Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγω παντως για να βγουν οι ωμοι μου και να τους δω εριξα πολλη δουλεια, και ακομα συνεχιζω, ασχετα που το λιπος μου σε λιγο θα χτυπησει τριψηφιο και φαινονται με το ζορι πλεον :P .Η πλατη απο την αλλη, ηταν το πρωτο πραγμα πανω μου που ανοιξε και "φουσκωσε" και γενικα ειχε τη μεγαλυτερη διαφορα απο τη στιγμη που ξεκινησα το γυμναστηριο.

Οσο για το στηθος, ισως ειναι απο αυτο που λες, οντως κανω πολλες ασκησεις με πολλα ντροπ και σουπερ σετς.

Προσωπικα ειμαι της αποψης να τα δινουμε ολα σε καθε workout.Τωρα αν ειναι να κανουμε το 60-70% απο αυτο που μπορουμε στο στηθος ωστε να μπορεσουμε να κανουμε και ενα 30-40% ωμους, ποιο το νοημα.Καλυτερα να τα βαλει μεμονομενα, αν φυσικα εχει το χρονο και την ορεξη να πηγαινει 5 φορες τη βδομαδα γυμναστηριο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

• Moderators

Παπούτσι για indoor χρήση κυρίως (running σε διάδρομο κυρίως 2-4 φορες την εβδομάδα, <5km υποθέτω) τι προτείνετε? Budget εως 100 περίπου, ιδανικά κάτι που να κρατήσει 1-1,5 χρόνο

Θα ήθελα κάποια στιγμή να δοκιμάσω τα nimbus gel που λένε όλοι οτι είναι εξαιρετικά, αλλα ο συνδιασμός τιμής και απαίσιου σχεδιασμού με κρατάει μακρυά.

τσεκαρε μιζουνο

τσεκαρε μιζουνο

Thanks, will do.

Τωρα που είπες mizuno, θυμήθηκα και τα asics - kayano (άσχημα και αυτά βέβαια) για τα οποία είχα διαβάσει καλές κριτικές αλλά δεν ξέρω αν είναι για indoor ή outdoor 

Εγω παντως ειμαι της αποψης να τα δινουμε ολα σε καθε workout.Τωρα αν ειναι να κανουμε το 60-70% απο αυτο που μπορουμε στο στηθος ωστε να μπορεσουμε να κανουμε και ενα 30-40% ωμους, ποιο το νοημα.Καλυτερα να τα βαλει μεμονομενα, αν φυσικα εχει το χρονο και την ορεξη να πηγαινει 5 φορες τη βδομαδα γυμναστηριο.

Διαφωνώ. Θα σου μιλήσω για τις προπονήσεις μου για να μην μιλάω γενικά. Τώρα κάνω squat και πάγκο 3 φορές/βδομάδα και άρσεις θανάτου 2. Αν με δεις στο squat π.χ. τις περισσότερες φορές κάνω όσα σετ χρειάζεται αλλά σταματάω 2-3 reps πριν το failure. Αν έκανα σε κάθε προπόνηση το 100% αυτού που μπορώ κάνω τότε θα ήμουν under-recovered συνέχεια και αν συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα πιάνεις το overtraining. Το χειρότερο δε είναι στις άρσεις. Θυμάμαι μία φορά ζορίστηκα τόσο πολύ που ειλικρινά έκανα 2 βδομάδες για να έρθει η δύναμή μου στα ίσα της. 

Όλο αυτό δεν το λέω βέβαια εννοώντας ότι δεν τρέχει και κάτι αν δεν δουλέψουμε σκληρά. Χρειάζεται σχεδιασμός απλά.

• Like 1

Αυτό που λέει ο bosei, το έχω διαβάσει. Έχει και λογική. Αν δίνεις το 100%, τότε οι αποθήκες γλυκογόνου θα είναι αδειάσουν σύντομα. Αν γίνει αυτό, απλά θα είσαι σε μία οριακή φάση, με το πιο πιθανό να εξαντλείσαι πιο γρήγορα από προπόνηση σε προπόνηση κι έτσι να μην αποδίδεις το ίδιο. (Διορθώστε με σε αυτό αν κάνω λάθος στο συμπέρασμα).

Κι εγώ, στις προπονήσεις μου, δε δίνω το 100%. Απλά ακολουθώ το πρόγραμμά μου. Στην αρχή μου ήταν δύσκολο να κρατηθώ, αλλά όσο βλέπω πρόοδο από προπόνηση σε προπόνηση, τότε δεν κάνω κάτι λάθος.

Αυτό που λέει ο bosei, το έχω διαβάσει. Έχει και λογική. Αν δίνεις το 100%, τότε οι αποθήκες γλυκογόνου θα είναι αδειάσουν σύντομα. Αν γίνει αυτό, απλά θα είσαι σε μία οριακή φάση, με το πιο πιθανό να εξαντλείσαι πιο γρήγορα από προπόνηση σε προπόνηση κι έτσι να μην αποδίδεις το ίδιο. (Διορθώστε με σε αυτό αν κάνω λάθος στο συμπέρασμα).

Κι εγώ, στις προπονήσεις μου, δε δίνω το 100%. Απλά ακολουθώ το πρόγραμμά μου. Στην αρχή μου ήταν δύσκολο να κρατηθώ, αλλά όσο βλέπω πρόοδο από προπόνηση σε προπόνηση, τότε δεν κάνω κάτι λάθος.

Καλά οι προπονήσεις που κάνουμε δεν έχουν και κανένα τρομερό impact στο άδειασμα του γλυκογόνου. Είμαστε σχετικά φλώροι σε αυτό τον τομέα σε σχέση με long distance runners κτλπ. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι κατά κανόνα έχουμε και πολύ υδ/ακα στις διατροφές μας οπότε και να εξαντληθούν οι "αποθήκες" (που δεν εξαντλούνται με 1-1:30 ώρα προπόνηση) δεν είναι έτσι συνεχώς αλλά για πολύ λίγο. 

Διαφωνώ. Θα σου μιλήσω για τις προπονήσεις μου για να μην μιλάω γενικά. Τώρα κάνω squat και πάγκο 3 φορές/βδομάδα και άρσεις θανάτου 2. Αν με δεις στο squat π.χ. τις περισσότερες φορές κάνω όσα σετ χρειάζεται αλλά σταματάω 2-3 reps πριν το failure. Αν έκανα σε κάθε προπόνηση το 100% αυτού που μπορώ κάνω τότε θα ήμουν under-recovered συνέχεια και αν συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα πιάνεις το overtraining. Το χειρότερο δε είναι στις άρσεις. Θυμάμαι μία φορά ζορίστηκα τόσο πολύ που ειλικρινά έκανα 2 βδομάδες για να έρθει η δύναμή μου στα ίσα της. 

Όλο αυτό δεν το λέω βέβαια εννοώντας ότι δεν τρέχει και κάτι αν δεν δουλέψουμε σκληρά. Χρειάζεται σχεδιασμός απλά.

κάνεις διαφορετικό είδος προπόνησης όμως και την ακούει το νευρικό σου σύστημα. Σε προπόνηση με πιο πολύ volume / reps μια χαρά μπορείς να δίνεις το 100% και κάθε μέρα, κάθε σετ, κάθε ρεπ χωρίς κανένα πρόβλημα υπερ προπόνησης. 

Τα λέω αυτά γιατί πολύ άνετα μπορεί κάποιος να μεταφράσει αυτό που είπες ως "πάμε, ξύνουμε τα @@ μας και φεύγουμε" και μετά να αναρωτιέται γιατί δεν προχωράει. 

• Like 1

κάνεις διαφορετικό είδος προπόνησης όμως και την ακούει το νευρικό σου σύστημα. Σε προπόνηση με πιο πολύ volume / reps μια χαρά μπορείς να δίνεις το 100% και κάθε μέρα, κάθε σετ, κάθε ρεπ χωρίς κανένα πρόβλημα υπερ προπόνησης. 

Τα λέω αυτά γιατί πολύ άνετα μπορεί κάποιος να μεταφράσει αυτό που είπες ως "πάμε, ξύνουμε τα @@ μας και φεύγουμε" και μετά να αναρωτιέται γιατί δεν προχωράει. 

Ναι εν μέρει συμφωνώ με αυτό που λες. Παίζει πολύ ρόλο όμως και το exercise selection. Ναι, αν κάνει κάποιος το bulk της προπόνησής του με single joint ασκήσεις και λίγα κιλά τότε μπορεί να την σκαπουλάρει. Α για να μην συζητάμε για άλλα πράγματα όταν λέμε το 100% εγώ το καταλαβαίνω = φτάνει σε failure.

Καλά λες στο τέλος, έπρεπε να γράψω καλύτερα την τελευταία πρόταση. 

• Like 1

αντε να ερθει η δευτερα γιατι 2 εβδομαδες τωρα σοβαρη προπονηση δεν εχω βγαλει,τρωω σαν ζωο και εχω πιει τον κωλο μου.Φοβαμαι να ανεβω στην ζυγαρια.Καλα ηταν ,back to normal τωρα γιατι γιναμε,

• Like 1

Γιανναρε τα πιο ανθυγιεινά τρως..

Η καριοκα ειναι το ανακυκλομενο παστακι απο ολα τ αλλαΟπως το χουμε ξαναπει δεν καταφερες κατι με ολο αυτο... καλυτερα να μην το ετρωγες

Τρώω 1-2 γλυκά όλο το χρόνο. Όχι τη βδομάδα, όχι το μήνα αλλα όλο το χρόνο. Ε, ας ειναι ανθυγιεινό, θα το ξεπεράσω Κρις :)

• Moderators

αντε να ερθει η δευτερα γιατι 2 εβδομαδες τωρα σοβαρη προπονηση δεν εχω βγαλει,τρωω σαν ζωο και εχω πιει τον κωλο μου.Φοβαμαι να ανεβω στην ζυγαρια.Καλα ηταν ,back to normal τωρα γιατι γιναμε,

τι να πω και γω που δεν μπορω να κανω ποδια/τρεξιμο γιατι εχω τατουαζ και πρεπει να περιμενω καμια δεκαρια μερες ακομη!

• Like 2

Κατσε,κατι μηνες δεν εχουν περασει που τα ειχες κανει; Θυμαμαι κατι φωτο πουχες βαλει στη θαλασσα διπλα,σα το χταποδι στα βραχια :Ρ.
.
Εν τω μεταξυ δε περνανε οι μερες,Αντε ναρθει η Δευτερα νανοιξει το γυμναστηριο γιατι νοιωθω πως κατρακυλαω οσο καθομαι

• Moderators

Κατσε,κατι μηνες δεν εχουν περασει που τα ειχες κανει; Θυμαμαι κατι φωτο πουχες βαλει στη θαλασσα διπλα,σα το χταποδι στα βραχια :Ρ.

.

Εν τω μεταξυ δε περνανε οι μερες,Αντε ναρθει η Δευτερα νανοιξει το γυμναστηριο γιατι νοιωθω πως κατρακυλαω οσο καθομαι

αυτο ειναι το παλιο, εκανα αλλο τωρα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...