Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειναι αμα το θες η οχι.Το παιδι που παμε μαζι γυμναστηριο ερχεται καθε μερα εκτος απο τριτη και δουλευει απο τις 6 το πρωι μεχρι τις 3 το μεσημερι αποθηκη με πολυ κουβαλημα.Παρολα αυτα ομως δεν το αφηνει.

αυτό! τέλος! 

ακόμα και παιδιά να κάνω, δεν  πρόκειται να το αφήσω. ακόμα και λεφτά να μην έχω, θα προπονούμαι σπίτι 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δε σου λέει όμως τι προπόνηση κάνουν οι αθλητές του αθλήματος

Χαίρομαι που πήρα αυτή την απάντηση. :)

Η προπόνηση γίνεται για ένα σκοπό. Σωστά; Για να σε φέρει σε ένα σωματικό και πνευματικό επίπεδο για να ανταπεξέλθεις σε κάποιο άθλημα. Εγώ μιλάω για τον εαυτό μου πάντα σε επίπεδο ερασιτεχνικό γιατί δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με τον αθλητισμό. Πχ όταν είναι να παίξω μπάλα δεν κάνω κάποιου είδος προπόνησης. Άντε μπορεί κανένα τρέξιμο για καμμιά βδομάδα (και πολύ είναι). Για την αναρρίχηση η προπόνηση είναι ό,τι κάνω στην τεχνητή πίστα κλειστού χώρου (πρώτη φορά που κάνω προπόνηση για κάποιο άθλημα, δε μετράω το judo).

Εκτός από αυτά κάνω γυμναστική μόνος μου. Αλλά παρατηρώ πως όση γυμναστική και να κάνω μόνος μου με κάποιες ασκήσεις, ποτέ δεν πιάνεις όλους του μύες. Και αυτό γιατί όταν αθλείσαι κάνεις διάφορες ακανόνιστες κινήσεις. Χρειάζεσαι πολύ περισσότερο τους σταθεροποιητές. Τα ξέρετε αυτά.

Οπότε εδώ έρχεται κι ένα άλλο ερώτημα που είχα. Λέτε ότι ακολουθείτε ένα πρόγραμμα και το ονομάζετε προπόνηση. Ασχολείστε με κάποιο άθλημα και αν ναι με ποιο; Κάνετε κάποια συγκεκριμένη προπόνση για να χτίσετε δύναμη/αντοχή για το άθλημα;

Εγώ πχ, κάνω γυμναστική (για calisthenics), όχι προπόνηση. Το κάνω για να έχω το σώμα μου σε μία καλή κατάσταση και επειδή έτσι έχω συνηθίσει και μου αρέσει (έχω καθιστική ζωή μπροστά από υπολογιστή). Η προπόνηση που κάνω για αναρρίχηση είναι 3 φορές την εβδομάδα και κυρίως προσπαθώ να δουλέψω τεχνική. Επίσης, επειδή το στυλ αναρρίχησης διαφέρει από αθλητή σε αθλητή, έχω ένα στυλ που βασίζεται στη δύναμη στα χέρια και στην εκρηκτικότητα (μιας και εκεί υπερτερώ και είμαι κοντός), ώστε να το συνδυάσω και με την γυμναστική που κάνω.

• Like 1

Εψαξα λιγο αυτο το Oatly drink, δεν υπαρχει Ελλαδα.

Μαρεσε ομως η συνταγη και λεω να δοκιμασω με γιαουρτι,βρωμη,δαμασκηνα,cranberries και μπανανα.

• Moderators

Γκον προπονουμαστε στο να σηκώνουμε βάρη καλύτερα,περισσότερα,περισσότερες φορές γρήγορη και περιεκτική απάντηση Γιατί γράφω από κινητό

Να πω την αλήθεια δεν πολυκατάλαβα που ακριβώς διαφωνείτε αλλά έχει φάση, keep it up.

Είναι ένα παληκάρι στο γυμναστήριο και προπονείται με μία έκφραση ζεν ηρεμίας στο πρόσωπο του, μου θυμίζει εμένα πριν λίγο καιρό. Μου ρχεται να πάω να του ψιθυρίσω γλυκά στο αυτί: ΖΟΡΙΣΟΥ ΛΙΓΟ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΜΥΣ;

Νομίζω ότι δεν πρέπει να το κάνω, ε; Ναι, κι εγώ αυτό νομίζω. Τον πέτυχα τις προάλλες να έχει καρφωθεί στο κώλο μιας κοπελιάς που έκανε ξαπλωμένη οπίσθιους μηριαίους κι είχε τουρλώσει τον ποπό της.

Τι ωραία. :)

Είσαι λίγο στην φάση, μαθαίνω τον εαυτό μου, έστω και στα 40 και από την χαρά μου το επιδικνύω σε άτομα που το έχουν ανακαλύψει από τα 20 τους ή μου φαίνεται;

• Like 1

Σου φαίνεται. 

4saken, όλα συνήθεια είναι. Αν το κάνεις για λίγο καιρό έστω και με το ζόρι, μετά πάει το πράμα μόνο του. Όπως ορθά λέει η Nike, just do it.

Εψαξα λιγο αυτο το Oatly drink, δεν υπαρχει Ελλαδα.

Μαρεσε ομως η συνταγη και λεω να δοκιμασω με γιαουρτι,βρωμη,δαμασκηνα,cranberries και μπανανα.

Δοκίμασε να το κάνεις και πες μας το αποτέλεσμα. Θα χρειαστεί να προσθέσεις και κάποιο υγρό (π.χ. γάλα, νερό) για να αποκτήσει ρευστότητα το μείγμα και για να μπορέσει να διαλυθεί η βρώμη.

πήρα ρόδα κοιλιακών :3
αν θυμάμαι καλά ο maus είχε πει δεν τρέχει θέμα να τους γυμνάζεις κ καθημερινά , σωστά? 
λέω να βάλω καμια 10ριά set κάθε απόγευμα 

• Like 2

αν θυμάμαι καλά ο maus είχε πει δεν τρέχει θέμα να τους γυμνάζεις κ καθημερινά , σωστά? 

ολόσωστα....κάνω και γω ενίοτε..ειδικά όταν δεν φοβάμαι να την κάνω full range ... 

σε συνδυασμό με plank από τις καλύτερες bw ασκήσεις 

• Like 4

ολόσωστα....κάνω και γω ενίοτε..ειδικά όταν δεν φοβάμαι να την κάνω full range ... 

σε συνδυασμό με plank από τις καλύτερες bw ασκήσεις 

Νίκο κάθε μέρα για χρόνια Πότε Δεν είχα θεμα. Ξέρω

Η ρόδα αν δεν είσαι στα γόνατα είναι Δύσκολη

5 σετ χ 15 με γόνατα για αρχή επειδή δεν είχα ξανακάνει + οτι το πρωί έκανα squat κ με πόνεσε η μέση οπότε λέω φίλαγε τα ρούχα σου. Αυτό με τη μέση το έπαθα απο κουβάλημα μερικών τόνων ξύλων ενώ ήμουν κρύος σε off μέρα με 1-2 βαθμούς έξω

Στα 90kg κωπηλατική μπάρας με σωστή τεχνική και 0 ενόχληση κ να το πάθω λίγες μέρες μετά απο αυτό λολ. Ευτυχώς δεν χρειάζομαι off γιατι η τεχνική μου στην προπόνηση δεν αφήνει περιθώρια για τραυματισμούς και διαιώνιση τους. 

αύριο θα ανεβάσω ένα set κ όταν πάω στα 10 set θα το γυρίσω σε μύτες ποδιών όσα σετ βγουν και θα προσπαθήσω να φτάσω τα 10 κάποια στιγμή

κάπως έτσι θα το κάνω θα δείξει , πάντως η αίσθηση είναι τρελή και δεν δουλεύουν μόνο οι κοιλιακοί

------------------------------------

Και μια φωτογραφία απο ένα μέρος του πρωινού μου για τις επόμενες 15 μέρες 

post-353959-0-02972800-1453394669_thumb.jpg

@yannis27gr Μπορεί να μην έκανα τη συνταγή σου αλλα μου έδωσες καλή ιδέα 

γέμισε η κατάψυξη πρωινά!

αχχαχαχααχ

• Like 5

Νομιζω οτι το χω ξαναγραψει, θαυμαζω οσους βαρανε 8ωρα-10ωρα στην δουλεια και μετα κανουν και την γυμναστικη τους εστω και για μιση ωρα.

Δουλευω μονο την καλοκαιρινη περιοδο και οσες φορες και να προσπαθησα δεν μπορεσα να συνεχισω την γυμναστικη περα απο τον Μαιο.Κατι η κουραση της δουλειας, κατι η ελλειψη χρονου και η ζεστη τα παρατουσα μεχρι μεσα-τελη Σεπτεμβρη...

Φετος θα προσπαθησω να το συνεχισω οσο μπορω...Υπερφιλοδοξο σεναριο αλλα θα προσπαθησω...

Ακομα και τον χειμωνα αν αφηνα να κανω γυμναστικη το απογευμα θα βαρυνα λιγο απο το φαγητο, θα νιωθα βαρεμαρα και κουραση και μπορει να το αφηνα....Φετος δεν ειχε τετοια ημουν πιο αποφασισμενος με αποτελεσμα να βγαλω πολυ καλες προπονησεις και το απογευμα...Ξερω οτι ειναι στο μυαλο αλλα με 35 βαθμους και τρεξιμο το μονο που θες ειναι να χαλαρωσεις...

Φίλε μόλις περιέγραψες υπέροχα την διαφορά της αγγαρείας με της αγάπης όταν κάνουμε το οτιδήποτε όχι μόνο γυμναστική..

~~~~~

Νικόλα κάθε μέρα κοπάνα τους δεν έχουν θέμα, απλά αν τους παίζεις καθημερινά μην παραμελείς τους ραχιαίους είναι ανταγωνιστές μύες..

~~~~~~~~~

Φώτη όχι μόνο πάνε χρόνια και είναι ίδιοι όπως λες, αλλά γίνονται και χειρότεροι κι όλας, χαλάνε!! Έχω έναν τέτοιο που πάει άπειρα χρόνια χωρίς να προσπαθεί καθόλου και τον πειράζω συνέχεια του λέω μαλάκα χάλασες, πριν ξεκινήσεις είχες καλύτερο σώμα χαχα

• Like 4

λέω να βάλω καμια 10ριά set κάθε απόγευμα 

κάνε ένα πρώτα και τα λέμε. 

είναι παλούκι.. τι 10 σετ...

(δεν μιλάω για γόνατα όμως)

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...