Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Ναι, είμαστε πολλοί Γιάννηδες. Άλλωστε, thread χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει! :)

Ατελείωτη ευχαρίστηση η 1η μέρα στο τζιμ. Ντροπ σετ σε πρέσα και leg curls. Έφυγα με τέτοια γκαβλα που παρόλο που με το ζόρι περπατούσα ήρθα σπίτι, έπλυνα τ αμάξι, κι έκανα διάφορες δουλειές για 2-3 ώρες στο κτήμα. Μαμ τώρα, μπάνιο και βόλτα την οικογένεια για να γιορτάσουμε τη μέρα.

• Like 5
Δημοσ.

Καλημέρες, τελειώνει ο καφές και βουρ στο τζιμ να δω τι παίζει. Και για να μην ξεχνιόμαστε:

12507186_10204336927383035_4657195135214

11755773_683591121771557_570363766084700

:-)

• Like 6
Δημοσ.

χρόνια πολλά στους εορτάζοντες ^^
Χθες ζεσταινόμουν τρελά , είχα μείνει με φανέλα και μποξεράκι κ έσκαγα , λέω τι γίνεται , κάνει τόση ζέστη ? ανοιχτή μπαλκονόπορτα εντομεταξύ απο το μεσημέρι κ ήταν 8 το βράδυ. Βάζω θερμόμετρο 37,5 .
η μύτη κλειστή μιας κ είχα σταματήσει το ronal προχθές (6 μέρες το χρησιμοποιούσα απο τις 7 που λέει ).
Φτιάχνω ένα ποτήρι νερό με 2 κουταλιές της σούπας αλάτι λεπτό , το ανακατεύω καλά , βάζω μέσα τη μύτη μου και τραβάω με δύναμη για 3-4 sec (βγήκε απο το λαιμό) repeat κανα 5ρι φορές, λες κ βάραγα κεφαλιές σε τοίχο και τα αυτιά μου βούλωναν και ξεβούλωναν λες κ ανέβαινα απότομα υψόμετρο μέχρι να σταματήσω αλλα μου άρεσε

σήμερα ξυπνάω 9 ,η μύτη μου ανοιχτή , όπως και τα συμπτώματα της ιγμορίτιδας σχεδόν εξαφανίστηκαν 
τρώω , πίνω βιταμίνες , χτυπάω κ ένα depon αναβράζον και πάω για προπόνηση ώμων 
απο τις καλύτερες προπονήσεις των τελευταίων μηνών , φοβερό πρήξιμο

και νιώθω πολύ ωραία   :-)

• Like 4
Δημοσ.

Αύριο θα είμαι διαλυμμένος από το DOMS. Τους τελευταίους μήνες κάνω σχεδόν αποκλειστικά sumo χωρίς να βάλω καθόλου conventional και σήμερα έκανα conventional άρσεις από deficit (Link.png Site: εικόνα )

Όποιος τις έχει κάνει θα ξέρει ότι επειδή είναι μεγαλύτερο το ROM σε γαμεί. Πρώτη φορά μετά από δεν θυμάμαι έκανα λειτουργικό σετ σε άρσεις χωρίς να έχω τουλάχιστον 3 πλάκες από κάθε μεριά (3rd world problems). Κατέληξα με 135 για 5 reps αλλά την επόμενη εύκολα 3 πλάκες.

• Like 3
Δημοσ.

Ναι, είμαστε πολλοί Γιάννηδες. Άλλωστε, thread χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει! :)

+1 από εδώ! Χρόνια μας πολλά πρόδρομοι!

• Like 3
Δημοσ.

Να ξεκαθαρίσω δεν είμαι κατά του να κάνει Κάποιος δύο φορές τη βδομάδα απλά το να το κάνει κάποιος αρχάριος πιστεύω ότι θα οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα διότι το σώμα του δεν είναι ακόμη "έτοιμο" για τέτοιο όγκο και συχνότητα προπονήσης

Οταν ανεβαζεις την συχνοτητα προπονησης κατεβαζεις τον ογκο,δηλαδη θα κανεις λιγοτερα συνολικα σετ σε μια προπονηση οταν θα δουλεψεις κατι δυο φορες την εβδομαδα.

Οι αρχαριοι κανουν και πεντε φορες την εβδομαδα τα ιδια,full body αλλα πολυ "χαλαρα",λιγα σετ λιγα κιλα κλπ..

Επισης χθες που εκανα ποδια,

σιγα μην μπορουσα να κανω μετα ομους.

μετα απο squats,leg press,leg extensions,leg curls και δυο ασκησεις για γαμπες με πολυ μεγαλο ογκο προπονησης (παρα πολλα συνολικα σετς).Ουτε καν.

3 μυικες ομαδες και θα κανω και τεταρτη απο πανω? Συν lounges που κανω μερικες φορες..

Συν οτι στους ομους κανω πολυυυυ μεγαλο ογκο προπονησης..

Ενα πραγμα που παρατηρω ειναι οτι οι περισσοτεροι αγνοουν τους ομους,και μιλαω για την πραγματικη ζωη.

Και οντως η συχνοτητα ειναι πιο σημαντικη απο ολα,σπλιτς τυπου στηθος δευτερα δικεφαλους τριτη ανοικουν στο 1990,πλεουν ξερουμαι καλυτερα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Οταν ανεβαζεις την συχνοτητα προπονησης κατεβαζεις τον ογκο,δηλαδη θα κανεις λιγοτερα συνολικα σετ σε μια προπονηση οταν θα δουλεψεις κατι δυο φορες την εβδομαδα.

Οι αρχαριοι κανουν και πεντε φορες την εβδομαδα τα ιδια,full body αλλα πολυ "χαλαρα",λιγα σετ λιγα κιλα κλπ..

Και οντως η συχνοτητα ειναι πιο σημαντικη απο ολα,σπλιτς τυπου στηθος δευτερα δικεφαλους τριτη ανοικουν στο 1990,πλεουν ξερουμαι καλυτερα.

ναι μην τα λες σε μενα εγω τα ξερω αυτα :P

το θεμα ειναι οτι οιαρχαριοι δεν κανουν κατι με εν γνώση τους αλλα στην τυχη. Λιγες ειναι οι φορες που εχεις ακουσει καποιον να λεει θα πηγιανω καθε μερα για να δω πιο γρηγορα αποτελεσμα!?

Επισης το χαλαρα που λες για εναν αρχαριο δεν ειναι παντα χαλαρα, εννοω οτι μπορει για σενα ή εμενα να ειναι χαλαρο για αυτον να ζοριζεται αρκετα

και ναι οσο δεν εισαι σε αναβολικα εννοειται οτι κοιτας και την συχνοτητα 

Δημοσ.

Εγώ δεν συζητάω πρόγραμμα 1 φορά την εβδομάδα ανά μυική ομάδα για εμένα. Αν μπορώ να πάω μόνο 3 μέρες πχ θα κάνω 3 μέρες full body. 

Πιστεύω υπάρχει diminishing return όσο βαρας μια ομάδα, δηλαδή αν βαράω στήθος 1 ώρα, μετά τα 25 λεπτά κερδίζω πολύ λίγο (αν όχι τίποτα). Αν μπορείς να βαρας στήθος μια ώρα σημαίνει μάλλον ότι απλά κάνεις τα σετ χαλαρά χωρίς failure. Αν κάνεις σε failure με dropset ή superset μετά από 6-8 σετ δεν θέλει άλλο.

Επίσης πιστεύω ότι δεν υπάρχει recovery πάνω από 3 μέρες από κανονική προπόνηση. Ότι και να κάνεις σε 3 μέρες είσαι recovered

οπότε 1+1 = 2..

-------------

Είχα μαγειρεμένο φαγητό 3 εβδομάδες στην σειρά και έπαιξε δίαιτα viking. Έβαλα πράμα θα ρίξω καμιά φώτο 

• Like 4
Δημοσ.

Alex γιατί μου έμαθες τα drop γιατί!!!! στα δικέφαλα (τελευταία άσκηση upper) ένα δάκρυ κύλισε....βιασμός λέγεται, όχι προπόνηση 

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

εγω μια μυικη ομαδα τη μερα μαξ προπονηση με βαρη/κοιλιακους/αεροβιο (αν κανω) 1.30 ωρα συνηθως μου παιρνει 1 ωρα

αλλα στα βαρη κανω 3 δισετ απο 4χ20 δεν φορτωνω κιλα και παιζω αντοχη παντα αυτο μου αρεσε και με βολευε οποτε αυτο θα κανω :D

Ετσι και αλλιως οταν θελω να ανεβασω δυναμη το κανω ευκολα και γρηγορα οποτε δεν εχω λογο να σκαω :P

Εμενα το σωμα μου μετα απο ολα αυτα τα χρονια εχει μαθει ευτυχως και αναρρωνει αρκετα γρηγορα οποτε την επομενη μερα ειμαι σαν να μην εκανα τιποτα !!

