Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ν. Ζηλανδία ειναι και δικός μου στόχος. Λινκιν, σε ζηλεύω και σένα, μπες στην ουρά (προηγούνται ο Αλεξ κι ο Σπεκτ που έχουν γαμηθει στους εξωτικούς προορισμούς).

Α, 5 ολοκληρωμένα γεύματα ειναι παιχνιδάκι. Απλά θέλει σωστό προγραμματισμό.

• Like 3
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Το να μην εχεις ισομερη γευματα δν βοηθας στην μεταβολιση του γλυκογονου. Κοινως, κομπλαρεις τον μεταβολισμο σου.

Εκτος κ αν εφαρμοζεις πρωτοκολλο διατροφικο παντελως δικο σου, εκει δεν επεμβαινω. Εισαι ερμαιο της τυχης σου.

Δημοσ.

Αν θες να βοηθηθεις, απλοποιησε τον λογο σου.

Κουραζεις. Εδω δν παιζουμε με τις λεξεις καθαυτες κ δεν κινουμαστε εννοιολογικα.προπονουμαστε, τρεφομαστε με πληρη γευματα κ ανταλλαζουμε αποψεις επ αυτων. Κ για να ναι πληρες ενα γευμα, χρειαζεται και τα τρια μακροθρεπτικα. Πρωτεινη, υδατανθρακα κ λιπος.

Το κανω 3 χρονια ακαταπαυστα κ αλλοι παραπνω.

Δν ειναι διαιτα ειναι απλα τροπος ζωης.

Το νιωθω την αναγκη να εχω ειναι καθαρα εγκεφαλικο κ θα σου δημιουργησει προβληματα σε ενδεχομενα διατροφικα ξεσπασματα.

Μια εικονα ισον χιλιες λεξεις, δν ειναι τυχαια η παροιμια του λαου.

Το να μου τρως πρωινο με υψηλα σακχαρα κ καπακι να κανεις προπονηση, φλερταρεις με υπογλυκαιμικα επεισοδια

πού το είδες το πρωινό με υψηλά σάκχαρα, πες μου πρώτα αυτό, προτού μου απαντήσεις σε οτιδήποτε άλλο...

πριν μια-δυο  σελίδες έγραψα πως το πρωινό μου (4 από 7 μέρες της βδομάδας) αποτελείται από

- 4 κουταλιες φαγόπυρο

- 3 κουταλιές βρώμη

- 1 κουταλιά λιναρόσπορο

...και πως αν έχω απαιτητικό φυσικά πρόγραμμα, προσθέτω

- λίγο ταχίνι ή φυστικοβούτυρο

- ή μισή μπανάνα

Πού είναι το υψηλό σε σάκχαρα πρωινό που θα με οδηγήσει σε γλυκαιμικά επεισόδια, εξήγησέ μου...

από κει και πέρα, δεν ξέρω πόσο πιο βατά και απλά θα πρέπει να σου θέσω την ερώτηση...

...κουραστικές είναι οι μισές απαντήσεις που τραβάνε τον διάλογο χωρίς λόγο....ενώ μια πλήρη τοποθέτηση ξεκαθαρίζει το τοπίο και γίνεται ουσιαστική συζήτηση

1) Όταν εσύ μιλάς για 5 γεύματα, εννοείς 5 "πλήρη" γεύματα (με περισσότερο ισοκατανεμημένες ποσότητες) ;;

Ναι ή όχι;

2) Αν μιλάς για πλήρη 5 γεύματα, ανάλυσέ μου λίγο

α) το περιεχόμενο

β) τη περιοδικότητά τους

Ο λαός είναι σοφός, αλλά η χρήση και κατάχρηση των παροιμιών του δεν είναι...

...στα αρκετά χρόνια που κάνω αντισφαίριση κι έκανα απαιτητική προπόνηση και στον καιρό που έκανα Krav Maga συνάντησα πολλούς διαφορετικούς αθλητές, με διαφορετικές σωματοδομές...

...δεν μπορώ διόλου να τραβήξω μια ευθεία γραμμή ανάμεσα στην εικόνα και στην πραγματικότητα της δύναμης, της αντοχής, της ταχύτητας ή της εκρηκτικότητας.

