Moderators Spect~ Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Moderators Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Πες μας και καμια καλή πηγή για πρωτείνη σε χορτοφαγικό στυλ να βάλουμε και απο αυτή κακό δεν θα κάνει. Ξηροι Καρποι Φυστικοβουτυρο Οσπρια προιοντα σογιας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex_000 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 θενκς απο ξηρούς καρπους τρώω αμύγδαλα αλλά τα θεωρώ κυρίως πηγή λυπαρών (οπως και το φυστικοβούτηρο). Θα δω τα όσπρια (τα μισώ γενικά). Η σόγεια είναι καρκινογόνη - μεταλαγμένη κτλ όπως λέγαν τα 90ς ή είναι μαλακίες αυτά?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Ετοίμασα ολόκληρη λίστα με τις τροφές που τρώω ώστε να φτιάξω ένα μενού που να καλύπτει τον στόχο σε πρωτείνες (140γρ/μέρα τουλάχιστον) και να προσέξω να μην ξεφεύγω σε αναλογία λίπους (μαξ 20%, σωστά αφέντη; ). Και γράφω ο μλκ τις αναλογίες κι όχι τα ποσά. Και την πάτησα, διότι: Π.χ. η φάβα, ωμή, στα 197 γρ δίνει 672 θερμίδες, ενώ μαγειρεμένη μόλις 227. Η αναλογία ωστόσο υδ/λίπη/πρωτ παραμένει 72/3/25%. Αλλά: ενώ η ωμή στην ιδια ποσότητα δίνει 48γρ πρωτείνης (το 25% όπως αναμενόταν), δεν ισχύει το ίδιο για την μαγειρεμένη καθώς 100γρ μαγειρεμένης φάβας είναι σε μεγάλο βαθμό νερό, κι έτσι πλέον η πρωτείνη ειναι στο 8%!! Άντε πάλι από την αρχή... Υ.Γ. Η σόγια ειναι μεταλλαγμένη του κερατά. Μόνο αν βρεις βιολογική να πάρεις. Σε αυτη την περίπτωση μιλάμε για σούπερ τροφή, ειδικά γι αυτούς που κυνηγάνε πρωτείνη εκτός κρεάτων. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bosei Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Γιάννη τις τροφές καλύτερα να τις υπολογίζεις ωμές και σε όσες έχουν καρτελάκια πάνω στις συσκευασίες με τα macros τότε παίρνει από εκεί τις πληροφορίες σου και όχι από άλλες πηγές. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex_000 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Ετοίμασα ολόκληρη λίστα με τις τροφές που τρώω ώστε να φτιάξω ένα μενού που να καλύπτει τον στόχο σε πρωτείνες (140γρ/μέρα τουλάχιστον) και να προσέξω να μην ξεφεύγω σε αναλογία λίπους (μαξ 20%, σωστά αφέντη; ). Και γράφω ο μλκ τις αναλογίες κι όχι τα ποσά. Και την πάτησα, διότι: Π.χ. η φάβα, ωμή, στα 197 γρ δίνει 672 θερμίδες, ενώ μαγειρεμένη μόλις 227. Η αναλογία ωστόσο υδ/λίπη/πρωτ παραμένει 72/3/25%. Αλλά: ενώ η ωμή στην ιδια ποσότητα δίνει 48γρ πρωτείνης (το 25% όπως αναμενόταν), δεν ισχύει το ίδιο για την μαγειρεμένη καθώς 100γρ μαγειρεμένης φάβας είναι σε μεγάλο βαθμό νερό, κι έτσι πλέον η πρωτείνη ειναι στο 8%!! Άντε πάλι από την αρχή... Υ.Γ. Η σόγια ειναι μεταλλαγμένη του κερατά. Μόνο αν βρεις βιολογική να πάρεις. Σε αυτη την περίπτωση μιλάμε για σούπερ τροφή, ειδικά γι αυτούς που κυνηγάνε πρωτείνη εκτός κρεάτων. Σορρυ ξέχασα να μιλήσω για τα ωμά / βρασμένα (είχαμε και συζήτηση για τα μακαρόνια μου παλια για το θέμα ). Ναι τις τροφές πάντα τις μετράς ωμές όχι μαγειρεμένες (πως να ζυγίσεις κάτι μετά το μαγειρεμα ) To λίπος σου δεν είναι καθόλου πρόβλημα αν ξεφεύγει στο 25 η και 30% εφόσον οι θερμίδες της ημέρας σου είναι σωστά μετρημένς, μη μασάς. Το λίπος κάνει την διατροφή πολύ πιο ευγευστη, μη νομίζεις οτι με τα λιπαρά θα παχύνεις, καμία σχέση μόνο οι θερμίδες μετράνε εκεί. Απλά κοίτα να παίρνεις το 20% γιατι χρειάζεται για σωστή λειτουργία του οργανισμού. Σε αυτή την φάση κάνεις το πρώτο μεγάλο