Fotis13 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Μολις γυρισα απο Παρνηθα απο τις 7 το πρωι εκανα ενα γεματο 3 ωρο σκαλακια αλλα μετα η ζεστη εγινε αφορητη οποτε σταματησα . Τωρα θα ψησω 1 κιλο μοσχαρισια για αναπληρωση. Μπανιο Κυριακη στην Αττικη σε θαλασσα ποτε ... 7
Liverpool89 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Για να εφτασες σε σημείο να μαγειρεψεις, μαλλον ζοριστικες παρα πολυ 2
Vapir Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Μολις γυρισα απο Παρνηθα απο τις 7 το πρωι εκανα ενα γεματο 3 ωρο σκαλακια αλλα μετα η ζεστη εγινε αφορητη οποτε σταματησα . Τωρα θα ψησω 1 κιλο μοσχαρισια για αναπληρωση. Μπανιο Κυριακη στην Αττικη σε θαλασσα ποτε ... 5
yannis27gr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Ο Φώτης εχει δηλώσει οτι ναι μεν δε μαγειρεύει αλλα του αρέσει να ψήνει. Αν θυμάμαι καλά δηλαδή. Διαβολε, εγω κάνω αντίθετη προπόνηση καμψεων. Όχι δηλαδή 15-20 συνεχόμενες αλλα τρεις αργές, διάλειμμα δέκα δευτερα, άλλες τρεις κ.ο.κ. για δεκαπέντε λεπτά. Βγαίνουν κάπου στις 140 καμψεις. Ο Φώτης βολτούλα στην Πάρνηθα, εγω έξω απο τις έξι κούρεμα τα αγριόχορτα μέχρι τις οχτώ που άρχισε να καίει ο ήλιος. Μετά μπήκα μέσα και κολλούσα πλακάκια στο μπάνιο. Μαους, δοκίμασα την άσκηση που λες. Ποσά σετ κι επαναλήψεις κανεις; 2
Fotis13 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Για να εφτασες σε σημείο να μαγειρεψεις, μαλλον ζοριστικες παρα πολυ Ψηνω ρε πολυ συχνα ,με το BBQ το εχω και μου αρεσει αλλα μονο με αυτο δεν κανω τιποτα αλλο σε σχεση με μαγειρικη ,τα κοτοπουλα στηθος της διατροφης μου π.χ εγω τα ψηνω . 2
DDevil Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Ο Φώτης εχει δηλώσει οτι ναι μεν δε μαγειρεύει αλλα του αρέσει να ψήνει. Αν θυμάμαι καλά δηλαδή. Διαβολε, εγω κάνω αντίθετη προπόνηση καμψεων. Όχι δηλαδή 15-20 συνεχόμενες αλλα τρεις αργές, διάλειμμα δέκα δευτερα, άλλες τρεις κ.ο.κ. για δεκαπέντε λεπτά. Βγαίνουν κάπου στις 140 καμψεις. Δηλαδη κανεις 3 καμψεις ανα 10 δευτερόλεπτα για 15 λεπτά? συνεχομενα. Θα το δοκιμάσω αμα είναι. Εγω τις κάνω σετ πχ 20 αργές επι 4 σετ και σε κάθε σετ για να ξεκουρασω και να κανω καλά το άλλο αφηνω 2 λεπτά διάλλειμα. Μετα παω για μονοζυγο 6 αργες έλξεις για 5 σετ. Με 110 συνολικα επαναλήψεις πιστευω είμαι οκ καμια φορά αμα θελω να κανω περισσοτερες ελξεις μετά αντι για 4 σετ των 20 μπορει να κανω 3 σετ.
