Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να πω κι εγώ την άποψή μου για τα drop sets. Καταρχάς δεν νομίζω ότι είναι κάτι μαγικό. Ό,τι αποτελέσματα έρχονται από αυτά πιστεύω ότι είναι από την αύξηση του volume...δηλαδή τα ίδια αποτελέσματα (αν και νομίζω καλύτερα λόγω αυξημένων κιλών αλλά anyway) θα είχε κάποιος αν απλά έκανε παραπάνω σετ (τόσα ώστε να γίνει equate το volume).

Το καλό με τα drop sets είναι ότι είναι time efficient. Μέχρι να κάνει κάποιος αυτά τα παραπάνω σετ που λέω πάνω θέλει πολύ περισσότερο χρόνο οπότε όποιος έχει θέμα είναι καλή λύση.

Τίποτα σχετικά με το lifting δεν είναι μαγικό. Τα drop set απλά επιτρέπουν να πάρεις το 100% από το σώμα σου με πολύ εύκολο και πολύ γρήγορο τρόπο σαν τυφλοσούρτης.

Αν πάμε να κάνουμε το ίδιο με sets χωρίς failure θέλει πολύ εμπειρία στο άθλημα με χρόνους διαλείμματος, κιλά , σετς ρεπς, αλλά και περισσότερο χρόνο. 

Επίσης στο drop set επειδή είναι στην φύση του να πιέζεις όσο πάει αποκλείεται να τρομπάρεις. Είμαι σίγουρος ότι κάποιος που (1) κάνει πρόγραμμα χωρίς failure και (2) δεν μετράει επιδώσεις κιλών και συνεχώς προσπαθεί να αυξήσει επιδώσεις, τρομπάρει που και που, αν όχι συνέχεια, παρόλο που αν τον ρωτήσεις θα σου πει ότι τα δίνει όλα και φεύγει νεκρός από την προπόνηση

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Εσείς έχετε κάτι που σας κρατάει;

The pump

“The greatest feeling you can get in a gym or the most satisfying feeling you can get in the gym is the pump. Let’s say you train your biceps, blood is rushing in to your muscles and that’s what we call the pump. Your muscles get a really tight feeling like your skin is going to explode any minute and its really tight and its like someone is blowing air into your muscle and it just blows up and it feels different, it feels fantastic. It’s as satisfying to me as cumming is, you know, as in having sex with a woman and cumming. So can you believe how much I am in heaven? I am like getting the feeling of cumming in the gym; I’m getting the feeling of cumming at home; I’m getting the feeling of cumming backstage; when I pump up, when I pose out in front of 5000 people I get the same feeling, so I am cumming day and night. It’s terrific, right? So you know, I am in heaven.”

με συγκίνησε ο μαλακας

• Like 3

Να πω κι εγώ την άποψή μου για τα drop sets. Καταρχάς δεν νομίζω ότι είναι κάτι μαγικό. Ό,τι αποτελέσματα έρχονται από αυτά πιστεύω ότι είναι από την αύξηση του volume...δηλαδή τα ίδια αποτελέσματα (αν και νομίζω καλύτερα λόγω αυξημένων κιλών αλλά anyway) θα είχε κάποιος αν απλά έκανε παραπάνω σετ (τόσα ώστε να γίνει equate το volume).

Το καλό με τα drop sets είναι ότι είναι time efficient. Μέχρι να κάνει κάποιος αυτά τα παραπάνω σετ που λέω πάνω θέλει πολύ περισσότερο χρόνο οπότε όποιος έχει θέμα είναι καλή λύση.

Νομίζω επίσης -αν και δεν έχω δει καν, δείγμα έρευνας- ότι αν γίνουν με αρκετά χαμηλά κιλά έτσι ώστε να βγουν αρκετές reps συνολικά (25-30+) τότε ίσως ενεργοποιηθούν και άλλα μονοπάτια υπερτροφίας (metabolic accumulation).

With that being said

Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα το 80% επειδή δεν θα κάνεις και τίποτα τρομερό από άποψη παραπάνω επαναλήψεων. Είτε κατέβασε το ποσοστό αν θες να κάνεις μόνο ένα drop, είτε βάλε άλλο ένα drop με μικρότερο ποσοστό μετά το 80.

Το ίδια ισχύει και με όλα τα άλλα πχ πυραμίδα,δισετ,21(7+7+7) κλπ ?

Δλδ δεν υπάρχει κάποιο παραπάνω πλεονέκτημα;

Τίποτα σχετικά με το lifting δεν είναι μαγικό. Τα drop set απλά επιτρέπουν να πάρεις το 100% από το σώμα σου με πολύ εύκολο και πολύ γρήγορο τρόπο σαν τυφλοσούρτης.

Αν πάμε να κάνουμε το ίδιο με sets χωρίς failure θέλει πολύ εμπειρία στο άθλημα με χρόνους διαλείμματος, κιλά , σετς ρεπς, αλλά και περισσότερο χρόνο. 

Επίσης στο drop set επειδή είναι στην φύση του να πιέζεις όσο πάει αποκλείεται να τρομπάρεις. Είμαι σίγουρος ότι κάποιος που (1) κάνει πρόγραμμα χωρίς failure και (2) δεν μετράει επιδώσεις κιλών και συνεχώς προσπαθεί να αυξήσει επιδώσεις, τρομπάρει που και που, αν όχι συνέχεια, παρόλο που αν τον ρωτήσεις θα σου πει ότι τα δίνει όλα και φεύγει νεκρός από την προπόνηση

Συμφωνώ σε όλα.

Το ίδια ισχύει και με όλα τα άλλα πχ πυραμίδα,δισετ,21(7+7+7) κλπ ?

Δλδ δεν υπάρχει κάποιο παραπάνω πλεονέκτημα;

pretty much. Όπως είπα εγώ κι ο Άλεξ. Τίποτα δεν είναι μαγικό. Ασχέτως αν παρουσιάζεται σαν το next big thing. 

The pump

“The greatest feeling you can get in a gym or the most satisfying feeling you can get in the gym is the pump. Let’s say you train your biceps, blood is rushing in to your muscles and that’s what we call the pump. Your muscles get a really tight feeling like your skin is going to explode any minute and its really tight and its like someone is blowing air into your muscle and it just blows up and it feels different, it feels fantastic. It’s as satisfying to me as cumming is, you know, as in having sex with a woman and cumming. So can you believe how much I am in heaven? I am like getting the feeling of cumming in the gym; I’m getting the feeling of cumming at home; I’m getting the feeling of cumming backstage; when I pump up, when I pose out in front of 5000 people I get the same feeling, so I am cumming day and night. It’s terrific, right? So you know, I am in heaven.”

με συγκίνησε ο μαλακας

Πες και ότι το είπε ο Arnold μην νομίζει κανείς ότι είναι κανείς anonymous pervert  :-D

• Like 4

Χίλια ευχαριστώ φίλτατε για την απάντηση, το εκτιμώ :). Για αρχή θα ξεκινήσω με 2 drop set και μετά από καιρό θα ανέβω σε 3 drop set, θα το πάω σιγά σιγά όχι με την μία. Αποφάσισα να εφαρμόσω το 100%-80%, αργότερα θα κάνω το 100%-70%-50% που είπες δοκιμαστικά, να δω πως δουλεύει, αλλιώς θα δοκιμάσω 100%-80%-60%.

Πολύ το ψειρίζεις με τα νούμερα. Τα πράγματα είναι πιο απλά. Ας πούμε κάνεις 60 κιλά πάγκο και φτάνεις σε 8 επαναλήψεις σε failure. Βγάλε 20 και συνέχισε. Άμα καταφέρεις ξανά 8, έβγαλες τα σωστά κιλά. Αν κάνεις λιγότερα, δεν έβγαλες αρκετά. Αν κάνεις πολύ περισσότερες, παρα έβγαλες.

Πειραματίσου 1-2 βδομάδες και θα βρεις τα νούμερα που σου ταιριάζουν σε κάθε άσκηση. 

Α, και να κρατάς ημερολόγιο. Scripta manent.

• Like 1

Έγινε, ευχαριστώ για τις απαντήσεις και όπως και να έχει δεν θα μπλεχτώ με νούμερα, θα δώσω περισσότερη έμφαση στην πράξη παρά στην θεωρία, η θεωρία θα είναι απλά ως βάση στην άκρη του μυαλού :).

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα δεν παίζει τέτοια φάση ακούστε

Τελειώνω την προπο και πάω στα αποδυτήρια να πιο την πρωτεΐνη να βάλω μπουφάν και να φύγω ενώ την έπινα με βλέπει ένα πρεζάκι και μου λεει

φίλε καλό πράμα αυτό που πίνεις

Καλό καλό

Και δεν μου λες πόσο πάει

Το κιλό τριάντα ευρώ περίπου

Και για πες κάνει δουλειά

Εε τι να σου πω όλα στα φαΐ είναι απλά με βοηθάει να συμπληρώσω τα γραμμάρια

Και δεν μου λες σε έχει βγάλει τίποτα; Γιατί και εγώ όλο κάτι τέτοια επερνα και ολο προβλήματα είχα

Άμα περνεις την κατάλληλη δώση δεβ βγάζει τίποτα

Αχα αντε φίλε,τα λέμε

Πάντως μπράβο του που έρχεται

Άραγε θα μπορέσει να αλλάξει ο μεταβολισμός του η καταστράφηκε;

Επεξ/σία από kostas.mouts4

Το αναποδο. Ο συγγραφεας, και γενικα το κινημα του barefoot running, υποστηριζουν οτι χωρις παπουτσια εχεις καλυτερη ισορροπια.

Ναι, αλλά δεν μίλησα για ισορροπία αλλά για κραδασμούς και τις επιπτώσεις τους στις αρθρώσεις. :-)

για το barefoot που αναφερθηκε προσωπικο το θεωρω λιγο μαλακια. ΤΟ barefoot θα σου μαθει να τρεχεις στη μυτη -γιατι το να κανεις χιλιομετρα ξυπολητος με πατημα στη φτερνα απλα θα τσακισεις τα παντα πανω σου. Το παπουτσι στο τρεξιμο ειναι σαν τα ελαστικα στο ποδηλατο/αμαξι κτλ. Μπορεις να πας με τρακτερωτο λαστιχο αλλα σιγουρα αν εχεις σλικ θα πας πιο γρηγορα. Ετσι και στο τρεξιμο μπορεις να τρεξεις και ξυπολητος αλλα το παπουτσι θα σε βοηθησει σε καποια πραγματα οπως απορροφηση κραδασμων κτλ.

Τωρα για τα ακριβα και φθηνα αυτο ειναι σχετικο γιατι οπως σε ολα τα πραγματα πολλες φορες μεγαλο μερος της τιμης ειναι το brand και οχι η τεχνολογια που εφαρμοζεται σε αυτο. 

Με λιγα λογια καλο το barefoot σαν εξτρα προπονηση για να σε βοηθησει στην τεχνικη αλλα οχι για βασικο στυλ τρεξιματος

Τείνω να συμφωνήσω. 

Θα διαβάσω κι εγώ το βιβλίο, για να έχω άποψη και - κάποια στιγμή - θα επανέλθω.

Woah. Τι ηλικία έχεις αν επιτρέπεται; Έτσι όπως μιλάς είναι σα να είσαι καμμιά γριά που μόλις ξεκίνησε να γυμνάζεται. Απ' όσα λες, ούτε μεγάλη είσαι, ούτε τώρα ξεκίνησες να γυμνάζεσαι και προσέχεις τη διατροφή σου.

.

χαχαχα κλαιω !!!

Δημητρα το 1/10 να μου ειχε πει θα τον ειχα αφανισει .

• Like 6

χαχαχα κλαιω !!!

Δημητρα το 1/10 να μου ειχε πει θα τον ειχα αφανισει .

δεν μπορώ να τον αφανίσω.. είναι κουκλάκι σκέτο, θα πάω Βόλο να κάνουμε προπόνηση παρέα ... να του αποδείξω πως η γριά η κότα έχει το ζουμί 

• Like 1

γερασαμε ρεεεεεεε

1ζσαα11.jpg

και λιγο δικεφαλακι

1ζζ.jpg

OMG ρε φίλε, άμα τύχει και με πατήσεις, θα σου ζητήσω συγγνώμη!

Τόσα χρόνια προπόνηση, ε, τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από εμφανή! Μπράβο! Μπράβο για το κουράγιο, τις θυσίες και την αφοσίωση στο στόχο σου.

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...