Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για το θεμα του γυμναστηριου ενημερωνω οτι σημερα μιλησα με την υπευθυνο του γυμναστηριου που ειχα παει,η οποια ηταν μια υπεροχη και ευγενεστατη κυρια,μου ζητησε συγνωμη για το λαθος της υπαλληλου που με ειχε χρεωσει την συνδρομη και μου επεστρεψε το ποσο. Ηταν τοσο σωστη στην συμπεριφορα της που με επεισε να μεινω,απλα της ζητησα και με μεταφερε στο παραρτημα Ανω Πατησιων που ειναι πιο βολικο γιατι ειναι πιο κοντα στο σπιτι μου.Τελος καλο,ολα καλα και ευχαριστω ολα τα παιδια που ενδιαφερθηκαν για το θεμα μου. :)

Ειδες που στο ειπα χθες? παραδέχεσαι? ουτε καν χρειάστηκε να τσακωθεις για κάτι τέτοιο. Τους το εξηγεις ηρεμα και συνεργάζονται. B)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Ο spotter είναι μόνο το θέμα; Εδώ αρκετά γυμναστήρια δεν έχουν squat stand. Ενώ αντίθετα δεν έχω πετύχει ακόμα και στο πιο σάπιο σιδεράδικο να μην υπάρχει μηχάνημα smith.

Εν τω μεταξύ παίζει να είναι το πιο απλό/φτηνό πράγμα που μπορεί να βάλει κάποιος σε gym.

ισχύει, κι εδώ τα ίδια smith υπάρχει, rack για όρθιο ούτε για αστείο

@liverpool αυτή τη στιγμή έχω ας πούμε έχω μόνο πιέσεις οριζόντιο σε smith, πες πως το πάω σε ελεύθερο αν στο μέλλον θέλω να μειώσω τις επαναλήψεις δε θα χρειάζομαι βοήθεια; εδώ μέχρι και στο smith έχω δει να κάνουν spotting

αν περιμένεις από άλλον (aka spotter) να σταθείς στα πόδια σου και να σηκωθείς ελεύθερα και με ορθή λογική (aka squat rack)
τότε απλά δεν έχεις καταλάβει τo σύμπαν των lifts

https://www.facebook.com/FitnessMotivationHellas/videos/567521630098088/

Καλησπέρα σκέφτομαινα ξεκινήσω γυμναστήριο για πρώτη φορά έχω κάποιες απορίες, πρόγραμμα για το τι πρέπει να κάνεις σου βγάζουν οι γυμναστές εκεί ανάλογα το τι θες; Γενικά τι τιμές παίζουν;

αν περιμένεις από άλλον (aka spotter) να σταθείς στα πόδια σου και να σηκωθείς ελεύθερα και με ορθή λογική (aka squat rack)

τότε απλά δεν έχεις καταλάβει τo σύμπαν των lifts

https://www.facebook.com/FitnessMotivationHellas/videos/567521630098088/

Δεν περιμένω, αυτό που λέω είναι πως το smith είναι πιο safe ειδικά αν θες να βάλεις βάρος. Στο σμιθ είναι δύσκολο να γίνει καμιά μαλακία και να σε πλακώσει η μπάρα οπότε απλά βάζεις όσα σηκώνεις. Βέβαια και η κίνηση δεν είναι ίδια προσεγγίζεις λίγο τη λογική του μηχανήματος δε χρησιμοποιείς σταθεροποιητές απλά σπρώχνεις. Εξαρτάται πού θέλει να επικεντρωθεί ο καθένας.

το φόρτωμα βάρους δεν ισοδυναμεί απευθείας με τη μυική υπερτροφία. 
το σμιθ δεν εξυπηρετεί την λογική των πολυαρθρικών ασκήσεων αφού δεν βοηθάει στη σωστή κατανομή του φορτίου.