vgiozo Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Καταρχάς, μειώνεις ο ίδιος την εικόνα σου όταν από τη μια δηλώνεις "κουρασμένος" για να καταθέσεις κάτι ελάχιστο από τις γνώσεις και την εμπειρία σου ως επιχείρημα και ταυτόχρονα δηλώνεις απολύτως πρόθυμος για μια εκτός θέματος αντιπαράθεση. ...αποφεύγεις να τοποθετηθείς σε ευθείες, πρακτικές ερωτήσεις, αλλά "ψαρεύεις" τους άλλους μήπως και πιαστείς από κάπου. Πολύ ενδιαφέρον, δώσε περισσότερες πληροφορίες για το "κάψιμο" ως "burn-out" εκείνων που μπαίνουν στο γυμναστήριο και κάνουν ασκήσεις που δεν τους ωφελούν μπερδεύοντας τη σωστή εξάσκηση με την ψυχολογική όψη της καταβολής φυσικής προσπάθειας" να μάθουμε και τίποτα. Επίσης θα ήθελα να μάθω για την σύνδεση του symbolic anthropology (" σημείωση: Symbolic anthropology or, more broadly, symbolic and interpretive anthropology, is the study of cultural symbols and how those symbols can be interpreted to better understand a particular society.") με την προπόνηση με βάρη και το "κάψιμο" ως "burn-out". Για ανέπτυξε το και αυτό λίγο. Όσον αφορά το πρώτο, αναφέρομαι σ' αυτούς που ικανοποιούνται από την ψυχολογική πλευρά της καταβολής φυσικής προσπάθειας, και μπορεί να μην ενδιαφέρονται τόσο για την σωστή εκτέλεση των ασκήσεων...τους αρκεί το "grind" για να θεωρούν ότι ασκούνται σωστά. ...αν κοιτάξει κανείς σε ένα γυμναστήριο μπορεί να δει αθλούμενους που δεν δίνουν τόσο σημασία σε θέματα ορθής στάσης ή ορθής εκτέλεσης (αρκεί να βγάλουν όπως όπως επιπλέον κιλά ή ασκήσεις), βάζουν κιλά που δεν μπορούν να χειριστούν και η τεχνική πάει περίπατο στη προσπάθεια να τα βγάλουν...φαινομενικά κάνουν συνεχώς υπερπροσπάθεια αλλά με τρόπο και μέθοδο που είναι αμφιλεγόμενο ή αμφίβολο αν έχει θετικό αντίκτυπο. ...αυτό αποτελούσε σχόλιο σε απάντηση άλλου χρήστη παραπάνω, ο οποίος - όπως το διατύπωσε τουλάχιστον, μπορεί να κατάλαβα λάθος - έδινε συμβουλές για αύξηση της έντασης/επαναλήψεων σε ένα βάρος που δεν έχει ακόμη "κατακτήσει" ο αθλητής. ...η επίταση της προσπάθειας με αυτόν τρόπο μου φάνηκε πρακτικά αντιπαραγωγική και ενδεχομένως ενδεικτική εκείνης της στάσης που περιέγραψα προηγουμένως. Όσον αφορά το δεύτερο, σχολίαζε - και το παραπάνω (θα σου πω παρακάτω πώς), - αλλά και τη δική σου αναφορά προηγουμένως πως σε άλλα θέματα στο φόρουμ μπορεί κανείς να γράφει ό,τι θέλει, πως τα άλλα είναι υποκειμενικά (και σ' αυτόν τον συλλογισμό αβάσιμα), ενώ αντίθετα στον δικό σου τομέα κυριαρχεί το "αντικειμενικό"...σαν να λες δλδ ότι στον δικό σου τομέα υπάρχει επιστημοσύνη, σε άλλα πεδία όχι... ...ως προς το τελευταίο, είμαστε και οι δύο αρκετά παλιά μέλη του φόρουμ κι εδώ και στο thelab και παλιότερα και μπορεί να έχει διαβάσει κανείς αρκετά μηνύματα του άλλου και να έχει μια εικόνα...οπότε το θεώρησα ως τέτοιο έμμεσο σχόλιο. ...