Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Άλεξ, αοριστολογείς. Να σε θυμήσω πώς έχω όλον τον βασικό εξοπλισμό (πάγκο+βάσεις για μπάρα για σκουοτ/στρατιωτικές πιέσεις+3 μπάρες+αλτήρες+δίσκους) και πώς γυμνάζομαι με αυτά πάνω από 2 χρόνια (άλλο που η διατροφή ήταν ελεεινά λάθος και δεν κατάφερα να αυξήσω παρά ελάχιστα -σε σχέση με τον χρόνο που γυμνάζομαι- τον μυικό ιστό) οπότε ξέρω πώς είναι να γυμνάζεσαι με τον κλασσικό τρόπο. Επίσης, πήγα για 5-6 βδομάδες σε γυμναστήριο και είδα πώς είναι και τα μηχανήματα. Μη με λες λοιπόν πώς θα μου δείξεις και θα μου δείξεις πώς είναι να γυμνάζεσαι με βάρη. Ξέρω μια χαρά. Αυτό που θα μου δείξεις είναι τεχνικές όπως μισές επαναλήψεις, drop set ή το άλλο που είπε ο Μάους για τις γάμπες, κτλ

Ο λόγος που χρησιμοποιώ λάστιχα/kettlebell/αλτήρες είναι πώς δεν έχω εσωτερικό χώρο με θέρμανση για τον εξοπλισμό και δε θέλω να γυμνάζομαι πάλι έξω με το ψοφόκρυο. Ήταν πολύ ρομαντικά πέρσι να προπονούμαι με γάντια και το χωράφι ντυμένο στα λευκά λόγω πρόσφατης χιονόπτωσης και τη θερμοκρασία κάπου στο 0 σαν τον Ρόκυ στη Σιβηρία αλλά καλύτερα να σταματήσω να φλερτάρω με την πνευμονία :)

Αν κατάλαβα καλά πάντως, η μεγάλη σου ένσταση είναι πώς με τα λάστιχα/bodyweight αυξάνεις τον αριθμό των επαναλήψεων κι όχι την αντίσταση αλλά αυτό δεν ισχύει, τουλάχιστον στα λάστιχα. Μόλις φτάσω να κάνω με το ελαφρύ λάστιχο 12 επαναλήψεις, βάζω το πιο σκληρό, έπειτα το πιο σκληρό κι έπειτα τα συνδυάζω ανά 2 ή και 3. Οπότε είναι σα να βάζω επιπλέον πλάκες στην μπάρα. Επομένως υπάρχει το ΡΟ που αναζητά όποιος θέλει αύξηση μυικού ιστού. 

Κι αναφορικά με τους δικούς μου στόχους, η φώτο που ανέβασε ο Θωμάς είναι πράγματι το ταβάνι που αναζητώ εγώ. Δηλαδή 83-84 κιλά με 13% λίπος. Όταν φτάσω εκεί -που προφανώς θα χρειαστώ χρόνια- θα έχω το σώμα που επιθυμώ και μετά θα μπω σε συντήρηση mode και σε αύξηση ευλυγισίας κτλ 

Πάντα το ίδιο συγκεκριμένα τα λέω, δεν γίνεται όταν σου κάνει η απάντηση να είναι οκ ενώ αν διαφωνείς να είναι "αόριστη". Το τι κάνεις εσύ με τα βάρη (πρόγραμμα σετς ρεπς κτλ) το ξέρεις μόνο εσύ. Εγώ προσφερόμουν να σου δείξω τι κάνω εγώ. Με βάση την δική μου εμπειρία δεν θα πήγαινα για κανένα λόγο από βάρη σε bodyweight η λάστιχα κτλ με βάση τα αποτελέσματα που έχω στο μυαλό μου, τα οποία btw είναι πολύ παρόμοια με τα δικά σου. (Βάρος ύψους 13% fat). Αν κάποιος θεωρεί τα βάρη ισάξια με το bodyweight και λάστιχα για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου είναι προφανές ότι κάτι κάνει λάθος. 

Το ότι κάνεις βάρη λόγω ανωτέρας βίας το ξέρω, και γιαυτό δεν σου είπα "πάνε κάνε βάρη". Σου είπα να προσέχεις με τις οκγογραμμώσεις με βάση αυτά που ακούς εδώ γιατί η προπόνηση που κάνεις δεν είναι optimal για διατροφές "όγκου". Αυτό το βλέπεις και μόνος όταν παραπονιέσαι ότι βάζεις παραπάνω λίπος από ότι θα ήθελες. 

Όσον αφορα την φώτο του thomas, καλώς η κακώς αποδεικνύεται λάθος από μόνη της. Ο τύπος είναι ο Greg Plitt (Rip). Εκτός από ότι στην φώτο είναι με 9% και κάτω, όχι με 13% κάντε ένα click να δείτε αν βλέπετε πουθενά bodyweight και γιατί επίπεδο σώματος / προπόνησης μιλάμε. 

• Like 3
Δημοσ.

Όσον αφορα την φώτο του thomas, καλώς η κακώς αποδεικνύεται λάθος από μόνη της. Ο τύπος είναι ο Greg Plitt (Rip). Εκτός από ότι στην φώτο είναι με 9% και κάτω, όχι με 13% κάντε ένα click να δείτε αν βλέπετε πουθενά bodyweight και γιατί επίπεδο σώματος / προπόνησης μιλάμε. 

Ο τύπος που έβαλα ήταν ένα παράδειγμα στα πολύ γρήγορα που έψαξα και βρήκα για να δείξω στο περίπου ένα σώμα με προπόνηση στο σπίτι που μπορεί να φτάσει. Δεν είπα ότι γίνεται το ίδιο γρήγορα σε σχέση με προπόνηση στο γυμναστήριο. 

Να και ένας που κάνει bodyweight (με εξαίρεση τα weighted pull-ups) πως ήταν πριν και πως είναι μετά (1,2) απο ένα χρόνο προπόνηση σε αυτό το routine που έχω στην υπογραφή μου. Άμα κατέβαινε και άλλο σε bodyfat άνετα έφτανε τον τύπο πιο πάνω. Μόνο σε traps βλέπω να υστερεί αρκετά. Αλλά αυτό μπορεί να είναι και genetics.

https://www.reddit.com/r/bodyweightfitness/comments/37vvdm/progress_ive_been_doing_the_recommended_routine/

Άμα θέλεις αποτελέσματα βασισμένα σε aesthetics το μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει η διατροφή ότι και να λέμε.

Δημοσ.

ΟΚ, κάπου συμφωνούμε, κάπου διαφωνούμε. Εγώ πιστεύω ότι έβαλα πολύ λίπος γιατί πάχυνα πολύ γρήγορα για τα δικά μου δεδομένα (ηλικία, genetics, τεράστια αφθονία σε λιπαποθήκες) κι όχι εξαιτίας της ατελούς προπόνησης όπως τη θεωρείς. 

Πάντως θα προσπαθήσω να βρεθούμε τις μέρες που θα είσαι εδώ, θέλω να κάνουμε μια προπόνηση μαζί. 

Δημοσ.

Ο τύπος που έβαλα ήταν ένα παράδειγμα στα πολύ γρήγορα που έψαξα και βρήκα για να δείξω στο περίπου ένα σώμα με προπόνηση στο σπίτι που μπορεί να φτάσει. Δεν είπα ότι γίνεται το ίδιο γρήγορα σε σχέση με προπόνηση στο γυμναστήριο. 

Να και ένας που κάνει bodyweight (με εξαίρεση τα weighted pull-ups) πως ήταν πριν και πως είναι μετά (1,2) απο ένα χρόνο προπόνηση σε αυτό το routine που έχω στην υπογραφή μου. Άμα κατέβαινε και άλλο σε bodyfat άνετα έφτανε τον τύπο πιο πάνω. Μόνο σε traps βλέπω να υστερεί αρκετά. Αλλά αυτό μπορεί να είναι και genetics.

https://www.reddit.com/r/bodyweightfitness/comments/37vvdm/progress_ive_been_doing_the_recommended_routine/

Άμα θέλεις αποτελέσματα βασισμένα σε aesthetics το μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει η διατροφή ότι και να λέμε.

I'm vegetarian/pescatarian. I drink a lot of beer. I don't track anything. For some reason I can't be bothered. I try to get 100g of protein a day but if I don't I don't do anything about it. I usually eat a lot of pasta and pizza. I try to eat a lot of salad. I haven't had much of an appetite in the past 12 months and for that reason I haven't added much mass. I started at 155ishlbs and I'm somewhere around 170lbs now. I probably gained 12lbs in the past year. A pound a month is terrible.

:D 

Εκτός από αυτό (έλεος όποιος θέλει τον πιστεύει) , ο τύπος είναι 1.83 και 77 κιλά οπότε είναι εκτός στόχου με βάση αυτά που είπα πριν. Λέει ότι κάνει weighted pull ups και weighted dips που είναι αρκετά για να δώσουν το πάνω σώμα που έχει κάνει, αλλά πάντα θα είναι  χωρίς πόδια ( http://i.imgur.com/OqAZpS0.jpg) οπότε δεν θα φτάσει τα 83 κιλά στο 1.83 που είναι αυτό που προσπαθώ να πω τόση ώρα. 

ΟΚ, κάπου συμφωνούμε, κάπου διαφωνούμε. Εγώ πιστεύω ότι έβαλα πολύ λίπος γιατί πάχυνα πολύ γρήγορα για τα δικά μου δεδομένα (ηλικία, genetics, τεράστια αφθονία σε λιπαποθήκες) κι όχι εξαιτίας της ατελούς προπόνησης όπως τη θεωρείς. 

