Moderators Spect~ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Το ξέρω ότι είναι full anti-fitness αυτό, αλλά αν έχεις συνηθίσει τα ξενύχτια και το μυαλό σου μπορεί να πάρει στροφές ακόμη και τότε, δουλεύεις και τότε, αν έχεις αποκτήσει μία ροή. Η χαζομάρα είναι πως το έχω κάνει συνήθεια και κοιμάμαι κάθε μέρα στις 4:00. το μυαλο σου ναι αλλα η ξεκουραση και το σωμα σου δεν θα ανταποκρινεται το ιδιο! 1
GreekMonkey Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Επίσης λέτε για διάβασμα/δουλειά λες και όλοι αποδίδουν το ίδιο καλά στην δουλειά τους, ή έχουν τον ίδιο φόρτο εργασίας κτλ. Αντίστοιχα και στο πρόγραμμα γυμναστικής. Ένα ποσοστό του προβλήματος είναι αυτό που λέει ο σπεκτ περί τεμπελειάς αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
snow22 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 για σενα δεν γινεται! ΑΝ και δεν πηγιανα καθε μερα τρεξιμο στις 6 το σιγουρο ηταν δουλεια προπονηση μαθημα διβασμα! ΚΑι εκανα 7 μερες τη βδομαδα προπονηση και πολλες φορες διπλες! και κυριακες ηταν παντα προπονηση σε συνθηκες αγωνα και ηταν βαρβατες Όπως και η Δήμητρα και εγώ έτσι είμαι Κάνω προπόνηση και μετά είμαι οφφ Σίγουρα το διάβασμα μ δεν είναι σε αυτό το επίπεδο αλλά επτά ώρες σχολείο σε γαμανε συν το διάβασα που έχεις μετά...γυρνάω σπίτι στις τρεις έχω τελειώσει φαΐ μετά από 4:30-6 διάβασμα 6-9 (Δύο ώρες προπόνηση,μια το φαΐ με το μπάνιο) 9-12 διαβάζω σε πολύ αργούς ρυθμούς Άμα το κάνω δυο συνεχόμενες μέρες την τρίτη μέρα νιώθω νεκρός η προπόνηση έχει υψηλό volume(για τα δικά μ δεδομένα πάντα) Pre workout τι φάση πήρε ένας φίλος μου σμρ tis Sci mx X plode hardcore λέγεται νμζ και είπε θα μ φέρει αύριο να δοκιμάσω Μια φορά βέβαια και άμα μ αρέσει θα τον λέω να μ φέρνει μια φορά τον μήνα Λέει?Μήπως να μην δοκιμάσω; γτ με επηρεάζει και πολύ η καφεΐνη Άμα πιω νες με άδειο στομάχι 'τρέμω' καμιά φορά
dimitra_m3 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Εγώ δεν μπορώ καν τα ξενύχτια...μετά είμαι goal έτσι ήμουν ανέκαθεν. αναγνωρίζω ότι όλα δεν είναι για όλους αλλά δεν αφήνεις τίποτα αν δεν το έχεις ... ακόμα και το 1/3 να καταφέρεις, δεν έχει σημασία. σημασία έχει ότι προσπάθησες και τα κατάφερες. όταν νιώθω τόσο αδύναμη που φτάνω σε σημείο να θέλω να βάλω Χ, δεν κοιτάω τη θηλυκιά μάζα που τρέχει Χ ώρες σε ένα αερόβιο μηχάνημα και σηκώνει πολύχρωμα βαράκια, κοιτάω εμένα πως ήμουν, αλλά το προσπαθώ ... ακόμα και αν αυτή τη στιγμή ο τίτλος προηγείται, δεν θα γειώσω την όλη φάση, θα την μετριάσω όμως σε σημείο που να μην επηρεάζει το ακαδημαϊκό μου έργο. Και ναι για κάποιους μπορεί να ακούγεται η πιο μαλακία ever, αλλά ας μην μείνουν εκεί...μην δουν το δέντρο και χάσουν το δάσος ... σημασία έχει να μην τα παρατάς και να ασχολείσαι εξίσου ακόμα και με λιγότερο πάθος και volume σε κάποιες προπονήσεις ... ναι δεν είμαι τόσο γαμάτη και τόσο δυνατή για να βγάζω 4αρες φουλ έντασης προπονήσεις... 6
gon1332 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Το θέμα είναι να το ευχαριστιόμαστε και όχι να νιώθουμε άσχημα γι'αυτό. Εντάξει, αν δεν καταφέρεις να κάνεις full load για κάποιο διάστημα, αλλά κάνεις έστω και λίγο γιατί σε κάνει να ξεχνιέσαι τότε αυτό είναι υγιές. Έτσι κι αλλιώς το σώμα σου, ό,τι γυμναστική και να κάνεις, ακόμη και το ελάχιστο, το έχεις πολύ υψηλά σε εκτίμηση και θα είναι χαρούμενο. 1
gon1332 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Πολύ σωστός. Γι'αυτό για μένα, ένα άθλημα σε κάνει περισσότερο δυνατό και λειτουργικό από απλή γυμναστική. Πχ στο ποδόσφαιρο, πιάνεσαι στα πόδια (ακόμη και οι μύες της πατούσας) και στο core σε σημεία που δεν γυμνάζονται με απλές ασκήσεις.
Dakonblackblade Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δε σου λέει όμως τι προπόνηση κάνουν οι αθλητές του αθλήματος 2
wizzy Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Οχι Τζορτζ, δεν κατάλαβες. Έγραψε πώς έπινε νερό κανονικά αλλά έφτασε σε τέτοιο σημείο εξάντλησης που ενώ διψούσε δεν ήθελε να πιει άλλο γιατί ένιωθε πώς θα έκανε εμετό. Σκέφτομαι μήπως ήταν οι ηλεκτρολύτες που του έλειπαν και το σώμα δεν μπορούσε να δώσει την κατάλληλη εντολή κι αυτό που ο ίδιος αντιλαμβανόταν ως δίψα στην πραγματικότητα δεν ήταν έλλειψη νερού αλλά ηλεκτρολυτών. Γι αυτό ταυτόχρονα δεν ήθελε να πιει νερό αλλά διψούσε. Ε, ναι, έτσι όπως το έγραψες πριν, δεν κατάλαβα! Τώρα το εξήγησες καλύτερα. Όπως το περιγράφεις τώρα, θεωρώ ότι έφτασε σε κάποιο σημείο κορεσμού (εξ ου και το "ένιωθε πως θα έκανε εμετό"). Εξακολουθώ να μην μπορώ να αντιληφθώ πλήρως τη συμπεριφορά του οργανισμού , μου είναι κάτι άγνωστο, για αυτό. Το ότι έχασε στοιχεία τα οποία το νερό δεν μπορούσε να αναπληρώσει, είναι σχεδόν σίγουρο. Το ότι δεν θα τα έχανε εάν έπινε ηλεκτρολύτες, είναι σχεδόν σίγουρο. Για το εάν συνδέεται η μη πόση ηλεκτρολυτών με την αντίδραση του οργανισμού του, όπως την περιγράφει στο βιβλίο, δεν έχω την παραμικρή ιδέα.
yannis27gr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Να πω την αλήθεια δεν πολυκατάλαβα που ακριβώς διαφωνείτε αλλά έχει φάση, keep it up. Είναι ένα παληκάρι στο γυμναστήριο και προπονείται με μία έκφραση ζεν ηρεμίας στο πρόσωπο του, μου θυμίζει εμένα πριν λίγο καιρό. Μου ρχεται να πάω να του ψιθυρίσω γλυκά στο αυτί: ΖΟΡΙΣΟΥ ΛΙΓΟ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΜΥΣ; Νομίζω ότι δεν πρέπει να το κάνω, ε; Ναι, κι εγώ αυτό νομίζω. Τον πέτυχα τις προάλλες να έχει καρφωθεί στο κώλο μιας κοπελιάς που έκανε ξαπλωμένη οπίσθιους μηριαίους κι είχε τουρλώσει τον ποπό της. Τι ωραία. 3
Fotis13 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Να πω την αλήθεια δεν πολυκατάλαβα που ακριβώς διαφωνείτε αλλά έχει φάση, keep it up. Είναι ένα παληκάρι στο γυμναστήριο και προπονείται με μία έκφραση ζεν ηρεμίας στο πρόσωπο του, μου θυμίζει εμένα πριν λίγο καιρό. Μου ρχεται να πάω να του ψιθυρίσω γλυκά στο αυτί: ΖΟΡΙΣΟΥ ΛΙΓΟ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΜΥΣ; Νομίζω ότι δεν πρέπει να το κάνω, ε; Ναι, κι εγώ αυτό νομίζω. Τον πέτυχα τις προάλλες να έχει καρφωθεί στο κώλο μιας κοπελιάς που έκανε ξαπλωμένη οπίσθιους μηριαίους κι είχε τουρλώσει τον ποπό της. Τι ωραία. Aυτος θα ειναι κλασικη περιπτωση παω χρονια gym και ειμαι ακριβως ο ιδιος ... 2
Moderators Spect~ Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 για σενα δεν γινεται! ΑΝ και δεν πηγιανα καθε μερα τρεξιμο στις 6 το σιγουρο ηταν δουλεια προπονηση μαθημα διβασμα! ΚΑι εκανα 7 μερες τη βδομαδα προπονηση και πολλες φορες διπλες! και κυριακες ηταν παντα προπονηση σε συνθηκες αγωνα και ηταν βαρβατες Όπως και η Δήμητρα και εγώ έτσι είμαι Κάνω προπόνηση και μετά είμαι οφφ Σίγουρα το διάβασμα μ δεν είναι σε αυτό το επίπεδο αλλά επτά ώρες σχολείο σε γαμανε συν το διάβασα που έχεις μετά...γυρνάω σπίτι στις τρεις έχω τελειώσει φαΐ μετά από 4:30-6 διάβασμα 6-9 (Δύο ώρες προπόνηση,μια το φαΐ με το μπάνιο) 9-12 διαβάζω σε πολύ αργούς ρυθμούς Άμα το κάνω δυο συνεχόμενες μέρες την τρίτη μέρα νιώθω νεκρός η προπόνηση έχει υψηλό volume(για τα δικά μ δεδομένα πάντα) Pre workout τι φάση πήρε ένας φίλος μου σμρ tis Sci mx X plode hardcore λέγεται νμζ και είπε θα μ φέρει αύριο να δοκιμάσω Μια φορά βέβαια και άμα μ αρέσει θα τον λέω να μ φέρνει μια φορά τον μήνα Λέει?Μήπως να μην δοκιμάσω; γτ με επηρεάζει και πολύ η καφεΐνη Άμα πιω νες με άδειο στομάχι 'τρέμω' καμιά φορά 1) αν τρως σωστα και δεν υποσιτιζεσαι δεν θα νυσταζεις και δε θα σαι οφφ μετα τις προπονησεις 2)αν θεωρεις οτι δεν αντεχεις το volume καντο διαφορετικα! Πχ μερα παρα μερα οχι 2 μερες σερι και μετα ξεκουραση 3)εκτος του οτι με μια φορα δεν θα καταλαβεις τιποτα ειναι και πεταμενα λεφτα οποτε μην παρες κατι 4)αν και δεν χρειαζεσαι καφεινη γενικα ο νες ειναι σκατοκαφες απλα μην πινεις 1
wizzy Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Είχαμε μια συζητήση με το φαντάρο (= Bosei) πριν αρκετό καιρό σχετικά με το εάν ένα espresso πριν την ποδηλασία θα είχε κάποια θετική επίδραση άξια αναφοράς (= energy boost), συγκεκριμένα σε μένα που δεν πίνω καφέ. Δεν δοκίμασα από τότε, αλλά πρόσφατα ανακάλυψα κάτι κι είπα να το μοιραστώ μαζί σας. Αυτό το κάτι είναι το Oatly Chocolate Drink. Δεν ξέρω εάν το βρίσκετε στην Ελλάδα, εδώ το βρίσκω σε μεγάλα supermarkets. Έκανα την εξής συνταγή: 400ml Oatly Chocolate Drink (πρόταση: βάλτε το στο ψυγείο από την προηγούμενη νύχτα, κρύο έχει πιο ωραία γεύση) 1 κανονική μπανάνα ή 2 μικρές μπανάνες 3 παστά δαμάσκηνα ή 3 παστά βερύκοκα ή 3 παστά σύκα 3 κουταλάκια βρώμη 20-30 παστά (αποξηραμένα) cranberries ή 20-30 σταφίδες Έβαλα στο blender 200ml, τα cranberries τα δαμάσκηνα/βερύκοκα/σύκα και τα "χτύπησα" μέχρι να διαλυθούν τα φρούτα. Ακολούθως, έβαλα τα υπόλοιπα 200ml, την μπανάνα και τη βρώμη. Ξανά "χτύπημα" μέχρι να διαλυθεί το μείγμα αρκετά για να πίνεται. Το ήπια 10-15 λεπτά πριν να ξεκινήσω την ποδηλασία. Αποτέλεσμα; Ποδηλατούσα λες και μου είχαν βάλει turbo στα πόδια! Απίστευτη ενέργεια! Μιλάμε ότι κάποιος που ήταν από πίσω μου σε κάποια φάση μου φώναξε να πηγαίνω πιο αργά για να με προλάβει το group! Το καλύτερο; Δεν ένιωσα να "μένω" από ενέργεια ή/και να πεινάω για τουλάχιστον μία (1) ώρα μετά την έναρξη της ποδηλασίας. Σε φάση που έτρωγα κάθε 20 λεπτά από συνήθεια κι όχι επειδή πραγματικά το χρειαζόμουν. Τα θετικά: Το "μείγμα" είναι ελαφρύ (κοινώς, δεν "βαραίνει" το στομάχι), εύπεπτο, χορταστικό και απελευθερώνει ενέργεια για πολλή ώρα μετά την κατανάλωσή του. Εάν υπάρχει στην Ελλάδα, θα το σύστηνα ανεπιφύλακτα σε όλους όσους θέλουν ενέργεια που να διαρκεί πριν την άσκηση. Βασικά, εάν υπάρχει το ποτό, δοκιμάστε τη συνταγή πιο πάνω και θα με θυμηθείτε. Το αρνητικό: Το ποτό δεν είναι φθηνό, νομίζω πρέπει να στοιχίζει €2,50 το λίτρο - τουλάχιστον η ημερομηνία λήξης είναι μακρά. 2
Fotis13 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Είχαμε μια συζητήση με το φαντάρο (= Bosei) πριν αρκετό καιρό σχετικά με το εάν ένα espresso πριν την ποδηλασία θα είχε κάποια θετική επίδραση άξια αναφοράς (= energy boost), συγκεκριμένα σε μένα που δεν πίνω καφέ. Δεν δοκίμασα από τότε, αλλά πρόσφατα ανακάλυψα κάτι κι είπα να το μοιραστώ μαζί σας. Αυτό το κάτι είναι το Oatly Chocolate Drink. Δεν ξέρω εάν το βρίσκετε στην Ελλάδα, εδώ το βρίσκω σε μεγάλα supermarkets. Έκανα την εξής συνταγή: 400ml Oatly Chocolate Drink (πρόταση: βάλτε το στο ψυγείο από την προηγούμενη νύχτα, κρύο έχει πιο ωραία γεύση) 1 κανονική μπανάνα ή 2 μικρές μπανάνες 3 παστά δαμάσκηνα ή 3 παστά βερύκοκα ή 3 παστά σύκα 3 κουταλάκια βρώμη 20-30 παστά (αποξηραμένα) cranberries ή 20-30 σταφίδες Έβαλα στο blender 200ml, τα cranberries τα δαμάσκηνα/βερύκοκα/σύκα και τα "χτύπησα" μέχρι να διαλυθούν τα φρούτα. Ακολούθως, έβαλα τα υπόλοιπα 200ml, την μπανάνα και τη βρώμη. Ξανά "χτύπημα" μέχρι να διαλυθεί το μείγμα αρκετά για να πίνεται. Το ήπια 10-15 λεπτά πριν να ξεκινήσω την ποδηλασία. Αποτέλεσμα; Ποδηλατούσα λες και μου είχαν βάλει turbo στα πόδια! Απίστευτη ενέργεια! Μιλάμε ότι κάποιος που ήταν από πίσω μου σε κάποια φάση μου φώναξε να πηγαίνω πιο αργά για να με προλάβει το group! Το καλύτερο; Δεν ένιωσα να "μένω" από ενέργεια ή/και να πεινάω για τουλάχιστον μία (1) ώρα μετά την έναρξη της ποδηλασίας. Σε φάση που έτρωγα κάθε 20 λεπτά από συνήθεια κι όχι επειδή πραγματικά το χρειαζόμουν. Τα θετικά: Το "μείγμα" είναι ελαφρύ (κοινώς, δεν "βαραίνει" το στομάχι), εύπεπτο, χορταστικό και απελευθερώνει ενέργεια για πολλή ώρα μετά την κατανάλωσή του. Εάν υπάρχει στην Ελλάδα, θα το σύστηνα ανεπιφύλακτα σε όλους όσους θέλουν ενέργεια που να διαρκεί πριν την άσκηση. Βασικά, εάν υπάρχει το ποτό, δοκιμάστε τη συνταγή πιο πάνω και θα με θυμηθείτε. Το αρνητικό: Το ποτό δεν είναι φθηνό, νομίζω πρέπει να στοιχίζει €2,50 το λίτρο - τουλάχιστον η ημερομηνία λήξης είναι μακρά. Εμενα που δεν με πιανει η καφεινη ,τι να παρω ?
wizzy Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Εμενα που δεν με πιανει η καφεινη ,τι να παρω ? Καλά ρε, τι καθόμουν κι έγραφα τόση ώρα; Αφού, είπα (έγραψα): Εάν βρίσκετε το ποτό στην Ελλάδα, δοκιμάστε τη συνταγή και θα με θυμηθείτε!
Moderators Spect~ Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Γουιζι εσυ λογικα θα το ξερεις οτι οτιδηποτε σου ανεβαζει παλμους δεν ειναι οτι καλυτερο για αθληματα που δουλευει σε ψηλους παλμους. Μια φορα σκεφτομουν να παρω ενα "τζελακι" καφεινης για τον αγωνα στο βουνο αλλα σκεφτομουν απο την αλλη θα μαι σε αγωνα που θα παιζω στους 170+ για 2 ωρες ποια η λογικη να αυξησω τους παλμους μου απο ενα σκευασμα οταν ηδη θα μαι σε πολυ υψηλους ρυθμους? Ουσιαστικα ειναι χαζο να το κανεις ΓΕνικα εγω θεωρω οτι το μπουστ που θα σου δωσει η καφεινη ειναι "πλασιμπο" για να νοιωθεις οτι εχεις ενεργεια ενω δεν εχεις. ΑΝ τρως σωστα και ξεκουραζεσαι σωστα την ωρα της προπονησης θα χεις ενεργεια ειτε πιεις καφε ειτε οχι! 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις