Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aν και η δημητρα παραμονεύει θα το τολμήσω όμως να ρωτησω ρε συ γιαννη και λοιποι συνάδελφοι .... εχει δοκιμασει ποτε κανεις να μην τρωει με την μεζουρα? τι εννοω. Πανω κατω θα ξέρεις ποσες θερμιδες να καταναλώσεις την ημερα με ποση πρωτεινη - υδατ - λιπος κτλπ

αλλα όχι τοσο αυστηρο μετρημα και να έχει δει αποτέλεσμα?

πχ να πει εγω θα τρωω "καθαρα" χωρις μαλακιες θα γυμνάζομαι καλά και μετα από 2-3 χρονια πχ εχω φτιαξει και τις πλάτες μου και τα ποδια μου και το στηθος μου κτλπ. βεβαια θα μου πεις φτιαξιμο από φτιαξιμο εχει διαφορα , εννοω ένα καλο φτιαξιμο παντως.

Υπαρχει κανεις που να εχει κανει αυτό το τεστ? γιατι μεταξυ μας είναι λιγο κουραστικο να τρως κάθε μερα με την μεζουρα ή να πρεπει να δωσεις τοσα λεφτα σε διατροφολόγους και γυμναστήρια.

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

• Moderators
Δημοσ.

short answer! Ολοι. Μετρας μονο αν εχεις ψύχωση ή πας σε αγωνες ή αν εχεις θεσει ενα συγκεκριμενο στοχο ολοι οι αλλοι το κανουν για ενα διαστημα μεχρι να μαθουν τις ποσοτητες μετα σταματανε

• Like 5
Δημοσ.

@DDevil ο απο πανω εδωσε την καλυτερη απαντηση...αλλα αν εχεις καποιο στοχο και αναλογα το μεταβολισμο σου μαλλον πρεπει να πηγαινεις με την μεζουρα.

Προσωπικα δεν το εκανα ποτε, παντα τρωω σαβουρες και μη , κοντα στα 6-7 γευματα την μερα (ισως και παραπανω αναλογα την πεινα που εχω) και ειμαι μια χαρα φετες :)

Δημοσ.

Το μόνο που μετράω οταν φτιαχνω διατροφικό πλάνο ειναι πόση πρωτεΐνη παίρνω ανα γεύμα ωςτε να φτάνω τα 140+ συνολικά και να μοιράζεται σε μικρά γεύματα κατα τη διάρκεια της ημέρας.

Θερμιδες ποτε, εκεί πάω με τη ζυγαριά και την εμπειρία.

Λιβε, υπερβάλεις πάλι. Σιγά μην ειναι κανας τρελός στόχος τα τρία μυϊκά κιλά σε εννιά μήνες. Τα πεντε ειναι σαφώς φιλόδοξο νούμερο αλλα κι αυτό ίσως να ειναι εφικτό επειδή είμαι πολύ αδύνατος κι έχω πολύ περιθώριο. Αλλα τα τρία τα θεωρώ δεδομένα.

Σπεκτ, ποσο θα κάτσεις Ελλαντα;

Δημοσ.

Το μόνο που μετράω οταν φτιαχνω διατροφικό πλάνο ειναι πόση πρωτεΐνη παίρνω ανα γεύμα ωςτε να φτάνω τα 140+ συνολικά και να μοιράζεται σε μικρά γεύματα κατα τη διάρκεια της ημέρας.

Θερμιδες ποτε, εκεί πάω με τη ζυγαριά και την εμπειρία.

Λιβε, υπερβάλεις πάλι. Σιγά μην ειναι κανας τρελός στόχος τα τρία μυϊκά κιλά σε εννιά μήνες. Τα πεντε ειναι σαφώς φιλόδοξο νούμερο αλλα κι αυτό ίσως να ειναι εφικτό επειδή είμαι πολύ αδύνατος κι έχω πολύ περιθώριο. Αλλα τα τρία τα θεωρώ δεδομένα.

