρι να την φτιάξεις δεν μπορεις να γυμναστείς γιατι καταρχήν επιβαρυνεις ηδη την κατασταση και κατά δευτερον δεν μπορεις σε κοβει. Εμενα ηταν ανατασομενη δηλαδή εβγαινε αριστερα κατω και αμα ξάπλωνα ξαναεμπαινε μεσα.... φαντασου ότι ενιωθα το μπαλακι να ξαναμπαινει μέσα από την τρυπα και μαλιστα να βρισκει και στις ακρες. Αν αυτό δεν μπορουσε να μπει μεσα και παγιδευοταν εκτος τοτε θα ηταν δυσκολα τα πραγματα. Αρκετος κοσμος γυμνάζεται χωρις να έχει αισθηση του κινδυνου (που δεν χρειάζεται βεβαια αμα κανει σωστα την άσκηση) παλαιοτερα ενας βατραχάνθρωπος που γυμναζόμασταν μαζι μου ειχε πει πως κηλη μπορεις να παθεις και επειδή έβηξες ξερω γω πραγμα που ισχυει. Εγω ετσι την ειχα παθει μια μερα από έναν γερο βηχα. Απλα δεν θελω να ξαναπαθω και ρωταω μηπως υπαρχει κατι συγκεκριμενο ειδικα στο μονοζυγο να το προσέχουμε. Γιατι μετα πας πισω πρεπει να μπεις νοσοκομειο να κατσεις 3 μέρες να σου κανουν επεμβαση και μετα 5-6 μηνες ελαφρυα γυμναστική ταλαιπωρια δηλαδη
Προτεινόμενες αναρτήσεις