Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το πρωτόκολλο HIIT συνδυάζει δύο ενεργειακά συστήματα το αερόβιο και το αναερόβιο κομμάτι (οξείδωση-γλυκολυση) και όλα αυτά για να παράξει περισσότερο οξυγόνο που θα συμμετάσχει στη χημική διάσπαση του πολυσακχαρίτη γλυκογόνου. Ουσιαστικά μετατρέπει ξανά το γαλακτικό οξύ σε γλυκογόνο που αποθηκεύεται στο ήπαρ (και με τη βοήθεια της ινσουλίνης και μιας ακόμα μεταφέρεται στα μυικά κύτταρα) 

Ναι ειναι αυτονοητο αυτο ,μιλαμε για μινιμουμ 5 γευματα την μερα και πρωτεινη ενδιαμεσα αρα για την περιπτωση που καποιος θα βαλει κιλα και δεν θα ειναι ολα καθαρα αλλα θα παρει και λιπος με στοχο την αυξηση του σωματικου βαρους παραλληλα με τα μεγιστα gains  που μπορει να παρει στην προπονηση .

Για αυτο και ειπα οχι για καθαρισμα αλλα για ογκο  με οσο το δυνατον λιγοτερο λιπος  μεσω της προσεγμενης διατροφης και φυσικα για ενα διαστημα 6-8μηνων  ας πουμε και οχι μεσα σε 2 μηνες ξερω εγω .

Κοίτα, μόνο αν μετράει ανάπτυξη μάζας μέσω Dexa scan θα μπορούμε να ξέρουμε τι βάζει και τον τρόπο με τον οποίο βάζει.
Το τι θα κάνει στους 6-8 μήνες θα ναι πάντα αποτέλεσμα συνάρτησης του τι έκανε και τους υπόλοιπους (για τέστο και ηλικία είναι γνωστά, μη τα ξαναλέμε). 
Μπακαλίστικα τώρα.. όσο περισσότερο αποβάλει υποδόριο/σαρκικό λίπος τόσο μεγαλύτερη θα φαίνονται οι μύες τους. 
Θέλει καλό μεταβολικό ρυθμό (πάνω στη διάσπαση της γλυκόζης) και αποβολή υγρών (με διουρητικά συμπληρώματα)

εγώ πάντως σιχαίνομαι την αερόβια σαν τεμπελχανάς που είμαι και 2-3 φορες τη βδομάδα μετά τα βάρη κάνω tabata και αυτο ηταν.

εσύ ως εκτόμορφος με 2x25' σε low intensity μόνο και μόνο για το καρδιαγγειακό είσαι
*το εκτόμορφος δεν είναι βρισιά.  

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

4 μέρες τη βδομάδα ανερόβια, 2 αερόβια, 1 ξεκούραση.

Αυτό είναι ένα λογικό μοντέλο για να πετύχεις αύξηση μυικής μάζας (σε συνδυασμό με την δέουσα διατροφή) αλλά και βελτίωση καρδιαγγειακού συστήματος.

Το να κάνεις 6 μέρες τη βδομάδα βάρη κι επιπλέον τις 2 απ αυτές να ξυπνάς πρωί για να κάνεις αεροβική -με δεδομένο ότι γυμνάζεσαι με βάρη το απόγευμα- είναι απλά too much. Ποιος ο λόγος;

Άλλη λύση, βασισμένη στο αρχικό μοντέλο των 4 + 2, είναι η αεροβική να μην είναι το κλασσικό τρέξιμο αλλά πολλές επαναλήψεις με λίγα κιλά και μικρά διαλείμματα. Οπότε κάνεις βάρη με αεροβική και συνδυάζεις 2 "αντίθετες" δυνάμεις.

• Like 2

Όταν λέτε 5 γεύματα, σε τι είδους γεύματα αναφέρεστε;

Εγώ πριν χρόνια είχα παχύνει αρκετά (85 > 120κ) και είχα πάει σε μια κλινική παχυσαρκίας σε ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο και μου είχαν δώσει μια ειδική διατροφή

- για ενέργεια

- και για καύση λίπους

Βάσει αυτής έπρεπε και πρέπει να τρώω κάτι τουλάχιστον κάθε 3 ώρες, οπότε ένα μικρό γεύμα μεταξύ πρωϊνού - μεσημεριανού κι άλλο ένα μεταξύ μεσημεριανού - βραδινού.

...συνολικά 5 γεύματα...

Ως ενδιάμεσο γεύμα μου συνέστησαν

- φρούτο (πχ εναλλακτικά 1 φέτα καρπούζι, 10 κεράσια, 2 βερύκοκα, 1 ροδάκινο, 1 αχλάδι, 1 κούπα σταφύλια, 1 σύκο κοκ)

- ή 1 γιαούρτι

- ή 1 τοστ με τυρί με χαμηλά λιπαρά

Με αυτή τη δίαιτα ξαναγύρισα στα κιλά μου, χωρίς να πεινάσω ή να μου λείψει κάτι (η μάνα μου που με βοήθησε στην αρχή στη τήρησή της πάχυνε τρώγοτνας τις ίδιες ποσότητες, προφανώς αφορά διαφορετικό επίπεδο δραστηριότητας και διαφορετική ηλικία)

Αν κάποιος δεν παίρνει συμπληρώματα διατροφής (και με όσους το συζήτησα, μου πρότειναν ειδικά στην αρχή να το αποφύγω και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στη σωστή διατροφή, με τη λογική ότι πρέπει κάποιος πρώτα να βρει ένα πρόγραμμα διατροφής που θα μπορεί να το τηρεί μακροπρόθεσμα) αλλά θέλει να ενισχύσει κάπως τη διαδιασία μυϊκής ανάπτυξης

- εκτός από το να περιλαμβάνει περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή του γενικά

- μπορεί

1) να αλλάξει και το είδος αυτών των ενδιάμεσων γευμάτων, ώστε να προσλαμβάνει περισσότερη πρωτεΐνη (πχ προτιμώντας το γιαούρτι ή τυρί cottage)  ;;

2) να τρώει πρωτεϊνούχο λίγο πριν το γυμναστήριο, ανεξάρτητα από το ενδιάμεσο γεύμα;

3) ή μπορεί/πρέπει να κάνει και τα δύο;

Ως προς το θέμα της αερόβιας και High Intensity Interval Training, νομίζω πως η αντισφαίριση ειδικά (και γενικά αθλοπαιδιές) προσφέρουν μια πολύ καλή λύση.

...από συνεχόμενα φουλ σπριντ με εναλλαγή κατευθύνσεων αλλά και ύψους κάμψης γονάτων, έως την ανταλλαγή μπαλιών από τη baseline με λιγότερο τρέξιμο αλλά φουλ δύναμη και γενικά τον συνδυασμό σπριντ, περιστροφής κορμού, κινητοποίησης ώμων από διάφορα ύψη κτλ, γενικά προσφέρει πολύ αξιόλογη γυμναστική και καύση.

...τουλάχιστον αφού πρώτα κάποιος έχει μάθει τεχνική, ώστε να μην κυνηγάει μπεκάτσες με τα μπαλάκια ή να τις στέλνει συνέχεια στο φιλέ.

Με 7 πήρα εγώ, μόνο για την μόστρα :P

Προτείνεται κανένα εγκεφαλικό άθλημα η εγκεφαλική γυμναστική. Σε φάση να χρησιμοποιείς και το μυαλό σου. Το πινγκ πονγκ μου έρχεται μόνο στο μυαλό.

Το ping pong ειναι τουμπανο αλλα αμα θες να το πας ενα βημα παραπανω και σου αρεσει ηδη το ping pong, πας σε τεννις. Πιο απαιτητικο αποψη φυσικης καταστασης και ψυχολογιας, συγκεντρωσης, στρατηγικης, κλπ.

Αν θες περισσοτερες πληροφοριες πμ καθοτι δυστυχως δεν εχω τον χρονο να πολυμπαινω εδω.