επί τούτου έχω να πω από τη μια πως αν διαβάσεις κάτι που δεν σου αρέσει/δεν συμφωνείς σε μια συγκεκριμένη συζήτηση, αν θες να μάθεις το βάθος ή/και την βασιμότητα αυτού που γράφει κάποιος και να δοκιμάσεις τις δικές σου γνώμες, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να εμπλακείς στη συζήτηση, το να πετάς σπόντες σε άσχετο θέμα είναι φτηνό και "ασφαλές". Στο δικό μου πεδίο σπουδών (Φιλοσοφία-Παιδαγωγική προπτυχιακό+1ο μεταπτυχιακό, Κοινωνική και Ιστορική Ανθρωπολογία 2ο μεταπτυχιακό) μελετούμε τις γνωστικές-ψυχολογικές διεργασίες, την ιστορία, τις κοινωνικές σχέσεις και τον πολιτισμό ως γλώσσα, ως επικοινωνία, τρόπο νοηματοδότησης και αλληλεπίδρασης (τρόπους σκέψης και πράξης). ...δεν είναι επιστήμη με τρόπο που η Φυσική είναι επιστήμη, αλλά σαφώς έχει επιστημονικό υπόβαθρο, σαφώς είναι διαφορετικό το να μελετάς τη μάζα και τις ιδιότητές της και διαφορετικό να μελετάς την καθημερινή πραγματικότητα. ...ως προς τη σύνδεση με το προκείμενο, ένας ανθρωπολόγος αν έκανε μια επιτόπια έρευνα σε γυμναστήριο/γυμναστήρια πιθανότατα θα ξεκινούσε με μια χαρτογράφηση των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί, αθλούμενων και προπονητών - φύλο / ηλικία - υπόβαθρο (κοινωνικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό, επαγγελματικό) - συχνότητα επισκέψεων και θα μελετούσε τον τρόπο - τον τρόπο που οι ίδιοι νοηματοδοτούν την εξάσκησή τους σε ένα γυμναστήριο, - τί είναι που τους κινητοποιεί - τί είναι αυτό που θέλουν να πετύχουν (δύναμη, οπτικό όγκο, αδυνάτισμα, συντήρηση κοκ) και γιατί - τί είναι αυτό που "ενημερώνει" και προσδιορίζει τον συγκεκριμένο τρόπο που αθλούνται, πχ γιατί κάνουν βάρη συγκεκριμένα ή γιατί Crossfit αντί για κάτι άλλο - αν και σε ποιά group συμμετέχουν - αν και σε ποιο βαθμό διαφορετικά υποκείμενα - με βάση τις ανωτέρω κοινωνικές παραμέτρους - επιλέγουν διαφορετικούς τρόπους άσκησης (τί κάνουν οι γυναίκες, οι άνδρες, οι νεαροί άνδρες, οι μεσήλικοι και τί διαφοροποίηση υπάρχει σε κάθε υπο-ομάδα) - αν αναπτύσσουν κοινωνικές σχέσεις με άλλους αθλούμενους, κι αν σε διαφορετικές ομάδες άθλησης τείνουν να διαμορφώνονται διαφορετικές κοινωνικές σχέσεις (πχ στα βάρη, ή στην αεροβική ή στις πολεμικές τέχνες κοκ) - ποιές είναι οι ευρύτερες "λογοθετικές πρακτικές" (discourses) που οι ίδιοι χρησιμοποιούν και τις οποίες αντλούν (κι από πού) οι οποίες οργανώνουν τον τρόπο που προσεγγίζουν τη γυμναστική εντός ή/και εκτός γυμναστηρίου (διαβάζουν συγκεκριμένα περιοδικά, ιστοσελίδες, συμβουλές γιατρού, φίλοι "γνώστες" κοκ)... - αν η εκγύμνασή τους σε ένα συγκεκριμένο χώρο συνδέεται με άλλες όψεις της ζωής τους και με ποιό τρόπο - πώς συμμετέχει το προσωπικό / οι προπονητές σε αυτή τη διαδικασία - πώς/αν αυτοί παρέχουν το νοηματοδοτικό πλαίσιο αναφοράς για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα ή και για έναν ενεργητικό/αθλητικό τρόπο ζωής - αν/πως αυτοί ενισχύουν την ανάπτυξη μιας αντίληψη κοινότητας μεταξύ συναθλουμένων - τί καταναλωτικές συνήθειες διαμορφώνονται στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων (από ρουχισμό μέχρι συμπληρώματα) - και πώς τέτοιες πρακτικές οργανώνουν τις κοινωνικές σχέσεις μεταξύ αθλουμένων (μέσω των κοινών ενδιαφερόντων και κοινών τρόπων άθλησης και συμπεριφοράς) - ακόμη και πώς σχετίζονται διαφορετικές εικόνες για τον "άνδρα" και τη "γυναίκα" με τα διαφορετικά είδη άθλησης (πχ η πρόσφατη δημοφιλία των combat sports και των προπονήσεων ενδυνάμωσης για γυναίκες αμφισβητεί προηγούμενα πρότυπα) κοκ. ...έχουν γίνει για παράδειγμα τέτοιες μελέτες, οι οποίες λόγω της εξειδίκευσής τους προσδιορίζονται πλέον ως "fitness anthropology" ...αν τα παραπάνω σας κουράζουν μπορείτε να δείτε ένα διαθέσιμο συνοπτικό δείγμα εδώ κι εδώ ...στα πλαίσια μιας τέτοιας μελέτης θα μπορούσαν να αναδειχθούν διαφορετικές "κουλτούρες" εκγύμνασης... ..και καθώς ζούμε σε μια εποχή ευρείας διαθεσιμότητας της πληροφορίας, αλλά και καθιέρωσης "λογοθετικών" πρακτικών / "λόγων" (discourses) περί - υγιεινής διατροφής - υγιεινού τρόπου ζωής - άθλησης/fitness (και "σωστής" άθλησης συγκεκριμένα) Μαζί με τα καταναλωτικά προϊόντα που διαχέουν και συνοδεύουν αυτές τις πληροφορίες - πχ γυμναστήρια, - κανάλια στο Youtube, ιστοσελίδες, φόρουμ, περιοδικά, - βιολογικά αγροτικά προϊόντα, - συμπληρώματα διατροφής, - είδη ένδυσης υπόδησης, εξοπλισμός άθλησης κοκ έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς αυτά επηρεάζουν αυτό που κάνουν οι άνθρωποι και πώς επηρεάζονται απ' αυτό. ( Η ίδια η συμμετοχή όλων μας εδώ σε αυτό το νήμα, και η συζήτηση γύρω από ένα κοινό ενδιαφέρον (με εξίσου απαραίτητο κριτήριο διαφοροποίησης της γλώσσα) σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα μπορεί να είναι το ίδιο αντικείμενο μελέτης....καθώς και το ποιές γνώμες εκφράζονται εδώ σχετικά με την εκγύμναση ως στάση ζωής, αλλά κι ως προς την ίδια τη μέθοδο της άθλησης ) Ως ένα τέτοιο παράδειγμα επιμέρους "κουλτούρας" εκγύμνασης σκέφτομαι το παράδειγμα που ανέφερα παραπάνω... ...κάποιον ο οποίος μπορεί να - είναι συνεπής / θαμώνας γυμναστηρίου - να έχει διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο πρότυπο σώματος και άθλησης - να διαβάζει και να προσπαθεί να εφαρμόσει προγράμματα άθλησης που βρίσκει διαθέσιμα - σε σελίδες ενημερωτικές που μπορεί να έχουν συγκεκριμένο προσανατολισμό - λόγω των πηγών ενημέρωσής του και του κλίματος ενός γυμναστηρίου να ενθαρρύνεται και να παθιάζεται με την ιδέα της συνεχής προσθήκης βάρους - να προσπαθεί να τα εφαρμόσει ...κι όλα αυτά να συνδυάζονται με έναν προσωπικό τρόπο για να παραγάγουν μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, η οποία στη πράξη μπορεί να μην είναι η άριστη από την σκοπιά της εκγύμνασης Κι εγώ - προσεγγίζοντας τον εαυτό μου ως "αντικείμενο" - απ' όταν άρχισα το γυμναστήριο ξανά προσπαθώ να ενημερωθώ - για το τί ασκήσεις πρέπει να κάνω, - με ποιόν τρόπο, - για να πετύχω ποιό αποτέλεσμα, - συνέχεια ακούω/διαβάζω για τον σωστό τρόπο άθλησης και σωστές - πιο αποτελεσματικές με μικρότερο κίνδυνο τραυματισμού βραχυπρόθεσμα/μακροπρόθεσμα - - τί πρέπει να τρώω ( κι έχω προσαρμόσει τη διατροφή μου σχετικά ) Ενώ παλιότερα η προσέγγισή μου προς το γυμναστήριο συγκεκριμένα (αλλά και τη διατροφή) ήταν από ευκαιριακή έως αδιάφορη, κυρίως γιατί βαριόμουν διανοητικά αυτόν τρόπο άσκησης, γιατί ως νεώτερος δεν είχα θέματα βάρους/λίπους, γιατί εξασκούμουν επαρκέστατα με άλλο άθλημα (τένις) που μου προσέδιδε σωματικές ικανότητες που επιθυμούσα κοκ. Ο τρόπος της προσέγγισής μου στη γυμναστική και το γυμναστήριο άλλαξε ως αποτέλεσμα αυτών που διαβάζω, ακούω κτλ, κι αυτά επηρεάζουν τον τρόπο που ασκούμαι ...στη πράξη ο τρόπος που συνδυάζονται αυτά στον καθένα διαφέρει διαμορφώνοντας "κουλτούρα" άθλησης. Τέλος η αναφορά μου στα ανωτέρω επιστημικά πεδία αποτελούσε και άμεσο και έμμεσο τρόπο κριτικής προς αυτούς που - κάνουν τον κόπο να διαβάζουν τα σχετικά θέματα - αφομοιώνουν τυπολογικά το λεξιλόγιο, την ορολογία γύρω από τη δραστηριότητα - μαθαίνουν να χρησιμοποιούν την ορολογία σε συζητήσεις με κοινά ενδιαφερόμενους γενικά γίνονται "κοινωνοί"/φορείς της επιμέρους "κουλτούρας" - αλλά αδυνατούν να τα εξηγήσουν και να τα αναλύσουν με μη φορμαλιστικούς και σε πρακτικούς όρους. ...κι έτσι ο "φιλολογισμός" της ορολογίας τείνει - να αποκρύπτει την επιστημική ανεπάρκεια της αφομοίωσης των πληροφοριών - και να χρησιμοποιεί το πολιτισμικά-προσδιορισμένο λεξιλόγιο ως φαινομενική γνώση ...και δεν θα ήταν τίποτε μεμπτό σε αυτό...εκτός όταν μερικοί προσπαθούν να παραστήσουν τον "δάσκαλο" στους άλλους, χωρίς να έχουν κερδίσει με θετικό τρόπο το ρόλο... Νομιζω ηδη το έχει αναπτυξει αρκετά ο φιλος μας καλο θα ηταν να αφησει την θεωρια και να πιάσει την πράξη εκτος και αν φοβάται τον τραυματισμο στην προπονηση ή μην καει. Οποτε οποιος φοβάται πεφτει και κοιμάται. Τα γυμνάσματα δεν είναι για τους φοβισμένους. Έχουν υπάρξει αρκετες φορές στην προπονηση που έχω νιώσει ότι θα μου φυγει η ψυχή αλλα δεν έχει να λεει θα πρέπει καμια φορά να φτανουμε στα ορια μας για να δημιουργούμε νέα. Την ιδρώνεις την φανέλα στην προπονηση δεν περνάς ζάχαρη. ... Ναι εντάξει σε ιδανικες συνθηκες γυμναστηριου με το air condition καλα είναι τα διαλλειματα πρακτικά όμως μπορει να συμβει να μην κάνεις καθολου διάλλειμα οι περισσοτεροι γυμνάζονται για να φτιάξουν γενικα την φυσικη τους κατασταση μπορει κάποια στιγμη να χρειαστεί να την χρησιμοποιησεις σε σοβαρα περιστατικα. Αμα σε έπαιρναν στο κυνηγι και επρεπε να τρέξεις συνεχομενα για 5 χιλιόμετρα τι θα ελεγες? να σταματήσω να κανω ένα διάλλειμα? μην καουν οι τετρακέφαλοι? δεν θα καουν τοσο ευκολα αμα τους έχεις γυμνάσει. Νομίζω ότι τους "χειροκροτητές" και τους ετερόφωτους στο φόρουμ δεν τους σέβεται κανείς, ούτε αυτοί τους οποίους καλοπιάνουν και στην αυθεντία των οποίων βασίζονται. Ο τρόπος που πας να εισάγεις το "real life" κριτήριο νομίζω εκθέτει έτι περισσότερο τον παιδιάστικο χαρακτήρα της απάντησής σου. Το μεθοδευμένο "overload" δεν νομίζω ότι εξισώνεται με τη προσπάθεια...ίσως σε έτσουξε κάτι που έγραψα και παρεμβαίνεις έτσι;
Mau-Maus Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Φίλε vgiozo εντελώς επιγραμματικά θα σου πω κάτι που το έχω πει πολλές φορές εδώ!Το νετ, οι εφαρμογές του κώλου που μας λένε πως να γυμναστούμε ,πως να φάμε και τι να φάμε, το google που μας κάνει όλους επιστήμονες και ένα σωρό άλλα δεν σε βοηθάνε, πίσω σε πάνε και όχι μπρος!Να του πω ένα παράδειγμα? Ενώ δεν έχεις εμπειρία (γυμναστηριακη έστω) ενώ δεν ξέρεις,παρόλα αυτά επειδή διάβασες κάτι λες πχ 'εμένα η άποψη μου στα διαλείμματα είναι αυτή και μπλα μπλα μπλα (παρεμπιπτόντως ισχύει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έγραφες,στις μεγάλες μυϊκες ομάδες θέλουμε όπως τα πόδια το στήθος και οι πλάτη θέλουμε περισσότερη ξεκούραση μιας και καταναλώνουμε πολύ περισσότερο ενέργεια και στις μικρές ομάδες όπως τα δικέφαλα μπορούμε να κάνουμε σετ με λιγότερη ξεκούραση) χωρίς να ξέρεις ισχυρίζεσαι κάτι εντελώς λάθος δηλαδή ..Θα μπορούσα να απαντήσω σε πολλά από αυτά που ρωτάς αλλά φοβάμαι πως θα ανταπαντήσεις με σεντόνι οπότε δεν μπαίνω στον κόπο καν! Απλά θα σε συμβουλεψω να κόψεις το διάβασμα μιας και ήδη έχεις χαθεί με τα τόσα που έχεις διαβάσει, και να το ρίξεις στην πράξη, να βρεις έναν που ξέρει 5 πράγματα και να σε βοηθήσει να δεις πάνω σου πάνω στον εαυτό σου τι δουλεύει καλύτερα!Γιάννη τι επαναλήψεις και ποια άσκηση εννοείς φίλε? Στην θάλασσα??Μην μετράς βρε κανε μέχρι να πρηστείς εγώ κάνω κάνα διλεπτο συνεχόμενα σταματάω λίγο μετά καπάκι κτλ κτλ 2
vgiozo Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Φίλε vgiozo εντελώς επιγραμματικά θα σου πω κάτι που το έχω πει πολλές φορές εδώ! Το νετ, οι εφαρμογές του κώλου που μας λένε πως να γυμναστούμε ,πως να φάμε και τι να φάμε, το google που μας κάνει όλους επιστήμονες και ένα σωρό άλλα δεν σε βοηθάνε, πίσω σε πάνε και όχι μπρος! Να του πω ένα παράδειγμα? Ενώ δεν έχεις εμπειρία (γυμναστηριακη έστω) ενώ δεν ξέρεις,παρόλα αυτά επειδή διάβασες κάτι λες πχ 'εμένα η άποψη μου στα διαλείμματα είναι αυτή και μπλα μπλα μπλα (παρεμπιπτόντως ισχύει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έγραφες,στις μεγάλες μυϊκες ομάδες θέλουμε όπως τα πόδια το στήθος και οι πλάτη θέλουμε περισσότερη ξεκούραση μιας και καταναλώνουμε πολύ περισσότερο ενέργεια και στις μικρές ομάδες όπως τα δικέφαλα μπορούμε να κάνουμε σετ με λιγότερη ξεκούραση!) Θα μπορούσα να απαντήσω σε πολλά από αυτά που ρωτάς αλλά φοβάμαι πως θα ανταπαντήσεις με σεντόνι οπότε δεν μπαίνω στον κόπο καν! Απλά θα σε συμβουλεψω να κόψεις το διάβασμα μιας και ήδη έχεις χαθεί με τα τόσα που έχεις διαβάσει, και να το ρίξεις στην πράξη, να βρεις έναν που ξέρει 5 πράγματα και να σε βοηθήσει να δεις πάνω σου πάνω στον εαυτό σου τι δουλεύει καλύτερα! Γιάννη τι επαναλήψεις και ποια άσκηση εννοείς φίλε? Στην θάλασσα?? Μην μετράς βρε κανε μέχρι να πρηστείς εγώ κάνω κάνα διλεπτο συνεχόμενα σταματάω λίγο μετά καπάκι κτλ κτλ Εγώ γι αυτα που ενδιαφέρομαι να μάθω διαβάζω, ρωτάω και συζητάω και επερωτώ...δεν θεωρώ την διαφορετική γνώμη ως πρόκληση ή ως αναίρεση. ..να διατυπωθεί όμως και να εξηγηθεί, να μην μου σερβιριστεί ως αυθεντία (και να είναι, πώς το ξέρω, αν δεν το τεκμηριώσεις; ) Ευχαρίστως να διαβάσω - κατακερματισμένα έστω - αυτά που έχεις να πεις...αρκεί κι εσύ να μην τα γράφεις ως αποφθεύγματα, αλλά να είσαι πρόθυμος να το εξηγήσεις. Στο θέμα των διαλειμμάτων, εγώ δεν έδωσα "οδηγία" ή κανόνα. Είπα πως -καλό διάλειμμα είναι αυτό με το οποίο αισθάνεσαι άνετα, θεωρείς ότι αναρρώνεις εν μέρει ώστε να εκκινήσεις ένα νέο σετ (χωρίς να το τραβήξεις βέβαια) εκτός από τις περιπτώσεις που σκόπιμα θες να ζορίσεις τον εαυτό σου - είπα επίσης, ότι ο καθένας είναι γυμνασμένος με διαφορετικό και άνισο τρόπο (πχ ανεπτυγμένα πόδια, μη ανεπτυγμένα χέρια κοκ), με αποτέλεσμα το αποδοτικο διάλειμμα να διαφέρει ανά μυική ομάδα. Λες πως στις μεγάλες μυικές ομάδες χρειαζόμαστε μεγαλύτερο διάλειμμα σε σύγκριση με τις μικρές. Αυτό που γράφεις το δέχομαι, αλλά ελπίζω κι εσύ να αντιλαμβάνεσαι ότι είναι πολύ γενικό. Ρωτάω λοιπόν...λαμβάνοντας υπόψη ακριβώς τη διαφορετική ανάπτυξη στον καθένα κάθε μυικής ομάδας 1) υπάρχει γενικά ιδανικό μέγεθος διαλείμματος για κάθε μυική ομάδα; 2) υπάρχει μια διαφορά διαλείμματος που πρέπει να τηρούμε στις μικρές και στις μεγάλες μυικές ομάδες αναλογικά; (δηλαδή ακόμη κι αν μεθοδευμένα μειώσουμε το διάλειμμα, θα πρέπει να κρατάμε μια διαφορά ή ένα ελάχιστο όριο για κάθε μυική ομάδα; ) 3) αυτό που γράφεις δεν εξαρτάται κι από την άσκηση που κάνουμε; πχ - αν κάνεις μια άσκηση που ξέρεις, την έχει μάθει το σώμα σου, και αφορά σε μεγάλη μυική ομάδα, - θα πρέπει κανονιστικά να τηρείς μεγαλυτερο διάλειμμα σε σύγκριση - με μια νέα άσκηση (που γυμνάζει λίγο διαφορετικά) μια μικρότερη μυική ομάδα - ή μια γνωστή άσκηση σε μικρότερη μυική ομάδα που όμως σε κουράζει περισσότερο;
tehAllantin Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 ελπιζω vgiozo να γυμνάζεσαι με τον ίδιο ζήλο που παραθέτεις πάντως! 3
Dakonblackblade Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 vgiozo , η απάντηση στις ερωτήσεις σου είναι μία. Εξαρτάται. Οι απαντήσεις για κάποιον συγκεκριμένα όμως με συγκεκριμένες ερωτήσεις, κοστίζουν κάποια ευρώ ανά ώρα. Γενικά όμως το progressive overload είναι κάτι σαν τον νόμο της βαρύτητας. 2
gatokoritso Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 vgiozo διαβαζω τα σεντονια σου και προσπαθω ν καταλαβω τι λεει ο ποιητης..για ενα δευτερο αναρωτηθηκα αν ημουν στο das fitness.γραψε με απλα ελληνικα μικροτερα κειμενα δν θ σου δωσουμε ντοκτορα εδω μεσα..jesus... ακους το σωμα σου κανεις το αναλογο διαλειμμα ή περνεις personal trainer σου το οριζει αυτος.ολες οι οδηγιες ειναι γενικες και ο καθενας τις διαμορφωνει αναλογα μ τι προοδο και τις αναγκες του. 7
wizzy Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Ρε 'σεις, αυτός ο vgiozo γράφει μεγαλύτερα σεντόνια από μένα! OMG δηλαδή! :mrgreen: 3
Muchacho Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 'Ωμοι,οπίσθιες(ανάποδα) σε pectoral ποια άσκηση μπορεί να είναι? (Ο γυμναστής απουσιάζει,το πρόγραμμα είναι καινούργιο και εγώ έχω πρόσβαση σε γυμναστήριο)
Προτεινόμενες αναρτήσεις