linkin Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Ναι ετσι ειναι αλλα καποια στιγμη συνηθιζεις...εγω που κανω τριαθλο σπριντ+κανονικο (olympic) τα transition ειναι οτι χειροτερο υπαρχει απο κουραση! καθε φορα νιωθεις το σωμα σου και τα ποδια σου οτι ειναι σαν ζελες και θα σωριαστεις στο εδαφος. Δεν συγκρινεται πιστευω με κανενα ειδος γυμναστικης η γυμναστηριου. Επισης ποτε δεν πινω η τρωω κατι ενδιαμεσα μονο ξεπλενω το στομα με νερο , μονο ισοτονικ κανει να πινεις. Δεν μπορω να φανταστω τι απιστευτη δυναμη εχουν αυτοι που κανουν το ironman ... το οποιο θελω να πετυχω και εγω καποια στιγμη στη ζωη μου. Δεν τα μπορω τα νεροζουμια μονο οταν ειμαι σε ξεκουραση , θελω το στομαχι να μην επηρεαζεται ευκολα απο τις τροφες γι'αυτα που κανω. Σωραιος. Ευελπιστω να βγαλω το πρωτο μου τριαθλο (ολυμπιακο) στις 28 του μηνα. Βρε πεντανόστιμη την κάνω, γι αυτό και πήγε σερί. Αλλα το οτι τα όσπρια προκαλούν στομαχικές διαταραχές ειναι σύνηθες, δεν αφορά μόνο εμένα, δεν ειναι θέμα ιδιοσυγκρασίας. Θρεπτικά ειναι ναι, αλλα υπερβάλεις λίγο. Η μεν πρωτεΐνη δεν εχει πλήρες προφίλ -γι αυτό και πρέπει να συνδυάζονται με ρύζι ωςτε να πάρεις απο εκεί το αμινοξύ που τους λείπει- ενώ κι ο σιδηρος ειναι τρισθενης που σημαίνει πολύ πιο δύσκολα απορροφησιμος σε σχέση με το δισθενη που βρίσκεται στις ζωικές τροφές -χωρια που οι ίδιες οι φυτικές ίνες που υπάρχουν στα όσπρια δεσμεύουν ακόμη περισσότερο σίδηρο και τον κάνουν ακόμη πιο δύσκολα απορροφησιμο. Μια λύση ειναι να συνδυάζεις φακές με βιταμίνη c π.χ. να τις τρως με χυμό λεμονιού, αλλα και πάλι αν βασίζεσαι εκεί για να πάρεις σίδηρο, θα βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Suicycomania, θέλω πολύ να κάνω τρίαθλο αλλα ενώ το ποδήλατο και το τρέξιμο παλεύονται, αυτό το κολύμπι ειναι μεγάλο μανίκι! Σε ζηλεύω που το βγάζεις. Ευελπιστώ σε λίγα χρόνια να μπορώ κι εγω! Ελα ρε Γιαννη που ειναι μανικι το κολυμπι! Που ειπαμε μενεις? Νταξει, εκτος απο την περιπτωση που μενεις μακρια απο την θαλασσα, ολα γινονται. Συγκεκριμενα το κολυμπι ειναι 50% αναπνοη. Κανω κατι μαθηματακια σε κατι παιδακια εδω ηλικιες απο 4 μεχρι 15 και ολοι κολλανε στην αναπνοη. Οταν τους δειξεις πως να εισπνευσουν/εκπνευσουν σωστα βλεπεις εκθετικη βελτιωση. Ναι ακριβως επειδη δεν ειμαι και ο καλυτερος κολυμβητης κρατιεμαι μονο απο τις αντοχες που εχω, οπως και οτι δεν ειμαι 1.90 υψος αλλα 1.70... παιζει τεραστιο ρολο αυτο μεταξυ αλλων, αλλα μπορω και κλεινω χρονους απο τα αλλα 2. Δεν παιζω εννοειτε με pro's αλλα στους aged group. Το peak ειναι στα mid-20'ς , οσο μεγαλωνεις τοσο χειροτερα ειναι αλλα υπαρχουν και εξαιρεσεις. Να προσθεσω, το peak ειναι mid 20s (συνηθως 26-28) σε single sport δοκιμασιες. Στο ολυμπιακο τριαθλο πχ, το age group 30-34 ειναι σταθερα πιο γρηγορο σε σχεση με 26-30 πχ, σε elite και non-elite, γυναικες και αντρες. Το παγκοσμιο ρεκορ στους αντρες εχει γινει απο 35αρη. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vgiozo Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) Βρε πεντανόστιμη την κάνω, γι αυτό και πήγε σερί. Αλλα το οτι τα όσπρια προκαλούν στομαχικές διαταραχές ειναι σύνηθες, δεν αφορά μόνο εμένα, δεν ειναι θέμα ιδιοσυγκρασίας. Θρεπτικά ειναι ναι, αλλα υπερβάλεις λίγο. Η μεν πρωτεΐνη δεν εχει πλήρες προφίλ -γι αυτό και πρέπει να συνδυάζονται με ρύζι ωςτε να πάρεις απο εκεί το αμινοξύ που τους λείπει- ενώ κι ο σιδηρος ειναι τρισθενης που σημαίνει πολύ πιο δύσκολα απορροφησιμος σε σχέση με το δισθενη που βρίσκεται στις ζωικές τροφές -χωρια που οι ίδιες οι φυτικές ίνες που υπάρχουν στα όσπρια δεσμεύουν ακόμη περισσότερο σίδηρο και τον κάνουν ακόμη πιο δύσκολα απορροφησιμο. Μια λύση ειναι να συνδυάζεις φακές με βιταμίνη c π.χ. να τις τρως με χυμό λεμονιού, αλλα και πάλι αν βασίζεσαι εκεί για να πάρεις σίδηρο, θα βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Suicycomania, θέλω πολύ να κάνω τρίαθλο αλλα ενώ το ποδήλατο και το τρέξιμο παλεύονται, αυτό το κολύμπι ειναι μεγάλο μανίκι! Σε ζηλεύω που το βγάζεις. Ευελπιστώ σε λίγα χρόνια να μπορώ κι εγω! Δεν κατάλαβα πάντως αν τη τρως σκέτη ή όχι...αυτό έχει να κάνει και με τη πεπτικότητά της (νόστιμη μπορεί να είναι έτσι κι αλλιώς...η μάνα μου κάνει πεντανόστιμη σκέτη φακόσουπα, εμένα μου βγαίνει καλή μόνο "ενισχυμένη) Όσον αφορά την απορροφησιμότητα του σιδήρου από φυτικές τροφές, γι αυτό σου πρότεινα να προσθέσεις σέλινο, κρεμμύδι και σκόρδο μαζί με τις φακές, λόγω βιταμίνης Γ. (λεμόνι στις φακές; δεν το έχω δοκιμάσει)... Δεν είπα διόλου να "εξαρτάται" κανείς για τη πρόσληψη του σιδήρου από τις φακές, αλλά πώς είναι συνολικά πλούσιο θρεπτικά γεύμα, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς τα θρεπτικά στοιχεία του συνολικού πιάτου - φακών - καρότων - σελίνου - κρεμμυδιού - σκόρδου - ντομάτας Ιδιοσυγκρασιακό είναι να πεις πως δεν παλεύεται 2η συνεχή μέρα φακές και πως δεν ξανακάνεις τέτοιο λάθος. ...αυτό που έγραψες μού δημιούργησε την εντύπωση - δικαιολογημένα - πως για σένα παραήταν βαρύ, ακόμα κι αν πούμε πως γενικά ένα φαί είναι βαρύ ή βαρύτερο από τα άλλα. ...γι αυτό ρώτησα πώς τρως την φακή...με τη προσθήκη άλλων τροφών (πχ σκόρδου) γίνεται πιο εύπεπτη. Και η υπερπρόσληψη σιδήρου - αν πάρουμε την υπερβολή της "εξάρτησης" από τις φακές αντίστροφα - αν τρώει κανείς συχνά κρέας, μπορεί να είναι προβληματική για την υγεία, και μπορεί να γίνει τοξικός, ενώ αποβάλλεται και δύσκολα... ...κάποιοι συνδέουν και την υπερπρόσληψη σιδήρου - χαρακτηριστικό των πιο αστικών δυτικών κοινωνιών όπου γίνεται υπερκατανάλωση κρέατος - με υψηλότερα στατιστικά καρδιοπάθειας, που είναι μικρότερα σε χώρες με μικρότερη κατανάλωση κρέατος, όπου οι κάτοικοι προσλαμβάνουν μεγαλύτερο τμήμα του απαραίτητου σιδήρου από φυτικές τροφές. Με άλλα λόγια, η μεγιστοποίηση της πρόσληψης σιδήρου και ακολούθως η προτίμηση τροφών με μέγιστη απορροφητικότητα σιδήρου, δεν είναι ένας απόλυτος στόχος... (προσωπικά επιλέγω να καταναλώνω πιο συχνά όσπρια απ' ότι κρέας μέσα στον μήνα) Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2016 από vgiozo 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Λαχανικά, κρέας , ρύζι, πατάτες . Τα φρούτα γύρω από την προπόνηση. Ξηροί καρποί με πολύ μέτρο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TEOKOS Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Πρώτο πιάτο φακή με τσίλι Κυρίως πιάτο μοσχαρίσια με το αιματάκι της και μπόλικο ρύζι (Απαραίτητα μπύρα) Επιδόρπιο γιαούρτι σακούλας με μέλι και σταφύλια. 8-9 ώρες ύπνο 5,30-6,00 το πρωί θάλασσα 3-4 ώρες κολύμπι με διαλείμματα Τόσο καλά δεν νοιώθω ποτέ τον χειμώνα στην Αθήνα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wizzy Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Suicycomania, θέλω πολύ να κάνω τρίαθλο αλλα ενώ το ποδήλατο και το τρέξιμο παλεύονται, αυτό το κολύμπι ειναι μεγάλο μανίκι! Σε ζηλεύω που το βγάζεις. Ευελπιστώ σε λίγα χρόνια να μπορώ κι εγω! Δεν άκουσα. Πώς είπατε; Ορίστε; Συγνώμη κύριε, ποιος είστε; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
patrickdrd Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Ζουν περισσότερο όσοι αντικαθιστούν τα πολλά κρέατα με φακές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
saxos55 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Ζουν περισσότερο όσοι αντικαθιστούν τα πολλά κρέατα με φακές Ναι αλλά οι γύρω τους ζουν λιγότερο. Ή σχεδόν σίγουρα πέφτει η ποιότητα ζωής τους 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vgiozo Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Ναι αλλά οι γύρω τους ζουν λιγότερο. Ή σχεδόν σίγουρα πέφτει η ποιότητα ζωής τους Θα διατύπωνα έναν τέτοιο ισχυρισμό για τα φασόλια περισσότερο... ...σε κάθε περίπτωση, τα συνοδευτικά λαχανικά και το σκόρδο μειώνουν τις "εκπομπές ρύπων", κατά την εμπειρία μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parlapipas25 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Παιδια υπαρχει καμια συμβουλη για να κανω χερια σαν του Larrat? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Δεν άκουσα. Πώς είπατε; Ορίστε; Συγνώμη κύριε, ποιος είστε; Μια ώρα ποδήλατο μπορώ να κάνω. Μια ώρα τρέξιμο επίσης. Σε αργό ρυθμό βέβαια αλλα αντέχω. Ε, κολύμπι ούτε δέκα λεπτά! Μιλάμε για τεράστια διαφορα παρόλο που έχω κανει χιλιάδες μπάνια στη ζωή μου (όχι πως κολυμπούσα σε ολα φυσικά). Ίσως να ειναι που δεν έχω μάθει να αναπνέω σωστά; Λινκιν, δώσε τα φώτα σου! Edit: βρήκα αυτό το βίντεο: https://m.youtube.com/watch?v=4E9O2Iz4WwE Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TEOKOS Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Μια ώρα ποδήλατο μπορώ να κάνω. Μια ώρα τρέξιμο επίσης. Σε αργό ρυθμό βέβαια αλλα αντέχω. Ε, κολύμπι ούτε δέκα λεπτά! Μιλάμε για τεράστια διαφορα παρόλο που έχω κανει χιλιάδες μπάνια στη ζωή μου (όχι πως κολυμπούσα σε ολα φυσικά). Ίσως να ειναι που δεν έχω μάθει να αναπνέω σωστά; Λινκιν, δώσε τα φώτα σου! Edit: βρήκα αυτό το βίντεο: https://m.youtube.com/watch?v=4E9O2Iz4WwE Γιάννο εγώ το κάνω σαν το γυμναστήριο. Στην αρχή π.χ 20 επαναλήψεις και ξεκούραση. Αναπνοές πέφτουν οι σφυγμοί . Ξανά 20 επαναλήψεις κ.λ.π Κάθε μέρα αυξάνω επαναλήψεις και μειώνω χρόνο ξεκούρασης. Όπως σε πάει. Υπάρχει και η τεχνική πως αναπνέεις βέβαια την ώρα της άσκησης 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Demetra_ Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Πρώτο πιάτο φακή με τσίλι Κυρίως πιάτο μοσχαρίσια με το αιματάκι της και μπόλικο ρύζι (Απαραίτητα μπύρα) Επιδόρπιο γιαούρτι σακούλας με μέλι και σταφύλια. 8-9 ώρες ύπνο 5,30-6,00 το πρωί θάλασσα 3-4 ώρες κολύμπι με διαλείμματα Τόσο καλά δεν νοιώθω ποτέ τον χειμώνα στην Αθήνα υιοθετήστε με και υπόσχομαι να μην τρώω τις μοσχαρίσιες σας ... χθες σπίτι κυκλοφορούσε παστίτσιο...το κοιτάω, με κοιτάει ... καμία αίσθηση ... αναλογιζόμουν πόσα χρόνια έχω να φάω...περίπου 4... δεν με πειράζει καθόλου... αυτά που μου λείπουν είναι τα burger, οι πίτσες, οι πίτες, τα ζυμαράκια γενικά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vgiozo Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Μια ώρα ποδήλατο μπορώ να κάνω. Μια ώρα τρέξιμο επίσης. Σε αργό ρυθμό βέβαια αλλα αντέχω. Ε, κολύμπι ούτε δέκα λεπτά! Μιλάμε για τεράστια διαφορα παρόλο που έχω κανει χιλιάδες μπάνια στη ζωή μου (όχι πως κολυμπούσα σε ολα φυσικά). Ίσως να ειναι που δεν έχω μάθει να αναπνέω σωστά; Λινκιν, δώσε τα φώτα σου! Edit: βρήκα αυτό το βίντεο: Δεν είμαι κανάς φοβερός κολυμβητής, αλλά αφού δοκίμασα το άθλημα του χειμερινού κολυμβητή στα κρύα νερά της Μυτιλήνης για μια πλήρη χειμερινή σεζόν πριν κάποια χρόνια - όπου αν δεν κινείσαι συνεχώς μουδιάζεις πολύ γρήγορα (το μούδιασμα έρχεται όπως και νά'χει μετά από κάποια ώρα) - νομίζω πως το κυριότερο είναι να κρατάς ίσια τη σπονδυλική σου στήλη. ...συνήθως όταν κολυμπάμε "ερασιτεχνικά", συνηθίζουμε να κοιτάμε εμπρός, με αποτέλεσμα να λυγίζει ο κορμός, να τραβιέται μπροστά το στήθος, να συμπιέζονται τα πνευμόνια (πρακτικά είναι σαν το μαρτύριο της "σταύρωσης" του να κρέμεσαι από τα χέρια σου, οπότε λιγοστεύει συνέχεια η αναπνοή σου)...με συνέπεια να τα "φτύνουμε" πολύ-πολύ-πολύ γρήγορα... ...