Δημοσ.

Τζον μην περιμένεις να είναι διαθέσιμο ενα όργανο για να πας να κανεις , κανε απο ολα , μην σταματάς , κανε κατι αλλο και πήγαινε μετα στο όργανο οταν θα ειναι ελεύθερο ! δεν χρειάζεται να κρατάτε ευλαβικά την σειρά των ασκήσεων .

Επίσης το ποδιά - ωμοι  δεν ειναι το ιδανικότερο split όλων!

μπορεί να μην έχουμε μονο 300 γρ αίμα που λεει ο μπος, ομως οταν έχουμε κάνει σοβαρή δουλειά στα ποδια και τα έχουμε κανει τούμπανο απο το αίμα που τους έχουμε στείλει,  τοτε το ιδανικό δεν ειναι στο καπάκι να κάνουμε ώμους! το ιδανικό ειναι να γυμνάζουμε τους ώμους μετα το στηθος που ειναι πολυ κοντινές μυικές ομάδες η αντε μετα την πλάτη ! τα πόδια πάντα μονά τους .. κανόνας !

Ετσι ακριβως ,ποδια παντα  μονα τους σε φουλ προγραμμα .Τι σπλιτ  και μαλακιες ...

ρε ξεχάσαμε τον Φωτη

φιλε χρόνια πολλαααααααααααα ρε γερός και δυνατός , ατελείωτα μακροβούτια και ταξίδια σου εύχομαι !

----

πολυ καλη ευχη την δεχομαι :P

Χρονια πολλα Φωτη!

Χρονια πολλα Μαου!

thanks re 

Χρονια πολλα στους Γιαννηδες και οι 2  κολητοι μου Γιαννηδες λεγονται .Επισης ασχετο  μην παει κανεις Αραχωβα τα φωτα κανεις ομως, ειχε βουλιαξει ο ενας πανω στον αλλον ηταν.

Στα δικα μας ολο τον Γεναρη εχω back to back  σχολεια καταδυσεων  παω για εκπαιδευτης και εκει :P To θεμα ειναι οτι θα μεινει το gym  κανα μηνα πισω θα κανω μονο guest star εμφανισεις .Αλλα οκ δεν   το φοβαμαι απο Φεβρουαριο  θα μπω δυνατα .

Καλυτερα νομιζω να ηρεμησει και λιγο  το σωμα .

• Like 3
Δημοσ.

Φωτη δεν εχεις αφησει extreme για extreme! Αντε να παρεις κι ενα τετρακινητο να τα σαρωσεις ολα

Ναι το ψηνω ασχημα  αλλα θελω  κτηνος οχι suv και μαλακιες 

• Like 4
Δημοσ.

Η διατροφή του "viking" που αναφέρθηκα σημαίνει έχω άπειρες ποσότητες μαγειρευτού φαγητού, καλής ποιότητας. Πχ Μακαρόνια με σπανάκι και μοσχάρι, γιουβέτσι με κρέας (χωρίς λίπη και λάδια). Επίσης ομελέτα το βράδυ με κασέρι low fat και λίγο bacon μαζί με τα shakes. Τα Χριστούγεννα τρώγαμε και ένα κομμάτι τσουρέκι την μέρα να πούμε. 

Το θέμα ειναι ότι εδώ και 3-4 εβδομάδες απλά τρώω χωρίς να σκέφτομαι ποσότητες (έχω καιρό να το κάνω αυτό). Δεν είναι intended άρχισε από τις διακοπές των χριστουγέννων και το συνεχίζω και βλέπουμε.. Πάρτε μερικές από το gym όπως είπα. Μπαίνει πράμα δεν μπορώ να πω παρόλο που δεν ήμουν κάνας αδυνατούλης. Θα θέλω advice για σωστό κόψιμο μετά γιατί εκεί το χάνω τόσα χρόνια (αλλά δεν έπαιρνα συμπλήρωμα και νομίζω παραέριχνα την πρωτεΐνη στο cut). 

pekstOY.jpg?1

dH8wX44.jpg?1

YOxsUuE.jpg?1

• Like 13
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...