...και φυσικά ο τύπος της φυσικής δραστηριότητας επηρεάζει διαφορετικά την εικόνα της φυσικής ανάπτυξης

Αν θες να γίνει μια παραγωγική και ενημερωτική συζήτηση (και για μένα και για τυχόν αναγνώστες) γράψε μου κάτι στοιχειωδώς αναλυτικό...

...αφού έχεις τις γνώσεις μοιράσου τις.

Το να μην εχεις ισομερη γευματα δν βοηθας στην μεταβολιση του γλυκογονου. Κοινως, κομπλαρεις τον μεταβολισμο σου.

Εκτος κ αν εφαρμοζεις πρωτοκολλο διατροφικο παντελως δικο σου, εκει δεν επεμβαινω. Εισαι ερμαιο της τυχης σου.

Όπως είπα, τη διατροφή μου την έδωσαν σε κλινική πανεπιστημιακού νοσοκομείου, μετά από εξετάσεις κι από συζήτηση για τον τύπο και το επίπεδο καθημερινής φυσικής δραστηριότητας.

Μπορώ να το ανεβάσω κι εδώ αν θες.

Δημοσ.

Οκ, κατάλαβα εφόσον 

Όπως είπα, τη διατροφή μου την έδωσαν σε κλινική πανεπιστημιακού νοσοκομείου, μετά από εξετάσεις κι από συζήτηση για τον τύπο και το επίπεδο καθημερινής φυσικής δραστηριότητας.

ο λόγος μου περιττεύει. δεν θα μετατρέψουμε το νήμα σε ρινγκ αντιθέσεων. 

Για να το λήξω εδώ, μιας και ο τόνος του λόγου σου δεν συμβαδίζει με τον δικό μου τόνο. Η εριστικότητα και ο εγωισμός να δεχθείς μια άποψη δεν σε καθιστά μέτοχο σε δίαυλο επικοινωνίας μαζί μου.

Πρώτον, πλήρες γεύμα είναι ένα γεύμα που αποτελείται από μια βασική πηγή εκ των τριών μακροθρεπτικών. Αυτομάτως σου δίνω την απάντηση ως προς το περιεχόμενο. αν δεν αναγνωρίζεις κάποια ορολογία μπορείς να την αναζητήσεις. 
Η συχνότητα λήψης των γευμάτων κυμαίνεται στις 3-4 ώρες. 
Γεύμα πλήρες είναι το γιαούρτι με το φρούτο / το τοστ από ψωμί πλήρες σίκαλης με τυρί χαμηλών λιπαρών.
Το να μου αναφέρεις διατροφολόγιο με γεύμα ένα φρούτο, απλά μου θυμίζεις τα καρμπον προγράμματα αιθουσών γυμναστηρίων

Μου μιλάς για μυική ανάπτυξη, μυική ανάπτυξη όμοια σε δρομέα και αθλητή bb phusique δεν θα δεις. ακόμα και στις προπονήσεις bb και pl θα δεις διαφορές. Γενικά η φυσική επιστήμη ως επιστήμη είναι δυναμική, εξελίσσεται με ανατροπές ή επιβεβαιώσεις. 

Για τις γνώσεις μου ή μη οι τυχόν αναγνώστες ξέρουν, δεν χρειάζεται να κάνω κάποια επίδειξη. 

Και για να καταλήξω, επέτρεψε μου να σου πω κάτι. Πάψε να είσαι εριστικός και δέξου φιλτράροντας και ψάχνοντας τη γνώμη του άλλου. Μόνο έτσι θα προοδέψεις και όχι με τη χρήση επιστημονικού λόγου. 
είναι άτοπο εξάλλου, είμαστε απλά ένα νήμα fitness σε ένα τεχνολογικό forum. 
Μόνο εσύ μπορείς μάθεις το σώμα σου, κανείς άλλος δεν μπορεί να σου μάθει το σώμα σου. πως αντιδρά και πως μεταβολίζει. 
try and fail. 

• Like 1
Δημοσ.

αθληταράδες μου θέλω να βελτιώσω λίγο την αλτικότητα μου

τι λέτε να κάνω? box jumps ή broad jumps στις σκάλες του σταδίου? 

Δημοσ.

Φωτη διαβασα αυτο που εγραψες. Εννοείται οτι δεν ειμαι στο δικο σας επιπεδο, αλλα εχω μερικες αποριες ετσι που το πες.

Το πρωι παω στην δουλεια με το ποδηλατο καμια 5χλμ( τιποτα σχεδον, αν και ανηφορικα), μετα απο 7+ωρες ξανακαβαλαω το ποδηλατο και φευγω απο αλλη διαδρομη καπου 6χλμ, παω στα καπακια για γυμναστικη. Με αυτο που ειπες με προβληματισε μήπως στελνω αρκετο ερεθισμα καθε μερα στον κατω κορμο και εγω παω να χτυπήσω πχ ανω σωμα.

Πρεπει πρωτα να ηρεμεί το σωμα μου;να αφηνω το ποδηλατο στο σπιτι και να πηγαινω με τα πόδια; το κακο(θετικο οτι μπορεσα και το εκανα) παω και το απογευμα με το ποδηλατο, στις αρχες μια ποδηλατο μια αμαξι το εκανα.

Καθε μερα κανω περιπου 16+χλμ με το ποδηλατο, στην δουλεια εχω αλλη πουτσ@, και στα καπακια βαραω γυμναστήριο. Αλλα στο γυμναστιριο πορωνομαι τελευταια, με κανει να ξεφευγω.

Χτες ειχα τεσσερης παραλαβες, στην τελευταια μου λεει ο οδηγός παμε γρηγορα να δω τι κανεις, αυτος θα εκανε ενα αδειασμα, εγω ειχα κανει αλλα τρια πριν. Δεν μιλησα, απλα απο μεσα μου ειπα θα δεις. Στα μισα κοκκινησε, ηθελε νερο, το αφεντικο φοβηθηκε μην πάθει τιποτα, εγω γελουσα και του ειπα αλλη φορα να προσεχεις τι λες...

• Moderators
Δημοσ.

Ν. Ζηλανδία ειναι και δικός μου στόχος. Λινκιν, σε ζηλεύω και σένα, μπες στην ουρά (προηγούνται ο Αλεξ κι ο Σπεκτ που έχουν γαμηθει στους εξωτικούς προορισμούς).

Α, 5 ολοκληρωμένα γεύματα ειναι παιχνιδάκι. Απλά θέλει σωστό προγραμματισμό.

• Like 7
Δημοσ.

Για το στηθος θα ηταν καλυτερο να πηγαινα μια προπονηση μπαρα σε ισιο παγκο και αλτηρες σε επικληνη και στην επομενη προπονηση το αντιστροφο;;;Και για τελευταια ασκηση τι θα προτεινατε pull overs η crossover;;;

Δημοσ.

Box jumps καπετάνιε.

Σπεκτ, θα σε φάει κανένας κροκόδειλος εκεί που τριγυρνάς και θα γελάω ρε. :)

Φρικ, ψάξε βίντεο για ισομετρικές ασκησεις για το στήθος. Θα βελτιώσουν πολύ την προπόνηση.

• Like 1
Δημοσ.

Φωτη διαβασα αυτο που εγραψες. Εννοείται οτι δεν ειμαι στο δικο σας επιπεδο, αλλα εχω μερικες αποριες ετσι που το πες.

Το πρωι παω στην δουλεια με το ποδηλατο καμια 5χλμ( τιποτα σχεδον, αν και ανηφορικα), μετα απο 7+ωρες ξανακαβαλαω το ποδηλατο και φευγω απο αλλη διαδρομη καπου 6χλμ, παω στα καπακια για γυμναστικη. Με αυτο που ειπες με προβληματισε μήπως στελνω αρκετο ερεθισμα καθε μερα στον κατω κορμο και εγω παω να χτυπήσω πχ ανω σωμα.

Πρεπει πρωτα να ηρεμεί το σωμα μου;να αφηνω το ποδηλατο στο σπιτι και να πηγαινω με τα πόδια; το κακο(θετικο οτι μπορεσα και το εκανα) παω και το απογευμα με το ποδηλατο, στις αρχες μια ποδηλατο μια αμαξι το εκανα.

Καθε μερα κανω περιπου 16+χλμ με το ποδηλατο, στην δουλεια εχω αλλη πουτσ@, και στα καπακια βαραω γυμναστήριο. Αλλα στο γυμναστιριο πορωνομαι τελευταια, με κανει να ξεφευγω.

Χτες ειχα τεσσερης παραλαβες, στην τελευταια μου λεει ο οδηγός παμε γρηγορα να δω τι κανεις, αυτος θα εκανε ενα αδειασμα, εγω ειχα κανει αλλα τρια πριν. Δεν μιλησα, απλα απο μεσα μου ειπα θα δεις. Στα μισα κοκκινησε, ηθελε νερο, το αφεντικο φοβηθηκε μην πάθει τιποτα, εγω γελουσα και του ειπα αλλη φορα να προσεχεις τι λες...

Λιβε εσυ εισαι ειδικη περιπτωση ρε φιλε κανεις βαρια δουλεια  και εικαζω  και οχι συστηματικη διατροφη,δεν τηρεις τις ωρες και τον αριθμο των γευματων  .

Με γνωμονα αυτα λοιπον ναι θεωρω πως ειναι υπερβολη  ο ρυθμος και το ποδηλατο που κανεις  και τελικα μαλλον ολο αυτο δουλευει εις βαρος της αυξησης μυικης μαζας .

Δημοσ.

Ποσο κακο ειναι που θελω να ματσουλησω ενα σνικερς πριν την προπονηση;;;

*μπαννα εφαγα κ ενα εσπρεσακι πινω αλλα απλα ειπα να ρωτησω :Ρ

Δημοσ.

Ποσο κακο ειναι που θελω να ματσουλησω ενα σνικερς πριν την προπονηση;;;

*μπαννα εφαγα κ ενα εσπρεσακι πινω αλλα απλα ειπα να ρωτησω :Ρ

η καλύτερη ώρα για να φας σαβούρα με ζάχαρη είναι πριν ή μετά την προπόνηση , εφόσον φας κ ότι σου χρειάζεται , δεν skipάρεις την πρωτείνη για να φας κάτι τέτοιο

για τη φάση σου απότι σε έχω κόψει καθόλου κακό , αν ήσουν κάποιος πωρωμένος να φτιάξεις σώμα τότε θα ήταν κακό αν το έκανες συχνά, αλλα επειδή έχεις πει οτι σε νοιάζει να δυναμώσεις και δεν σε νοιάζει αν θα φτιάξεις σώμα τότε δεν βλέπω κάτι κακό

τα σνικερς είναι ένα mix μα αρκετή ζάχαρη/λιπαρά που είναι bad combo λόγο μηχανισμών που δεν θα αναλύσω γιατι αφενός ζεστένομαι αφετέρου υπάρχουν σε πληθώρα @google και έχουν συζητηθεί αλλα όπως είπα αν δεν γίνεται συχνά why not? όπως τη βρίσκει ο καθένας , άλλος γουστάρει να σαβουριάσει με γλυκά άλλος με αλμυρά , άλλος και με τα δύο 

• Like 3
Δημοσ.

Κοιτα δεν ξερω αν με κανει καλο η κακο το ποδηλατο.

Το σιγουρο ειναι οτι δεν τρώω κανονικες ωρες μετα τις δυο το μεσημέρι.

Πχ σημερα. Εφαγα πρωινο 8:00 βρωμη, σταφιδες ξηροι καρποι, μετα κατα της δεκα ενα νεκταρινη, δωδεκα ενα τοστακι με δυο αυγα, πριν φυγω κατα της 13:30 ενα σκουπ πρωτεινη με μπανανα.

Πηρα το ποδηλατο, πηγα γυμναστήριο. Αλλα σπιτι μετα ηπια παλι ενα σκουπ πρωτεινη μαζι με λιγο.φυστικοβουτυρο γιατι δεν την Κυριακή μας τελειωσε το φαγητο και δεν εκατσα να μαγειρεψω. Τωρα απο της δυο ως τις 10:00 που θα παω σπιτι εχω φαει μια μπανανα. Δες το σαν νηστεια οχτω ωρων. Οταν παω θα φαω κανονικο φαγητο, μετα γιαουρτι με πρωτεινη. Επεσα σε λιπος αλλα παλια ενιωθα τους μυς πιο στιβαρους.

Θα δειξει ο χειμωνας αν παρω ογκο σωστο, αν τωρα χανω λιπος...

Βγηκα οχι απλα απο το πρόγραμμα, μαμηθηκε

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...