Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παρα την αποχη για κανα 20μερο, πλεον παω γυμναστηριο και δε ποναω πουθενα, η αντοχη σιγα σιγα αυξανεται κι εχω χασει και 1 κιλο :) Ειχα να παω 20 μερες, παω χτες λεω ας το παρουμε ηπια, τελικα το πηγα κανονικα και δεν ενιωσα το παραμικρο.

Οσο για τη διατροφη εχω κοψει το βραδινο πια τρωω μονο ενα γιαουρτι 0%, εκοψα τις πολλες βλακειες τυπου κετσαπ μαγιονεζες , φαστ φουντ & οταν θελω αναψυκτικο πινω μονο σοδα ή κανα περιέ :) Τωρα μενει ενα κιλο ακομα να φυγει και συνεχιζω απροσκοπτα για ενδυναμωση-αντοχη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Παρα την αποχη για κανα 20μερο, πλεον παω γυμναστηριο και δε ποναω πουθενα, η αντοχη σιγα σιγα αυξανεται κι εχω χασει και 1 κιλο :) Ειχα να παω 20 μερες, παω χτες λεω ας το παρουμε ηπια, τελικα το πηγα κανονικα και δεν ενιωσα το παραμικρο.

Οσο για τη διατροφη εχω κοψει το βραδινο πια τρωω μονο ενα γιαουρτι 0%, εκοψα τις πολλες βλακειες τυπου κετσαπ μαγιονεζες , φαστ φουντ & οταν θελω αναψυκτικο πινω μονο σοδα ή κανα περιέ :) Τωρα μενει ενα κιλο ακομα να φυγει και συνεχιζω απροσκοπτα για ενδυναμωση-αντοχη

Να τρως 2% γιαουρτι και οχι 0.

Μια χαρα, τωρα το χειμωνα πρεπει να το παρεις ζεστα το θεμα και το καλοκαιρι ποιος σε πιανει. Α καλυτερα να πινεις φυσικο χυμο,ειδικα σπιτι να στιβει πορτοκαλια.

Μια χαρα, τωρα το χειμωνα πρεπει να το παρεις ζεστα το θεμα και το καλοκαιρι ποιος σε πιανει. Α καλυτερα να πινεις φυσικο χυμο,ειδικα σπιτι να στιβει πορτοκαλια.

Ποιο χειμωνα ναουμε,ελιωσα σημερα στην ζεστη.Και εχασα και προπονηση για στηθος.Παμε δευτερα τωρα.Τελος,γθμμαστικη δυνατη για να βαλεις μυς ειναι απο οκτωβρη μεχρι Απριλη.

Ποιο χειμωνα ναουμε,ελιωσα σημερα στην ζεστη.Και εχασα και προπονηση για στηθος.Παμε δευτερα τωρα.Τελος,γθμμαστικη δυνατη για να βαλεις μυς ειναι απο οκτωβρη μεχρι Απριλη.

Δεν ειπα να ξεκινησει απο αυριο.

Ενοοειτε το Οκτωμβρη.,

Εγω ειχα σημερα πλατη αλλα το σωμα δεν ακολουθησε, κοιμηθηκα απο της 17.00 μεχρι 01.15, αυριο θα κανω που θα ειμαι ξεκουραστος.

Υπολογισα απο το λινκ που εδωσε ο Αλεξ τις θερμιδες που πρεπει να καταναλωνω.

Μου εβγαλε περιπου 2800 θερμιδες ημερισιος.

Ναι Άλεξ, τα .5 κιλά μου φάνηκαν πολλά. Κατέβασα στα .25 τη βδομάδα.

Γενικά 2 μέρες τώρα καλά τα πάω αλλά δεν έχω ισορροπία. Πχ σήμερα από τα φαγητά μου πήρα 210/120 γραμμάρια πρωτεΐνη που έπρεπε ενώ πηρα 300/445 γραμμάρια από υδατάνθρακα. Αυτό το shape up είναι αρκετά χρήσιμο. Αν το συνδυάσω με τις ποσότητες από το if ίσως βοηθηθώ πολύ σε σχέση με ότι έκανα μέχρι τώρα. Ένας συνάδελφος στη δουλειά γελούσε που μετρούσα τις ποσότητες.

