Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κατα τις 8-10 μαη εβγαλα 2 pull ups και 6-7 dips το βαρος του σώματός μου. 1 μηνα κ κατι μετα μπορεσα κ εβγαλα 5/4/3 pullups και 2χ8 1χ7 και 1χ6 dips. Ειναι αξιοθαύμαστο για το τι ειναι ικανό το σώμα μας <3

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Γιαννη, σε ευχαριστω για την απαντηση.

Μηπως εσυ ή καποιος αλλος θα μπορουσατε να προτεινατε καποιο/α ειδη ασκησεων που βοηθουν στην περιοχη της κοιλιας;

Αν εννοείς ασκησεις για να χάσεις λίπος απο την κοιλιά, δεν υπάρχουν. Λίπος θα χάσεις αν φτιάξεις τη διατροφή σου.

Αν εννοείς για να δυναμωσεις τους κοιλιακούς, κάνε κοιλιακούς. :)

Καλησπέρα παιδιά! Επέστρεψα με περισσότερες ερωτήσεις. Brace yourselves, the newbie’s questions are coming!

Λοιπόν, από αύριο ξεκινάω να τρώω κανονικά maintenance συνεχίζοντας με γυμναστική 6 φορές την εβδομάδα. Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή βάρη και lower body ασκήσεις στο σπίτι, διάρκειας 25mins (ίσως στο κοντινό μέλλον καταφέρω να ξεκινήσω γυμναστήριο, θα δείξει! :D) και Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο ποδήλατο 35mins στα 15+km/h με ανηφόρα κλπ. κάπου 9-10km.

Το site που χρησιμοποιώ για να βρω daily calories είναι το freedieting.com Εκεί αν βάλω ηλικία, κιλά, λίπος, ύψος, φύλο και ότι μου ζητάει, με little/no exercise μου βγάζει:

Maintenance: 1402cal και Fat Loss: 1122cal

Έως τώρα έπαιρνα daily cal διαλέγοντας το little/no exercise παρόλο που έκανα την παραπάνω γυμναστική από τότε που ξεκίνησα διατροφή. Αν τώρα διαλέξω το exercise 3 times a week (ας πούμε το λιγότερο που έχει για να μην το παρακάνω με τις 5 μέρες που ανεβαίνουν ακόμα πιο πολύ οι calories) μου βγάζει:

Maintenance: 1606cal και Fat Loss: 1285cal

Από κάτω το site εξηγεί:

It is very hard to generalize exertion from exercise. For the sake of simplicity we define exercise here as 20 minutes of elevated heart rate. So, 3 times/week is 20 minutes of elevated heart rate 3 times per week. For you this could mean a brisk walk, for others it could be a slow jog.

Το παραπάνω είναι περίπου η γυμναστική που κάνω (υπογραμμίζω 6 φορές την εβδομάδα και όχι μόνο 3) συν 5-15mins αναλόγως τη μέρα. Άρα θεωρητικά το maintenance μου είναι 1606cal λόγω της γυμναστικής και όχι 1402cal που βγαίνει με το little/no exercise?

Να ενημερώσω ότι οι παραπάνω θερμίδες που θα παίρνω (είτε είναι 200 είτε 400 θα είναι κυρίως πρωτεΐνη. Oat, flax seed, peanut butter σε μικρά snacks τα οποία ελπίζω να ετοιμάσω αύριο). Επίσης, γενικώς η διατροφή μου έχει αρκετή πρωτεΐνη από γιαούρτι, cottage, oat, quinoa, κοτόπουλο, τόνος, αμύγδαλα κλπ (σίγουρα κάτι ξέχασα :P ) Υπάρχει και η επιλογή trial and error? Δοκιμάζω 1400cal για 1-2 εβδομάδες και άμα δω ότι χάνω ακόμα κιλά, ανεβάζω 100cal και βλέπω ξανά κ.ο.κ.?

