Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και μια και νύχτα στην δουλειά χαλαρά απόψε σκέφτομαι...

Το γυμναστήριο παλιό εργοστάσιο.Άπειρα τ,μ. Το ανακαίνισε ο τύπος και έβαλε όργανα και μηχανήματα τόσα πολλά που μερικά δεν είχα ξαναδεί ποτέ μου.Πανάκριβα μιλάμε της Technogym.

Tώρα τις γιορτές ξήλωσε και τα αποδυτήρια και τα μεταφέρει στον πρώτο που έχει και 5-6 αίθουσες για τα ομαδικά. Στην θέση τους θα βάλει και άλλα μηχανήματα.(μα τόσα πολλά διαφορετικά υπάρχουν?)

Οι γυμναστές καλά παιδιά μεν αλλά για να σου δείξουν πρέπει να τους κάνεις τεμενάδες. Ψαρεύουν personal training γιατί με τα ψίχουλα που τους δίνει θα την είχαν κάνει με ελαφριά πηδηματάκια από τις πρώτες μέρες.

Άμα δεν ήταν 10 μέτρα από την είσοδο του σπιτιού μου δεν θα ξαναπήγαινα λόγω αδιαφορίας τους, όσο και high tech και να είναι.

Πιστεύω ότι σε μερικές επιχειρήσεις όπως τα γυμναστήρια, η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό που νοιάζεται ,είναι μακροπρόθεσμα επικερδέστερη για αυτές από τα μηχανήματα και το υλικό...

Καλά άμα δεν διάβαζα και μερικούς guru του παρόντος topic όλο τραυματισμούς και failure θα ήμουν.

......................

Άσχετο

μούχει κάτσει ρε φίλε σαν προσβολή όποιος το θυμάται. Σαχλοthread ???

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Και γω λεω αντε να ξανανοίξει το γυμναστηριο αλλα τετάρτη θα ξανακλείσει...

Ερωτηση κανεις στηθος ωμοι πλάτη χερια ποδια κοιλιακοι και χανεις μια μερα απο το δευτερο κυκλο(6ημερο παντα) μετα την αλλη εβδομαδα πως ξεκινας;

Από αυτά που δεν έκανες την μέρα που έχασες , ρολόι το πας  ! 

----

τεοκος

οι περισσότεροι πιτσιρικάδες γυμναστές που βγαινουν τωρα στην δουλειά στο πως να πηδήξουν κάνα γκομενακι έχουν το νου τους, αν είχαν λίγο μυαλό βεβαία να σκεφτούν οτι και το πιο μικρο γυμναστήριο σήμερα έχει στην καβατζα  πάνω απο 100 βιογραφικά άλλων γυμναστών που περιμένουν  θα ήταν πιο προσεκτικοί  ώστε να μην κλαίνε αύριο και να μην βρίζουν το γ@μημενο το αφεντικό και την πόρνη την κοινωνία ..

• Like 3

τεοκος

οι περισσότεροι πιτσιρικάδες γυμναστές που βγαινουν τωρα στην δουλειά στο πως να πηδήξουν κάνα γκομενακι έχουν το μυαλο τους ! αν είχαν το μυαλό βεβαία να σκεφτούν οτι και το πιο μικρο γυμναστήριο σήμερα έχει στην καβατζα  πάνω απο 100 βιογραφικά άλλων  θα ήταν λίγο πιο προσεκτικοί  ..

Σωστός, τα βλέπεις άλλωστε από πρώτο χέρι εσύ αλλά και οι γκόμενες δεν πάνε πίσω. Δεν ξέρω αν το κάνουν γιατί ψάχνουν να πηδηχτούν ή κάτι άλλο αλλά κι αυτές απάλευτες είναι.

Το γυμναστήριο παλιό εργοστάσιο.Άπειρα τ,μ. Το ανακαίνισε ο τύπος και έβαλε όργανα και μηχανήματα τόσα πολλά που μερικά δεν είχα ξαναδεί ποτέ μου.Πανάκριβα μιλάμε της Technogym.

Tώρα τις γιορτές ξήλωσε και τα αποδυτήρια και τα μεταφέρει στον πρώτο που έχει και 5-6 αίθουσες για τα ομαδικά. Στην θέση τους θα βάλει και άλλα μηχανήματα.(μα τόσα πολλά διαφορετικά υπάρχουν?)

Οι γυμναστές καλά παιδιά μεν αλλά για να σου δείξουν πρέπει να τους κάνεις τεμενάδες. Ψαρεύουν personal training γιατί με τα ψίχουλα που τους δίνει θα την είχαν κάνει με ελαφριά πηδηματάκια από τις πρώτες μέρες.

Άμα δεν ήταν 10 μέτρα από την είσοδο του σπιτιού μου δεν θα ξαναπήγαινα λόγω αδιαφορίας τους, όσο και high tech και να είναι.

Πιστεύω ότι σε μερικές επιχειρήσεις όπως τα γυμναστήρια, η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό που νοιάζεται ,είναι μακροπρόθεσμα επικερδέστερη για αυτές από τα μηχανήματα και το υλικό...

Καλά άμα δεν διάβαζα και μερικούς guru του παρόντος topic όλο τραυματισμούς και failure θα ήμουν.

Δεν ξέρω, υπάρχει και περίπτωση να το βλέπω και πολύ λάθος, αλλά εγώ στο μυαλό μου όταν πληρώνω το γυμναστήριο το βλέπω σαν απλά ότι μου δίνεται πρόσβαση στον χώρο. Μου φαίνονται πολύ λίγα τα λεφτά για να απασχολώ και να αξιοποιώ την υπηρεσία κάποιου γυμναστή. Είναι αρκετά μεγάλη δουλειά (αν γίνει σωστά) αυτή του να σε αναλάβει κάποιος και ουσιαστικά να σε καταρτίσει και το reward γιαυτούς είναι ψίχουλα. 

Δεν λέω βέβαια να μην υπάρχουν γυμναστές αλλά να είναι για τίποτα αυτοκτονικούς που κάνουν μαλακίες χοντρές και να γίνεται και κάτι σαν orientation στα νέα μέλη,

Again...μπορεί να το βλέπω πολύ λάθος.

• Like 3

οι περισσότεροι πιτσιρικάδες γυμναστές που βγαινουν τωρα στην δουλειά στο πως να πηδήξουν κάνα γκομενακι έχουν το νου τους, αν είχαν λίγο μυαλό βεβαία να σκεφτούν οτι και το πιο μικρο γυμναστήριο σήμερα έχει στην καβατζα  πάνω απο 100 βιογραφικά άλλων γυμναστών που περιμένουν  θα ήταν πιο προσεκτικοί  ώστε να μην κλαίνε αύριο και να μην βρίζουν το γ@μημενο το αφεντικό και την πόρνη την κοινωνία ..

Δεν έπιασες το point μου Maus. Αντί να έχεις π.χ 10 μηχανήματα για γάμπες που σπάνια χρησιμοποιούνται όλα μαζί βάλε, 7.Τα λεφτά που εξοικονομείς (μπήκα στο site της technogym και καράφλιασα με τις τιμές) σπρώχτα στους γυμναστές με κίνητρο παραγωγικότητας.Αν μείνω ευχαριστημένος δεν θα φύγω ποτέ από εκεί.Δεν θα είναι έτσι μακροπρόθεσμα κερδισμένος ο επιχειρηματίας από το να με εντυπωσιάσει στην αρχή ?

Δεν ξέρω, υπάρχει και περίπτωση να το βλέπω και πολύ λάθος, αλλά εγώ στο μυαλό μου όταν πληρώνω το γυμναστήριο το βλέπω σαν απλά ότι μου δίνεται πρόσβαση στον χώρο. Μου φαίνονται πολύ λίγα τα λεφτά για να απασχολώ και να αξιοποιώ την υπηρεσία κάποιου γυμναστή. Είναι αρκετά μεγάλη δουλειά (αν γίνει σωστά) αυτή του να σε αναλάβει κάποιος και ουσιαστικά να σε καταρτίσει και το reward γιαυτούς είναι ψίχουλα. 

