Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν η φιλοσοφία του απόλυτου failure σε κάθε άσκηση μπορεί να εφαρμοσθεί από όλους.

Πρώτον δεν έχουν όλοι τον ίδιο χρόνο αποθεραπείας των μυών. Φαντάζομαι ένας που έχει 5ημερο split θα είναι μέσα στον πόνο συνέχεια και ας γυμνάζει διαφορετικές ομάδες κάθε φορά .

Δεύτερον μόνο ένας πολύ έμπειρος μπορεί να ξεχωρίσει πότε φτάνει στο failure και από πότε ξεκινάνε οι τραυματισμοί.

Η απλή λογική του βγάζω τις 2-3 τελευταίες επαναλήψεις με δυσκολία σε κάθε set νοίωθω είναι πιο safe, και πιο ανώδυνη αν ο στόχος σου δεν έχει περιορισμό χρόνου.

Ειχα τα κονε καποτε να παρω ασπραδι αυγου σε σκονη και γαλα, οπως αυτα που χρησιμοποιουν στα ζαχοραπλαστεια.

Παιρνει τηλεφωνο ο ζαχαροπλαστης στον προμηθευτη, φιλοι εν τω μεταξυ, του λεει αν ειναι για γλυκα παρε, αν ειναι για σενα μακρια.

Πω ρε φίλε τι τρώμε :(
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Πρώτον δεν έχουν όλοι τον ίδιο χρόνο αποθεραπείας των μυών. Φαντάζομαι ένας που έχει 5ημερο split θα είναι μέσα στον πόνο συνέχεια και ας γυμνάζει διαφορετικές ομάδες κάθε φορά

No.

Ο τραυματισμός είναι θέμα κακής τεχνικής, έλλειψης warm up, η υπερβολικου βάρους και πολύ χαμηλών επαναλήψεων. Δύσκολα να τραυματιστείς γιατί πηγές σε failure ένω να την γλυτώνες με ένα ρεπ λιγότερο.

• Like 1
Δημοσ.

Τα bodyweight προγραμματα ειναι πολυ καλα για να εισαι fit,ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.

ξεκινα με αντιστασεις[δηλαδη κιλα που να σε πιανουν].Αλλιως ολοι θα εκαναν pushups σπιτι και θα γινοντουσαν κτηνοι.,

Αυτο το παλικαρι κερδισε το crossfit διαγωνισμο.Αν τον δει κανας γυμναστηριακος θα γελαει.

Ε και αυτος θα γελαγε αν πηγαινε κανας γυμναστηριακος να κανει τις ασκησεις που κανει αυτος...

Κάνεις progressions σε πιο δύσκολες ασκήσεις ή απλά αυξάνεις τον αριθμό των επαναλήψεων στην ίδια άσκηση; Αν απάντηση σου είναι το δεύτερο τότε μάλλον λίπος είναι γιατί όταν αυξάνεις τις επαναλήψεις δεν επιτυγχάνεις υπερτροφία του μυ, αλλά μόνο να γίνεσαι καλύτερος στη συγκεκριμένη άσκηση.

Δεν αυξανω τον αριθμο των επαναληψεων, μειωνω τον χρονο που βγαζω ενα προγραμμα.

Ενα τυπικο προγραμμα που κανω συχνα ειναι

50 burpees

50 pullups

100 pushups

150 squats

50 burpees

Μπορει να φαινεται απλο στη θεωρια αλλα οταν προσπαθεις να τα κανεις γρηγορα με μικρα διαλειμματα ειναι πολυ επιπονο και απαιτητικο.

• Like 1
Δημοσ.

No.

Ο τραυματισμός είναι θέμα κακής τεχνικής, έλλειψης warm up, η υπερβολικου βάρους και πολύ χαμηλών επαναλήψεων. Δύσκολα να τραυματιστείς γιατί πηγές σε failure ένω να την γλυτώνες με ένα ρεπ λιγότερο.

Τι να πω ,μπορεί να έχεις δίκιο. Άλλωστε ακούγεσαι έμπειρος. Εγώ " κρίνω εξ ιδίων".

Πολλές φορές όμως σε μερικούς ο " τσαμπουκάς το spirit " ξεπερνά τις δυνατότητες τους

• Like 1
Δημοσ.

Τι να πω ,μπορεί να έχεις δίκιο. Άλλωστε ακούγεσαι έμπειρος. Εγώ " κρίνω εξ ιδίων".

Πολλές φορές όμως σε μερικούς ο " τσαμπουκάς το spirit " ξεπερνά τις δυνατότητες τους

θέλει πάρα πολλή προσοχή ειδικά σε θέματα τεχνικής. Καλό θα είναι να δουλεύονται με πολύ αργές κινήσεις τα reps και την στιγμή που θα τα εκτελείς να σκέφτεσαι/νιώθεις τι μυική ομάδα δουλεύει. Θέλει απίστευτη συγκέντρωση. Μόνο κερδισμένος βγαίνεις και ατραυμάτιστος 

• Like 1
Δημοσ.

θέλει πάρα πολλή προσοχή ειδικά σε θέματα τεχνικής. Καλό θα είναι να δουλεύονται με πολύ αργές κινήσεις τα reps και την στιγμή που θα τα εκτελείς να σκέφτεσαι/νιώθεις τι μυική ομάδα δουλεύει. Θέλει απίστευτη συγκέντρωση. Μόνο κερδισμένος βγαίνεις και ατραυμάτιστος 

Εγώ πάντως δεν είμαι fun αυτού του πολύ αργού, να νιώσεις (σε υπερβολικό βαθμό τον μυ) κτλπ. Εϊμαι της άποψης ότι εφόσον κινείται το βάρος με σωστή τεχνική τότε δουλεύει ο μυς...end of story. Επειδή κάνεις με παραπάνω κιλά κάνεις compensate με την αίσθηση. 

Η βιβλιογραφία φαίνεται πως συμφωνεί και με τις δύο οπτικές. http://danogborn.com/tempo-and-hypertrophy/

Δημοσ.

Και γω δεν παιζω πολλες αρνητικες σε slow-mo.Μονο σε καποιες ασκησεις π.χ θα κανω τις 3 τελευταιες πολυ αργες στην αρνητικη για εξτρα καψιμο.Στην υπολοιπη ασκηση οπως ειπε και ο bos απλα κοιταω να την κανω σωστα, να γινεται το contraction και να ελεγχω την κινηση.

Δημοσ.

Εμ δε θα βάζε κανα άρθρο ο Τζον; :)

Θωμά, γουστάρω το καπελάκι στο αβαταρ ρε φίλε!

--------------------

Στα δικά μας, πήρα σχετικά καλή προσφορά απο το εδώ γυμναστήριο (μαζί με τις βενζίνες θα μου βγαίνει κανα 60 το μήνα) κι επιπλέον ανοίγει νωρίς όποτε πιστεύω θα το βολέψω να πηγαίνω 4 φορές τη βδομάδα. Θα έχω μέχρι 1 ώρα όποτε δε βγαίνει φουλ μπόντι και λέω να κάνω Δευτέρα και Πέμπτη άνω σώμα, Τρίτη και Παρασκευή κάτω. Σχεδιάζω να πάω 5 μήνες, μέχρι το καλοκαίρι, με ελαφρώς υπερθερμιδικη διατροφή και πολύ πρωτεΐνη.

Ξεκίνημα μετά τις γιορτές. Θα ψάχνω τώρα να βρω ασκήσεις και θα σας πρηξω λίγο με ερωτήσεις μέχρι να βρω αυτές που με ταιριάζουν.

• Like 2
Δημοσ.

Ε και αυτος θα γελαγε αν πηγαινε κανας γυμναστηριακος να κανει τις ασκησεις που κανει αυτος...

Δεν αυξανω τον αριθμο των επαναληψεων, μειωνω τον χρονο που βγαζω ενα προγραμμα.

Ενα τυπικο προγραμμα που κανω συχνα ειναι

50 burpees

50 pullups

100 pushups

150 squats

50 burpees

Μπορει να φαινεται απλο στη θεωρια αλλα οταν προσπαθεις να τα κανεις γρηγορα με μικρα διαλειμματα ειναι πολυ επιπονο και απαιτητικο.

Αυτό που κάνεις πάλι δεν αυξάνει τον μυικό όγκο, απλά κάνεις conditioning το μυικό ιστό σου και αυξάνεις την αντοχή σου στο καρδιοαναπνευστικό σου σύστημα. Για να έχεις μεγαλύτερο όγκο στους μυς πρέπει να παίζεις σε μικρό αριθμό επαναλήψεων (μαξ 12, το ιδανικό 8) και με χρόνο αποκατάστασης πάνω απο 1,5 λεπτό ανά σετ (3 σετ σύνολο). Όταν μια άσκηση σου φαίνεται εύκολη (απλά pullups) και βγάζεις άνετα 8 επαναλήψεις τότε πας σε πιο δύσκολο progression της άσκησης (wide grip pull-ups, μετά weighted pull-ups κλπ). 

Στο γυμναστήριο είναι εύκολο το progression, γιατί όταν βγάζεις τα κιλά με 8 επαναλήψεις μετά ανεβάζεις τα κιλά και έτσι υπάρχει το overload που δημιουργεί υπερτροφία. Το αντίστοιχο για bodyweight είναι δυσκολότερο progression της ίδιας άσκησης. Όταν λέω εύκολο μην παρεξηγηθώ, το λέω με την έννοια ότι δεν έχεις να σκεφτείς ποιο θα είναι η επόμενη άσκηση και έχεις σίγουρη μέθοδο για progression.

Ενδεικτικά για progression δες εδώ. Στο strength workout πάτα αυτό που θες.

χαχαχα thanks John :)

• Like 1
Δημοσ.

Εμ δε θα βάζε κανα άρθρο ο Τζον; :)

--------------------

Στα δικά μας, πήρα σχετικά καλή προσφορά απο το εδώ γυμναστήριο (μαζί με τις βενζίνες θα μου βγαίνει κανα 60 το μήνα) κι επιπλέον ανοίγει νωρίς όποτε πιστεύω θα το βολέψω να πηγαίνω 4 φορές τη βδομάδα. Θα έχω μέχρι 1 ώρα όποτε δε βγαίνει φουλ μπόντι και λέω να κάνω Δευτέρα και Πέμπτη άνω σώμα, Τρίτη και Παρασκευή κάτω. Σχεδιάζω να πάω 5 μήνες, μέχρι το καλοκαίρι, με ελαφρώς υπερθερμιδικη διατροφή και πολύ πρωτεΐνη.

Ξεκίνημα μετά τις γιορτές. Θα ψάχνω τώρα να βρω ασκήσεις και θα σας πρηξω λίγο με ερωτήσεις μέχρι να βρω αυτές που με ταιριάζουν.

Lol σοβαρεψες απότομα, ωραία :D

Γίνεται μια ώρα full body με πολύ μικρά διαλλειματα. Νομίζω στην φάση που είσαι το fb θα οφελησει παραπάνω από split. Έχεις πράμα να βάλεις!

• Like 2
Δημοσ.

Και 45 λεπτο βγαινει το full body (αν παίξεις με μικρά διαλείμματα). Απλά αφήνεις λίγο "πισω" τις συμπληρωματικές. 

Δημοσ.

Λέω να κάνω σπλιτ για να κάνω πολλές διαφορετικές ασκήσεις σε κάθε μυική ομάδα αλλα και να αφήνω χρόνο στους μυς να αναρρώσουν. Δε θα ειναι υπερβολικό κάθε μέρα φουλ μπόντι; Θα προλαβαίνουν να αναρρώσουν οι μυς;

´η μήπως να κάνω φουλ μπόντι αλλα διαφορετικές ασκήσεις κάθε φορά;

Για πες τι έχεις στο νου σου Αλεξ.

Δημοσ.

Λέω να κάνω σπλιτ για να κάνω πολλές διαφορετικές ασκήσεις σε κάθε μυική ομάδα αλλα και να αφήνω χρόνο στους μυς να αναρρώσουν. Δε θα ειναι υπερβολικό κάθε μέρα φουλ μπόντι; Θα προλαβαίνουν να αναρρώσουν οι μυς;

´η μήπως να κάνω φουλ μπόντι αλλα διαφορετικές ασκήσεις κάθε φορά;

Για πες τι έχεις στο νου σου Αλεξ.

Τι εννοείς κάθε μέρα? Μέρα παρά μέρα γίνεται το full body και 48 ώρες είναι αρκετές για ανάρρωση. Αν θες να κάνεις συνεχόμενες μέρες πρέπει να κάνεις split

Δημοσ.

Με καθε μερα γυμναστικη περισσοτερο "κακό" κάνεις..

full body 3 φορες τη βδομαδα κανω και εγω και ειμαι αρχοντας...

Με διαφορετικες ασκησεις καθε φορα για να μην βαριεμαι

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...