Αυτά! Το ξέρω ότι σας κούρασα και ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μου αφιερώσει τον χρόνο του. :) 

Κοιτα να δεις που δε θυμαμαι την εφαρμογη πουθ ειχα στο κινητο για να τσεκαρω θερμιδες. Ειχε ακομη και feature να σκαναρεις το barcode με την καμερα κ να σου βγάζει (αν ειχε καταχωρηθει) τις θερμιδες κλπ. ΘΑ ΣΚΑΣΩ!

Να ρωτησω, γιατι ειμαι πτωμα μετα το μαυρισμα; Σημερα δεν εκανα τιποτα εκτος απο το να ειμαι ξαπλα κατω απο τον ηλιο. Και τωρα ειμαι λες και εκανα γυμναστική.

Kate, το καλύτερο που έχεις να κανεις ειναι να δοκιμάσεις. Ξεκινα με δεδομένο πως η συντήρηση ειναι στις 1500 θερμίδες και δες πως θα παει. Αυξάνεις ´η μειώνεις ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα χεις.

Εγώ πήγα σήμερα τζάμπο και αγοράσα βαράκια με κιλά που,προσαρμόζονται, ένα κετλμπελ , στρώμα, πέρασα κ από εξτριμ και πήρα λάστιχο. Επιςης Πήρα και μια speedo σανίδα κολυμβητική . τα Βάλα σε μια κούτα και θα φύγουν για Τήνο με τη μεταφορική που θα μας παει και κάποια αλλά πράγματα. Έτσι θα χω εκεί πάντα τα μέσα να κάνω τη προπονησουλα μου. Φέτος θα μείνω πάλι ένα μήνα εκεί, με μια μικρή παύση. Το πρωί θάλασσα , μπάνιο, σερφ, sup, και το βράδυ προπόνηση στην αυλή. Έχω και το ποδήλατο εκεί όποτε ίσως παίξει καμία βόλτα