μαζί με τη κακή θέση του θώρακα - που μαζί με το λύγισμα του κορμού, περιορίζει και την δύναμη της άνωσης στο σώμα μας, ώστε αυξάνει το βάρος που κινουμε κάθε στιγμή εμπρός - με το να κοιτάζουμε εμπρός, ανασηκώνοντας το σβέρκο, βάζουμε τους ώμους μας σε κακή θέση για να εκτελέσουν κυκλική κίνηση που θα μας σπρώξει εμπρός, ενώ ακόμη χειρότερα, στρίβουμε συνεχώς το κεφάλι δεξιά-αριστερά καθώς "κωπηλατούμε" ώστε να καταληγουμε και με πονοκέφαλο. Με πολύ αργό ρυθμό στην αρχή, φροντίζοντας να μην λυγίζει η μέση / τραβιέται μπροστά και πάνω ο θώρακας, αν βρει κανείς ρυθμό, σταδιακά θα μπορεί να αυξήσει το χρόνο της κολύμβησης σε αυτή τη θέση περισσότερο. Μιλώντας για συνεχές κολύμπι, κι εγώ στα καλύτερά μου θα βγάλω το πολύ 30+ λεπτά, αν κολυμπώ συστηματικά το καλοκαίρι...κάτι που γίνεται όλο και δυσκολότερο, καθώς μικραίνει το διάστημα των διακοπών. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ Μιλώντας για διατροφή, το Lidl έχει μύδια -ψίχα (20γρ πρωτεΐνη στα 100γρ, όπως είδα) στα 5.64€ επί καθαρού βάρους (χωρίς τον επίπαγο)...μόνο για τη συσκευασία των 700/630γρ http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=55635 ...στο δικό μου είχαν εξαφανιστεί και βρήκα τυχαία ένα, μάλλον από λάθος υπαλλήλου που το είχε στοιβάξει μαζί με συσκευασία χαμηλότερης χωρητικότητας, που δεν ήταν σε προσφορά. Με βλέπω αύριο να το φτιάχνω με ρύζι και αρακά, άνηθο, σκορδάκι και κρεμμύδι, για ένα σούπερ γεύμα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wizzy Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Μια ώρα ποδήλατο μπορώ να κάνω. Μια ώρα τρέξιμο επίσης. Σε αργό ρυθμό βέβαια αλλα αντέχω. Ε, κολύμπι ούτε δέκα λεπτά! Μιλάμε για τεράστια διαφορα παρόλο που έχω κανει χιλιάδες μπάνια στη ζωή μου (όχι πως κολυμπούσα σε ολα φυσικά). Ίσως να ειναι που δεν έχω μάθει να αναπνέω σωστά; Λινκιν, δώσε τα φώτα σου! Edit: βρήκα αυτό το βίντεο: Αρχηγέ, μια ώρα ποδήλατο και μία ώρα τρέξιμο, όλοι κάνουν - με τον ρυθμό τους. Για δοκίμασε να κάνεις ποδήλατο για μία ώρα με 40χλμ/ώρα μέση ταχύτητα (μιας και μιλάμε για ποδήλατο στο πλαίσιο τριάθλου) και έλα να το συζητήσουμε ξανά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SuicycoMania Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 υιοθετήστε με και υπόσχομαι να μην τρώω τις μοσχαρίσιες σας ... χθες σπίτι κυκλοφορούσε παστίτσιο...το κοιτάω, με κοιτάει ... καμία αίσθηση ... αναλογιζόμουν πόσα χρόνια έχω να φάω...περίπου 4... δεν με πειράζει καθόλου... αυτά που μου λείπουν είναι τα burger, οι πίτσες, οι πίτες, τα ζυμαράκια γενικά χαχαχαχα τι θα παθεις βρε αμα φας 1-2 κομματια? εκτος αμα κανεις διαιτα...να ειχα το ταψι μπροστα μου τωρα! πωπωπω Αρχηγέ, μια ώρα ποδήλατο και μία ώρα τρέξιμο, όλοι κάνουν - με τον ρυθμό τους. Για δοκίμασε να κάνεις ποδήλατο για μία ώρα με 40χλμ/ώρα μέση ταχύτητα (μιας και μιλάμε για ποδήλατο στο πλαίσιο τριάθλου) και έλα να το συζητήσουμε ξανά. οντως εχεις δικιο οι Pros βγαζουν 40+ μεσο ωρο αλλα παιζουν ρολο πολλα πραγματα,ποδηλατο- βαρος-ανεμος-δρομος κλπ κλπ εγω πριν 10 χρονια ημουν στα 28-29χλμ/ωρα και καποια χρονια που σταματησα, τωρα εχω πεσει στα 25. Μου αρκει που ειμαι σταθερος τουλαχιστον... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις