Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

ναι, οντως, εχω κανα μηνα που παω και παιζεται αν ειχα δει να κανουν,

χθες ειδα κανα δυο και εμπνευστηκα

η μλκια ειναι οτι δεν πιαστηκα, εφοσον εχω να κανω... χρονια,

δεν επρεπε να πιαστουν οι μυες; wtf;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οκ, καναμε και ραχιαιους, αυτους εδω:

πρωτη φορα νομιζω κανω, φαση ειχε

μαλιστα εκανα 3σετ (*18) κοιλιακους στην αρχη και 2 (*20) ραχιαιους και

απο ενα σετ απ το καθενα στο τελος και

λεω να το κανω καθε φορα αυτο

αυτή εκτελεί σωστά την άσκηση;

- κατεβαίνει πολύ χαμηλά (εμένα στο γυμναστήριο με συμβούλεψαν να κατεβαίνω λίγο πιο κάτω από το σημείο που το σώμα μου είναι παράλληλο με το δάπεδο, όχι παραπάνω)

- κουνάει αχρείαστα πολύ το κεφάλι/σβέρκο της ιδιαίτερα στην κάθοδο/κατάληξη της κίνησης, ίσως έτσι νιώθει τέντωμα στη ράχη της, αλλά δεν το βρίσκω θετικό...όπως μερικοί αντί για κοιλιακούς κάνουν "σβερκικούς"

• Like 1

Αν και με κάλυψε ο gon1332 με την απάντησή του, θα ήθελα να μου πεις με ποιου είδους άθλημα/γυμναστική δραστηριότητα ασχολείσαι, απλά για δω εάν έχω κάτι να προσθέσω.

Μάρκες και - ιδιαίτερα - γεύσεις, υπάρχουν πολλές. Θα πρότεινα να ξεκινήσεις με τη συνταγή που πρότεινε ο gon1332. Εν τω μεταξύ, είμαι με την εντύπωση ότι το συγκεκριμένο site με συνταγές για ηλεκτρολύτες το είχε προτείνει ο Mau-Maus, όχι εγώ. Ο λόγος είναι ότι η δική μου συνταγή είναι λίγο διαφορετική.

Συγκεκριμένα: Η δική μου συνταγή για "σπιτικούς" ηλεκτρολύτες έχει ως εξής: Σε 1 λίτρο νερό, στίβεις μισό λεμόνι, προσθέτεις ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι (συντηρητική ποσότητα, ε!) και λίγο αλάτι (= βάζεις λίγο αλάτι στη χούφτα του ενός χεριού, περνάς τον δείχτη του άλλου χεριού από πάνω κι όσοι κόκκοι "κολλήσουν" στο δάχτυλο, τους προσθέτεις στο μίγμα). Ανακατεύεις καλά, διότι το μέλι έχει την τάση να "κάθεται" στον πάτο του μπουκαλιού κι είσαι έτοιμη. (από εδώ)

Wizzy  θελω να μου πεις τι κερδιζω με την δικη σου συνταγη σε σχεση με του εμποριου  και αν τους δικους σου  τους πινεις κατα την διαρκεια ποδηλατικου αγωνα .

Wizzy  θελω να μου πεις τι κερδιζω με την δικη σου συνταγη σε σχεση με του εμποριου και αν τους δικους σου τους πινεις κατα την διαρκεια ποδηλατικου αγωνα .

Βασικά, αυτό που κερδίζεις με τους δικούς μου είναι... χρήματα! Κάνεις οικονομία, με άλλα λόγια. Για παράδειγμα, ένα σωληνάριο των 20 tablets, στοιχίζει €4,5 (συν μεταφορικά, αν και είμαι σίγουρος ότι στην Ελλάδα, όπως και στην Κύπρο, θα είναι ακριβότερα). Ένα-δύο κιλά λεμόνια είναι φθηνότερο (αν θυμάμαι καλά), αλάτι και μέλι τα περισσότερα normal νοικοκυριά διαθέτουν ούτως ή άλλως. Προσθέτεις και νερό της βρύσης και τέλος. Τα συστατικά που αποτελούν τους ηλεκτρολύτες (κάλιο και νάτριο), περιέχονται και στη συνταγή μου όπως και σε αυτούς του εμπορίου (ίσως σε διαφορετικά ποσοστά, αλλά δεν έχω τρόπο να το μετρήσω).

Το μόνο μειονέκτημα της συνταγής μου είναι ότι τα λεμόνια είναι εποχικά φρούτα. Για παράδειγμα, τώρα, το καλοκαίρι, δεν έχει λεμόνια, οπότε καταφεύγω στη λύση των ηλεκτρολυτών του εμπορίου. Από φθινόπωρο προς χειμώνα που έχει λεμόνια, αγοράζω δύο κιλά, τα βάζω στο ψυγείο, τα χρησιμοποιώ για τη συνταγή και με "βρίσκει" ξανά το επόμενο καλοκαίρι (άντε, άνοιξη εάν έχουν "πάρει φωτιά" οι ποδηλασίες). Οπότε, ναι, χρησιμοποιώ τη συνταγή μου στις ποδηλασίες μου. 

• Like 1

Kαι εγώ τον τελευταίο  μήνα  χρησιμοποιώ ηλεκτρολύτες,επειδή αισθανόμουν μια ελαφριά ζαλάδα στην γυμναστική(εχω και χαμηλή πίεση) διαβασα οτι βοηθούν και ειπα να δοκιμάσω.

Βάζω χυμο απο δυο πορτοκάλια μια πρεζα αλατι και ζάχαρη(στην αρχη εβαζα και λίγη σοδα αλλα την έβγαλα γιατι δεν μου άρεσε)και συμπληρώνω με κρύο νερό ,πίνω το ενα τρίτο πριν και το υπόλοιπο κατα την διάρκεια και απο τοτε δεν ξανά αισθάνθηκα ζαλάδα!

Ειναι καλύτερο να βάζουμε λεμονί?

Υπάρχουν μια χαρά ηλεκτρολύτες σε καλή τιμή.

https://www.skroutz.gr/s/7520319/Lanes-Electrolytes-Vitamine-B-C-E-%CE%93%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%A0%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B9-20tabs.html

Για το καλοκαίρι βουνό/ποδήλατο ό,τι πρέπει.

• Like 1

Βασικά, αυτό που κερδίζεις με τους δικούς μου είναι... χρήματα! Κάνεις οικονομία, με άλλα λόγια. Για παράδειγμα, ένα σωληνάριο των 20 tablets, στοιχίζει €4,5 (συν μεταφορικά, αν και είμαι σίγουρος ότι στην Ελλάδα, όπως και στην Κύπρο, θα είναι ακριβότερα). Ένα-δύο κιλά λεμόνια είναι φθηνότερο (αν θυμάμαι καλά), αλάτι και μέλι τα περισσότερα normal νοικοκυριά διαθέτουν ούτως ή άλλως. Προσθέτεις και νερό της βρύσης και τέλος. Τα συστατικά που αποτελούν τους ηλεκτρολύτες (κάλιο και νάτριο), περιέχονται και στη συνταγή μου όπως και σε αυτούς του εμπορίου (ίσως σε διαφορετικά ποσοστά, αλλά δεν έχω τρόπο να το μετρήσω).

Το μόνο μειονέκτημα της συνταγής μου είναι ότι τα λεμόνια είναι εποχικά φρούτα. Για παράδειγμα, τώρα, το καλοκαίρι, δεν έχει λεμόνια, οπότε καταφεύγω στη λύση των ηλεκτρολυτών του εμπορίου. Από φθινόπωρο προς χειμώνα που έχει λεμόνια, αγοράζω δύο κιλά, τα βάζω στο ψυγείο, τα χρησιμοποιώ για τη συνταγή και με "βρίσκει" ξανά το επόμενο καλοκαίρι (άντε, άνοιξη εάν έχουν "πάρει φωτιά" οι ποδηλασίες). Οπότε, ναι, χρησιμοποιώ τη συνταγή μου στις ποδηλασίες μου. 

οκ ,   αλλα καλιο πως προσθετεις?

Κάλιο μπανάνα 
νάτριο αλάτι (ξηροί -καρποί)

άσκοπη η χρήση τους από άτομα που δεν ασχολούνται με συστηματικό τρέξιμο, ποδηλασία, οι λεγόμενοι δρομείς, canyoning, πεζοπορία, αναρριχήσεις 

το βίντεο με τους ραχιαίους είναι από το γυμναστήριο που πήγαινα, μεγάλη η χάρη του-τιμημένος ναός. 

Kαι εγώ τον τελευταίο  μήνα  χρησιμοποιώ ηλεκτρολύτες,επειδή αισθανόμουν μια ελαφριά ζαλάδα στην γυμναστική(εχω και χαμηλή πίεση) διαβασα οτι βοηθούν και ειπα να δοκιμάσω.

Βάζω χυμο απο δυο πορτοκάλια μια πρεζα αλατι και ζάχαρη(στην αρχη εβαζα και λίγη σοδα αλλα την έβγαλα γιατι δεν μου άρεσε)και συμπληρώνω με κρύο νερό ,πίνω το ενα τρίτο πριν και το υπόλοιπο κατα την διάρκεια και απο τοτε δεν ξανά αισθάνθηκα ζαλάδα!

Ειναι καλύτερο να βάζουμε λεμονί?

αν έχεις υπόταση δεν σε βοηθάει επουδενί το λεμόνι, αλάτι θες προπονητικά. 
μέτρα πίεση όταν είσαι όρθιος και όχι καθιστός  
τα πορτοκάλια με τον γλυκαιμικό δείκτη σου ανεβάζουν τα επίπεδα της ινσουλίνης και παράλληλα του οξυγόνου στο αίμα σου για αυτό είδες καλυτέρευση. 
αν ου μη γένοιτο ξανά συμβεί η ζάλη ενδοπροπονητικά σημείωσε σε ποιά συγκυρία έγινε και ανέφερε το μας. 
επίσης, ξαπλώνεις και ανεβάζεις πόδια ψηλά ώστε η αιμάτωση να γίνεται στον άνω κορμό για να αποφευχθεί τυχόν λιποθυμικό επεισόδιο (αχρείαστες να ναι οι συμβουλές μου) 

• Like 1

Δλδ  προσθετει μπανανα μεσα στον ηλεκτρολυτη ? :P

η μπανάνα είναι ένας ηλεκτρολύτης από μόνη της! φεύγεις διακοπούλες και έχεις κέφια ε; καλά να περάσεις ! 

• Like 1

γιατί όχι και μπανάνα μέσα και λίγο παγωμένο γάλα κλπ σκας στη προπόνηση με milk shake μες στην ενέργεια θα βγαίνει :P

υπάρχει περίπτωση να σου προκαλέσει διάρροια, πλην του ξερατού 

η μπανάνα είναι ένας ηλεκτρολύτης από μόνη της! φεύγεις διακοπούλες και έχεις κέφια ε; καλά να περάσεις ! 

ολιγοημερες κλαιν ...

γιατί όχι και μπανάνα μέσα και λίγο παγωμένο γάλα κλπ σκας στη προπόνηση με milk shake μες στην ενέργεια θα βγαίνει :P

Για ηλεκτρολυτες μιλαμε ετσι?

και ρωτησα τον wizzy πως  προσθετει καλιο και η Δημητρα απαντησε μπανανα!?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...