Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Mια επισήμανση αν μου επιτρέπεις.... στις ασκήσεις και δη πιέσεις, στήθους, όπου χρησιμοποιείς πάγκο, δώσε έμφαση στον επικλινή. Ως γυναίκα θα δείξει καλύτερα η ενδυνάμωση του άνω θωρακικού το μπούστο σου. 

στο αερόβιο μετά χρησιμοποιείς μηχάνημα ή κάνεις κάποιες άλλες αεροβιώσεις με ασκήσεις 

Σ' ευχαριστώ και πάλι! Θα το έχω υπόψιν μου τώρα που θα φτιάξω πιο οργανωμένα το πρόγραμμα :) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Σ' ευχαριστώ και πάλι! Θα το έχω υπόψιν μου τώρα που θα φτιάξω πιο οργανωμένα το πρόγραμμα :)

αν θες και πάλι τίποτα διορθώσεις προτάσεις κτλ κτλ, σφύρα 

• Like 1

αν θες και πάλι τίποτα διορθώσεις προτάσεις κτλ κτλ, σφύρα 

Nα σου πω την αλήθεια, είμαι λίγο μπερδεμένη για το τι είναι πιο σωστό να κάνω σε σχέση με τους στόχους..Για την κυκλική ας πούμε που μου είπες, αν δεν κάνω λάθος, είναι πιο κατάλληλη ως προς το ότι είμαι αρχάρια αλλά δεν είμαι σίγουρη ποιο πρόγραμμα να επιλέξω, πως να τροποποιώ τις ασκήσεις κτλ και τα κάνω λίγο αχταρμά κάθε φορά :P Έχει πολύ μεγάλη σημασία να τηρώ πιστά το πρόγραμμα στο οποίο θα καταλήξω και μεγάλη διαφορά πρόγραμμα από πρόγραμμα; 

@Μαργαρίτα και γω αύριο θα πάω να κάνω TSH να δω που κυμαίνομαι. Μίλησα με τον ιατρό μου την Πέμπτη και παρόλο που αυτός δεν θέλει να ρυθμιστεί στο καλύτερο δυνατό (κοντά στα 2) εγώ επιμένω. Του είπα ότι από τον Ιούλιο έως τώρα έχω βάλει 6κιλά και μου είπε πως τότε θα χρειαστεί να αλλάξουμε την δοσολογία μιας και είθισται να πηγαίνουν αναλογικά με το σωματικό βάρος. 

Νίκο, νομίζω απάντησα και σε σένα. για μένα επιθυμία είναι η ιδανική τιμή (κοντά στο 2) για καλύτερο boost στον μεταβολισμό μου (αυτό με καίει) αν και επιθυμία του ιατρού είναι μια μέση κατάσταση. 

όταν του λέω ότι θέλω να χάσω λίπος και μου λέει καλά είσαι αντιλαμβάνομαι ότι ταύτισε το λίπος με το σ.β και κει τα πήρα λίγο στην κράνα. Πρέπει να βρω αποκλειστικά ενδοκρινολόγο :/ (αυτός είναι γενικός χειρούργος με ειδικότητα στον θυρεοειδή)

Σκατοκατάσταση αυτός ο θυρεοειδής. Είναι ο βασικός αδένας του μεταβολισμού και άμα δεν λειτουργεί σωστά ,σε σκίζει και σωματικά και ψυχολογικά .

Συγκεκριμένα και on topic σε κρατάει πίσω στην όλη προσπάθεια μυικής ανάπτυξης και θέλει υπομονή συνεχές ψάξιμο και κουράγια.

Σε εμένα επειδή δεν έχω ούτε θυρεοειδή ούτε παραθυροειδή ούτε λεμφαδένες είναι παζλ. Πρέπει να κρατάω τις τιμές γύρω στο 0.20.

Φαντάσου ότι όλα αλλάζουν σύμφωνα με τα κιλά ,την εποχή (ζέστη η κρύο) κ.λ.π

Το καλό είναι ότι όσο μεγάλώνεις σταθεροποιήται η κατάσταση.

• Like 1

Nα σου πω την αλήθεια, είμαι λίγο μπερδεμένη για το τι είναι πιο σωστό να κάνω σε σχέση με τους στόχους..Για την κυκλική ας πούμε που μου είπες, αν δεν κάνω λάθος, είναι πιο κατάλληλη ως προς το ότι είμαι αρχάρια αλλά δεν είμαι σίγουρη ποιο πρόγραμμα να επιλέξω, πως να τροποποιώ τις ασκήσεις κτλ και τα κάνω λίγο αχταρμά κάθε φορά :P Έχει πολύ μεγάλη σημασία να τηρώ πιστά το πρόγραμμα στο οποίο θα καταλήξω και μεγάλη διαφορά πρόγραμμα από πρόγραμμα; 

βασικό, πόσες φορές γυμνάζεσαι αν είναι 3 τότε μείνε σε κυκλικό, αν είναι 4 τότε μείνε σε upper lower 

όχι δεν έχει σημασία να βγάζεις πιστά το πρόγραμμα, μπορείς να αντικαταστήσεις μια άσκηση με μια παρεμφερή της ... 

πχ πιέσεις στήθους σε επικλινή πάγκο με ελεύθερα, μπορείς να κάνεις την ίδια στο smith ή σε αντίστοιχο μηχάνημα. 

ας ξεκινήσουμε από τα απλά, πόσες μέρες προπόνηση κάνεις 

• Like 2

Σκατοκατάσταση αυτός ο θυρεοειδής. Είναι ο βασικός αδένας του μεταβολισμού και άμα δεν λειτουργεί σωστά ,σε σκίζει και σωματικά και ψυχολογικά .

Συγκεκριμένα και on topic σε κρατάει πίσω στην όλη προσπάθεια μυικής ανάπτυξης και θέλει υπομονή συνεχές ψάξιμο και κουράγια.

Σε εμένα επειδή δεν έχω ούτε θυρεοειδή ούτε παραθυροειδή ούτε λεμφαδένες είναι παζλ. Πρέπει να κρατάω τις τιμές γύρω στο 0.20.

Φαντάσου ότι όλα αλλάζουν σύμφωνα με τα κιλά ,την εποχή (ζέστη η κρύο) κ.λ.π

Το καλό είναι ότι όσο μεγάλώνεις σταθεροποιήται η κατάσταση.

Συνηθως το καλοκαιρι μειωνεται η δοση του χαπιου πχ. Ουτε εγω εχω θυρεοειδη εδω και 11 χρονια :D εχω φτασει απο ο,οοοκατι εως 60-70 tsh :P Με βαρυ υποθυρεοειδισμο ειχα πρωτοξεκινησει τζιμ :P Ειναι αυτο που λενε...η καλη μερα απ το πρωι φαινεται!!!

• Like 1

βασικό, πόσες φορές γυμνάζεσαι αν είναι 3 τότε μείνε σε κυκλικό, αν είναι 4 τότε μείνε σε upper lower 

όχι δεν έχει σημασία να βγάζεις πιστά το πρόγραμμα, μπορείς να αντικαταστήσεις μια άσκηση με μια παρεμφερή της ... 

πχ πιέσεις στήθους σε επικλινή πάγκο με ελεύθερα, μπορείς να κάνεις την ίδια στο smith ή σε αντίστοιχο μηχάνημα. 

ας ξεκινήσουμε από τα απλά, πόσες μέρες προπόνηση κάνεις 

4 μου είναι λίγο δύσκολο, τις έχω κρατήσει στις 3 για να είμαι σίγουρη ότι θα τις βγάζω..

Καλησπέρα παιδιά,για όποιον ενδιαφέρεται έχω την εξής σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/nutritionandworkoutadvice/ (η αλλιώς κάντε αναζήτησή fitness advice) όπου ο καθένας μπορεί να μου στείλει τις απορίες του και να τον βοηθήσω.Δε ζητάω χρήματα για κανένα λόγο.Οποιος και αν ειναι ο στόχος σας θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα στείλτε μου μηνυμα και θα χαρώ να βοηθήσω.

• Like 2

Καταρχήν είσαι Ο και λέγεσαι ...

Και συ αν έχεις απορίες ριχτες εδώ, με χαρά να σε βοηθήσουμε ..

καλησπέρα .

• Like 2

Το όνομα μου Μιλτος,ασχολούμαι με το fitness 6 χρονια,και μαρεσει να βοηθάω όσους το χρειάζονται :)

Δεν έχω απορίες,ποσταρα τη σελίδα για λόγους διευκόλυνσης,οποίος θέλει μου στέλνει :)

Μα πως δε έχεις απορίες ομως ρε συ Μίλτο, ασχολείσαι μόλις 6 χρόνια και τα ξέρεις ολα ?

άλλοι εδώ μέσα ασχολούνται 20+ χρόνια, μπορούν να σε βοηθήσουν αν δεν είσαι εγωιστής και θέλεις να μάθεις !

τέλος πάντων το ονομα στο ζήτησα μεταξύ σοβαρού και αστείου μιας και σχεδόν όλοι όσοι γράφουν εδώ ξέρουν ο ένας τον άλλον, είναι κάτι σαν παρειτσα !  καλώς ήρθες  ..

• Like 2

Συγνώμη δεν ήθελα να κανω τον έξυπνο και να περάσω λάθος μηνυμα.Το bodybuilding γενικά ειναι η ζωή μου και φυσικά δε ξερω τα παντα ,όμως έχω διάθεση και κέφι να μοιράσω τις γνώσεις μου και όσα ξερω σε οςους το έχουν ανάγκη.Μη με πάρετε κακοπροαίρετα :P

4 μου είναι λίγο δύσκολο, τις έχω κρατήσει στις 3 για να είμαι σίγουρη ότι θα τις βγάζω..

Μια χαρά, τότε παίξε το κυκλικό -full boy 

1η Μέρα 

Πόδια: Καθίσματα με ελεύθερη μπάρα 3σετ10επαν (χωρίς βάρος για αρχή για να μάθεις την τεχνική)

Γάμπες: Όρθιες άρσεις 2σετ15επαν (αν έχει ειδικό μηχάνημα τότε κάντες εκεί αν όχι σε σμιθ)

Πλάτη: Κωπηλατική σε μηχάνημα κλειστή λαβή ή στην τροχαλία 3σετ 12-15επαν.

Στήθος: πεκ ντεκ 2σετ 12-15επαν.

Ώμοι: Πιέσεις ώμων με ελεύθερα ή σε μηχάνημα 2σετ 12-15επαν.

Τρικεφ: Κάμψεις τρικεφάλου στην τροχαλία με τριγωνική λαβή 2σετ 12-15επαν 

Δικέφ: Κάμψεις με αλτήρες εναλλάξ 2σετ 12-15επαν.

κοιλιακοί-ραχιαιοι

αεροβιο+διατάσεις

2η Μέρα

Πλάτη: Εμπροσθολαίμιες έλξεις ανοιχτή λαβή 3σετ 12-15επαν.

Στήθος: Crossover 2σετ 12-15επαν (μπορείς να αντικαταστήσεις με pullover όταν θες αλλαγή)

Πόδια: leg exte (κάμψεις 4φαλου) 3σετ 12-15επαν (μπορείς να βάλεις όταν θες αλλαγή πρέσσα)

Ώμοι: Προτάσεις με αλτήρες εναλλάξ ή σε τροχαλία 2σετ 12-15επαν. 

Τρικεφαλο: Kickbacks ή γαλλικές εκτάσεις 2σετ 12-15επαν

2φαλο: Κάμψεις σφυριά 2σετ 12-15επαν

κοιλιακοι-ραχιαοι

αεροβιο+διατάσεις

3η Μέρα 

Στήθος: Πιέσεις σε επικλινή 2σετ 12-15επαν

Πλάτη: Κωπηλατική με αλτήρα ανά χέρι 3σετ 12-15επαν

Ώμοι: Οπίσθια μοίρα σε μηχάνημα (ανάποδο πεκ ντεκ δλδ) ή με αλτήρες 2σετ 12-15επαν

Πόδια: Προβολές με αλτήρες 3σετ 10επαν.

3φαλο: πιέσεις με τριγωνική λαβή πίσω από το κεφάλι 2σετ 12-15επαν

2φαλο: κάμψεις αυτοσυγκέντρωσης 2σετ 12-15επαν.

Γάμπες: καθιστή rotary calves 

αερόβιο+διατάσεις 

σε κάθε προπόνηση ξεκινάς με 5΄ χαλαρό ζέσταμα και διατάσεις σε όλο το σώμα (κυρίως ασκήσεις στροφικού πετάλου με λάστιχα αντίστασης ή με πολύ ελαφριά αλτηράκια)

ωραίοι σύνδεσμοι http://souvlaki-fitness.com/ (έλληνας personal που τα λέει ωραία σε γενικές γραμμές)

http://www.exrx.net/Lists/Directory.html ----> θα μάθεις ποια άσκηση αντιστοιχεί και γυμνάζει ποια μυική βδομάδα (θα μάθεις και την ορολογία στα αγγλικά όπου θα σου ανοίξει θησαυρό video στο youtube.com για να βελτιώνεις τη τεχνική σου ενώ παράλληλα θα βελτιώνεις και την κριτική σου (ορθή ή μη τεχνική) 

• Like 1

Είπα να αλλάξω πρόγραμμα και να δοκιμάσω το "στήθος-ώμοι,πλάτη-δικ-τρικ, πόδια" που προτάθηκε στο θέμα..

Το στήθος-ώμοι είναι λίγο παλουκάκι ε;; Με το που μπαίνω στη 2η άσκηση ώμων, και μετά από 4 ασκήσεις στήθους βαρβάτες, κλάταρα.. 

Πιστεύω το στήθος-δικ κουμπώνει καλύτερα μιας και τα δικέφαλα είναι μικρότερη μυική ομάδα συγκριτικά με τους ώμους. 

Τι λέτε; 'Εκανα κάτι λάθος; Μήπως θέλει τρεις μόνο ασκήσεις στήθους;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...