Φώτη πήρα σήμερα αρχικά μια Lycra billabong για τη σανίδα κοντομάνικη

• Like 5

Ακόμη χρωστάς τις φίλες σου στο νησί εσύ!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ !

~~~~~

Παπί κάνε μια ανάγνωση πέρσι το καλοκαίρι τα λέγαμε, ο ήλιος σου ρουφάει όλη την ενέργεια, χειρότερα και από προπόνηση είναι!

• Like 3

αγορασε καλυτερα δραμια αξιζουν,τσεκαρετα 

υπαρχουν πολλες ασκησεις που μπορεις να κανεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά! Επέστρεψα με περισσότερες ερωτήσεις. Brace yourselves, the newbie’s questions are coming!

Λοιπόν, από αύριο ξεκινάω να τρώω κανονικά maintenance συνεχίζοντας με γυμναστική 6 φορές την εβδομάδα. Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή βάρη και lower body ασκήσεις στο σπίτι, διάρκειας 25mins (ίσως στο κοντινό μέλλον καταφέρω να ξεκινήσω γυμναστήριο, θα δείξει! :D) και Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο ποδήλατο 35mins στα 15+km/h με ανηφόρα κλπ. κάπου 9-10km.

Το site που χρησιμοποιώ για να βρω daily calories είναι το freedieting.com Εκεί αν βάλω ηλικία, κιλά, λίπος, ύψος, φύλο και ότι μου ζητάει, με little/no exercise μου βγάζει:

Maintenance: 1402cal και Fat Loss: 1122cal

Έως τώρα έπαιρνα daily cal διαλέγοντας το little/no exercise παρόλο που έκανα την παραπάνω γυμναστική από τότε που ξεκίνησα διατροφή. Αν τώρα διαλέξω το exercise 3 times a week (ας πούμε το λιγότερο που έχει για να μην το παρακάνω με τις 5 μέρες που ανεβαίνουν ακόμα πιο πολύ οι calories) μου βγάζει:

Maintenance: 1606cal και Fat Loss: 1285cal

Από κάτω το site εξηγεί:

It is very hard to generalize exertion from exercise. For the sake of simplicity we define exercise here as 20 minutes of elevated heart rate. So, 3 times/week is 20 minutes of elevated heart rate 3 times per week. For you this could mean a brisk walk, for others it could be a slow jog.

Το παραπάνω είναι περίπου η γυμναστική που κάνω (υπογραμμίζω 6 φορές την εβδομάδα και όχι μόνο 3) συν 5-15mins αναλόγως τη μέρα. Άρα θεωρητικά το maintenance μου είναι 1606cal λόγω της γυμναστικής και όχι 1402cal που βγαίνει με το little/no exercise?

Να ενημερώσω ότι οι παραπάνω θερμίδες που θα παίρνω (είτε είναι 200 είτε 400 θα είναι κυρίως πρωτεΐνη. Oat, flax seed, peanut butter σε μικρά snacks τα οποία ελπίζω να ετοιμάσω αύριο). Επίσης, γενικώς η διατροφή μου έχει αρκετή πρωτεΐνη από γιαούρτι, cottage, oat, quinoa, κοτόπουλο, τόνος, αμύγδαλα κλπ (σίγουρα κάτι ξέχασα :P ) Υπάρχει και η επιλογή trial and error? Δοκιμάζω 1400cal για 1-2 εβδομάδες και άμα δω ότι χάνω ακόμα κιλά, ανεβάζω 100cal και βλέπω ξανά κ.ο.κ.?

Αυτά! Το ξέρω ότι σας κούρασα και ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μου αφιερώσει τον χρόνο του. :)

Κοιτα, το θέμα είναι ότι αν δεν σε παρακολουθεί ολοκληρο επιτελείο θα υπάρξουν "λάθη". Μπορεί κάτι που εσυ υπολογίζεις να βγει λιγο off και δεν ειναι κακό. 

Δεν ξερω τον σωματότυπό σου και ποια η εξοικείωσή σου με γυμναστική κλπ (η φωτογραφια ειναι αλλου ειδους σπορ   :P ). Η δικη μου περίπτωση λέει ότι αν προσέξεις τη διατροφή σου ούσα newbie και γυμναστείς θα δεις αρκετά συντομα τρομερή διαφορά.

Τώρα, εγω χρησιμοποίησα το http://www.1percentedge.com/ifcalc/ για να βγάλω τις αναλογίες/ποσότητες που θα πάρω απο prot/carbs/fat και την εφαρμογη στο κινητό (ΝΟΜΙΖΩ το calorie counter) για να με βοηθάει στις ποσότητες και στο breaking down του φαγητου στο τι περιέχει. (Ειχα και ζυγαριά αμα λάχει). Με μία κάποια πειθαρχία, γυμναστική, ύπνο και σωστή διατροφή, από 68 κιλα ειχα παει 73, είχα χάσει 3-4 εκατοστά από την κοιλιά (την οποια κοιλιά έχω τεσπα) και το σώμα διαμορφώθηκε πολυ καλύτερα.

*** εψαχνα το url apo to if calculator στα μηνυματα με την train buddy μου απο τη σουηδία και βρήκα και αυτά κ είπα να τα ποστάρω.

Επεξ/σία από tehAllantin

Κοιτα να δεις που δε θυμαμαι την εφαρμογη πουθ ειχα στο κινητο για να τσεκαρω θερμιδες. Ειχε ακομη και feature να σκαναρεις το barcode με την καμερα κ να σου βγάζει (αν ειχε καταχωρηθει) τις θερμιδες κλπ. ΘΑ ΣΚΑΣΩ!

fitnesspal ?

• Like 1

Ευχαριστω για τις απαντησεις! Ειχα γραψει πριν μερικες σελιδες πως ειμαι 48,8kg (τωρα ειμαι 48,3 γιατι δεν προλαβα μεσα στην εβδομαδα να φτιαξω διατροφη για παραπανω θερμιδες) υψος 162 και 23,7fat. Εχω που κανω διατροφη/γυμναστικη 5 μηνες και η διαφορα ειναι τεραστια (χωρις να τα παραλεω γιατι εχω χασει 10kg και 5,2fat) :D Ζυγιζω τα παντα που θελουν ζυγισμα, γνωριζοντας τις θερμιδικες τους αξιες, οποτε τρωω "πραγματι" οσο πρεπει. Το myfitnesspal δεν μου χρειαζεται γιατι τα υπολογιζω μονη μου αλλα ευχαριστω για το suggestion! :)

Οποτε θα δοκιμασω trial and error και βλεπω απο εκει και περα. :) Τα λαθη δεν με πειραζουν γιατι ειναι λογικο να συμβαινουν, απλως ρωτησα κι εσας σε περιπτωση που πηγαινα να κανω καμια χοντρη βλακεια και δεν το ειχα παρει ειδηση.

Λιγο ασχετο αλλα ηθελα να σας πω οτι απο τοτε που ξεκινησα γυμναστικη/διατροφη νιωθω "αλλος ανθρωπος". Μ' αρεσει που προσπαθω και καταφερνω κατι, που ξερω τι ακριβως τρωω και γιατι, που γυμναζομαι και βλεπω το σωμα μου να αλλαζει προς το καλυτερο και που ανακαλυπτω νεες τροφες (πχ κινοα, cottage, oats κλπ δεν ετρωγα γιατι ειτε δεν τα ηξερα ειτε γιατι δεν με ενοιαζε να τα φαω) και τις προσθετω στην διατροφη μου και βλεπω οτι ειναι νοστιμες και με χορταινουν πολυ περισσοτερο απο αυτα που ετρωγα στο παρελθον πριν ξεκινησω. Αυτα, ετσι ειπα να μοιραστω την προσωπικη μου εμπειρια με ατομα που πιστευω οτι θα νε καταλαβουν. :) Θα ηθελα πολυ να τα γνωριζα στο παρελθον αυτα και να μην εχω ακουσει μονο για περιεργες διετες (νομιζω πως ολοι μας μπορουμε να φερουμε 5-6 στο μυαλο μας) που δεν ειχα σκοπο να δοκιμασω ποτε.

• Like 3

Εγώ πήγα σήμερα τζάμπο και αγοράσα βαράκια με κιλά που,προσαρμόζονται, ένα κετλμπελ , στρώμα, πέρασα κ από εξτριμ και πήρα λάστιχο. Επιςης Πήρα και μια speedo σανίδα κολυμβητική . τα Βάλα σε μια κούτα και θα φύγουν για Τήνο με τη μεταφορική που θα μας παει και κάποια αλλά πράγματα. Έτσι θα χω εκεί πάντα τα μέσα να κάνω τη προπονησουλα μου. Φέτος θα μείνω πάλι ένα μήνα εκεί, με μια μικρή παύση. Το πρωί θάλασσα , μπάνιο, σερφ, sup, και το βράδυ προπόνηση στην αυλή. Έχω και το ποδήλατο εκεί όποτε ίσως παίξει καμία βόλτα

Φώτη πήρα σήμερα αρχικά μια Lycra billabong για τη σανίδα κοντομάνικη

Μαργαριτα εγω 1 μηνα διακοπες εχω να κανω απο τοτε που πηγαινα στο δημοτικο ,ζωαραααα σε ζηλευω .

Με γεια την στολη ,σε μενα δωρο δεν βλεπω να πηρες ...

• Like 3

Φώτη βρες μια δουλειά να δουλεύεις από το ίντερνετ να κάνεις 12μήνες διακοπές αυτό θα κάνω και γω!

Αυτή που έχει τα curves σε Ελλάδα και Κύπρο είναι πολύ φίλη, είναι όλη μέρα παραλία με ένα ταμπλέτ, έχει γίνει πιο μαύρη από αραπινα και λέει δουλεύει σαν το σκυλί κλαίγεται κι όλας!

Που θα πάει θα βρω και γω τέτοια δουλειά ρε φίλε..

• Like 5

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...