Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Μια απορία που μου δημιουργεί το nutrition data. Π.χ. στο ρεβίθι, ενώ αναφέρει 19% περιεκτικότητα πρωτείνης, στα 100γρ δείχνει 9γρ πρωτείνης, όχι 19. Γιατί;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιαννη το IF caluclator ειναι για intermittent fasting, δεν είναι για 6 γεύματα στύλ και δεν νομίζω οτι θα αποδώσει το +20/-20 στα 6 γεύματα, είναι εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Οταν στο έδωσα σου είπα να βάλεις +10% σε κάθε μέρα που τεριάζει οκ και με τα 6 γεύματα. Επίσης το +20/ -20 έχει και carb cycling μέσα.

Αν θες να κάνεις if κάνε το προτείνω ανεπιφύλακτα (εγώ δεν θα το σταματήσω ποτέ με αυτά που βλέπω) αλλά έχει πολύ ιστορία , δεν είναι για τον καθένα. IF σημαίνει 16 ώρες (τουλάχιστον) την ημέρα αφαγία , πρακτικά δεν τρώς πρωινό και δεκατιανό, ενώ τελευταίο γεύμα είναι κατά τις 10 το βράδυ. 

Η πρωτείνη σου πρέπει να είναι 2χ σωματικό βάρος όλες τις μέρες. Στο if επειδή μια μέρα δεν τρώς carbs η πρωτείνη θα αυξάνει λίγο. 

Με βάση τα δικά μου δεδομένα λοιπόν, προτείνεις -3% στην TEDE μέχρι να πέσει το ποσοστό λίπους, σωστά; Αν πάω σε πιο γρήγορη απώλεια λίπους κινδυνεύω να χάσω και μυική μάζα;

Επίσης, η αναλογία που προτείνεις εσύ είναι 50/30/20 -υδ/λίπος/πρωτεινη ;

Μηπως αναφέρει περιεκτικότητα βάση θερμίδων και όχι γραμμαρίων. 

Για γραμμάρια μιλάει, δες κι εσύ και πες.

Με βάση τα δικά μου δεδομένα λοιπόν, προτείνεις -3% στην TEDE μέχρι να πέσει το ποσοστό λίπους, σωστά; Αν πάω σε πιο γρήγορη απώλεια λίπους κινδυνεύω να χάσω και μυική μάζα;

Επίσης, η αναλογία που προτείνεις εσύ είναι 50/30/20 -υδ/λίπος/πρωτεινη ;

Για γραμμάρια μιλάει, δες κι εσύ και πες.

-3% TEDE για recomp.

πιο γρήγωρη απόλεια λίπους δεν είναι recomp είναι καθαρή υποθερμιδική. Πανέ για -10% εκεί. Με μόνο -10% και αρκετή πρωτείνη και άσκηση δεν κινδυνεύεις να χάσεις μυική μάζα γιατί θα χάνεις κάνα κιλό το μηνα και άμα. Ισως χάσεις μια αμελητέα ποσότητα. Αν είσαι αρχάριος + καλά γενετικά πολύ πιθανό να χτίζεις μυική μάζα και με υποθερμιδική. 

Η ανάλογία που προτείνω είναι πρωτείνη σωματικό βάρος (κιλά χ2) = ποσότητα πρωτείνης σε γραμμάρια. Πχ 80 κιλά = 160 γραμμάρια πρωτείνη. Μετά λίπος 20% των θερμίδων. Το υπόλοιπο το γεμίζεις carbs. Είναι μια τυπική αναλογία που θα δουλέψει οκ. Οσο πιο εμπειρος γίνεσαι θα το ψάχνεις μόνος είδικά όσον αφορά το πότε και πόσο υδατάνθρακα θα τρώς, είναι ολόκληρη επιστήμη. 

• Like 1

Μια απορία που μου δημιουργεί το nutrition data. Π.χ. στο ρεβίθι, ενώ αναφέρει 19% περιεκτικότητα πρωτείνης, στα 100γρ δείχνει 9γρ πρωτείνης, όχι 19. Γιατί;

Μήπως αναφέρει 19% χωρίς το νερό; Το ανάποδο κάνουν στο γάλα πχ Λένε 1.5% λίπος αλλά είναι κατ' όγκο, δηλαδή σε γραμμάρια αν το αποξυρράνεις το λίπος είναι πολύ μεγαλύτερο σε ποσοστό...

Μια και το ανέφερα:

Γάλα 1.5%; μουχαχαχα

1.5% σημαίνει 1.5γ λίπους/100ml δηλαδή 15γ λίπος το λίτρο ή 145 θερμίδες

Ένα μπουκάλι γάλα 1.5% έχει 470 θερμίδες, 470-145 = 325 θερμίδες από πρωτείνες και υδατάνθρακες

325/4 = 81.25γ υδατανθράκων και πρωτεινών

Το γάλα 1.5% συνεπώς έχει 16% λίπος σε γραμμάρια και το λίπος είναι το 30% των θερμίδων...

Προφανώς και το συμπλήρωμα ειναι πιο φθηνο απο την τροφή...

Φυσικά. Εγώ το παίζω supernatural ;p.

Η θέση μου περι συμπληρωμάτων είναι εξης. Ξέρω οτι το bb τώρα που έμαθα επιτέλους να το κάνω σωστά πιστεύω πολύ οτι θα το κάνω μέχρι τον τάφο γιατί με εκφράζει και το απολαμβάνω πολύ. Δεν το κάνω μόνο για το αποτέλεσμα (σώμα). Το κάνω και γιατι οι 4 ώρες την ευδομάδα που ακούω μέταλ και σηκώνω βάρη είναι απο τις πιο ευχάριστες της ζωής μου.  Είμαι και στα 33 που είναι μια ηλικία που γνωρίζεις πλέον καλά τι θες απο την ζωή. 

Αν λοιπόν αρχίζω να στηρίζομαι σε οποιοδήποτε συμπλήρωμα (προς θεου δεν υποστηρίζω οτι είναι καλά η κακά η οτιδήποτε τέτοιο), θα πρέπει να το χρησιμοποιώ εφόρου ζωής, και δεν είμαι διατεθειμένος να παίρνω οποιοδήποτε χάπι η σκόνη για πάντα. Οπότε τελειοποιώ την διατροφή μου στο έπακρο και συνεχίζω έτσι. Το οικονομικό δεν είναι θέμα.

• Like 1

Φυσικά. Εγώ το παίζω supernatural ;p.

Η θέση μου περι συμπληρωμάτων είναι εξης. Ξέρω οτι το bb τώρα που έμαθα επιτέλους να το κάνω σωστά πιστεύω πολύ οτι θα το κάνω μέχρι τον τάφο γιατί με εκφράζει και το απολαμβάνω πολύ. Δεν το κάνω μόνο για το αποτέλεσμα (σώμα). Το κάνω και γιατι οι 4 ώρες την ευδομάδα που ακούω μέταλ και σηκώνω βάρη είναι απο τις πιο ευχάριστες της ζωής μου.  Είμαι και στα 33 που είναι μια ηλικία που γνωρίζεις πλέον καλά τι θες απο την ζωή. 

Αν λοιπόν αρχίζω να στηρίζομαι σε οποιοδήποτε συμπλήρωμα (προς θεου δεν υποστηρίζω οτι είναι καλά η κακά η οτιδήποτε τέτοιο), θα πρέπει να το χρησιμοποιώ εφόρου ζωής, και δεν είμαι διατεθειμένος να παίρνω οποιοδήποτε χάπι η σκόνη για πάντα. Οπότε τελειοποιώ την διατροφή μου στο έπακρο και συνεχίζω έτσι. Το οικονομικό δεν είναι θέμα.

ΑααΑα

Πες το οτι είσαι απο εκείνους του τύπους...

• Like 1

Την τελειοποιώ για αυτό που θέλω να κάνω εγώ, δεν σημαίνει οτι πρέπει να είναι αποδεκτή από ένα χορτοφάγο , όπως δεν είναι αποδεκτή η διατροφή ενός χορτοφάγου για εμένα. Οπως και να έχει τα μπροκολα τα αγοράζω με το κιλό (αλλά και τα κοτόπουλα επίσης)

την πρωτείνη μου την έχω μοιρασμένη σε ψάρια γαλακτοκομικά προιόντα ολικής αλέσεως, αυγά και ζωικό κρέας. Πες μας και καμια καλή πηγή για πρωτείνη σε χορτοφαγικό στυλ να βάλουμε και απο αυτή κακό δεν θα κάνει. 

την πρωτείνη μου την έχω μοιρασμένη σε ψάρια γαλακτοκομικά προιόντα ολικής αλέσεως, αυγά και ζωικό κρέας. Πες μας και καμια καλή πηγή για πρωτείνη σε χορτοφαγικό στυλ να βάλουμε και απο αυτή κακό δεν θα κάνει. 

Όσπρια!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...