Eγω ρε φιλε θελω να απολαμβανω και τα 2  και στο μετρο του δυνατου θεωρω οτι το κανω με το να χωριζω το ετος σε δυο 6μηνα  .Ενα που τρωω σχεδον οτι θελω  και ενα που πεφτει πικρα ατελειωτη με  ελαχιστα διαλλειματα .

Βεβαια  αυτο δουλευει για μενα καλα για καποιον αλλον  μπορει να ειναι απαλευτο .Εγω παλι δεν μπορω να προσεχω ολο τον χρονο γενικα δεν ειμαι του μετρου , ειμαι του ολα η ' τιποτα :)

Με την υποσημειωση πως  το 6μηνο που  τρωω τα παντα λιωνω και στην αεροβια ασκηση ετσι αλλα για  πραγματικο λιωσιμο οχι μαλακιες ...

Oπως ειπες κι εσυ, ο καθενας εχει την δικη του ισορροπια. Αυτο που κανεις εσυ το δοκιμασα πανω μου και απλα δεν δουλευει. Αλλαξα το προγραμμα μου και ξεμπουχεσεψα.

Το πιο σημαντικο και νομιζω μεγαλυτερο λαθος που κανει ο κοσμος ειναι οτι εκαναν γυμναστικη μια ωρα και νομιζουν οτι μπορουν να φανε 5 πιτες.

ps: Δεκεμβρη παω Ν.Ζηλανδια, δεν σε χαλασε! :-D  :-D  :P  :P  

--Κατα τα αλλα, απο τον Γεναρη ειμαι 12 κιλα κατω και σε 35 μερες (λογικα) θα λαβω συμμετοχη στο τοπικο ολυμπιακο τριαθλο. 1,5 χλμ κολυμβηση, 40 χλμ ποδηλατο, 10 χλμ τρεξιμο. Δεν ειμαι σιγουρα στο επιπεδο που θελω για να παω για χρονο αλλα θα παω για την εμπειρια, για την γυμναστικη και για να γουσταρω. Θα ανεβασω φωτο οταν ερθει η ωρα.  :-)

• Like 5

Καλά για το 2) vgiozo κρατάω επιφυλάξεις.Υπάρχουν πολλά άτομα που υποστηρίζουν ότι αν χτυπάς τα πρωτεϊνικά  target στο τέλος της ημέρας είσαι οκ και το πότε θα ρουφήξεις την πρωτεΐνη δεν παίζει σημαντικό ρόλο.(Προσωπικά κάνε ότι σε βολεύει)

Το μικρά και συχνά γεύματα υπάρχει και στο clean eating 
κινείται πάντα με γνώμονα τον έλεγχο της γλυκόζης (άρα αύξησης της ινσουλίνης) 

Καλά για το 2) vgiozo κρατάω επιφυλάξεις.Υπάρχουν πολλά άτομα που υποστηρίζουν ότι αν χτυπάς τα πρωτεϊνικά  target στο τέλος της ημέρας είσαι οκ και το πότε θα ρουφήξεις την πρωτεΐνη δεν παίζει σημαντικό ρόλο.(Προσωπικά κάνε ότι σε βολεύει)

η πρόσληψη της πρωτεΐνης είναι τόσο πολύπλοκη διαδικασία, πραγματικός πονοκέφαλος. 
Όλα πάντως είναι αλληλένδετα. 

το μόνο βέβαιο είναι: ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΜΥΙΚΑ ΚΙΛΑ ΜΕ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΜΥΡΙΑ ΣΚΟΥΠ

• Like 1

Το ping pong ειναι τουμπανο αλλα αμα θες να το πας ενα βημα παραπανω και σου αρεσει ηδη το ping pong, πας σε τεννις. Πιο απαιτητικο αποψη φυσικης καταστασης και ψυχολογιας, συγκεντρωσης, στρατηγικης, κλπ.

Αν θες περισσοτερες πληροφοριες πμ καθοτι δυστυχως δεν εχω τον χρονο να πολυμπαινω εδω.

Oπως ειπες κι εσυ, ο καθενας εχει την δικη του ισορροπια. Αυτο που κανεις εσυ το δοκιμασα πανω μου και απλα δεν δουλευει. Αλλαξα το προγραμμα μου και ξεμπουχεσεψα.

Το πιο σημαντικο και νομιζω μεγαλυτερο λαθος που κανει ο κοσμος ειναι οτι εκαναν γυμναστικη μια ωρα και νομιζουν οτι μπορουν να φανε 5 πιτες.

ps: Δεκεμβρη παω Ν.Ζηλανδια, δεν σε χαλασε! :-D  :-D  :P  :P  

--Κατα τα αλλα, απο τον Γεναρη ειμαι 12 κιλα κατω και σε 35 μερες (λογικα) θα λαβω συμμετοχη στο τοπικο ολυμπιακο τριαθλο. 1,5 χλμ κολυμβηση, 40 χλμ ποδηλατο, 10 χλμ τρεξιμο. Δεν ειμαι σιγουρα στο επιπεδο που θελω για να παω για χρονο αλλα θα παω για την εμπειρια, για την γυμναστικη και για να γουσταρω. Θα ανεβασω φωτο οταν ερθει η ωρα.  :-)

Iσχυουν οσα ειπες .

Σε ζηλευω  ρε φιλε Ν.Ζηλανδια ειναι στην λιστα μου .

Μπραβο για τα κιλα που εχασες και για το στοχο που εβαλες  τριαθλο ειναι respect  .

Ναι σηκωσε φωτος μολις  εισαι ετοιμος .

το μόνο βέβαιο είναι: ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΜΥΙΚΑ ΚΙΛΑ ΜΕ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΜΥΡΙΑ ΣΚΟΥΠ

Καραισχυει ,

μιλαμε για πολλα γευματα αν τελικα αποφασισω να μπω σε beast mode ,σε φαση να τρωω καθε  2.5 ωρες .

Απλα θα πρεπει να τα φτιαξω με κοπελα που να μαγειρευει και να μην δουλευει χαχαχαχα

μιλαμε για πολλα γευματα αν τελικα αποφασισω να μπω σε beast mode ,σε φαση να τρωω καθε  2.5 ωρες .

Απλα θα πρεπει να τα φτιαξω με κοπελα που να μαγειρευει και να μην δουλευει χαχαχαχα

I do  :-D 

απλά ως άνεργη, θα μου καλύπτεις τα γυμναστηριακά και διατροφικοσυμπληρώματα μου  :devil: 

Aν κάποιου όνειρο  του ειναι να βάλει κιλά ,είναι βρισιά!   :-D

τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο με φυσικό τρόπο... εκτός και αν θέλει να κατέβει σε κατηγορία bb man της Χ ομοσπονδίας σωματικής διάπλασης. Κάτι τέτοιες καταστάσεις πρέπει να βοηθούνται από ειδικούς σε body mass 

• Like 1

εσύ ως εκτόμορφος με 2x25' σε low intensity μόνο και μόνο για το καρδιαγγειακό είσαι

*το εκτόμορφος δεν είναι βρισιά.  

Βαθιά προσβεβλημένος που με αποκάλεσες κάτι που είμαι, δεν θα σου μιλήσω ξανά.

Και ναι, tabata κανω κυρίως για καρδιαγγειακό/καρδιοαναπνευστικό, ήθελα να κάνω και ποδήλατο αλλά δεν, προς το παρόν. 

Πάντως, δεν με ενδιαφέρει καθόλου η υπερτροφία και το να κάνω το σώμα να "δειχνει καλυτερα". Σε αυτή τη φάση θέλω απλά να δυναμώσω όσο το δυνατόν περισσότερο μπορώ. Και γενικά, πάει πολύ καλά.

• Like 1

@vgiozo σε πλήρη ισορροπημένη καθαρή διατροφή αναφερόμαστε 

Το μικρά και συχνά γεύματα υπάρχει και στο clean eating 

κινείται πάντα με γνώμονα τον έλεγχο της γλυκόζης (άρα αύξησης της ινσουλίνης) 

η πρόσληψη της πρωτεΐνης είναι τόσο πολύπλοκη διαδικασία, πραγματικός πονοκέφαλος. 

Όλα πάντως είναι αλληλένδετα. 

Σαφώς μιλάμε πάντα για το τι μπορεί να κάνει κανείς για να ευνοήσει κατά το δυνατόν τη μυϊκή ανάπτυξη, στα πλαίσια μιας πλήρους και ισορροπημένης διατροφής + συστηματικής γυμναστικής.

Η αύξηση του ποσοστού της πρωτεΐνης στη διατροφή είναι μια γενική παρατήρηση που μπορεί να πει κανείς πως βοηθάει.

...για πιο εξειδικευμένες πρακτικές (μικρά γεύματα πριν από τη γυμναστική) δεν γνωρίζω γι αυτό ρώτησα...

...πιθανόν η απάντηση να εξαρτάται πολύ κι από τον τύπο της προπόνησης που κάνει κάποιος.

Εγώ αυτό που κάνω μερικές φορές είναι να ενισχύω το πρωινό (προσθέτοντας λίγο ταχίνι/φυστικοβούτυρο ή μισή μπανάνα) όταν πρόκειται να αθληθώ πρωινές ώρες...νιώθω ότι το χρειάζομαι για κάποιο λόγο

...για το απόγευμα, δεν νιώθω την ίδια παρόρμηση οφείλω να πω, οπότε δεν διαφοροποιώ το μεσημεριανό μου ή το ενδιάμεσο γεύμα μου εκεί (αν προηγείται της άσκησης)

Σαφώς μιλάμε πάντα για το τι μπορεί να κάνει κανείς για να ευνοήσει κατά το δυνατόν τη μυϊκή ανάπτυξη, στα πλαίσια μιας πλήρους και ισορροπημένης διατροφής + συστηματικής γυμναστικής.

το να μου αναφέρεις ως γεύμα την πρόσληψη ενός φρούτου ακυρώνει απευθείας την έννοια της μυικής ανάπτυξης

μιλάμε για πλήρες γεύμα και όχι μεμονωμένη τροφή, στην παρούσα ένας απλός υδατάνθρακας.

Η αύξηση του ποσοστού της πρωτεΐνης στη διατροφή είναι μια γενική παρατήρηση που μπορεί να πει κανείς πως βοηθάει.

...για πιο εξειδικευμένες πρακτικές (μικρά γεύματα πριν από τη γυμναστική) δεν γνωρίζω γι αυτό ρώτησα...

σου απάντησα για τα μικρά και συχνά γεύματα (όχι μόνο πριν τη προπόνηση) στο τι εξυπηρετούν 

...πιθανόν η απάντηση να εξαρτάται πολύ κι από τον τύπο της προπόνησης που κάνει κάποιος.

και από τον ίδιο τον τύπο που εκτελεί την προπόνηση

Εγώ αυτό που κάνω μερικές φορές είναι να ενισχύω το πρωινό (προσθέτοντας λίγο ταχίνι/φυστικοβούτυρο ή μισή μπανάνα) όταν πρόκειται να αθληθώ πρωινές ώρες.

...για το απόγευμα, δεν νιώθω την ίδια παρόρμηση οφείλω να πω, οπότε δεν διαφοροποιώ το μεσημεριανό μου ή το ενδιάμεσο γεύμα μου εκεί (αν προηγείται της άσκησης)

δεν έχω δει τη σωματοδομή σου για να μπορώ να κρίνω αν αυτό που κάνεις είναι έγκυρο ή άκυρο. 

το να μου αναφέρεις ως γεύμα την πρόσληψη ενός φρούτου ακυρώνει απευθείας την έννοια της μυικής ανάπτυξης

μιλάμε για πλήρες γεύμα και όχι μεμονωμένη τροφή, στην παρούσα ένας απλός υδατάνθρακας.

σου απάντησα για τα μικρά και συχνά γεύματα (όχι μόνο πριν τη προπόνηση) στο τι εξυπηρετούν 

και από τον ίδιο τον τύπο που εκτελεί την προπόνηση

δεν έχω δει τη σωματοδομή σου για να μπορώ να κρίνω αν αυτό που κάνεις είναι έγκυρο ή άκυρο. 

Για το πρώτο, ίσως δεν διάβασες ή δεν πρόσεξες τη πλήρη άπάντηση...είπα αποκλειστικά για τα ενδιάμεσα γέυματα, εναλλακτικά

- φρούτο

- γιαούρτι (ή τυρί cottage)

- τόστ με τυρί (που κι αυτό έχει πρωτεΐνη)

...οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί ξεχώρισες επιλεκτικά το φρούτο...εξάλλου είπα για αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης μέσω προτίμησης των δύο άλλων εναλλακτικών, έναντι του φρούτου.

Για να καταλάβω, εσύ μιλάς μήπως για 5 πλήρη γεύματα την ημέρα;

...αν εννοούσες κάτι τέτοιο προσωπικά θα το θεωρούσα και μη πρακτικό για τους περισσότερους και κάτι μη πρακτικό (συστηματικά και μακροπρόθεσμα τηρήσιμο) δεν νομίζω πως μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

...η απάντησή σου επ' αυτού ήταν περισσότερο συνδηλωτική, οπότε αν θες επεκτάσου λίγο.

Σαφώς, όπως και σημείωσα κι ο ίδιος, το αν κάτι "λειτουργεί" δεν κρίνεται καθολικά, αλλά βάσει κριτηρίων...

- η ειδική γυμναστική που κάνει κάποιος

- η φυσική του κατάσταση.

( - κ.α.)

Προφανώς δεν με έχεις δει....αλλά νομίζω πως υπάρχει μια απόσταση ανάμεσα

- στο άκυρο (ως αντιπαραγωγικό, τουλα΄χιστον εγώ αντιλαμβάνομαι πιο αρνητικά τη σημασία του)

- στο μη ευθέως/άμεσα βοηθητικό.

...γιατί όπως είπες το θέμα της πρόσληψης πρωτείνης είναι πολύπλοκο...

και μόνη της μια εικόνα δεν θα έλεγε και πολλά, δεν θα σου έδινε παρά μικρό μέρος της πλήρους εικόνας...αυτά θα έπρεπε να συμπληρωθεί ενδεχομένως με πολύ περισσότερες πληροφορίες.

Εδώ αυτό που μπορώ να σχολιάσω είναι ότι προσωπικά, όταν έχω ή αναμένω να έχω έντονη φυσική δραστηριότητα το πρωί νιώθω πιο έντονα την ανάγκη για ενισχυμένο πρωινό...

...δεν εφαρμόζω κάτι που διάβασα, ακολουθώ μια "φυσική/βιολογική" παρόρμηση ως προς το συγκεκριμένο...

Αντίθετα, μετά το μεγάλο μεσημεριανό γεύμα, νιώθω πιο πλήρης...οπότε δεν νιώθω την ανάγκη να συμπληρώσω/ενισχύσω το γεύμα μου, αν πρόκειται να αθληθώ το απόγευμα.

Αν θες να βοηθηθεις, απλοποιησε τον λογο σου.

Κουραζεις. Εδω δν παιζουμε με τις λεξεις καθαυτες κ δεν κινουμαστε εννοιολογικα.προπονουμαστε, τρεφομαστε με πληρη γευματα κ ανταλλαζουμε αποψεις επ αυτων. Κ για να ναι πληρες ενα γευμα, χρειαζεται και τα τρια μακροθρεπτικα. Πρωτεινη, υδατανθρακα κ λιπος.

Το κανω 3 χρονια ακαταπαυστα κ αλλοι παραπνω.

Δν ειναι διαιτα ειναι απλα τροπος ζωης.

Το νιωθω την αναγκη να εχω ειναι καθαρα εγκεφαλικο κ θα σου δημιουργησει προβληματα σε ενδεχομενα διατροφικα ξεσπασματα.

Μια εικονα ισον χιλιες λεξεις, δν ειναι τυχαια η παροιμια του λαου.

Το να μου τρως πρωινο με υψηλα σακχαρα κ καπακι να κανεις προπονηση, φλερταρεις με υπογλυκαιμικα επεισοδια

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...