Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Ποδηλασία 06/12: “H ποδηλασία της ανηφοριάς”

Απόσταση: 89,55χλμ

Διάρκεια: 4:13:49

Ταχύτητα: 21,1χλμ/ώρα, 62,7χλμ μέγιστη ταχύτητα

Θερμίδες: 2597

Μέση θερμοκρασία: 14 βαθμοί Κελσίου

Μέγιστο υψόμετρο: 1218

Στροφές/λεπτό: 77

Πεταλιές (συνολικά): 16643

Την Κυριακή που μας πέρασε, ήμασταν έξι (6) ποδηλάτες. Ξεκινήσαμε να καλύψουμε μια διαδρομή περίπου 90χλμ, η οποία περίπου στη μέση (συγκεκριμένα στα 45,75χλμ) κορύφωνε την ανάβαση. Ανεβήκαμε σε ύψος 1218 μέτρων.

Οι δύο εκ των έξι, αποφάσισαν να έρθουν από τα σπίτια τους στο σημείο εκκίνησης με τα ποδήλατα. Σημείωση: Τα σπίτια τους απείχαν 45χλμ μακριά από το σημείο εκκίνησης - βασικά ήρθαν από τη Λάρνακα ποδηλατώντας. ΟΚ, τον ένα εκ των τον ήξερα και μάλιστα είχαμε κάνει την ίδια διαδρομή (των 90χλμ) το καλοκαίρι. Μόλις μου είπε τι έκαναν, του απάντησα ότι δεν μπορούσε να βρει χειρότερη ποδηλασία για να "φορτώσει" τα πόδια του με 45χλμ επιπλέον - τα οποία θα έπρεπε να τα ποδηλατήσει για να πάει πίσω! "Ρε φίλε" του λέω "θα "κόψεις" 180 χλμ σε μια ημέρα. ΟΚ, μπορείς, δεν το αμφισβητώ, αλλά έπρεπε να βρεις μια πιο "flat" διαδρομή για να το κάνεις! Αφού ξέρεις τι μας περιμένει μέχρι να φτάσουμε στον Πολύστυπο (προορισμός)". Κούνησε το κεφάλι του συγκαταβατικά, χωρίς να πει λέξη.

Ο κορυφαίος δεν ήταν αυτός. Ο κορυφαίος ήταν ένας ποδηλάτης ο οποίος πρώτη φορά ερχόταν μαζί μας, ο οποίος διάβασε το post στο Facebook κι αποφάσισε να έρθει. Μέχρις εδώ καλά. Το πρόβλημα είναι ότι ο τύπος ήρθε με το κοντό ποδηλατικό κολάν, το κοντομάνικο ποδηλατικό jersey και τα finger-less γάντια! Σημείωση: Στο event στο Facebook, υπήρχε αναλυτικό post με τη διαδρομή καθώς και την προτροπή οι συμμετέχοντες να ντυθούν κατάλληλα και, μεταξύ άλλων, να φέρουν κι ένα αντιανεμικό για την κατάβαση - εννοώ, Jesus ρε φίλε, θα κατέβουμε από τα 1200 τόσα μέτρα, θα κάνει ΚΡΥΟ ffs, πού πας με τα κοντά; :unsure:  Λίγο πριν να ξεκινήσουμε του λέω "Δεν με ανησυχεί κάτι περισσότερο από το γεγονός ότι τα δάχτυλά σου είναι ακάλυπτα". Με κοιτάει με απορημένο ύφος, οπότε του εξηγώ: "Κατά τη διάρκεια της κατάβασης θα κάνει κρύο (=κρύος αέρας by default και χαμηλή θερμοκρασία - 11 βαθμοί όπως φάνηκε εκ των υστέρων). Εάν μουδιάσουν τα δάχτυλά σου από το κρύο, πώς θα πατήσεις φρένο, εάν, ω μη γένοιτο, χρειαστεί;" Ε, "κόλλησε" λίγο στη σκέψη, μου λέει "ΟΚ, πάμε και θα δω τι θα κάνω" και ξεκινήσαμε.

Ο ένας που ήρθε από τη Λάρνακα, εννοείται ότι έμενε πίσω σε όλη τη διαδρομή. ΟΚ, δεν κάναμε αγώνα ή κάτι, αλλά ρε πούστη, καθυστερείς όλο το group επειδή σου καύλωσε να ποδηλατήσεις 45χλμ πριν να ξεκινήσεις την ανάβαση. Με τα πολλά, φτάσαμε στην κορυφή, βγάλαμε τα αντιανεμικά, τα φορέσαμε και γύρισα να δω τι θα κάνει ο τύπος με τα κοντά. Κοίταζε λίγο αμήχανα δεξιά κι αριστερά, ώσπου τον παίρνει είδηση ένας άλλος από το group, ο οποίος κουβαλούσε μια τσάντα στην πλάτη στην οποία μέσα (για κάποιο δικό του λόγο) είχε μια αθλητική ζακέτα. Την έδωσε στον τύπο με τα κοντά, τη φόρεσε και ξεκινήσαμε την κατάβαση.

Δύσκολη διαδρομή. Μεγάλη κλίση (σε κάποια σημεία είχε -9%!!!), αρκετές κλειστές στροφές, ευτυχώς είχε αραιή τροχαία κίνηση από το αντίθετο ρεύμα. Φτάνοντας στο σημείο που θα κάναμε regrouping, εμφανίζεται τελευταίος ο τύπος με τα κοντά. Τον ρωτάω (σιγά μην τον αφήσω σε "χλωρό κλαρί"): "Τελικά, χρειαζόταν το αντιανεμικό; Τα δάχτυλά σου, τα νιώθεις;". Δαγκώνει τα χείλη του, κουνάει το κεφάλι του και μου λέει "Είχες δίκιο. Άλλη φορά θα διαβάζω πιο προσεκτικά τις λεπτομέρειες της διαδρομής". Σκέφτομαι "Αφού δεν σκοτώθηκες, πάλι καλά...".

Συνεχίσαμε χωρίς απρόοπτα το δρόμο της επιστροφής, φτάσαμε στο σημείο εκκίνησης κι αποχαιρετήσαμε τους δύο παλαβούς που θα ποδηλατούσαν άλλα 45χλμ για να πάνε πίσω στα σπίτια τους. Καλά ήταν. Αυτό το Σ/Κ έχει "αποχή" από τις ποδηλασίες, την Κυριακή 20/12 όλα και κάτι θα κανονίσουμε. Stay tuned!

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators

Πόσο χάλια? Δεν θα φαίνεται μία φιγούρα ? Και 240-360p να είναι βλέπεται. Απλά φρόντισε να είναι τελείως στα πλάγια η μπάρα.

Θες να έρθεις Ελλάδα νωρίτερα να κάνουμε την ομαδική προπόνηση ?  :-D

στις 21 ,26 ή 27 αν θες :P

Τα ίδια κιλά με ζέσταμα και διατάσεις στο τέλος ,κανονικά όπως πάντα.

Ώμοι,εκτάσεις,προτάσεις,πιέσεις αλτήρων και έφαγα fail. Πολύς πόνος και με ανακουφίζει μόνο άμα κρατάω τα χέρια ψηλά.

Αυτό που με τρομάζει είναι οτι όταν περιστρέφω τον ώμο μου νοιώθω σαν να τρίβεται κάτι εκει μέσα.(μόνο στον δεξιό)

Δεν μπορώ να καταλάβω τι έκανα λάθος ρε γαμώτο...

Αυτά συμβαίνουν, μην κανεις έτσι. Πάνε στο γιατρό να σιγουρεψεις ότι ειναι μυικό το ζήτημα και θα σου δωσει χάπια για να περάσει ο πόνος και η φλεγμονή.

• Like 1

Ναι το ξέρω είναι μέσα στο πρόγραμα και ήδη πήρα μυοχαλαρωτικά που έχω για το ισχίο και ευχαριστώ.

Αλλά ρε γαμώτο τόσο που προσέχω και να την ξαναπατήσω χωρίς να υποψιάζομαι την αιτία είναι κάπως...

Τέσπα είπα τον πόνο μου ,τσάμπα ψυχοθεραπεία :)

Ουφ! Δεν άντεξα σήμερα! Ήρθα δουλειά με το ποδήλατο!

Ξύπνησα λίγο πιο νωρίς, ετοίμασα το ποδήλατο, ντύθηκα (leg warmers, αντιανεμικό, base layer, σκουφί, κράνος, γυαλιά, bib short, jersey, γάντια, shoe covers), τσάντα με ρούχα στην πλάτη και βουρ! 18.2χλμ, γύρω στα 35 λεπτά, με μέση θερμοκρασία 12 βαθμούς κι ελάχιστη 10 (!!!). Καλά ήταν! Μπανάκι και φρέσκος φρέσκος για δουλειά! Αυτά είναι!

• Like 2

Ουφ! Δεν άντεξα σήμερα! Ήρθα δουλειά με το ποδήλατο!

Ξύπνησα λίγο πιο νωρίς, ετοίμασα το ποδήλατο, ντύθηκα (leg warmers, αντιανεμικό, base layer, σκουφί, κράνος, γυαλιά, bib short, jersey, γάντια, shoe covers), τσάντα με ρούχα στην πλάτη και βουρ! 18.2χλμ, γύρω στα 35 λεπτά, με μέση θερμοκρασία 12 βαθμούς κι ελάχιστη 10 (!!!). Καλά ήταν! Μπανάκι και φρέσκος φρέσκος για δουλειά! Αυτά είναι!

Aν ειχα μια δουλειά που να μην χρειάζομαι αυτοκίνητο , και κοντά στο σπίτι ωστε να χρησιμοποιώ μονο ποδήλατο θα ήμουν ευτυχισμένος .

BTW......τα λάστιχα που ειχες παραγγείλει ήρθανε?Ενδιαφερομαι να πάρω το μικρότερο πακετάκι http://www.amazon.co.uk/gp/product/B012ZTOFBI?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=A3PL2KAKIY1G90

,δεν εχω ξανα αγοράσει απο αμαζον ,τι εξοδα αποστολής εχει και πόσες μερες κανει να έρθει?

Aν ειχα μια δουλειά που να μην χρειάζομαι αυτοκίνητο , και κοντά στο σπίτι ωστε να χρησιμοποιώ μονο ποδήλατο θα ήμουν ευτυχισμένος .

BTW......τα λάστιχα που ειχες παραγγείλει ήρθανε?Ενδιαφερομαι να πάρω το μικρότερο πακετάκι http://www.amazon.co.uk/gp/product/B012ZTOFBI?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=A3PL2KAKIY1G90

,δεν εχω ξανα αγοράσει απο αμαζον ,τι εξοδα αποστολής εχει και πόσες μερες κανει να έρθει?

Το "κοντά στο σπίτι" πίνει "νερό". Το σπίτι μου από τη δουλειά απέχει (περίπου) 18χλμ, άρα συνολική διαδρομή 36χλμ/φορά - για μένα αυτό είναι κοντά, δεν ξέρω για άλλους. :-)

Τα λάστιχα τα παρέλαβα σήμερα (ουάου!). Τα έξοδα αποστολής καθορίζονται την ώρα της παραγγελίας - δεν μπορώ να ξέρω εκ των προτέρων - συν του ότι μένω Κύπρο, άρα πιθανόν να είναι λίγο πιο αυξημένα συγκριτικά με την Ελλάδα. Επίσης, οι μέρες παράδοσης ποικίλουν - ανάλογα του ποια μέθοδο θα επιλέξει ο αγοραστής (με το ανάλογο κόστος) και σε ποια περίοδο του χρόνου είναι. Προσωπικά, φρόντισα να κάνω την παραγγελία πριν να "πήξουν" τα ταχυδρομεία με τις παραγγελίες των Χριστουγέννων/Πρωτοχρονιάς. Όσο πλησιάζουν οι ημέρες των γιορτών, εκτιμώ ότι θα καθυστερούν οι παραδόσεις.

Καλη φαση το ποδηλατο. Καποια στιγμη το δοκιμασα να πηγαινω στη σχολη αλλα δυστυχως γινομουν μουσκεμα απο τον ιδρωτα,οπότε το παρατησα. Ειδικα αν προκυψει δουλεια που να παιρνει η αποσταση ποδηλατο,δυσκολα να εχει εκει ντουζιερα..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...