Δεν λέω βέβαια να μην υπάρχουν γυμναστές αλλά να είναι για τίποτα αυτοκτονικούς που κάνουν μαλακίες χοντρές και να γίνεται και κάτι σαν orientation στα νέα μέλη,

Again...μπορεί να το βλέπω πολύ λάθος.

Αλλιώς ο αρχάριος και αλλιώς ο προχωρημένος. Ας υπάρχει τιμοκατάλογος.

π.χ

Χρήση οργάνων 180 ευρώ τον χρόνο.

Χρήση οργάνων ομαδικά προγράμματα 260 ευρώ.

Χρήση οργάνων με παρακολούθηση γυμναστή και εξατομικευμένο πρόγραμμα με αλλαγή όποτε χρειάζεται 300 ευρώ

τυχαία νούμερα.....

κ.λ.π , κ.λ.π

π.χ

Χρήση οργάνων με παρακολούθηση γυμναστή και εξατομικευμένο πρόγραμμα με αλλαγή όποτε χρειάζεται 300 ευρώ

τυχαία νούμερα.....

κ.λ.π , κ.λ.π

Αυτό. Μου φαίνεται πολύ καλύτερο από την τωρινή κατάσταση. Έχεις και τους προχωρημένους που πληρώνουν λογικές τιμές και ο αρχάριος ξέρει από την αρχή τι του προσφέρεται ανάλογα το τι πληρώνει. 

Εγώ γι αυτό, επειδή ξέρω στο gym μου τι παίζει και ήθελε η μάνα μου να γραφτεί, πρώτα την έστειλα να κάνει κάπου personal για να μάθει ό,τι χρειάζεται και μετά γράφτηκε gym που απλά χρησιμοποιεί ό,τι χρειάζεται χωρίς να εξαρτάται από κάποιον γυμναστή.

• Like 2

Διαφωνώ. Θα σου μιλήσω για τις προπονήσεις μου για να μην μιλάω γενικά. Τώρα κάνω squat και πάγκο 3 φορές/βδομάδα και άρσεις θανάτου 2. Αν με δεις στο squat π.χ. τις περισσότερες φορές κάνω όσα σετ χρειάζεται αλλά σταματάω 2-3 reps πριν το failure. Αν έκανα σε κάθε προπόνηση το 100% αυτού που μπορώ κάνω τότε θα ήμουν under-recovered συνέχεια και αν συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα πιάνεις το overtraining. Το χειρότερο δε είναι στις άρσεις. Θυμάμαι μία φορά ζορίστηκα τόσο πολύ που ειλικρινά έκανα 2 βδομάδες για να έρθει η δύναμή μου στα ίσα της. 

Όλο αυτό δεν το λέω βέβαια εννοώντας ότι δεν τρέχει και κάτι αν δεν δουλέψουμε σκληρά. Χρειάζεται σχεδιασμός απλά.

Οχι δεν εννοουσα σε καθε σετ να πηγαινεις failure, ετσι δε βγαζεις σωστη προπονηση αλλωστε.Απλα αν μπορεις σε καθε σετ π.χ να κανεις 10αρια, και κανεις 6αρια με το σκεπτικο "να κανω και λιγο ωμους μετα", αυτο θεωρω "λαθος", απο την αποψη οτι δεν εξαντλεις το μικρο αυτο περιθωριο.

Με αυτο που ειπα εννοουσα πως π.χ εγω που κανω στηθος, πλατη, ποδια, ωμους, χερια (δευτερα-παρασκευη) θεωρω πως σε καθε προπονηση πρεπει να δινω το 100%.

Αυτό που λέει ο bosei, το έχω διαβάσει. Έχει και λογική. Αν δίνεις το 100%, τότε οι αποθήκες γλυκογόνου θα είναι αδειάσουν σύντομα. Αν γίνει αυτό, απλά θα είσαι σε μία οριακή φάση, με το πιο πιθανό να εξαντλείσαι πιο γρήγορα από προπόνηση σε προπόνηση κι έτσι να μην αποδίδεις το ίδιο. (Διορθώστε με σε αυτό αν κάνω λάθος στο συμπέρασμα).

Κι εγώ, στις προπονήσεις μου, δε δίνω το 100%. Απλά ακολουθώ το πρόγραμμά μου. Στην αρχή μου ήταν δύσκολο να κρατηθώ, αλλά όσο βλέπω πρόοδο από προπόνηση σε προπόνηση, τότε δεν κάνω κάτι λάθος.

Ε θα αδειασουν, θα φας θα ξεκουραστεις και θα τις ξαναγεμισεις.Ειναι σαν να λες "δεν παω εκει με το αμαξι γιατι θα τελειωσει η βενζινη". Λογικο, θα την ξαναγεμισεις ομως :)

Δεν έπιασες το point μου Maus. Αντί να έχεις π.χ 10 μηχανήματα για γάμπες που σπάνια χρησιμοποιούνται όλα μαζί βάλε, 7.Τα λεφτά που εξοικονομείς (μπήκα στο site της technogym και καράφλιασα με τις τιμές) σπρώχτα στους γυμναστές με κίνητρο παραγωγικότητας.Αν μείνω ευχαριστημένος δεν θα φύγω ποτέ από εκεί.Δεν θα είναι έτσι μακροπρόθεσμα κερδισμένος ο επιχειρηματίας από το να με εντυπωσιάσει στην αρχή ?

π.χ

τυχαία νούμερα.....

κ.λ.π , κ.λ.π

Να πω πάντως, πως 

1. Τα personal πληρώνουν το γυμναστήριο και τον γυμναστή (αυτό δεν το καταλαβαίνει ο μέσος personal που περιμένει από τα μηχανήματα να τον πληρώσουν)
  2. Το 90% σε ένα γυμναστήριο δεν ξέρει τι κάνει, μέχρι και το τρέξιμο στο διάδρομο λάθος είναι και χρειάζεται personal
  3. Τα άτομα με personal έχουν καλύτερα αποτελέσματα. 
  4. Δεν είναι όλοι οι personal κάγκουρες. 
  5. 6 μήνες με personal είναι αρκετοί για να γυμνάζεσαι με ασφάλεια για χρόνια (αν δεν ανήκει προφανώς στους κάγκουρες) καθώς ο σωστός σου δείχνει και τον τρόπο.

Αυτά προς υπεράσπιση αρκετών παιδιών γιατί και εγώ ακούμπησα το χώρο. 

• Like 5

ρε παιδια απο ψαρι τι τρωτε? ξερω για ολες τις τροφες, και ευχαριστω τον yannis για τις πιτες με ψιλο εσωσαν για το πρωινο, απλα εχω ενα κενο στο ψαρι. Συνηθως τρωω τονο, τσιπουρες και καμια φορα σολομο. Για χασιμο βαρους πασχιζω για αρχη και οσο μπορω να μην χασω πααρα πολυ μυικο ιστο.

Απο ψαρι γλωσσα με καπαρη κ λεμονι / κ πολυ λυθρινι ..

Παλαμιδα ;; Δεν το εχω ξανα ακουσει ρε φιλε,καλο;;;

Ενα είδος τόνου ειναι. Έχει νομίζω άλλη επίσημη ονομασία. Δεν ειμαι σίγουρος. Και νομίζω βγαίνει μια συγκεκριμένη περίοδο. Πολύ νόστιμο. Το βραζω και του ρίχνω λαδολέμονο με ρίγανη και σε συνδυασμό με χόρτα ειναι κόλαση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...