Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

τι συμπληρωματα παιρνεις? (παιζει κ αυτο ρολο)

πίνω καφέ , αλλα δεν το έγραψα γιατι δεν είναι φαγητό 

βοηθάει πολύ όμως 

έχω σκεφτεί να ακολουθήσω κάποια πολεμική τέχνη/άθλημα αλλα όλο κάτι κάθετε στραβά, όταν όμως το κάνω θα κοιτάξω να επιλέξω σωστό δάσκαλο. Επειδή ακριβώς είμαι πολύ οξύθυμος αλλα με τα χρόνια κατάλαβα πως οι καυγάδες μόνο προβλήματα προκαλούν , θα ψάξω καλά να βρω σχολή που να μην προδιαθέτει για μπελάδες, καλύτερα να έχεις πέντε φίλους παρά ένα εχθρό..

οπότε απέφυγα να πάω με ένα φίλο πυγμαχία σε συγκεκριμένο σύλλογο , γιατι ρώτησα και έμαθα διάφορα. Ίσως αν ήμουν 15-18 χρονών να την έβρισκα με αυτή τη φάση , τώρα στα 26 μου μπορεί να μη γέρασα απότομα αλλα νιώθω πολύ καλύτερα να έχω φίλους παρά εχθρούς. (Μην κοιτάς που είμαι σε δίαιτα κ έχω νεύρα αχαχ :-D)

Πάντως το ψέμα παίζει παντού , ακούω παλιούς στο γυμναστήριο να λένε κάτι τρελά νούμερα για lifts που δεν τα κάνουν ούτε οι ποιο γνωστοί με world records powerlifters σήμερα ... μαχητές να μιλάνε για τρελό ξύλο και οτι ήταν ο φόβος κ ο τρόμος της περιοχής αλλα ποτέ δεν άκουσα το όνομα τους ... ιστορίες για αγρίους..  :devil:

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Ειναι δυσκολο μετα απο 30-40 χρονια περπατημα τρεξιμο με παπουτσια να το γυρισεις στο γυμνο ποδι....

Οι προγονοι μας εμαθαν απο την αρχη να περπατανε ετσι...

Σαφώς και ειναι δύσκολο. Η μετάβαση ειναι αργή και θέλει προσοχή -οι πιο πολλοί τραυματισμοί γίνονται γιατί κάποιος έμπειρος δρομέας που αποφασίζει να αλλάξει και να τρέχει ξυπόλυτος ´η με εντελώς μινιμαλ παπούτσι παει με τη μια να βγάλει τον ίδιο χρόνο/απόσταση που έκανε με παπούτσι. Ε, τον τραυματισμό τον έχει σίγουρο.

Εγω έχω το πλεονέκτημα ότι τώρα ξεκινάω τρέξιμο σε απόσταση, χωρική και χρονική, καθώς τοςο καιρό είχα εντρυφήσει στο ΤΑΒΑΤΑ. Όποτε και να θέλω, δεν μπορώ να τρέξω πολύ. Επιπλέον, για μεγαλύτερη εξάσκηση-συνήθεια, περπατάω χωρίς παντόφλες -αλλα με χοντρές κάλτσες, τα πατώματα ειναι κρυα, στο σπίτι.

Πάντως η αίσθηση τρεξίματος με γυμνό πέλμα ειναι μοναδική, σχεδόν μαγική. Το πόδι παύει να ειναι απλώς ενα όργανο που σε παει απο το ενα μέρος στο αλλο μα συμμετέχει στη διαδικασία, στέλνει πληροφορίες και κάνει πολύ πιο πλούσια την όλη εμπειρία.

• Like 1

Ναι τωρα που δεν ειναι σκληρο.

Κατσε να φας ζορι,να γινει οπως η φτερνα να δεις αν νιωθεις.

Και με τα χερια αν προσπαθησεις να τρεξεις, η πρωτη αισθηση θα ναι ωραια, αλλα τα χερια σου θα σκληρυνουν.

Πάντως η αίσθηση τρεξίματος με γυμνό πέλμα ειναι μοναδική, σχεδόν μαγική. Το πόδι παύει να ειναι απλώς ενα όργανο που σε παει απο το ενα μέρος στο αλλο μα συμμετέχει στη διαδικασία, στέλνει πληροφορίες και κάνει πολύ πιο πλούσια την όλη εμπειρία. 

Μου άρεσε έτσι όπως το έθεσες. :)

Δύσκολα όμως θα τρέξω με γυμνό πόδι. Μόνο αμμουδιά. Περπάτημα ναι, δεν έχω θέμα.

• Like 1

Μακριά απο την αμμουδιά. Οι τραυματισμοί καραδοκούν.

Κρις, η πέτσα σκληραίνει αλλα δεν αμβλύνεται η αίσθηση, δεν έχει σχέση το ενα με το αλλο.

Ενα χρονο τωρα σχεδον, δεν τρωω πρωινο.. Μια χαρα ειμαι, δεν κανει κακο πουθενα..

Και οσες φορες εχει τυχει να κανω προπονηση fasted, ( κανα σαββατο) η προπονηση βγαινει σουπερ

πίνω καφέ , αλλα δεν το έγραψα γιατι δεν είναι φαγητό 

βοηθάει πολύ όμως 

έχω σκεφτεί να ακολουθήσω κάποια πολεμική τέχνη/άθλημα αλλα όλο κάτι κάθετε στραβά, όταν όμως το κάνω θα κοιτάξω να επιλέξω σωστό δάσκαλο. Επειδή ακριβώς είμαι πολύ οξύθυμος αλλα με τα χρόνια κατάλαβα πως οι καυγάδες μόνο προβλήματα προκαλούν , θα ψάξω καλά να βρω σχολή που να μην προδιαθέτει για μπελάδες, καλύτερα να έχεις πέντε φίλους παρά ένα εχθρό..

οπότε απέφυγα να πάω με ένα φίλο πυγμαχία σε συγκεκριμένο σύλλογο , γιατι ρώτησα και έμαθα διάφορα. Ίσως αν ήμουν 15-18 χρονών να την έβρισκα με αυτή τη φάση , τώρα στα 26 μου μπορεί να μη γέρασα απότομα αλλα νιώθω πολύ καλύτερα να έχω φίλους παρά εχθρούς. (Μην κοιτάς που είμαι σε δίαιτα κ έχω νεύρα αχαχ :-D)

Πάντως το ψέμα παίζει παντού , ακούω παλιούς στο γυμναστήριο να λένε κάτι τρελά νούμερα για lifts που δεν τα κάνουν ούτε οι ποιο γνωστοί με world records powerlifters σήμερα ... μαχητές να μιλάνε για τρελό ξύλο και οτι ήταν ο φόβος κ ο τρόμος της περιοχής αλλα ποτέ δεν άκουσα το όνομα τους ... ιστορίες για αγρίους..  :devil:

Αμα θες καλο συλλογο Πατρα στειλε πμ. (αν και παιζει να το εχουμε συζητησει παλιοτερα)

**** Προπονηση με αδειο στομαχι δεν παιζει ποτε. Οποτε το εχω δοκιμασει, σαπια προπονηση βγαζω, ουτε στο 70% δεν παιζω.

• Like 1

Ούτε καν πρωτεΐνη δεν έχουν πάρει αυτοί όλοι.

έχουν πάρει κρεατίνη της muscletech 

βέβαια όλοι μπορούν να πάρουν ουσίες , λίγοι όμως θα φτιάξουν ωραίο physique , θέλει γνώσεις αλλιώς κάποιος μπορεί να καταλήξει χειρότερος απότι ξεκίνησε 

• Like 1

μπα τι εγινε αλλαξαμε αποψη? :P

Yeah. Δε πα να μου λένε, μόνο αν δοκιμάσω κάτι θα ξέρω με βεβαιότητα αν κάνει καλό ή κακό.

Ε, το τρέξιμο στην αμμουδιά μου έβγαλε ζημιά την 3η φορά. Οξύ πόνο λίγο κάτω από τον αστράγαλο. Αλλά όπως σε είπα, έχω μάθει να ακούω το σώμα μου κι ήξερα πότε να σταματήσω ώστε να μην τραυματιστώ σοβαρά. Λίγες μέρες ξεκούραση κι όλα καλά, τρέχω σαν ζαρκάδι πάλι.  :)

Πώς προπονείστε ρε το πρωί νηστικοί; ΟΚ, φαντάζομαι μπορεί να γίνει συνήθεια -κάποτε το έκανα κι εγώ, δήθεν ότι καίει περισσότερο λίπος, αλλά είναι μαρτύριο. Το πρωί πεινάω. Όχι, δεν το έθεσα σωστά. ΠΕΙΝΑΩ.

[...]

που να αρχίζατε πολεμικές τέχνες εκεί να δείτε σοφία και συζητήσεις.. 

Είπες μεγάλη κουβέντα...

Τελειώνω το Born to Run. Δεν είναι ότι ενστερνίστηκα ότι λέει εκεί μέσα αλλά σαν βιβλίο είναι πολύ καλό και σου δίνει έξτρα κίνητρο για να ασχοληθείς με το τρέξιμο. Thanks Wizzy για την πρόταση.

Χαίρομαι που "πιάνουν τόπο" οι προτάσεις μου.

Κατά τα άλλα, επιτέλους, ένα Σαββατοκύριακο ποδηλασιών το οποίο αξίζει αναφοράς!

Πολύ περιληπτικά, το Σάββατο έκανα 105χλμ και την Κυριακή 90χλμ. Το Σάββατο έκανα και δύο προσωπικά records. Σήμερα σπίτι-δουλειά-σπίτι (=36χλμ συνολικά) με το ποδήλατο για "αποθεραπεία", αχαχαχαχαχα! Λεπτομέρειες αργότερα, σήμερα.

• Like 1

Εγω έχω το πλεονέκτημα ότι τώρα ξεκινάω τρέξιμο σε απόσταση, χωρική και χρονική, καθώς τοςο καιρό είχα εντρυφήσει στο ΤΑΒΑΤΑ. Όποτε και να θέλω, δεν μπορώ να τρέξω πολύ. Επιπλέον, για μεγαλύτερη εξάσκηση-συνήθεια, περπατάω χωρίς παντόφλες -αλλα με χοντρές κάλτσες, τα πατώματα ειναι κρυα, στο σπίτι.

.

Γιαννη το ξερεις πως σε συμπαθω αλλα εχω την εντυπωση πως το κανεις επιτηδες ετσι?

Μου αρκει να το παραδεχτεις δεν ειναι κακο ...

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...