Σπεκτ, ποσο θα κάτσεις Ελλαντα;

Ποσα κιλα εισαι? αν κρινω από τα 140γρ την ημερα που θες πρωτεινη εισαι καμια 75αρια?

Δημοσ.

70 με 184 εκ μπόι. Επίσης γυμνάζομαι μόλις τρία χρόνια με πολλές διακυμάνσεις ομως και κακή διατροφή, όποτε απο μια άποψη ακόμα είμαι στο κλαμπ των αρχαρίων.

Γι αυτό και θετω φιλόδοξους στόχους. Σε 10 μήνες θα κριθώ :)

• Like 1
Δημοσ.

ασχετο αλλα επειδη το ανεφερες DDevil... ειμαι γυρω στα 72-73κ... κανει κακο αμα παρεις περισσοτερο πρωτεινη απ'οτι χρειαζεται ο οργανισμος σου καθε μερα? 

• Moderators
Δημοσ.

Θα 3 Σεπτεμβρίου γυρίζω πίσω. Τώρα για πόσο θα δείξει. Έχω χρόνο και ίσως επισκεφτώ τη Πορτογαλία. Δεν έχω λεφτά όμως

Και εσύ από. Πάνω δε θα πάθεις τίποτα

• Like 2
Δημοσ.

70 με 184 εκ μπόι. Επίσης γυμνάζομαι μόλις τρία χρόνια με πολλές διακυμάνσεις ομως και κακή διατροφή, όποτε απο μια άποψη ακόμα είμαι στο κλαμπ των αρχαρίων.

Γι αυτό και θετω φιλόδοξους στόχους. Σε 10 μήνες θα κριθώ :)

χεχε αρχικα εγραψα 70 κιλά αλλα μετα το εκανα εντιτ οποτε μέσα επεσα!

Καλη τυχη

ασχετο αλλα επειδη το ανεφερες DDevil... ειμαι γυρω στα 72-73κ... κανει κακο αμα παρεις περισσοτερο πρωτεινη απ'οτι χρειαζεται ο οργανισμος σου καθε μερα? 

Εξαρτάται για μενα από που την παιρνεις πχ αμα την παιρνεις τρώγοντας παραπανω κρεας για μενα δεν είναι καλο. Τωρα αμα ρωτήσεις κάποιον άλλο θα σου πει ισως κατι διαφορετικο αν το εχεις δει ειμαστε χωρισμένοι σε ομάδες οι μεν και οι δε οι μεν υποστηριζουν την καθημερινη ακομα κρεατοφαγια εγω παλι όχι. Σπάω το γευμα σε 2 φορές την εβδομάδα οσπρια + 1 με ρυζι και μακαρονια οποτε οι 3 μερες την εβδομαδα εφυγαν τις άλλες 2 θα φαω καμια σαρδελιτσα ή κανεναν σολωμο. Βεβαια και η σαρδελα έχει λιπος γενικα θα προσέξω να μη τρωω πολύ κρεας.

Μια φορά την εβδομαδα καταληγω να τρωω κρεας αντε 2. Και δεν υστερώ σε τιποτα γιατι από μικρος εχω καταπιαστεί με όλα αυτά (όχι τοσο τις διατροφες) αλλα τα πολεμικα αθλήματα. Πχ τετρακέφαλο δεν μου έφτιαξε η διατροφή τοσο οσο το tae kwo do που εκανα 3 χρονια μικρος έφτασα μαυρη ζωνη και μετα το γυρισα στην πυγμαχια. Αμα ή οσοι εχετε παιδια ριξτε τα από μικρα σε κανα αθλημα χωρις υπερβολες βεβαια να δειτε πως θα διαμορφωθεί γρηγορα το σωμα τους από μικρη ηλικια. Μερικοι μου εχουν πει μπαγασα εχεις τεραστιους τετρακέφαλους πως τους έφτιαξες.... αμα εισαι απο μικρος και ασχολείσαι φτιαχνονται πιο ευκολα.

Μετα στο στρατο μας λεγαν θα σας λιώσουμε στα καθίσματα δεν θα μπορειτε να περπατήσετε :cry:  λεω στον έναν προσεξε μην απειλείς γιατι αμα παμε ένα προσωπικο εσυ δεν θα μπορεις να ξαναπερπατησεις μετα μας εριξαν ολους καποιοι εφυγαν θεραπευτηριο και με εβριζαν επειδη αντιλμιλησα σε ανωτερο και μας εκαναν καψωνια αυτος ειχε φτασει στα 50  συνεχομενα καθίσματα ειχε κουραστεί και εγω συνεχιζα μετα για να μη γινει ρεζιλι το έληξε :cry:  :cry:

σορρυ παιδια τους κανω την άλλη μερα αλλα δεν θα αφήσω τον κάθε φλουφλη να με απειλεί επειδή είναι αρχαιότερος στο στρατο. Αμα είναι μάγκας ας αποδειξει ότι υπερέχει χωρις πολλα σάλια.

• Like 1
Δημοσ.

@DDevil 

κοιταξε να δεις τα βασικα στανταρ που τρωω (οχι απο αναγκη, αλλα επειδη τα γουσταρω σαν γευση) ειναι 2 κιλα γιαουρτι με μελι την εβδομαδα , 2-3 αυγα καθημερινα , 4 τοστ καθημερινα με γαλοπουλα τυρι και ανθοτυρο, κανα φρουτο, κανα ξηρο καρπο και καιμακι παγωτο που φτιαχνω σπιτι.....α και κανα smoothie με φυστικοβουτυρο , γαλα , φρουτα , μπισκοτο , μελι ... απιστευτο σαν γευση :D
Ενδιαμεσα μετα κανονικο φαγητο (οτιδηποτε μπορεις να φανταστεις)...αλλα θα φαω και την σαβουρα μου σοκολατες,κρουασαν,φαστ-φουντ και γενικα δεν μπορω αν δεν παρω την δοση της ζαχαρης στον οργανισμο μου.

Παντα ομως θα φαω κατι αμεσως πριν και μετα το μεσημεριανο/βραδυνο μου , γι'αυτο ημερησιως θα παρω 6-8 γευματα και νιωθω οτι πειναω κ'αλλο ορισμενες φορες! χαχαχα

• Like 1
Δημοσ.

Eχω να φάω κρουασαν 1 βδομάδα και παγωτο γενικα τις αποφευγω αυτές τις σαβουρες γιατι είναι τσάμπα θερμιδες και λιπη όχι μονο στο σωμα αλλα και στην καρδια και τις αρτηρίες. Χθες ηπια μια κοκα κολα μετα από 2 εβδομάδες και ροζε κρασάκι.

Τις προαλλες συναντησα έναν ανθρωπο 40 χρονων ο οποιος εκανε γυμναστικη ενώ ειχε ανεπαρκεια μητροειδους βαλβιδας σε αυτή τη περιπτωση δεν κλεινει καλα η βαλβιδα και το αιμα παλινδρομεί κατι που κανει την καρδια να δουλευει περισσοτερο και να εμφανισει υπερτροφια καποια στιγμη. Η υπερτροφια πιστευω θα του εκοβε τελειως την ασκηση γιατι εκει κινδυνευει αμεσα καποιος με ανακοπη. Ο τυπος ισχυριστηκε (επειδή πιασαμε λιγο την κουβεντα) ότι αυτό το επαθε λογω κορτιζόνης που επαιρνε για κάτι άλλο. Τα φαρμακα καλο είναι να αποφεύγονται αν δεν υπάρχει σοβαρος λογος γιατι εχουν παρενέργειες και θα αποφευχθουν αμα τρεφεις σωστα τον οργανισμο και δεν τον οδηγησεις στην παθηση πχ ο τονος είναι τιγκα στην πρωτεϊνη αλλα με τι κοστος? περιεχει βαρεα μεταλλα  Και άλλες τροφες είναι πρωτεϊνούχες και μπορει να φορτωσουν τους μυς με εξτρα πρηξιμο αλλα υπάρχει και το θεμα της χοληστερίνης στη μέση.

Ειμαι από εκεινους που πιστευουν ότι εμεις ειμαστε οι γιατροι του εαυτου μας αμα τρωμε σωστα δεν αγχωνόμαστε και δεν χαλάμε την ζωη μας τσαμπα και βερεσε επισης πιστευω ότι η αντοχή η δυναμη δεν ερχονται από την μια μερα στην άλλη. Αρκετες παθησεις ερχονται και από τη νοοτροπια του καθενος αμα εισαι μιζερουλης και χαλιεσαι συνεχεια για μαλακιες κάποια μερα θα σου κτυπησει κάτι. Για αυτό θα πρεπει να αρχισει να γυμνάζεται καποιος από μικρος να φάει μερικα "χαστουκια" να κουραστεί να καταλαβει ότι η ζωη μπορει να γινει δυσκολη και θα πρεπει να είναι ψυχραιμος ώστε να αντιμετωπισει το πρόβλημα.

Πιστευω αμα ημουν γυμναστης οι μισοι θα με εβριζαν οι αλλοι μισοι μπορει και να γουσταραν. Να μπει το 20 ετσι στο μαθημα? για ποιο λογο? ή μηπως να παρεις τη μπαλα να παιξεις ετσι απλα.... μπρος γρηγορα καμψεις , καθίσματα , κοιλιακους μονοζυγο. Οι μισοι θα εχουν αδυνατισει μεχρι το τελος της χρονιας αλλιως θα κοπουν. Η γυμναστικη προσφερει πολλαπλα οφέλη όχι μονο σωματικα αλλα κυριως ψυχικά.

Δημοσ.

Ειμαι από εκεινους που πιστευουν ότι εμεις ειμαστε οι γιατροι του εαυτου μας αμα τρωμε σωστα δεν αγχωνόμαστε και δεν χαλάμε την ζωη μας τσαμπα και βερεσε επισης πιστευω ότι η αντοχή η δυναμη δεν ερχονται από την μια μερα στην άλλη. Αρκετες παθησεις ερχονται και από τη νοοτροπια του καθενος αμα εισαι μιζερουλης και χαλιεσαι συνεχεια για μαλακιες κάποια μερα θα σου κτυπησει κάτι. Για αυτό θα πρεπει να αρχισει να γυμνάζεται καποιος από μικρος να φάει μερικα "χαστουκια" να κουραστεί να καταλαβει ότι η ζωη μπορει να γινει δυσκολη και θα πρεπει να είναι ψυχραιμος ώστε να αντιμετωπισει το πρόβλημα.

Πιστευω αμα ημουν γυμναστης οι μισοι θα με εβριζαν οι αλλοι μισοι μπορει και να γουσταραν. Να μπει το 20 ετσι στο μαθημα? για ποιο λογο? ή μηπως να παρεις τη μπαλα να παιξεις ετσι απλα.... μπρος γρηγορα καμψεις , καθίσματα , κοιλιακους μονοζυγο. Οι μισοι θα εχουν αδυνατισει μεχρι το τελος της χρονιας αλλιως θα κοπουν. Η γυμναστικη προσφερει πολλαπλα οφέλη όχι μονο σωματικα αλλα κυριως ψυχικά.

Αυτό με τα χαστούκια κ την κούραση είναι υπερβολικό αλλά αυτή είναι η αποψή σου κ έχεις δικαίωμα να την γράφεις. Από όσο ξέρω τα παιδιά πρέπει να χαίρονται να κάνουν γυμναστική κ όχι "να τρώνε χαστούκια". (Τώρα βέβαια που κολάνε τα χαστούκια με την άθληση δεν μπορώ να καταλάβω αλλά παίζει κ να είμαι χαζός.)

Όσο για τα περί γυμναστή κ τα 20ρια κλπ κλπ τα θεωρώ υπερβολές. Το πρόβλημα δεν είναι η γυναστική αλλά το όλο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Είναι δυνατόν με μία ώρα γυνμαστικής την εβδομάδα να γίνει το οτιδήποτε; Αλλά εσύ είσαι ο βαρύς κ ασήκωτος που θα στάξεις (πιο λαικά γ@μησεις) κάποια παιδιά που ήδη "στάζουν" στα άλλα μαθήματα. Δεν φταίνε σε τίποτα τα παιδιά αλλά το εκπαιδευτικό σύστημα όπως προείπα, το οποίο δομήθηκε από κυβερνήσεις που προέκυψαν από εκλογές που (και) εσύ ψήφισες. Μεγάλη συζήτηση όμως κ εντελώς off-topic. (Άσε που μάλλον θα φάω ban λογω του χοντροκομμένου τρόπου που απάντησα.)

Τώρα κάτι πιο σοβαρό κ σχετικό προς του υπόλοιπους. Αυτό το skinny fat που αναφέρατε τι ακριβώς είναι; Έψαξα λίγο google images αλλά δεν πολυ-κατάλαβα;

Δημοσ.

καπιος που ειναι λεπτος αλλα με υψηλο σχετικα ποσοστο λιπους

πρακτικα σχεδον οποιοσδηποτε η οποιαδήποτε αδυνατιζει η διατηρειται αδυνατος-η μονο μεσω διατροφης, χωρις καθολου γυμναστικη, ειναι skinny fat γιατι ετσι αντιδραει το σωμα.

24 και πανω ομως οι πολυ νεοι δεν εχουν τετοια προβληματα.

• Like 2
Δημοσ.

καπιος που ειναι λεπτος αλλα με υψηλο σχετικα ποσοστο λιπους

πρακτικα σχεδον οποιοσδηποτε η οποιαδήποτε αδυνατιζει η διατηρειται αδυνατος-η μονο μεσω διατροφης, χωρις καθολου γυμναστικη, ειναι skinny fat γιατι ετσι αντιδραει το σωμα.

24 και πανω ομως οι πολυ νεοι δεν εχουν τετοια προβληματα.

Εάν κάποιος είναι πολύ αδύνατος λόγω διατροφής, πώς είναι δυνατόν να έχει "υψηλό σχετικά ποσοστό λίπους"; Δεν θα είναι σκέτο skinny?

Νομίζω ότι skinny fat λέγονται αυτοί που φαίνονται λεπτοί αλλά κάτω από τα ρούχα τους κρύβουν κοιλιές, κλπ., άρα η πρώτη πρόταση είναι η σωστή, θεωρώ.

Δημοσ.

Εάν κάποιος είναι πολύ αδύνατος λόγω διατροφής, πώς είναι δυνατόν να έχει "υψηλό σχετικά ποσοστό λίπους"; Δεν θα είναι σκέτο skinny?

Νομίζω ότι skinny fat λέγονται αυτοί που φαίνονται λεπτοί αλλά κάτω από τα ρούχα τους κρύβουν κοιλιές, κλπ., άρα η πρώτη πρόταση είναι η σωστή, θεωρώ.

εξωτερικά έχει την όψη "αδύνατου" 

σωματοδομικά εμφανίζει περισσότερο ποσοστιαία λιπώδη έναντι μυική μάζα 

το φλαπ φλαπ δέρμα ή αλλιώς νερομπλούμ δεν είναι "μη σφιγμένοι" μύες αλλά υποδόριο (ενδεχομένως και σαρκικό) λίπος 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...