βήμα, πιάστα σωστά στο περίπου να μπέις στο κλίμα. Βάλε σαν στόχο να κάνεις διατροφή που σου αρέσει και τεριάζει στο περίπου με ότι είπαμε. Έχεις καιρό να αγχωθείς αν το λίπος που τρώς θα είναι 19 η 21% στο μέλλον ευχαριστώ , θα βρώ βιολογική σόγεια να δοκιμάσω. ΥΓ btw για το nutritiondataπου ελεγες το ποσοστό μάλλον είχε να κάνει με την συνηστώσα ημερίσια κατανάλωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Τις μετράς ωμές, δηλαδή βράζεις 100γρ φάβα, την τρως όλη -όση βγει- κι έτσι υπολογίζεις την πρωτείνη που πήρες, αυτό δεν εννοείς; Αυτό δουλεύει αν ζεις μόνος, όταν μαγειρεύει η γυναίκα μια κατσαρόλα για όλη την οικογένεια, πώς διάολο να την μετρήσω ωμή αναφορικά με το πόσο έφαγα εγώ; Βρασμενη είναι εύκολο καθώς βάζεις το πιάτο στη ζυγαριά ακριβείας, τη μηδενίζεις και μετά βλέπεις πόσο φαγητό έφαγες. Υ.Γ. Καλά, 140γρ πρωτείνης με χορτοφαγικές πηγές μόνο είναι απλά αδύνατο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex_000 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Πάρε και κάνα συμπλήρωμα έχει και σκόνες που βγαίνουν απο χόρτα. Για το θέμα με την γυναίκα , σε αυτή την περίπτωση υπολόγισέ τα βρασμένα. Οσον αφορά την πρωτείνη λογικά και 1.8 χ βάρος να πάρεις δεν θα έχεις θέμα.. Αν παίρνεις πολύ χαμηλή πάντως δεν θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα (κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι). Μπορείς να αρχίσεις με το maximum που σε παίρνει και να δείς πώς δουλεύει 100 ξέρω γω? όσο μπορείς. Ναι εννοώ αυτό που λές με την φάβα. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2013 από alex_000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bosei Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Γιάννη δεν υπάρχει πρόβλημα αν χρειάζεται αν βάλεις όλο το φακελάκι με τος φακές ξέρω γω. Έστω 500γρ που έχει το φακελάκι μέσα ωμή φακί. Μαγειρεύεις όλη την φακή και μετράς όλη την βρασμένη φακή και έστω ότι σου βγαίνει 1700γρ.. Ε μετά κάνεις τις αναγωγές. Ξέρω γω αν στα 500γρ ωμής τα 185γρ είναι πρωτεΐνη τότε στα 1700 πάλι 185 είναι. Οπότε αν θες εσύ από φακές να πάρεις 40γρ πρωτεΐνης τότε κάνεις (40*1700) / 185 και βγαίνει 365γρ. βρασμένης φακής. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτό θα έκανα αν δεν είχε το nutrition data ήδη υπολογισμένες τις ποσότητες για μαγειρευτό φαγητό, Έκανα έλεγχο αυτά που έτρωγα μέχρι τώρα και είδα ότι η πρωτείνη ήταν στο 1-1,5 μαξ ανά κιλό βάρους, τα λίπη στο 30-40% και το υπόλοιπο υδατάνθρακες. Ένα μιξ ξηρών καρπών που αρέσκομαι να τρώω δίνει ωραιότατα 38γρ πρωτεινών αλλα και 1000 θερμίδες, η πλειοψηφία σε λίπη. Είναι αρκετά δύσκολο να πέσω κάτω από τις 2500 θερμίδες χωρίς να χάσω σε πρωτείνη και δε θέλω το 50% της προσλαμβανόμενης πρωτείνης να είναι σε σκόνη! Φακ, ούτε στις πανελλήνιες τόση μελέτη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ckrystall Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 yannis27gr: κοίταξε σε βιολογικά καταστήματα για nutritional yeast, έχει βιταμίνες και πρωτείνη, συνήθως βάζω 1-2 κουταλιές στην σαλάτα μου ή σε σούπα, ή πάνω σε ζυμαρικά, όσπρια κτλ αυτή που βρήκα γράφει πάνω Engevita marigold nutrinional yeast flakes και λέει ότι τα 10 g έχει 5,1 g πρωτείνη, βέβαια δεν είναι καθαρή πρωτείνη γιατί απ'ότι βλέπω στα 100γρ έχει 36.9 γρ υδατάνθρακες και λίπος 4 γρ. Δίνει ωραία γεύση πάντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex_000 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτό θα έκανα αν δεν είχε το nutrition data ήδη υπολογισμένες τις ποσότητες για μαγειρευτό φαγητό, Έκανα έλεγχο αυτά που έτρωγα μέχρι τώρα και είδα ότι η πρωτείνη ήταν στο 1-1,5 μαξ ανά κιλό βάρους, τα λίπη στο 30-40% και το υπόλοιπο υδατάνθρακες. Ένα μιξ ξηρών καρπών που αρέσκομαι να τρώω δίνει ωραιότατα 38γρ πρωτεινών αλλα και 1000 θερμίδες, η πλειοψηφία σε λίπη. Είναι αρκετά δύσκολο να πέσω κάτω από τις 2500 θερμίδες χωρίς να χάσω σε πρωτείνη και δε θέλω το 50% της προσλαμβανόμενης πρωτείνης να είναι σε σκόνη! Φακ, ούτε στις πανελλήνιες τόση μελέτη... ε φαντάσου τι διάβασμα έχω ρίξει εγώ για να στα λέω αυτά με σιγουριά χωρίς να φοβάμαι τύψεις / μην σε πάρω στο λαιμό μου η μη σου λέω μαλακίες και με κράξουνε κτλ. Η χορτοφαγία σου είναι μεγάλο challenge. Εδώ είναι δύσκολο να βγούνε τα νούμερα χωρίς συμπληρώματα και από ελεύθερη επιλογή φαγητού. Γιάννη δεν είσαι ο πρώτος vegan που κάνει bb απλά από ότι ξέρω οι vegans παίρνουν συμπληρώματα. Ισως να υπάρχει κάνα γενετικό τέρας που να χτίζει πλάτες με χόρτα αλλα σε νορμάλ καταστάσεις..δεν το βλέπω. Και ο skooby vegeterian δήλωνε δες αυτό το βιντεάκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Βρε παίρνω συμπλήρωμα αλλά βλέπω ότι δε φτάνει και πρέπει να το αυξήσω ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΩ! Ναι, είναι τρελό challenge. Μου ρίχνεις εσύ ένα μπουτακι κοτόπουλο, 300 γρ και τσιμπάς 60γρ πρωτείνης με μόλις 360 θερμίδες. Για να πάρω την ίδια πρωτείνη από ρεβίθια, θα πρέπει να φάω 700 γρ, χώρια που θα έχει καμιά 1100 θερμίδες και χώρια που στην 1η κλανιά θα μετακινηθεί το σπίτι... @ckrystall: Έχεις δίκιο για τη διατροφική μαγιά αλλά αυτά τα φαγητά (μαγιά, σπιρουλίνα, γύρη) ενώ έχουν πολύ πρωτείνη -αναλογικά-, δεν μπορείς να φας μεγάλες ποσότητες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Moderators Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 εγω πιστευω οτι οσο μεταλαγμενη ειναι η σογια αλλο τοσο ειναι και τα κρεατα! αν δεν το παραγεις/εκτρεφεις ο ιδιος δεν μπορεις να ξερεις τι ειναι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δηλαδή πιστεύεις ότι δε λειτουργούν οι μηχανισμοί ελέγχου αναφορικά με τα βιολογικά προϊόντα; Δικαίωμά σου αλλα δε θα μπω σε τέτοιο τρόπο σκέψης. Γιατί ξέρεις που μας οδηγεί αυτό; Πώς ούτε και αυτά που παράγεις εσύ πιθανόν να μην είναι καθαρά αφού μπορεί να είναι μεταλλαγμένος ο σπόρος... Μια γρήγορη ματιά στο πιο γνωστό σαιτ για vegan bodybuilding και η διατροφή τους βασίζεται στη σόγια και στα σκευάσματα. Not my idea of avoiding meat! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Moderators Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 στην Ελλαδα δεν δουλευει τιποτα απλα σκεψου γιατι πχ η σογια να ειναι μεταλαγμενη και το κοτοπουλο οχι? (ξερεις οτι ολα τα κοτοπουλα στην Αμερικη εκτρεφονται σε αθλιες συνθηκες μεσα στα σκατα τους,δεν μπορουν να κουνηθουν απο το βαρος και αλλα πολλα αυτο μπορει να ειναι χειροτερο και απο μεταλαγμενο) ναι σε ενα βαθμο ακομη και τα σπιτικα (αν το σκεφτεις οπως λες) δεν ξερεις τι σκατα ειναι. αλλα δες το οπως και στο φαγητο. αλλιως ειναι να φτιαξεις εσυ ενα φαγητο σπιτι σου και αλλιως να το παρεις απο εξω γιατι σπιτι ξερεις τι υλικα εχεις χρησιμοποιησει. βρηκα αυτο εδω τις προαλλες http://calorycounter.in.gr/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις