Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το πρόγραμμα που είχα ήταν 3 φορές την εβδομάδα με 1 μέρα ανάρρωσης στο ενδιάμεσο. Σε κάθε μέρα γύμναζα 2 μυϊκές ομάδες. Η αλήθεια είναι πως δεν προλαβαίνω να το κάνω αυτό (1.5-2 ώρες τις συγκεκριμένες μέρες), οπότε μερικές φορές πάω παρά πίσω. Λέω να το αλλάξω σε 6 φορές την εβδομάδα με μία μυϊκή ομάδα τη φορά, κάπως έτσι:

Δ: δικέφαλα και άνω πλάτη με pullups

Τ: Ραχιαίοι, τρικέφαλα και δικέφαλα ποδιών με γέφυρες

Τ: Traps, ώμοι και χέρια με handstand pushups

Π: Κοιλιά με leg raises

Π: Πόδια με various squats και (reverse)calf raises & plyometrics

Σ: Στήθος, ώμοι, τρικέφαλοι με pushups, dips

Κ: Ξεκούραση

Σε κάθε άσκηση που θα κάνω θα αφιερώνω 3 σετ.

Έτσι θα ασχολούμαι γύρω στη 1 ώρα κάθε μέρα και πραγματικά θα το λιώνω σε κάθε είδος άσκησης. Το πιο σημαντικό είναι πως κάθε επόμενη μέρα ασχολείται με εντελώς διαφορετική μυϊκή ομάδα οπότε δεν επηρρεάζεται η ανάρρωση.

Ερώτηση: Ισομετρικές, μπορώ να βάζω σε μέρες ξεκούρασης, ακόμη κι αν δεν έχω αναρρώσει; Ας πούμε στην περίπτωσή μου τις Κυριακές; Το σίγουρο είναι ότι το πιο ασφαλές είναι να βάζω ισομετρικές κάτω κορμού μιας και την προηγούμενη και επόμενη μέρα δεν έχω κάτω κορμό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

έχει κανείς info για τη συγκεκριμένη πρωτεϊνη ???? 

http://www.musclemax.gr/proteins/pure-nutrition-whey-isolate-1814gr-detail#.Vo-ToraLRdh

είδα τα συστατικά της και έμεινα να αναρωτιέμαι ....  wtf ?! 

Τι έχουν τα συστατικά της. Μια χαρά μου φαίνονται...μόνο μια πηγή πρωτεΐνης έχει

είναι verified? είναι αξιόπιστη εταιρία? 

στο δειγματάκι που έχω λέει λεπτομερώς: whey protein isolate, flavour emulsifier (soy lecithine), deoiled cocoa powder, sweetener (sucralose, sodium, cyclamate, saccharin) separating agent (silicon dioxide)  

Έχω καιρό να ασχοληθω με εταιρείες οπότε δεν ξέρω. Τσέκαρε στο site τους αν παράγουν σε GMP facilities. Αυτό για αρχή. Είναι και ένα άλλο κριτήριο αλλά πρέπει να παω σπίτι πρώτα

• Like 1

Μάλλον δε θυμάσαι καλά το βιβλίο. Θα το αναλύσω/παρουσιάσω σαν το τελειώσω, σου θυμίζω όμως ότι η άποψη του συγγραφέα για τα οφέλη του ξυπόλητου τρεξίματος παρουσιάζονται αναλυτικότατα όταν μας συστήνει τον Barefoot Ted ο οποίος άρχισε να τρέχει ξυπόλητος στα -άντα του αφού είχε δοκιμάσει τα πιο ακριβά παπούτσια που κυκλοφορόύσαν στην αμερικανική αγορά και όλα τους είχαν επιδεινώσει τα προβλήματα που είχε στα πόδια.

Ναι, φυσικά δεν είναι εύκολο, το αναφέρει και η ίδια η Vibram στην ιστοσελίδα της ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος προσαρμογής. 

Ναι εχεις δικιο, πολυ εντυπωσιακα παντως τα στοιχεια για την αυξηση των τραυματισμων απο την χρηση των πολυ ακριβων μοντελων...

• Like 1

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, θα περιμένω info από τον alex όπως λες. Ωστόσο αν κάνω το εξής, κάνω ένα σετ μαξ κιλά που μπορώ 10 επαναλήψεις και αρχίζω και κατεβάζω μπαρίτσα μπαρίτσα τα κιλά με 10 επαναλήψεις την φορά που κατεβάζω μπαρίτσα με κιλά μέχρι το failure είναι σωστό κάτι τέτοιο, ή πρέπει υποχρεωτικά να κατεβάζω στο 70% των κιλών έπειτα από τις πρώτες 10 επαναλήψεις ; 

Βγάζε όσα κιλά σε βολεύει. Εμένα αυτό που με βολεύει παραπάνω είναι 100% - 70% - 50% αν θέλω να κάνω 3 drop set και 100% - 70% για 2 drop set. Επαναλήψεις 8-12 σε 8-12 όλα failure.

Δήμητρα κάτι δεν πάει καλά που βγάζεις μέχρι 22 στο drop set. Πολλές είναι (για το βάρος που λες ότι βγάζεις - 70%). Δεν πρόκειται να κάνω τροχαλία 100 κιλά 8-10 και μετά να μπορώ να κάνω 70 χ 22 αποκλείεται

drop set κάνω σε απομόνωση και σε πολυαρθρικές, αλλά όχι σε βαριές ελεύθερες πολυαρθρικές (squat, deadlift, barbel row). Σε μηχανήματα πολυαρθρικές μια χαρά πάνε. (τροχαλίες πχ)

Επίσης θεωρώ δύσκολο να τραυματιστείς από drop set. Το παραπάνω βάρος μας τραυματίζει όχι το λιγότερο. 

• Like 3

Βγάζε όσα κιλά σε βολεύει. Εμένα αυτό που με βολεύει παραπάνω είναι 100% - 70% - 50% αν θέλω να κάνω 3 drop set και 100% - 70% για 2 drop set. Επαναλήψεις 8-12 σε 8-12 όλα failure.

Δήμητρα κάτι δεν πάει καλά που βγάζεις μέχρι 22 στο drop set. Πολλές είναι (για το βάρος που λες ότι βγάζεις - 70%). Δεν πρόκειται να κάνω τροχαλία 100 κιλά 8-10 και μετά να μπορώ να κάνω 70 χ 22 αποκλείεται

drop set κάνω σε απομόνωση και σε πολυαρθρικές, αλλά όχι σε βαριές ελεύθερες πολυαρθρικές (squat, deadlift, barbel row). Σε μηχανήματα πολυαρθρικές μια χαρά πάνε. (τροχαλίες πχ)

Επίσης θεωρώ δύσκολο να τραυματιστείς από drop set. Το παραπάνω βάρος μας τραυματίζει όχι το λιγότερο. 

άρα στο πρώτο set το fail μου είναι εικονικό ή δεν βγάζω το 70% όντως και μπαίνει 50%  

ακόμα και το failure στα dropset πρέπει να βγαίνει 8-12 reps? αδιάβαστη...

Σε μένα βγαίνουν όσο και οι κανονικές. Δηλαδή αν βγάλω 12 επαναλήψεις στα χ κιλά, στα 70% θα βγάλω πάλι 12. Και φυσικά όσο προχωρούν τα σετ και το κάψιμο (γιατί κάνω ντροπ σετ σε όλα τα σετ) οι επαναλήψεις πέφτουν.

άρα στο πρώτο set το fail μου είναι εικονικό ή δεν βγάζω το 70% όντως και μπαίνει 50%  

ακόμα και το failure στα dropset πρέπει να βγαίνει 8-12 reps? αδιάβαστη...

Ναι το πιο πιθανό είναι οτι μπορείς και παραπάνω στο πρώτο σετ :)  . Πόσα κιλά βγάζεις εσύ ξες δεν είναι δύσκολο να υπολογίσεις το 70% του βάρους. 

Το failure στο drop set θα βγει σε όσα ρεπς να ναι, δεν είπα ότι ξέρω γω 20 είναι "λάθος", και δεν υπάρχει σωστό και λάθος.. εξαρτάται πόσα κιλά βγάζεις.

Αυτό που είπα ότι δεν παίζει να ρίξεις από το 100% στο 70% και να βγάλεις 20+ ρεπς στο drop set, αν στο main set (100%) έβγαλες 8-10. 

Σε μένα βγαίνουν όσο και οι κανονικές. Δηλαδή αν βγάλω 12 επαναλήψεις στα χ κιλά, στα 70% θα βγάλω πάλι 12. Και φυσικά όσο προχωρούν τα σετ και το κάψιμο (γιατί κάνω ντροπ σετ σε όλα τα σετ) οι επαναλήψεις πέφτουν.

Έτσι ακριβώς είναι και σε εμένα. Αν κάνω 8 στο 1ο σετ κάπου 8 θα βγούνε drop set. Στο 2ο σετ με τα ζόρια θα βγάλω πάλι 8-8 στο ίδιο βάρος. Στο 3ο σετ δεν βγαίνει το ίδιο βάρος se 8 reps γιατί έχω ψοφήσει :D. Εκεί είναι που σταματάω την άσκηση και πάω σε άλλη. 

Ναι το πιο πιθανό είναι οτι μπορείς και παραπάνω στο πρώτο σετ :)  . Πόσα κιλά βγάζεις εσύ ξες δεν είναι δύσκολο να υπολογίσεις το 70% του βάρους. 

Το failure στο drop set θα βγει σε όσα ρεπς να ναι, δεν είπα ότι ξέρω γω 20 είναι "λάθος", και δεν υπάρχει σωστό και λάθος.. εξαρτάται πόσα κιλά βγάζεις.

Αυτό που είπα ότι δεν παίζει να ρίξεις από το 100% στο 70% και να βγάλεις 20+ ρεπς στο drop set, αν στο main set (100%) έβγαλες 8-10. 

παράδειγμα... χθες πρώτη άσκηση shoulder press machine .... 

2 set από 12x 13.5kg με drop fail στα 9 κιλά (η χαζομάρα είναι ότι δεν κρατάω τα reps του failure drop)

θυμάμαι στης πλάτης πάντως που έκανα standing pull down 3x10x25kg με dropfail στα 15kg το τελευταίο set να μην βγάζει το failure πάνω από 5 ενώ στο πρώτο failure του dropset να βγάζω 15-18 πάνω κάτω 

• Like 1

Κατάλαβα νομίζω έχει να κάνει με τα κιλά που παίζεις. Παλιά πχ όταν έκανα 3 drop set 100%, 50%, 30% όταν έφτανα στο 30% μπορούσα να κάνω παραπάνω reps από ότι στο 50% γιατί απλά το βάρος είχε πέσει πολύ. 

• Like 1

Κατάλαβα νομίζω έχει να κάνει με τα κιλά που παίζεις. Παλιά πχ όταν έκανα 3 drop set 100%, 50%, 30% όταν έφτανα στο 30% μπορούσα να κάνω παραπάνω reps από ότι στο 50% γιατί απλά το βάρος είχε πέσει πολύ. 

Ελπίζω να μη κάνω κάτι λάθος :/ 

• Moderators

για το barefoot που αναφερθηκε προσωπικο το θεωρω λιγο μαλακια. ΤΟ barefoot θα σου μαθει να τρεχεις στη μυτη -γιατι το να κανεις χιλιομετρα ξυπολητος με πατημα στη φτερνα απλα θα τσακισεις τα παντα πανω σου. Το παπουτσι στο τρεξιμο ειναι σαν τα ελαστικα στο ποδηλατο/αμαξι κτλ. Μπορεις να πας με τρακτερωτο λαστιχο αλλα σιγουρα αν εχεις σλικ θα πας πιο γρηγορα. Ετσι και στο τρεξιμο μπορεις να τρεξεις και ξυπολητος αλλα το παπουτσι θα σε βοηθησει σε καποια πραγματα οπως απορροφηση κραδασμων κτλ.

Τωρα για τα ακριβα και φθηνα αυτο ειναι σχετικο γιατι οπως σε ολα τα πραγματα πολλες φορες μεγαλο μερος της τιμης ειναι το brand και οχι η τεχνολογια που εφαρμοζεται σε αυτο. 

Με λιγα λογια καλο το barefoot σαν εξτρα προπονηση για να σε βοηθησει στην τεχνικη αλλα οχι για βασικο στυλ τρεξιματος

• Like 1

αν σκεφτεσαι ετσι σταματα απο τωρα και παρε ενα παπι να το παιζεις καγκουρας στα γκομενακια. Αν δεν κανεις την γυμνστικη και καλο φαγητο τροπο ζωης τοτε εχει ημερομινια ληξης.

Επισης μην συγκρινεις εμας που κανουμε το λιγοτερο 5χρονια με εσενα που δεν εχεις κλεισει χρονο! Και τελος αν θες να βαλεις ογκο πανω σου πρεπει να φας και οταν λεμε να φας εννοουμε εκει που ξερνας απο το φαι να φας λιγο ακομη!

Εννοείται ότι δεν το κάνω για την παραλία ρε...απλά το είπα ως έναν λόγο που αρκετοί πηγαίνουν.Εγώ ξεκίνησα γιατί δεν αρεζε το σωμα μου σε εμένα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...