Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Κάθεσαι ανάποδα στο pec deck και κάνεις. Google reverse pec deck fly, είμαι από κινητό

Να'σαι καλά κάτι βρήκα.(έκανα αναζήτηση στα Ελληνικά πριν..)

1:30 λεπτό ανάμεσα στα σετ; Πολύ μου φαίνεται. Υπάρχουν κι άλλοι που υποστηρίζουν τα μεγάλα διαλείμματα πάντως. Εγω προτιμώ τα μικρά. Κάποτε δοκίμασα με τα άνω του λεπτού αλλα βαριομουνα, δεν μπορούσα να περιμένω τόση ώρα.

Yπάρχει κάποιο πρόβλημα αν κάνεις μεγάλα διαλείμματα?Πχ κάνω ένα σετ των 10x18kg->10x16kg->10x14kg(συνεχόμενα) με τις τελευταίες επαναλήψεις να βγαίνουν κάπως δύσκολα.Αν δεν κάνω 1-2 λεπτά  διαλείμμα δεν μου βγαίνει το επόμενο σετ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα διαλείμματα δεν είναι κάτι αυθαίρετο, εξαρτάται από ποια μυική ομάδα γυμνάζεις, αν κάνεις μηχανήματα η ελεύθερα και τι είδους προπόνησης κάνεις (volume, strength, powerbuilding κτλ). Όσο πάμε για volume τα διαλείμματα μικραίνουν ενώ όσο πάμε προς strength training τα διαλείμματα μεγαλώνουν. 

Bicep curls με αλτήρες πχ που είναι isolation, μπορείς να κάνεις και 30 δευτερόλεπτα διάλειμμα. Μπορείς να κάνεις και super set bicep curl με scull-crusher χωρίς καθόλου διάλειμμα ενδιάμεσα. 

Από την άλλη squat που καταπονεί όλο το νευρικό σύστημα και εφόσον έχεις 4 σετ από 5 ρεπς πχ, και στόχο να ανεβάζεις κιλά  ανα Χ προπονήσεις 1:30 είναι πάρα πολύ μικρό διάλειμμα. Τρία λεπτά + θα θέλει για να βγάλεις τα κιλά και ακόμα και 4-5 δεν είναι πρόβλημα όταν κάνεις πάνω από 100 κιλά squat. Σε αυτή την περίπτωση κάνεις όσο διάλειμμα χρειάζεται για να είσαι έτοιμος για το σετ. 

Συνήθως τα διαλείμματα είναι μέρος του προγράμματος. 

• Like 3

vgiozo , η απάντηση στις ερωτήσεις σου είναι μία. 

Εξαρτάται.

Οι απαντήσεις για κάποιον συγκεκριμένα όμως με συγκεκριμένες ερωτήσεις, κοστίζουν κάποια ευρώ ανά ώρα.

Γενικά όμως το progressive overload είναι κάτι σαν τον νόμο της βαρύτητας.

Μα ακριβώς κι αυτή ήταν η δική μου προσέγγιση...

Παρότι θα μου φαινόταν ενδιαφέρον αν ερχόταν κάποιος με μια επιστημονική μελέτη που να έλεγε ότι μεταξύ σετ υπάρχει ένα βέλτιστο διάστημα ξεκούρασης,

η δική μου προσπάθεια απάντησης στο ερώτημα του διαλείμματος

- δεν ήταν μονοσήμαντη, πχ ένα συγκεκριμένο χρόνο πάσει θυσία.

- αλλά αναζητούσε / προβληματοποιούσε τις (ποιες) παραμέτρους που μπορεί να ορίζουν την απάντηση στην ερώτηση

Μερικοί τέτοιοι παράγοντες που μου φάνηκαν σχετικοί ήταν

- η γενική φυσική κατάσταση

- το επιμέρους επίπεδο εκγύμνασης της συγκεκριμένης μυικής ομάδας

- η ειδική βαθμίδα δυσκολία της άσκησης στο γενικότερο πλάνο (αν είναι πρώτη ή από τις πρώτες φορές που βάζεις αυτά τα κιλά)

- τι θέλεις να πετύχεις τη συγκεκριμένη μέρα

- το ότι είναι σκόπιμο να "χαλάς" το μοτίβο περιοδικά

κι άλλα που μπορείτε να συμπληρώσετε καλύτερα από μένα.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Υπάρχει κάποιο κέρδος στην εναλλαγή διαφορετικών ασκήσεων χωρίς διάλειμμα;

Πχ

- peck deck στήθος,

- ανοίγματα με αλτήρες για ώμους

- εκτάσεις με αλτήρες για τρικεφάλους

- leg extensions

κοκ

δηλαδή να μην κάνεις ασκήσεις της ίδιας μυϊκής ομάδας συνεχόμενα, αλλά να αυξάνεις τη κούραση/ένταση...

Τελευταία το κάνω, επειδή σε κάποιες ασκήσεις δεν θέλω αν προσθέσω 5κιλο ακόμη, για να μην γίνεται όμως "εύκολο"/βολικό το πρόγραμμα.

Δηλαδή επειδή δεν θέλεις να προσθέσεις 5 κιλά κάνεις σούπερ σετ και γιγα σετ?

Να ρωτήσω κάτι κάνας γυμναστής σε παρακολουθεί ή κάνεις του κεφαλιού σου?

Που τα έχεις δει αυτά που κάνεις, ποιος στα έχει πει?

Όσο γι αυτό που ρωτάς, αν έχει δηλαδή κάποιο κέρδος η απάντηση είναι ότι κάποιος μπορεί να έχει μεγάλο (εγώ πχ) και κάποιος άλλος (εσύ πχ) κανένα κέρδος απολύτως, ίσα ίσα μπορεί εύκολα να τραυματιστεί με αυτά.

• Like 1

ανάλογα την άσκηση τα 5 κιλά μπορεί να μου πέφτουν πολλά εκείνη τη στιγμή...μικρή και μεγάλη διαφορά, εξαρτάται.

Δεν καταλαβαίνω πώς εξανίστασαι από τη μια κι από την άλλη λες ότι μπορεί να έχει όφελος...πώς το θεωρείς δλδ δεδομένο ότι στη δική μου περίπτωση θα υπάρξει ζημιά ενώ στη δική σου θα ωφελήσει (ανεξαρτήτως ασκήσεων, βάρους, επαναλήψεων κοκ)  ;

Δεν είναι κάτι που για να το πεις θα πρέπει να γνωρίζεις (κι όχι να υποθέτεις ή να θεωρείς σιγουρο χωρίς να γνωρίζεις) αρκετές πληροφορίες;

Αν έκανες τις επιμέρους ερωτήσεις που θα ενημέρωσαν την απάντησή σου, θα βοηθούσες εμένα και το νήμα..τώρα απλά διατηρείς μια ένταση...

...αφού ρωτάς πάντως, στον σύνδεσμο που έδωσε ο Alex το διάβασα, εδώ

Καμία ένταση, από το να λες για εντάσεις θα ήταν προτιμότερο να λες καλά λόγια για μενα που σου απαντάω και ασχολούμαι!

Με δυο λόγια θα σου πω πως τα γιγα σετ ωφελούν κάποιον που ξέρει πότε και γιατί να τα κάνει (έφερα εμένα παράδειγμα γιατί εγώ πχ κάνω τα τελευταία 15 χρόνια μόνο συντήρηση στο σώμα μου, έχω τεράστια εμπειρία και γνώσεις) και δεν ωφελούν καθόλου έναν αρχάριο όπως εσύ πχ πού ίσα ίσα μπορεί και να τον τραυματισουν αν κάνει ότι να ναι!
Να θυμάσαι φίλε η γυμναστική με βάρη δεν είναι ούτε αστείο ούτε παιχνίδι!
Μπορεί να μας φτιάξει ένα όμορφο υγιές σώμα μπορεί και να μας καταστρέψει όμως..

