gon1332 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Αν όντως σε ενδιαφέρει το θέμα δύναμης με τον τρόπο που το λές θα πρέπει να ασχολείσαι όπωσδήποτε με τα 4 μεγάλα lifts. (Squat, deadlift, bench press και overhead press) Σε αυτά τα lifts δεν χρειάζεται να κάνεις drop set (εφόσον τα προπονείς με σκοπό τις επιδώσεις, παίζει νευρικό σύστημα όχι pump στους μυς). Drop set κάνεις στα μηχανήματα και στις isolation ασκήσεις.Η προπόνηση επιδόσεων και η προπόνηση για το pump καλό είναι να γίνονται ξεχωριστά (συνήθως τα isolation και τα μηχανήματα στο τέλος της προπόνησης η σε διαφορετική μέρα). Αν δεν ασχολείσαι με τις επιδώσεις σου σε αυτά τα lifts δεν έχει νόημα η συζήτηση για "δύναμη" που ανοίγεις. Αν δηλαδή σκέφτεσαι πως θα αυξήσεις την δύναμη σου στο leg press πχ, βρίσκεσαι σε λάθος δρόμο, καλύτερα να αλλάξεις νοοτροπία. Σε αυτή την περίπτωση κάνε αβέρτα drop set. Ωραία! Ασχολούμαι με bodyweight. Εκεί δεν υπάρχει κάποια άσκηση που να έχει να κάνει με isolation. Οπότε με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις σε διάφορετικές εμφάσεις της κάθε άσκησης. Μέχρι στιγμής δεν είμαι τόσο δυνατός στα overhead presses καθώς δε μπορώ να κάνω full handstand push ups. Αλλά ΟΚ με κάλυψες γενικά. Κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω. Διαφορά push-ups με bench presses. Φαίνονται ίδια αλλά δεν είναι. Η δυσκολία των bench presses είναι στο γεγονός ότι είναι ελεύθερες οι άρσεις και οπότε παίζει ρόλο η ισορροπία. Τα push ups μπορεί να φανούν λίγο δύσκολα για έναν αρχάριο διότι δε μπορεί να επιλέξει αυτός τα κιλά που θα σηκώσει. Σωστά;
Mau-Maus Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Εγώ πάντα καθιστός Φώτη, στο μαξιλαράκι με στραβομπαρα! ~~~ Τίποτα δεν είναι χαμένος χρόνος όταν γυμνάζεσαι.. Άλλες ασκήσεις κάνουν καλύτερη δουλειά σε σχέση με αυτό που θέλουμε, άλλες λιγότερη, χαμένος χρόνος όμως δεν είναι ποτέ.. 5
gon1332 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Εγώ πάντα καθιστός Φώτη, στο μαξιλαράκι με στραβομπαρα! ~~~ Τίποτα δεν είναι χαμένος χρόνος όταν γυμνάζεσαι.. Άλλες ασκήσεις κάνουν καλύτερη δουλειά σε σχέση με αυτό που θέλουμε να κάνουμε, άλλες λιγότερο, χαμένος χρόνος όμως δεν είναι ποτέ.. Συμφωνω. Γι'αυτό έβαλα εισαγωγικά στο χαμένος. 1
alex_000 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Ωραία! Ασχολούμαι με bodyweight. Εκεί δεν υπάρχει κάποια άσκηση που να έχει να κάνει με isolation. Οπότε με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις σε διάφορετικές εμφάσεις της κάθε άσκησης. Μέχρι στιγμής δεν είμαι τόσο δυνατός στα overhead presses καθώς δε μπορώ να κάνω full handstand push ups. Αλλά ΟΚ με κάλυψες γενικά. Κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω. Διαφορά push-ups με bench presses. Φαίνονται ίδια αλλά δεν είναι. Η δυσκολία των bench presses είναι στο γεγονός ότι είναι ελεύθερες οι άρσεις και οπότε παίζει ρόλο η ισορροπία. Τα push ups μπορεί να φανούν λίγο δύσκολα για έναν αρχάριο διότι δε μπορεί να επιλέξει αυτός τα κιλά που θα σηκώσει. Σωστά; Δεν ασχολούμαι με bodyweight αλλά σε αυτή την περίπτωση πιστεύω ότι οποιασδήποτε μορφή drop set μονο καλό θα κάνει. 2
Fotis13 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Εγώ πάντα καθιστός Φώτη, στο μαξιλαράκι με στραβομπαρα! ~~~ Ωραιος ηθελα να τσεκαρω,ετσι ακριβως τις κανω και εγω ,ποσα βαζεις οχι το max συνηθως με ποσα κανεις εγω συνηθως μεχρι 35 και την μπαρα και 8αρες -10αρες 1
gon1332 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Βρήκα για τα Power/Super sets. Καμμία σχέση με αυτό που υπέθεσα. Αυτά θυμίζουν κυκλική προπόνηση.
Mau-Maus Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Τα ίδια περίπου βάζουμε και γω δεκάρες με αυτά τα κιλά παίζω! Στα τελευταία 2σετ μην φορτώσεις, βάλε το πολύ από δύο τάλιρα από μην κάθε μεριά και την μπάρα και ξεκίνα 4ολόκληρες~5μισές, κράτημα λίγο και καπάκι ολόκληρες και μετά μισές! Όταν κουραστείς βγάλε από ένα τάλιρο και συνέχισε! Αργά τις ολόκληρες ~ σχετικά γρήγορα τις μισές! Κάνε το και όταν τελειώσεις Θα δεις πως θα γίνουν τα δικέφαλα, θα πάνε να σπάσουν δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για πρήξιμο !! 1
dimitra_m3 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Βρήκα για τα Power/Super sets. Καμμία σχέση με αυτό που υπέθεσα. Αυτά θυμίζουν κυκλική προπόνηση. εγώ δουλεύω δισετ εμπρόσθια-πλάγια μοίρα δελτοειδών, τούμπανο από πρήξιμο γίνονται δουλεύω και γλουτό ένα δισετ αλλά εκεί δεν βλέπω 1
Mau-Maus Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 εγώ δουλεύω δισετ εμπρόσθια-πλάγια μοίρα δελτοειδών, τούμπανο από πρήξιμο γίνονταιΜε αλτηρες δηλαδή εκτάσεις ~ προτάσεις παίζεις? Βάλε και πιέσεις χωρίς ξεκούραση, πιέσεις ~ προτάσεις ~ εκτάσεις, λέγονται γιγασετ έτσι ολοκληρώνεις την άσκηση! Με πολύ λίγα κιλά να σε πιάσει καλά. 1
dimitra_m3 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Με αλτηρες δηλαδή εκτάσεις ~ προτάσεις παίζεις? Βάλε και πιέσεις χωρίς ξεκούραση πάντα, πιέσεις ~ προτάσεις ~ εκτάσεις, λέγονται γιγασετ έτσι ολοκληρώνεις την άσκηση! Με πολύ λίγα κιλά να σε πιάσει καλά. με δίσκο και αλτήρες αντίστοιχα. οκ θα το έχω στα υπόψη μου
yannis27gr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Ωραία τα γιγασετ αλλά για μια φορά τη βδομάδα, δεν είναι για καθε προπόνηση. Γιγασετ, σουπερ, ντροπ, power, you name it με όλα παίζω για να χτυπάω τον μυ από παντού να μην συνηθίζει ποτέ. Κανείς μας δε βαριέται Αυτό που γουστάρω είναι που πιέζω την κοιλιά, προφανώς έβαλα λίπος αφού ειμαι σε bulk mode, και τη νιώθω κάτω από το λίπος να είναι πέτρα. Προφανώς η σανίδα κάνει καλή δουλειά. 4
TEOKOS Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Τα ίδια περίπου βάζουμε και γω δεκάρες με αυτά τα κιλά παίζω! Στα τελευταία 2σετ μην φορτώσεις, Πόσα set συνολικά δηλαδή ; (Σε ζαλίζουμε ε ; )
Mau-Maus Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Πόσα set συνολικά δηλαδή ; (Σε ζαλίζουμε ε ; )Στην στραβόμπάρα παίζω 4 λειτουργικά! Τα δύο με φουλ κιλά και τα δύο με λίγα κιλά και μισές! Είναι η τελευταία μου άσκηση στα δικέφαλα συνήθως κάνω τρεις ασκήσεις και είμαι κομπλέ δεν χρειάζομαι περισσότερες τα χέρια μου εμένα πρήζονται πολύ και αμέσως είναι το καλύτερο σημείο μου γενετικά.. Επίσης τους δικέφαλους τους κάνω σχεδόν πάντα σούπερ σετ με τρικέφαλους! Ρώτα ότι θες φίλος 5
Mau-Maus Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Χαχαχαχα μπαααα από δασκάλους εδώ, να φαν και οι κότες!! 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις