Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βγάζε όσα κιλά σε βολεύει. Εμένα αυτό που με βολεύει παραπάνω είναι 100% - 70% - 50% αν θέλω να κάνω 3 drop set και 100% - 70% για 2 drop set. Επαναλήψεις 8-12 σε 8-12 όλα failure.

Δήμητρα κάτι δεν πάει καλά που βγάζεις μέχρι 22 στο drop set. Πολλές είναι (για το βάρος που λες ότι βγάζεις - 70%). Δεν πρόκειται να κάνω τροχαλία 100 κιλά 8-10 και μετά να μπορώ να κάνω 70 χ 22 αποκλείεται

drop set κάνω σε απομόνωση και σε πολυαρθρικές, αλλά όχι σε βαριές ελεύθερες πολυαρθρικές (squat, deadlift, barbel row). Σε μηχανήματα πολυαρθρικές μια χαρά πάνε. (τροχαλίες πχ)

Επίσης θεωρώ δύσκολο να τραυματιστείς από drop set. Το παραπάνω βάρος μας τραυματίζει όχι το λιγότερο. 

Χίλια ευχαριστώ φίλτατε για την απάντηση, το εκτιμώ :). Για αρχή θα ξεκινήσω με 2 drop set και μετά από καιρό θα ανέβω σε 3 drop set, θα το πάω σιγά σιγά όχι με την μία. Αποφάσισα να εφαρμόσω το 100%-80%, αργότερα θα κάνω το 100%-70%-50% που είπες δοκιμαστικά, να δω πως δουλεύει, αλλιώς θα δοκιμάσω 100%-80%-60%.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Να πω κι εγώ την άποψή μου για τα drop sets. Καταρχάς δεν νομίζω ότι είναι κάτι μαγικό. Ό,τι αποτελέσματα έρχονται από αυτά πιστεύω ότι είναι από την αύξηση του volume...δηλαδή τα ίδια αποτελέσματα (αν και νομίζω καλύτερα λόγω αυξημένων κιλών αλλά anyway) θα είχε κάποιος αν απλά έκανε παραπάνω σετ (τόσα ώστε να γίνει equate το volume).

Το καλό με τα drop sets είναι ότι είναι time efficient. Μέχρι να κάνει κάποιος αυτά τα παραπάνω σετ που λέω πάνω θέλει πολύ περισσότερο χρόνο οπότε όποιος έχει θέμα είναι καλή λύση.

Νομίζω επίσης -αν και δεν έχω δει καν, δείγμα έρευνας- ότι αν γίνουν με αρκετά χαμηλά κιλά έτσι ώστε να βγουν αρκετές reps συνολικά (25-30+) τότε ίσως ενεργοποιηθούν και άλλα μονοπάτια υπερτροφίας (metabolic accumulation). 

With that being said 

Αποφάσισα να εφαρμόσω το 100%-80%

Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα το 80% επειδή δεν θα κάνεις και τίποτα τρομερό από άποψη παραπάνω επαναλήψεων. Είτε κατέβασε το ποσοστό αν θες να κάνεις μόνο ένα drop, είτε βάλε άλλο ένα drop με μικρότερο ποσοστό μετά το 80.

• Like 1

Χίλια ευχαριστώ φίλτατε για την απάντηση, το εκτιμώ :). Για αρχή θα ξεκινήσω με 2 drop set και μετά από καιρό θα ανέβω σε 3 drop set, θα το πάω σιγά σιγά όχι με την μία. Αποφάσισα να εφαρμόσω το 100%-80%, αργότερα θα κάνω το 100%-70%-50% που είπες δοκιμαστικά, να δω πως δουλεύει, αλλιώς θα δοκιμάσω 100%-80%-60%.

τα 3 δεν είναι απαραίτητα. 2 είναι μια χαρά. Δοκίμασε το και αν σου αρέσει βλέπουμε

• Like 1

καλα δεν βγάζεις και το κομπιουτεράκι  απλα τραβάς τόσες πλάκες ωστε αν στο σετ βγάλεις πχ 8 επαναλήψεις, αφαιρώντας  κιλα και προσθέτοντας  κούραση το αποτέλεσμα ειναι να βγαινουν  στο περίπου παλι οι ιδιες επαναλήψεις !

και συνεχίζεις .. αν το κανεις εξαντλητικά τοτε στο τελευταίο σετ τοτε μπορεί να παίζεις 3-4 επαναλήψεις μονο με την μπάρα  η με μια πλάκα ..

• Like 3

Νομίζω επίσης -αν και δεν έχω δει καν, δείγμα έρευνας- ότι αν γίνουν με αρκετά χαμηλά κιλά έτσι ώστε να βγουν αρκετές reps συνολικά (25-30+) τότε ίσως ενεργοποιηθούν και άλλα μονοπάτια υπερτροφίας (metabolic accumulation). 

With that being said 

ένα χαμόγελο σχηματίστηκε στα χείλη μου 

να συμπληρώσω ... καλύτερο muscle connection, καλύτερα πρηξίματα και γενικά έχω καταπληκτικά doms που δεν με ρίχνουν αλλά ίσα ίσα (δεν ξέρω να το περιγράψω) 

ένα χαμόγελο σχηματίστηκε στα χείλη μου 

Επανάφερέ το. Ένας ερευνητής (brad schoenfeld για όποιον θέλει να τον τσεκάρει), έλεγε ότι σε μία έρευνα που κάνανε με high reps μερικοί participants κάνανε report εμετούς

• Like 1

• Moderators

https://gfycat.com/CornyGrayGosling

μπος εμετο κανεις απο την υπερβολικη πιεση και οχι απο πολλες επαναληψεις. σιγουρα εχεις δει τυπους να προσπαοθουν ρεκορ και να ξερνανε απο την πιεση

Επανάφερέ το. Ένας ερευνητής (brad schoenfeld για όποιον θέλει να τον τσεκάρει), έλεγε ότι σε μία έρευνα που κάνανε με high reps μερικοί participants κάνανε report εμετούς

Το έχω νιώσει.

Έχετε κάνει τόση γυμναστική σε ένα session ώστε να θέλετε να ξεράσετε;

report εμετούς θέλω να κάνω μόνο στις γάμπες ανέκαθεν. 

το latissimus dorsi δεν το ένιωθα ποτέ ξανά τόσο πολύ όσο με τα dropset ... και δεν νομίζω να είναι Placebo effect 

Το έχω νιώσει.

Έχετε κάνει τόση γυμναστική ώστε να θέλετε να ξεράσετε;

ναι ειδικά σε ένα superset σε πόδια 2ης φοράς... απλά έκοψα ένα σετ :D 

• Like 1

https://gfycat.com/CornyGrayGosling

μπος εμετο κανεις απο την υπερβολικη πιεση και οχι απο πολλες επαναληψεις. σιγουρα εχεις δει τυπους να προσπαοθουν ρεκορ και να ξερνανε απο την πιεση

Μόνο ένα gif ? Υπάρχει ολόκληρο compilation μ'αυτή  :-D

Ναι ρε συ σίγουρα ισχύει αυτό με τα ρεκόρ αλλά δεν νομίζω να είναι τυχαίο να κάνανε στην ίδια έρευνα αρκετοί εμετούς. Δεν σου λέω τώρα σε τίποτα triceps extension. Leg press κτλπ. 

Υπάρχει και ένα γαμάτο video με τον john meadows που προπονούνται 2-3 με high reps κι έχουν έναν κουβά δίπλα για ξερατά. Εννοείται ότι το θεωρώ retarted.

Το έχω νιώσει.

Έχετε κάνει τόση γυμναστική σε ένα session ώστε να θέλετε να ξεράσετε;

Εμετό ναι ήθελα μία μέρα να κάνω αλλά έφταιγε το στομάχι, όχι η άσκηση. Το χειρότερο είναι το black out, το λίγο ακόμα και λιποθυμώ. Μία φορά το έχω πάθει στις άρσεις.

το λιποθυμώ το παθαίνω στο diset bent over με kneeling rear kick

και επειδή είμαι και φοβιτσιάρα και φλερτάρω με κρίσεις πανικού, πάντα εγκαταλείπω set 

Καλά κάνεις. Δεν παίζουμε με αυτά. 

είμαι και στα γεράματα, τα εγκεφαλικά είναι στην ηλικία μου...
όχι, φοβήθηκα πλήρως ότι θα λιποθυμήσω 

Woah. Τι ηλικία έχεις αν επιτρέπεται; Έτσι όπως μιλάς είναι σα να είσαι καμμιά γριά που μόλις ξεκίνησε να γυμνάζεται. Απ' όσα λες, ούτε μεγάλη είσαι, ούτε τώρα ξεκίνησες να γυμνάζεσαι και προσέχεις τη διατροφή σου.

Εμετό ναι ήθελα μία μέρα να κάνω αλλά έφταιγε το στομάχι, όχι η άσκηση. Το χειρότερο είναι το black out, το λίγο ακόμα και λιποθυμώ. Μία φορά το έχω πάθει στις άρσεις.

Και black out είχα πάθει μετά από μία μέρα με το που βγήκα από το γυμναστήριο. Πάλι καλά που ήμουν με τον αδερφό μου. Δε θυμάμαι καλά γιατί, αλλά μπορεί να μην είχα φάει και καλά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...