Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι αν ξεκινήσει το gym, φυσικά και τα πόδια θα είναι μόνα τους από τη στιγμή που θα συμπεριληφθούν και περισσότερες ασκήσεις με τα όργανα. Όπως καταλαβαίνετε το gym at home έχει περιορισμένη γκάμα ασκήσεων...Από το τίποτα όμως καλό είναι να γίνεται και το at home. όπως και να χει η μυική ομάδα του στήθους θα κολλήσει με τα χέρια για να μπορεί να βγει το πρόγραμμα στο gym

Ο καθένας έχει το ασκησιολόγιο του προσαρμοσμένο στο σώμα και στις απαιτήσεις του.

Με βάλατε πάντως σε πειρασμό να κρατάω την διάρκεια της γυμναστικής μου στο σπίτι. Στο περίπου μπορώ να πω ότι βγαίνει ένα δίωρο. Προσπαθώ να τηρώ το 30" ανάσα ανάμεσα στα σετ και το 1-2΄ ανάμεσα στις ασκήσεις, όσο μπορώ βέβαια.

Όχι και τόσο περιορισμένη αλλά σαφώς ικανοποιητική. Με 2 μπάρες + 2 αλτήρες + πάγκο + βάρη, βγάζω πλήρες πρόγραμμα για όλο το σώμα. 

Την 1 μπάρα + 2 αλτήρες τους έφτιαξε ο πεθερός μου που είναι σιδεράς. Δεν ήταν τπτ το δύσκολο, βρίσκεις το σωλήνα που ταιριάζει στη διάμετρο των βαρών και τον κόβεις στο μήκος που επιθυμείς. Κάνεις ηλεκτροκόληση εκεί που θες να τερματίζουν τα βάρη και φτιάχνεις ροδέλες με βίδα για τον τερματισμό των βαρών στην έξω μεριά. 

Το κόστος είναι το πολύ το 1/3 των έτοιμων.

Κι αν περάσει ένας χρόνος και δεις ότι ακόμα γουστάρεις να κάνεις βάρη + θες άλλες ασκήσεις, μπορείς να επενδύσεις σε ένα πολυμηχάνημα.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Την 1 μπάρα + 2 αλτήρες τους έφτιαξε ο πεθερός μου που είναι σιδεράς. Δεν ήταν τπτ το δύσκολο, βρίσκεις το σωλήνα που ταιριάζει στη διάμετρο των βαρών και τον κόβεις στο μήκος που επιθυμείς. Κάνεις ηλεκτροκόληση εκεί που θες να τερματίζουν τα βάρη και φτιάχνεις ροδέλες με βίδα για τον τερματισμό των βαρών στην έξω μεριά. 

Το κόστος είναι το πολύ το 1/3 των έτοιμων.

Προσκυνώ

Εγώ όταν επέστρεψα γυμναστήριο κατάλαβα πόσο μου είχε λειψει παρόλο που δεν μιλάω σε κανέναν. Τα χρόνια που ψιλοέκανα βάρη σπίτι μου δεν λένε.. Δεν είναι το στύλ μου τα βάρη στο σπίτι. 

Τον σάκο μου τον γαμάω όμως. 

Ρε συ Dakon, 8*3 λες στον λίβε για σκουωτ, 5*5 σε μένα. What's the difference mate;

Επίσης, κάνω και άλλη άσκηση για τετρακέφαλο ή αρκούμαι στο σκουωτ;

Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχει κάποια ουσιώδης διαφορά!

Οκ,σε 2 ακριβως ιδιους ανθρωπους(κλωνους) με ιδια επίπεδα δυναμης,αυτός με το 8x3 θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει λίγο περισσότερα κιλά,αλλά δεν ειναι αυτό το όλο θεμα.

Στην προκειμενη περίπτωση,εχει νοημα η χρηση αρκετων σετ με μετριες επαναλήψεις για να γινει εμπέδωση της τεχνικής και να μην υπαρχει ο κινδυνος να χαλάσει λόγω της σχετικής κουρασης που θα επιφέρουν οι 10-15 επαναλήψεις.

Επισης Γιαννη,μη σκεφτεσαι καθαρα με bodybuilderίστικα κριτήρια.Το squat πχ γυμνάζει ενα κάρο αλλες μυικες ομάδες πέρα απο τα τετρακέφαλα.

Στην ερωτηση σου όμως,ναι θα μπορούσες να βαλεις αλλη μία,πχ προβολές σε στυλ 3-4χ10-12!

• Like 2

Ότι είπε ο goofy, απλά κάνουμε και λίγα πειράματα πάνω σας ρε παιδιά να δούμε τι δουλεύει. Δεν έχει μεγάλες διαφορές. Απλά το 8χ3 είναι για να μη σπάει η τεχνική. Στις μεγάλες επαναλήψεις 8-12 η τεχνική , λόγω σωματικής κούρασης πάει περίπατο από ένα σημείο και μετά. Το 8χ3 με το 5χ5 έχουν 1 επανάληψη διαφορά στον όγκο προπόνησης. Αν έπρεπε να διυλίσουμε τον κώνωπα, το 5χ5 είναι λιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιγο προς τη μεριά της υπερτροφίας.

• Like 1

Να τα βρούμε στη μέση; 4χ6 ας πούμε; :)

Με βλέπω στο 5χ5, καπου εκεί αρχίζω και κουράζομαι και χαλάω την τεχνική. Το 8χ3 μου ακούγεται too light. 

Fader, τα δισκία σπιρουλίνας τα καταπίνουμε αμάσητα ή μασημένα; Έχει καμία διαφορά; 

Το κουράζομαι είναι μεγάλη κουβέντα. Αν κάνεις 10 επαναλήψεις με 50 κιλά, οι 3 επαναλήψεις με 100 , αν και δεν κουράζουν το σώμα , στέλνουν το νευρικό σου σύστημα για τσάγια. Σε κάθε περίπτωση οι πολλές επαναλήψεις ειδικά αν δεν φτάνουν σε failure και αφήνεις 1-2 στην άκρη , είναι πολύ , πολύ πιο ξεκούραστες.

5χ5 squat με το μεγαλύτερο σου βάρος? Το σώμα σου δε θα είναι πιασμένο, αλλά σου εγγυώμαι το μόνο που θα μπορείς να κάνεις εκείνη τη μέρα θα είναι να πέσεις για ύπνο.

• Like 1

thanks μήπως μπορείς να μου πεις του το διάβασες / άκουσες αυτό?

Αλεξ,χιλια συγνωμη που αργησα να διαβασω την ερωτηση σου. :)

Ειναι γνωστο θεμα για την γλουκοσαμινη αν ψαξεις στο ιντερνετ θα το βρεις ευκολα σε ιατρικα /bodybuilding sites .Εγω επειδη εχω μεγαλυτερη πηκτικοτητα στο αιμα,εχω ενημερωθει απο γιατρο φιλο μου που γυμναζεται και αυτος σε ερασιτεχνικο bodybuilding. :) (Επισης μπορει να ειναι επικυνδυνο και για διαβητικους.)

No problem μεγάλε. Για διαβητικούς διαβασα αρκετά οτι δεν κάνει, αλλά για κυνδίνους πυκτικότητας δεν βρήκα τίποτα. Επίσης δεν γνωρίζω για την πυκτικότητα του αιματός μου καθόλου , ήθελα να κάνω μια εξέταση αίματος έτσι και αλλιώς ευκαιρία να κάνω πρίν το πάρω. 

http://www.amazon.com/Doctors-Best-Glucosamine-Chondroitin-240-Count/dp/B000I4DFAK

αυτό παρηγγειλα θα βγάλω 3 μήνες με 40 ευρώ. 

χμμ εδωπέρα κάτι γίνεται https://www.google.com/search?q=glucosamene+blood+clotting&oq=glucosamene+blood+clotting&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fp=bc68ff1a17da4216&q=glucosamine+blood+clotting&spell=1

No problem μεγάλε. Για διαβητικούς διαβασα αρκετά οτι δεν κάνει, αλλά για κυνδίνους πυκτικότητας δεν βρήκα τίποτα. Επίσης δεν γνωρίζω για την πυκτικότητα του αιματός μου καθόλου , ήθελα να κάνω μια εξέταση αίματος έτσι και αλλιώς ευκαιρία να κάνω πρίν το πάρω. 

http://www.amazon.com/Doctors-Best-Glucosamine-Chondroitin-240-Count/dp/B000I4DFAK

Μια χαρα φαινεται.  :)

χμμ εδωπέρα κάτι γίνεται https://www.google.com/search?q=glucosamene+blood+clotting&oq=glucosamene+blood+clotting&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fp=bc68ff1a17da4216&q=glucosamine+blood+clotting&spell=1

Ζήτα ταχύτητα καθίζησης ερυθρών, και μια μέτρηση σακχάρου

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...