• Like 1

Γενικά vgiozo άρχισε από τα βασικά και πειραματίσου,άλλαξε ασκήσεις,intensity,σετς,αριθμό ασκήσεων ανά μυική ομάδα κτλ.Μάθε πως δουλεύει το σώμα σου και τι το βοηθά να αναπτυχθεί.Υπάρχουν κατ'εμε κάποια βασικά guidelines αλλά από κει και πέρα πρέπει να δεις μόνος σου τι δουλεύει πάνω σου μιας και ο καθένας μας είναι διαφορετικός.

Trial &Error.Σε μερικούς παίρνει μήνες ή και χρόνια για να μάθουν πως πραγματικά να μεγιστοποιήσουν τα gains τους.

Υπομονή και επιμονή.

Καλές άρσεις!

εγώ πάντως την έχω ψιλοκαταβρεί πάντως με τα διπλά σετ;. κάνω στήθος με πλάτη, δικέφαλο με τρικέφαλο και quads με hamstrings στο μηχάνημα.

μπορεί να χω κάνα θέμα με τραυματισμό; ρώτησα το γυμναστή αν το κανα και με ροκανίσματα + ραχιαίους στο όρθιο αλλά μου λέει καλύτερα όχι

το καλό πάντως με τις ανταγωνιστικές ομάδες είναι πως βλέπω πως κρατάω πιο εύκολα το βάρος στις ασκήσεις ενώ παλιότερα που χυπαγα την ίδια μυική ομάδα 12 σετς καπάκια κουραζόμουν, και στις τελευταίες δεν έβαζα ίδιο βάρος με το αν τις έκανα πρώτες ας πουμε, το ίδιο και αναμεταξύ των σετ.

Καμία ένταση, από το να λες για εντάσεις θα ήταν προτιμότερο να λες καλά λόγια για μενα που σου απαντάω και ασχολούμαι!

Με δυο λόγια θα σου πω πως τα γιγα σετ ωφελούν κάποιον που ξέρει πότε και γιατί να τα κάνει (έφερα εμένα παράδειγμα γιατί εγώ πχ κάνω τα τελευταία 15 χρόνια μόνο συντήρηση στο σώμα μου, έχω τεράστια εμπειρία και γνώσεις) και δεν ωφελούν καθόλου έναν αρχάριο όπως εσύ πχ πού ίσα ίσα μπορεί και να τον τραυματισουν αν κάνει ότι να ναι!

Μπορεί να μας φτιάξει ένα όμορφο υγιές σώμα μπορεί και να μας καταστρέψει όμως..

Οταν λες γιγα σετ τι ακριβως εννοεις?? :ph34r:

Btw, λεω να αρχισω λιγο να ανεβαζω strength στο στηθος.Προς τι ειδος προπονησης να παω? 5χ5 με διαλειμματα των 2 λεπτων/1:45 (και ανεβασμα κιλων σε καθε σετ) ? Εχω καιρο να κανω τετοια προπονηση. Το τελευταιο διμηνο κανω πιο πολυ επαναληψεις με μικρα διαλειμματα και πριν απο αυτο εκανα πυραμιδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω δασκαλε να κανω γιγα?

Παντως squat   σταματησα να κανω   βασικα οπως εχω ξαναπει δεν κανω ολο τον χρονο αλλα σχεδον 6 μηνες γιατι  οταν αρχιζω προπονηση στο βουνο δεν θελω να καταπονω παραπανω τα γονατα ηδη υπερφορτωνονται με το ειδος της προπονησης  που κανω .

Κατα τα αλλα παιζει  αυτο το καλοκαιρι να εχω κανει τα λιγοτερα μπανια ever  ,λειπουν και οι  γονεις παρατατεμενες διακοπες διακοπες και δεν προλαβαινω με την δουλεια .

Ενω αν με λεγαν Μαργαριτα και Γιαννη  εεεεεε?  

θα ειχα μουλιασει στην Θαλασσα !

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 3

νταξει μωρε, νωρις ειναι ακομα, 3 εγω, αλλα δεν αρχισαν οι διακοπες ακομα (οπως και για τον περισσοτερο κοσμο),

ερχονται τα μπανια οσονουπω... :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...