Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είπα να το πάρω ανάποδα. Μπήκα και είδα τα αποτελέσματα του ημιμαραθωνίου. Ο 1ος έκανε χρόνο 65 λεπτά για 21 χλμ. Άρα, μέσο όρο περίπου 21 χλμ/ώρα.

1ο βήμα, να δω αν έχω αντοχή να τρέχω 65 λεπτά, έστω και με 16,5 χλμ που μπορώ αυτή τη στιγμή. Βγήκαν εύκολα, πολύ πιο εύκολα απ´ όσο σκεφτόμουν, με δεδομένο ότι είμαι ολότελα αρχάριος σε δρόμους αντοχής. Απο ενα σημείο και μετά τα πόδια γυρνούσαν μόνα τους.

Άρα, έχω 9 μήνες να αυξήσω κατα 4,5 χλμ/ώρα την ταχύτητα μου ωστε να διεκδικήσω θέση στο βάθρο. Doable? Είδωμεν.

Άντε να φτιάξει ο καιρός να βγω έξω να τρέξω, ειναι βαρετό μέσα στο σπίτι. Νταξ βάζω ταινία και βλέπω αλλα και πάλι ειναι πιο ωραία στη φύση παρέα με την αγαπημένη σου μουσικουλα.

---------

Τζον, καλή θητεία.

• Like 1
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

• Moderators
Δημοσ.

γιαννη ηθελα να στο πω εδω και μερες! μην κοιτας το διαδρομο! Διαφορα στο διαδρομο και εξω ειναι οτι στην πρωτη περιπτωση απλα κουνας τα ποδια ενω στη δευτερη σπρχωνεις το βαρος σου μπροστα! Μεγαλη διαφορα!

Βαλε 2% κλιση στο διαδρομο να προσομοιώσεις λιγο το πως ειναι να τρεχεις σε δρομο ενω εισαι σε διαδρομο. 

21χλμ/ωρα ειναι πολυ γρηγορος ρυθμος, 3,05' /χλμ (οι τοπ μαραθωνιοδρομοι πανε στο 2.50 περιπου στο μαραθωνιο)  στα καλυτερα μου 1χιλιομτρο μονο το ετρεχα στο 3.40-3.50 περιπου. Στο τρεξιμο και 5" λιγοτερο το χιλιαρι ειναι μεγαλη αυξηση. Με λιγα λογια αυτο που ειδες σημερα και αυτο που εχεις στο μυαλο σου απεχει πααααρα πολυ απο την πραγματικοτητα.

Πηγαινε τρεξε ενα δεκαρι σε δρομο να δεις τη διαφορα! Δεν στο λεω για να σου κοψω τα φτερα αλλα για να σε φερω στην πραγματικοτητα.

στα καλυτερα μου τον ημιμαραθωνιο τον ειχα κανει σε 1.36 (αν και ειχε μπολικη ανηφορα)

• Like 2
Δημοσ.

Οταν απαντας εχει απο διπλα περισσοτερες επιλογες. Πατας εκει, σου βγαζει να γραψεις οτι θες χωρις να βλεπεις απο πανω τις αλλες απαντησεις, τις βλεπεις απο κατω. Κατω αριστερα λεει εισαγωγη αρχειου, το πατας, διαλεγεις το αρχειο και μετα πατας επισυναψη, το φορτωνει και αυτο ήταν

Thanks man, πολύ χρήσιμο και το έψαχνα για καιρό.

Θα ανεβάσω φωτογραφία από την ποδηλασία της Κυριακής μαζί με το "report" :-) .

• Like 1
Δημοσ.

Δεν τρέχω σε διάδρομο, σε στατικό ποδήλατο Σπεκτ. Και ναι, φυσικά αντιλαμβάνομαι τη διαφορά. 

Αναγκαστικά κάνω ποδήλατο λόγω του ψοφόκρυου. Την προηγούμενη Τετάρτη που ξεκίνησα έτρεξα έξω. Είχε κρύο αλλά παλευόταν. Κυριακή όμως έβρεχε και σήμερα είχε παγετό, εξ ου και το ποδήλατο. Την ερχόμενη Κυριακή πάλι θα είμαι μέσα γιατί προβλέπεται να συνεχίσει ο παγετός. Ελπίζω την ερχόμενη Τετάρτη να μαλακώσει λίγο το κρύο και να μπορέσω να βγω έξω. Για εκεί έχω μια εφαρμογή που είχε προτείνει κάποιος εδώ την Fit (από google νομίζω) για να μετρήσω απόσταση/ταχύτητα, δεν ξέρω πόσο αξιόπιστη είναι. Αλήθεια, έχει κανείς καμία άλλη να προτείνει;

Δημοσ.

Ρε συ ξεκόλα, δεν έχω διάδρομο σπίτι. Στατικό ποδήλατο για κρύες/βροχερές μέρες, τρέξιμο έξω τις άλλες.

Ποιο android app προτείνεις να μετράει ταχύτητα/απόσταση;

Δημοσ.

Ηπια κεφιρ, απο γευση δεν με εντυπωσιασε και ιδιαιτερα,αλλα απο τι διαβασα εχει πολλες βιταμινες και ιχνοστοιχεία.

Ειναι πιο καλο απο το γαλα;

Δημοσ.

Για εκεί έχω μια εφαρμογή που είχε προτείνει κάποιος εδώ την Fit (από google νομίζω) για να μετρήσω απόσταση/ταχύτητα, δεν ξέρω πόσο αξιόπιστη είναι. Αλήθεια, έχει κανείς καμία άλλη να προτείνει;

Εγώ το είχα προτείνει αλλά σε περίπτωση που κάποιος θέλει να μην ξοδεύει μπαταρία και θέλει κλειστό το gps. Είναι απο τις λίγες που δουλεύουν έτσι και με σχετική ακρίβεια. Είναι δεδομένο όμως ότι έτσι δεν θα έχεις και τη βέλτιστη ακρίβεια. Άσε που είναι περισσότερο για περπάτημα και δραστηριότητες γενικά της ημέρας. Άμα θέλεις περισσότερη ακρίβεια με ανοικτό gps δες το Strava. Έχει και περισσότερες λεπτομέρειες που χρειάζονται σε αυτούς που τρέχουν (χρόνος/km, split κλπ)

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

γιαννη αν μιλας για εκτος σπιτιου παντα χρησιμοποιηουσα το Endomondo τωρα εχω το Garmin 210

Λιβε δεν ξερω αν ειναι καλυτερο το κεφιρ αλλα τουλαχιστον εδω μου αρεσει περισσοτερο απο το γαλα

• Like 1
Δημοσ.

Στο βιβλιο του ο Haruki Murakami περιέγραψε τον ένα και μοναδικό υπερμαραθώνιο που έτρεξε (απόσταση 84 χλμ). έλεγε ότι είχε φτάσει σε τέτοια εξάντληση που ενώ διψούσε δεν ήθελε να πιει νερό. Μηπως ακριβώς επειδή έπινε μόνο νερό κι όχι ηλεκτρολύτες είχε πάθει τέτοια "ζημιά"; 

Δημοσ.

Στο βιβλιο του ο Haruki Murakami περιέγραψε τον ένα και μοναδικό υπερμαραθώνιο που έτρεξε (απόσταση 84 χλμ). έλεγε ότι είχε φτάσει σε τέτοια εξάντληση που ενώ διψούσε δεν ήθελε να πιει νερό. Μηπως ακριβώς επειδή έπινε μόνο νερό κι όχι ηλεκτρολύτες είχε πάθει τέτοια "ζημιά"; 

Δεν έχει σχέση εάν έπινε ηλεκτρολύτες ή νερό κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Γιάννη, αυτό που λέει ο συγγραφέας δεν βγάζει νόημα. Πώς γίνεται να διψάει και να μην θέλει να πιει νερό; Νερό ζητάει ο οργανισμός μας, ειδικά μετά από τόσο εξαντλητική δραστηριότητα. Δεν έχουμε την "επιλογή" να πούμε "Α, όχι σώμα μου, δεν θα πιω νερό, θα σε αφήσω να γ@μιέσαι ακόμα λίγο, μετά από 84χλμ, επειδή έτσι γουστάρω". Μπορεί να μην ήθελε να πιει πολύ νερό αμέσως κι απότομα μετά το τέλος του υπερμαραθώνιου (για το φόβο τυχόν ανεπιθύμητων επιπτώσεων), αλλά να μην θέλει να πιει καθόλου νερό, μου κάνει κομματάκι υπερβολικό...

Εδώ όταν προγραμματίζω μεγάλες διαδρομές (120χλμ+) ξεκινάω την ενυδάτωσή μου 2 μερες πριν και την τελειώνω την ημέρα μετά την ποδηλασία (για αναπλήρωση) κι έρχεται ο τύπος και μας λέει ότι έτρεξε μονοκοπανιά 84χλμ (υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. δεν έχει σημασία) και δεν ήθελε να πιει νερό μετά το τέλος της διαδρομής; Τι να πω... Δυσκολεύομαι να το πιστέψω.

Δημοσ.

θα παρουσιαστώ και γω όπως και o bosei .... απλά θα υπηρετήσω την //επιστήμη//
θα σταματήσω να φτύνω φουλ αίμα στις προπονήσεις και να κάνω πιο "ήπιες" και έβαλα τις 2 από τις 4 το σ/κ 
εξαντλώ τα πάντα όλα στο γυμ και δεν μου μένει μυαλό για τη συγγραφή
συν ότι νυστάζω άπειρα, ειδικά μετά τις προπονήσεις... 
έλεγξα και τον θυρεοειδή σήμερα να δω πως πάμε και κει ... 

με ενοχλεί, αλλά προέχει ο τίτλος 

• Like 3
Δημοσ.

θα παρουσιαστώ και γω όπως και o bosei .... απλά θα υπηρετήσω την //επιστήμη//

θα σταματήσω να φτύνω φουλ αίμα στις προπονήσεις και να κάνω πιο "ήπιες" και έβαλα τις 2 από τις 4 το σ/κ 

εξαντλώ τα πάντα όλα στο γυμ και δεν μου μένει μυαλό για τη συγγραφή

συν ότι νυστάζω άπειρα, ειδικά μετά τις προπονήσεις... 

έλεγξα και τον θυρεοειδή σήμερα να δω πως πάμε και κει ... 

με ενοχλεί, αλλά προέχει ο τίτλος 

Μεταπτυχιακό; Διδακτορικό;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...