Πάντως θα προσπαθήσω να βρεθούμε τις μέρες που θα είσαι εδώ, θέλω να κάνουμε μια προπόνηση μαζί. 

ναι φυσικά ο κύριος λόγος είναι αυτό που λες. Εγώ όλα αυτά τα είπα γιατί είχες ποστάρει λέγοντας πείτε μου πόσο βάρος βάλω και πόσο να κόψω, και προσπαθούσα να σου περάσω το μήνυμα "πάντο όπως σε πάει" γιατί δεν μπορείς να πάρεις συμβουλές από τον boss που κάνει 130 κιλά squat η τον spect που κάνει 100+ κιλά πάγκο, γιατί κάνουν άλλο είδος προπόνησης.  

• Like 1
Δημοσ.

Ισοφάρισα σήμερα το pr σε πάγκο με παύση. 100 κιλά conservative max. Τα κιλά πέταξαν και ένιωθαν και πούπουλο. 

In other news έχω αρχίσει να βάζω ξανά μετά από κανά χρόνο κωπηλατική με μπάρα. Είμαι πολύ πίσω ακόμα. Το πάω σιγά σιγά με 5άρες. Σήμερα έκανα 3 σετ των 5 με 70 και 12 reps @ 60. 

Τέλος έκανα μετά από 4 χρόνια lat pulldown. Μάλλον το gym μου φταίει αλλά τα handles της μπάρας είναι φτιαγμένα για χέρι μπασκετμπολίστα...είναι τέρμα χοντρά. Στο τέλος ήμουν με τα ακροδάχτυλα και οι πήχεις μου είχαν πρηστεί γάμα τα. 

• Like 6
Δημοσ.

Συγνωμη αλλα εαν εχετε την εντυπωση οτι θα πατε ποτε στο επιπεδο greg plitt χωρις φαρμακο ειναι απλα ΑΣΤΕΙΟ.

Ρε μην πιάνεστε απο μια εικόνα. Απλά όταν μιλάμε με λόγια δεν μπορεί να καταλάβει ο άλλος τι λέμε. Εγω την εικόνα την έβαλα για να δείξω τι μυικότητα μπορεί να φτάσει κάποιος με προπόνηση στο σπίτι. Ο συγκεκριμένος παίρνει σίγουρα φάρμακο γιατί τέτοια μυικότητα και σε τόσο χαμηλό bf είναι πολύ δύσκολο να γίνει natural.

Δημοσ.

Και αυτός που post-αρες παίρνει κρεατίνη αν διαβάσεις.

I take creatine as my only supplement and sometime protein powder. Creatine is seriously the shit. If you're not taking creatine yet you're a complete goon. read about it and buy it.

post-223995-0-92259300-1448976648_thumb.jpg

Δημοσ.

Τέλος έκανα μετά από 4 χρόνια lat pulldown. Μάλλον το gym μου φταίει αλλά τα handles της μπάρας είναι φτιαγμένα για χέρι μπασκετμπολίστα...είναι τέρμα χοντρά. Στο τέλος ήμουν με τα ακροδάχτυλα και οι πήχεις μου είχαν πρηστεί γάμα τα. 

Έκανες και πήχεις μαζί, διπλά κερδισμένος. B)

Εγώ είχα πάθει σοκ όταν πήγα να κάνω πρώτη φορά έλξεις στην χοντρή σκάλα(2,5"-3") του power rack... τα είδα όλα. Με τον καιρό άρχισα να συνηθίζω το αρκετό βάρος μου και ξεκίνησα να προσθέτω κιλά με ζώνη. Κυνηγάω όμως συνειδητά την ενδυνάμωση της λαβής(εδώ και χρόνια) και την προπονώ ξεχωριστά με πολλές διαφορετικές ασκήσεις.

Δημοσ.

Έκανες και πήχεις μαζί, διπλά κερδισμένος. B)

Εγώ είχα πάθει σοκ όταν πήγα να κάνω πρώτη φορά έλξεις στην χοντρή σκάλα(2,5"-3") του power rack... τα είδα όλα. Με τον καιρό άρχισα να συνηθίζω το αρκετό βάρος μου και ξεκίνησα να προσθέτω κιλά με ζώνη. Κυνηγάω όμως συνειδητά την ενδυνάμωση της λαβής(εδώ και χρόνια) και την προπονώ ξεχωριστά με πολλές διαφορετικές ασκήσεις.

Εμένα δεν με καίει καθόλου η δύναμη της λαβής μου αλλά υποθέτω δεν είναι αρκετά μεγάλες οι παλάμες μου για πιό χοντρές μπάρες. Στις άρσεις με τα κιλά που γράφω συχνά εδώ αλλά και με τα 205 που είναι τα περισσότερα που έχω κρατήσει δεν υπήρξε ποτέ υπόνοια ότι θα με εγκατέλειπε η λαβή μου. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...