Κατάφερα και έφαγα 205γρ σολωμό, 210 γρ πατάτα βραστή και 245γρ μπρόκολο με 1κτσ ελαιόλαδο και μισό λεμόνι στημένο! Στο τέλος ήθελα να κλάψω αλλά τα κατάφερα :P

"brag" μέσα στο σπόιλερ

Η βραζιλιανοσουηδή φιλενάδα που γυμναζόμαστε μαζί μερικές φορές μου πετάει σήμερα πως έχει δει μεγάλη διαφορά στα χέρια/ωμους/πλάτη/πόδια. 

edit

μια νέα απόλαυση!

post-202120-0-50844100-1378510507_thumb.png

άντε να δούμε πως θα πάει ο χειμώνας

• Like 1

thanks Dakon! θα ξεκινησω απο δευτερα και οτι αποριες ξαναρωταω... απο διατροφη, σε θερμιδες να τρωω οσο χρειαζεται? παραπανω? λιγοτερο (μαλλον οχι)? χοντρικα, γιατι δεν νομιζω να κατσω να το ψαξω πολυ, τωρα στην αρχη τουλαχιστον. εξεταστικες, πτυχιακες, μλκιες, δεν θα χω μυαλο για τετοια... απλα θα προσπαθω να διατηρω τα 5 γευματα/ημερα οσο γινεται....

την  Yin και την dhmhtra δεν τις εχω εγω, τ ορκιζομαι.... :P

Όχι...δεν είναι καλύτερος ο χυμός από στημένα φρούτα...περιέχει όλα τα σάκχαρα του φρούτου...φαντάσου να στήψει 3-4 πορτοκάλια τι ποσότητες θα πάρει...

thanks Dakon! θα ξεκινησω απο δευτερα και οτι αποριες ξαναρωταω... απο διατροφη, σε θερμιδες να τρωω οσο χρειαζεται? παραπανω? λιγοτερο (μαλλον οχι)? χοντρικα, γιατι δεν νομιζω να κατσω να το ψαξω πολυ, τωρα στην αρχη τουλαχιστον. εξεταστικες, πτυχιακες, μλκιες, δεν θα χω μυαλο για τετοια... απλα θα προσπαθω να διατηρω τα 5 γευματα/ημερα οσο γινεται....

την  Yin και την dhmhtra δεν τις εχω εγω, τ ορκιζομαι.... :P

Dante οι θερμίδες που θα παίζεις εξαρτάται από τους στόχους σου κυρίως. Αν θες να πάρεις κιλά θα πρέπει να έχεις θερμιδικό πλεόνασμα δηλαδή να τρως παραπάνω από τις θερμίδες συντήρησης. Αν θες να χάσεις να τρως λιγότερο από αυτές και αν θες να μείνεις στα κιλά που είσαι βελετιόνοντας το σώμα σου θα μείνεις στις θερμίδες συντήρησης.

Στην περίπτωση που θες κιλά πες μας στο περίπου ποσοστό λίπους γιατί αν είσαι 17% ξέρω γω δεν είναι καλή ιδέα.

Dante οι θερμίδες που θα παίζεις εξαρτάται από τους στόχους σου κυρίως. Αν θες να πάρεις κιλά θα πρέπει να έχεις θερμιδικό πλεόνασμα δηλαδή να τρως παραπάνω από τις θερμίδες συντήρησης. Αν θες να χάσεις να τρως λιγότερο από αυτές και αν θες να μείνεις στα κιλά που είσαι βελετιόνοντας το σώμα σου θα μείνεις στις θερμίδες συντήρησης.

Στην περίπτωση που θες κιλά πες μας στο περίπου ποσοστό λίπους γιατί αν είσαι 17% ξέρω γω δεν είναι καλή ιδέα.

σιγουρα θα ειμαι 17%... δεν ξερω ποσο, δεν εχω κανει ποτε λιπομετρηση.... 1,86 υψος, περιπου 86 κιλα αυτη τη στιγμη, γενικα σχετικα αδυνατος αλλα με λιγη κοιλιτσα κτλ... νομιζω οτι τα κιλα μου καλα ειναι. Απλα να φυγει το περιττο λιπος μενοντας στα ιδια κιλα ειναι ο αρχικος μου στοχος... οποτε φανταζομαι θα μεινω θερμιδες συντηρησης.

σιγουρα θα ειμαι 17%... δεν ξερω ποσο, δεν εχω κανει ποτε λιπομετρηση.... 1,86 υψος, περιπου 86 κιλα αυτη τη στιγμη, γενικα σχετικα αδυνατος αλλα με λιγη κοιλιτσα κτλ... νομιζω οτι τα κιλα μου καλα ειναι. Απλα να φυγει το περιττο λιπος μενοντας στα ιδια κιλα ειναι ο αρχικος μου στοχος... οποτε φανταζομαι θα μεινω θερμιδες συντηρησης.

Ναι...καλύτερα μείνε θερμίδες συντήρησης και βάλε και 1-2 αερόβια την βδομάδα μέσα στο πρόγραμμα.

καλημερα!!θυμαστε πριν κανα μηνα που ειχα πει οτι για να καταλαβω ποσο εχω αδυνατησει εχω κατι παλια παντελονια που δοκιμαζω?ε σημερα το ενα μπηκε και μπηκε ανετα και το φοραω τωρα!!ειμαι τοσο χαρουμενη!! ^_^ ^_^ ^_^ ^_^

εχω και μια απορια:εχω μπει στο δευτερο μηνα του focus t25 οπου εχει αρκετα προγραμματα με βαρακια.σε αυτα χρησιμοποιώ ενα σετ βαρακια 2κιλα.υπαρχει επιλογη να χρησιμοποιησω και λαστιχο αλλα μου εχει χαλασει αυτο που εχω και χρειαζετε να παρω καινουργιο.αυτο που θα ηθελα να ξερω ειναι πως επιλεγουμε τα καταλληλα βαρακια.τα 2κιλα δεν με κουραζουν αλλα σκεφτομουν οτι αν πηγαινα σε κατι παραπανω θα ηταν υπερβολη.τι ειναι ποιο σημαντικό?η επαναλήψεις ή το ποσο βαρια ειναι τα βαρακια?

Κάνω μια μικρή μελέτη (κάτι σαν ανασκόπηση στα πλαίσια μιας εργασίας) για το ιδανικό βάρος και ύψος που πρέπει να έχει ένας αθλούμενος άνθρωπος. 

Εσείς τι πιστεύετε;

-το BMI ενώ είναι ικανός σαν δείκτης, δεν λαμβάνει υπόψιν το ποσοστό λιπώδους ιστού και άρα δεν είναι κατάλληλος για την εκτίμηση ενός αθλητή ή γυμναζόμενου

-η κλασική μέθοδος ύψος -10 είναι μάλλον εντελώς ακατάλληλη, 

-η χρήση μεζούρας για την εκτίμηση της φυσική κατάσταση ενώ παρέχει σωστούς συσχετισμούς (όγκος=δύναμη) δεν έχει πάντα στατιστικά σωστά αποτελέσματα

-η λιπομέτρηση το ίδιο με παραπάνω (λίγο λίπος=πολύς μυώδης ιστός), επίσης δεν αποτελεί τον κανόνα. 

Για να το κάνω πιο απτό, ας πούμε ότι υποβάλλουμε δύο άτομα (άρρενα) σε ισοθερμιδική και υποθερμιδική δίαιτα αντίστοιχα, με πρόγραμμα 5Χ5 3 φορές την εβδομάδα (full body) και 3 φορές αερόβια άσκηση διάρκειας 100 λεπτών. 

Η διατροφή τους βασίζεται στο 60-30-10. Το αρχικό τους βάρος είναι 120kg  και το ύψος είναι 1.83 (παχύσαρκα)

Ποιος πιστεύετε θα επιτύχει πρώτος το ιδανικό σε θέμα ύψους βάρους και τι είναι το ιδανικό για εσάς;

Και αντίστοιχα σε δύο άτομα 68kg και 1.83 με ισοθερμιδική και υπερθερμιδική τι θα συμβεί; 

Είναι η ισοθερμιδική δίαιτα κατώτερη ή ανώτερη των υπερ και υπο θερμιδικών σε θέμα αποτελέσματος;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...