το θέμα πάντως μ τ γυμναστήρια και τις προσφορές είναι περίεργο.πχ στο δικό μου είχα μάθει από γνωστούς ότι δίνουν δύο μήνες δώρο άμα φέρεις γνωστό σου ν γράφτει.αλλα οταν έφερα εγώ μ έδωσαν ένα μηνα γιατί έτσι.δν ασχολήθηκα παραπανω αλλά είναι το λιγότερο ξενερα ν μην μπορούν να κρατήσουν κάτι σταθερό και ν αλλάζουν κάθε δύο μέρες τιμές κ πολιτικές.

Καλησπέρα σκέφτομαινα ξεκινήσω γυμναστήριο για πρώτη φορά έχω κάποιες απορίες, πρόγραμμα για το τι πρέπει να κάνεις σου βγάζουν οι γυμναστές εκεί ανάλογα το τι θες; Γενικά τι τιμές παίζουν;

Καλημερα! Επειδή κι εγω ξεκινησα πριν λιγες μερες και ρωτησα εδω τα παιδια αυτα που ρωτας: Σου βγαζουν στο γυμναστηριο προγραμμα αναλογως τι θελεις (ενδυνάμωση, αντοχή κλπ). Εμενα πχ την πρωτη μερα που πηγα και γραφτηκα μου εδειξε αμεσως την καθε ασκηση στα μηχανηματα οταν της ειπα οτι θελω ενδυνάμωση (ειχα παει ετοιμη ντυμενη να ξεκινησω) και καθως εκανα εγω, εκεινη μου εγραφε το προγραμμα.

Τωρα απο τιμες ειναι αναλογως το γυμναστηριο και την πολη/περιοχη σου. Ή θα πηγαινει τοσο τον μηνα (πχ 30-40€) ή τοσο τον χρονο (που λογικα βγαινει καλυτερα). Καλή αρχή! Ελπιζω να σου αρεσει! :D

Edit: Εγω ειμαι πολυ καλυτερα απο DOMS, ποναω σε πολυ μικροτερο βαθμο και σε λιγοτερα σημεια και δεν το σκεφτομαι πια για να σηκωθω να παω ως την κουζινα :-P Σημερα θα παω για αεροβια και λογικα θα μεινει ετσι το προγραμμα ολο τον Αυγουστο, Δ-Τε-Πα ενδυνάμωση και Τρ-Πε-Σ αεροβια. Ετσι εκανα και ολους τους μηνες πριν οποτε με βολευει. :)

Σεπτεμβρη θα πρεπει να διακοψω γυμναστηριο και θα κανω παλι σπιτι και Οκτωβρη επιστρεφω Θεσσαλονικη ξανα οποτε θα πρεπει κι εκει να βρω ενα γυμναστηριο να γραφτω.

Πολλες μερες... μονο κυριακη δεν πας; αεροβια κανε δυο μερες μονο τρεις ενδυνάμωση, δυο ξεκουραση αλλα να μην ειναι συνεχομενες καλυτερα, οι μέρες ξεκουρασης

Πολλες μερες... μονο κυριακη δεν πας; αεροβια κανε δυο μερες μονο τρεις ενδυνάμωση, δυο ξεκουραση αλλα να μην ειναι συνεχομενες καλυτερα, οι μέρες ξεκουρασης

Ναι, μονο Κυριακη κανω ξεκουραση. Μ' αρεσει η αεροβια πολυ γιατι απεκτησα πολυ καλυτερη φυσικη κατασταση (πριν ηταν ανυπαρκτη) και θελω να συνεχισω ετσι το τρεξιμο, οσο μπορω. Επισης, ημουν σε διαδικασια να ριξω το % λιπους μου οποτε για αυτο εκανα 3 φορες την εβδομαδα. Εγω τωρα ειμαι αρκετα καλα αλλα ο φιλος μου πρεπει να συνεχισει λιγους μηνες ακομα και δεν θα τον αφησω μονο :)

Ναι, μονο Κυριακη κανω ξεκουραση. Μ' αρεσει η αεροβια πολυ γιατι απεκτησα πολυ καλυτερη φυσικη κατασταση (πριν ηταν ανυπαρκτη) και θελω να συνεχισω ετσι το τρεξιμο, οσο μπορω. Επισης, ημουν σε διαδικασια να ριξω το % λιπους μου οποτε για αυτο εκανα 3 φορες την εβδομαδα. Εγω τωρα ειμαι αρκετα καλα αλλα ο φιλος μου πρεπει να συνεχισει λιγους μηνες ακομα και δεν θα τον αφησω μονο :)

ψψψψψψψψψψσσσσσσσσ αυτο θα πει συμπαρασταση :P :D

παντως δεν ειναι κακο που συνεχιζεις, μην το βλεπεις οτι το κανεις για τον αλλον,

γιατι ειναι "κακο" και για σενα και γι αυτον,

οπως επισης, μπορεις/μπορειτε να συνεχισετε και μετα,

η γυμναστικη δεν ειναι μονο για να περιορισουμε το λιπος και

να την κανουμε u know :D

προσωπικα απο τελος μαη 2015 που ξεκινησα,

ειχα χασει τα κιλα που ηθελα (τα 20) μεχρι σεπτεμβρη,

αλλα συνεχιζω, θες για γυμναστικη, θες για συντηρηση,

κι ενα σωρο αλλα, παρα πολλα τα οφελη,

επισης, διαφωνω με το παραπανω "μοντελο",

προσωπικα προτιμω 3-4 φορες την εβδομαδα να τα κανω ολα μαζι και

ενδιαμεσα να ξεκουραζομαι

• Like 1

Κι εγώ για κάποιο λόγο αν δεν κάνω γερή αερόβια νιώθω πως δεν γυμνάζομαι (κουσούρια από την αντισφαίριση), αλλά τώρα διαβάζω γνώμες που λένε καλύτερα η αερόβια και η προπόνηση με βάρη να γίνονται διαφορετικές μέρες, τουλάχιστον αν στόχος είναι η μυϊκή ανάπτυξη.

Οπότε μείωσα το χρόνο στον διάδρομο, κι αν νιώθω ότι μου λείπει η εκτόνωση της αερόβιας πηγαίνω άλλη μέρα για τρέξιμο εκτος και για κανά μισάωρο για σερβίς στο γήπεδο

(μισή ωρίτσα συνεχόμενα σερβίς σε υψηλή ένταση νιώθω πως γυμνάζουν περισσότερο τους κοιλιακούς μου από τον ίδιο χρόνο στον πάγκο...τουλάχιστον τους αφήνουν πιο πιασμένους μετά)

...γενικά νομίζω ότι είναι καλό η άσκηση με βάρη να πλαισιώνεται από άλλες αθλητικές δραστηριότητες, για καλύτερο συντονισμό, πιο "λειτουργική" άσκηση κοκ.

• Like 2

Οχι, εννοειται πως δεν συνεχιζω μονο για αυτον αλλα προφανως και για μενα γιατι οπως ειπα μ' αρεσει πολυ η αεροβια γιατι πραγματικα απεκτησα την φυσικη κατασταση που ηθελα να εχω. :) Βοηθαμε, ομως, ο ενας τον αλλον και μονο με την καθημερινη παρουσια μας εκει.

Γενικως το συζηταμε το ολο θεμα της γυμναστικης και αρεσει πολυ και στους δυο μας (βαρη και αεροβια) οποτε σιγουρα θα το συνεχισουμε. Αν δουμε οτι μας "κουραζει" θα κανουμε ενα pause και μετα συνεχιζουμε ξανα. Αν και νομιζω πως αν μπεις σε αυτην την διαδικασια (της καλης διατροφης και ασκησης) μετα ειναι δυσκολο να βγεις γιατι σε κανει να νιωθεις πολυ ομορφα. Ενα μικρο pause ισως αλλα να σταματησω και να παω παλι εκει που ημουν δεν νομιζω.

• Like 1

άλλο το τι μου αρέσει σκέτο και άλλο το τι μου αρέσει και βοηθάει στον στόχο μου ... 
το να υπερπροπονείσαι μόνο κακό θα σου προσφέρει ... και μαζί body fat θα πάρεις παραμάζωμα και body muscle τόσο πολύτιμο για ένα σωστό γεμάτο υγεία γυναικείο σώμα.

οι προτάσεις του live ήταν σωστές, ακολούθησε τες 

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...