Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερώτηση για μεταπροπονητικό γεύμα. Όλο αυτό τον καιρό, ακριβώς μετά την προπόνηση (οποιουδήποτε είδους) προσπαθώ να τρώω γεύμα με απλούς υδατάνθρακες και ικανοποιητικές ποσότητες πρωτεϊνης. Πχ ένα τέτοιο γεύμα μπορεί να είναι μία μπανάνα, 1.5-2 κούπες γάλα γεμάτες μέχρι πάνω σχεδόν με βρώμη, αποξηραμένα φρούτα και άλλους σπόρους. Όλα αυτά νιώθω να γίνονται καπνός μέσα σε λίγα λεπτά, όπου αρχίζει η σκληρή πείνα (και εννοείται τρώω μέχρι σκασμού). Αυτό γίνεται φαντάζομαι επειδή όλα αυτά απορροφούνται κατευθείαν και μετατρέπονται σε γλυκόζη για να αναπληρώσει την ενέργεια που έχασα. Πιστεύετε πως είναι καλά για τις διαστάσεις μου (1.66 - ~58 kg); Πάντως εγώ βλέπω γενικά μία τάση προς αύξηση κιλών (όταν μπήκα στο thread ήμουν ~56.7). Οπότε μάλλον πάω καλά; Δεν έχω κάτσει να μετρήσω ποσότητες που θα λαμβάνω την ημέρα. Το πάω τελειώς διαισθητικά. Κάτι άλλο που θα μπορούσα να τρώω ακριβώς μετά την προπόνηση ίσως;

Τις 3 τελευταίες μέρες δεν είχα χρόνο να επιστρέφω σπίτι για αυτά και χτυπούσα αμέσως μετά, τίποτα μπάρες δημητριακών και καλαμάκια κοτόπουλο και αργότερα κανονικό γεύμα. Τα σιχάθηκα.

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

stavi,

ο πόνος στον οποίο αναφέρεσαι είναι γλυκός πόνος. Είναι ευχάριστος πόνος, οπότε αγκάλιασέ τον και δώσ'του χρόνο.

Αυτό με τον καφέ που είπες είναι μεγάλη αλήθεια. Όσες φορές έχω πιει μόνο off με βγάζουν από τη μέρα μου. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι αποτελεί μία συνήθεια.

Επίσης αυτό που λέει ο spect. Κάνε για μία βδομάδα καλή διατροφή (+ νερό) και θα νομίζεις ότι απέκτησες σούπερ δυνάμεις. Αν δε μπορείς να το κάνεις αυτό, τότε προσπάθησε να πίνεις έστω ένα 2λιτρο τουλάχιστον νερό την ημέρα. Θα δεις ότι θα κρατάς την προσοχή σου καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Θα παρατηρήσεις δραματικές αλλαγές.

Τέλος, όταν σηκώνεις βάρη, σηκωνέ τα σωστά. Λυγισμένα γονατάκια κλπ κλπ.

πίνω πολύ νερό απο πάντα

τώρα όσον αφορά τα βάρη... τώρα που περίμενα τη συγκοινωνία να έρθει και σκεφτόμουνα αυτά που λέγαμε και το πρωί, θυμήθηκα οτι οι γιατροί ένα πράγμα έχουν ψωμοτύρι... μη σηκώνεις βάρη : P

• Moderators
Δημοσ.

πίνω πολύ νερό απο πάντα

τώρα όσον αφορά τα βάρη... τώρα που περίμενα τη συγκοινωνία να έρθει και σκεφτόμουνα αυτά που λέγαμε και το πρωί, θυμήθηκα οτι οι γιατροί ένα πράγμα έχουν ψωμοτύρι... μη σηκώνεις βάρη : P

βρες μου ενα γιατρο που λεει οχι στην σωματικη ασκηση 

Δημοσ.

πίνω πολύ νερό απο πάντα

Ένα έχω παρατηρήσει. Ότι οι γιατροί πάνε πάντα εκ του ασφαλούς, σε τέτοιο βαθμό που είναι σα να μιλάνε σε άνθρωπο με κινητικές δυσκολίες ή μεγάλης ηλικίας. Και αυτό είναι λογικό από τη μία καθώς δεν είναι η δουλειά τους να μάθουν στον κόσμο πως να χρησιμοποιεί το σώμα του. Αυτό γίνεται μέσα από αθλητικές δραστηριότητες. Και βέβαια μπορείς να σηκώνεις βάρη, αρκεί να χρησιμοποιείς πάντα τη σωστή στάση. Και αυτή δεν είναι άλλη από τη στάση squat. Ωραία το σήκωσες. Που το στηρίζεις. Πάντως όχι σε σημείο που θα νιώθεις ότι το μόνο που δουλεύει είναι η μέση σου (εκεί την κατέστρεψες). Πρέπει να νιώθεις ότι κυρίως τα πόδια σου σηκώνουν το βάρος.

• Like 2
Δημοσ.

θα θελα όμως να διαβάσω κάποια σοβαρή έρευνα για την άρση βαρών

γνωρίζουμε για τις αεροβικές ασκήσεις πολλά αλλά όχι αντίστοιχα για τα βάρη, νομίζω. Τι επιπτώσεις έχουν στον οργανισμο μας;

οκ, φτιάχνεις μυς, αυξάνεις το μεταβολισμό σου, δεν παχαίνεις εύκολα, γίνεσαι πιο δυνατός (αν κι αυτό κρατάω τις αμφιβολίες μου αν μυς και δύναμη πηγαίνουν πακέτο, η λογική λέει ναι ωστόσο). Από εκεί και περα τι άλλο παίζει. Ποιες άλλες μεταβολές βλέπεις στον οργανισμό σου όταν αυξάνεις τον όγκο των μυών σου; έχεις καλύτερη υγεία; σίγουρα το να μειώσεις το λίπος  είναι μεγάλη ωφέλεια φυσικά, κι αυτό από μόνο του φτάνει. Αλλά τι άλλο μας προσφέρει η άρση βαρών;

Σωματική άσκηση όταν λέμε πάντως εμένα προσωπικά δεν πηγαίνει ο νους μου στην άρση βαρών, αλλά περισσότερο σε κολύμβηση, ποδήλατο, τρέξιμο.. τέτοια πράγματα

Δημοσ.

Πόσες ώρες της μέρας σπαταλάς για να κάνεις το απόλυτο τίποτα; Ε αφού τις έχεις τις δυνάμεις, τότε γιατί να μην κάνεις γυμναστική; Μόνο όφελος θα έχεις. Η πολύ δουλειά, η πολύ γυμναστική δεν σκότωσε κανέναν. 

Δημοσ.

Πόσες ώρες της μέρας σπαταλάς για να κάνεις το απόλυτο τίποτα; Ε αφού τις έχεις τις δυνάμεις, τότε γιατί να μην κάνεις γυμναστική; Μόνο όφελος θα έχεις. Η πολύ δουλειά, η πολύ γυμναστική δεν σκότωσε κανέναν. 

και τα δύο έχουν σκοτώσει πολύ κόσμο... 

Επίσης αν κάποιος βρει κάποια καλή έρευνα για τις επιπτώσεις της άρσης βαρών στον οργανισμό καλοδεχούμενη.

ξέρεις τι ιδιότητα θα θελα να είχα; να απολαμβάνω να αράζω, να απολαμβάνω, το απόλυτο τίποτα. like a boss Είναι μεγάλο ταλέντο αυτό και οποιος το έχει να μην το υποτιμήσει...

γιατί έτσι και του μπουν ιδέες, του τυπου, μηπως δεν ειναι σωστό και πρέπει να κάνω κάτι... άστο φίλε, μολις το χασες ή μπορεί και να μην το είχες ποτέ

Αυτό το είχαμε κυρίως όταν ήμασταν παιδιά, πριν μας κάνουν πλύση εγκεφάλου ότι είναι κακό να κάθεσαι. 

Η χειρότερες πλύσεις εγκεφάλου είναι η θρησκεία και το ότι πρέπει να νιώθεις ενοχές όταν κάθεσαι  και δεν κάνεις τίποτα

Δημοσ.

Αλλο να κανεις αρση βαρων και αλλο να κανεις απλα γυμναστικη για να τονωσεις το σωμα σου και τον οργανισμο σου ρε σταβι..

Επισης και το καθισιο και το απολυτο τιποτα εχουν σκοτωσει κοσμο. :ph34r:

• Moderators
Δημοσ.

και τα δύο έχουν σκοτώσει πολύ κόσμο... 

Επίσης αν κάποιος βρει κάποια καλή έρευνα για τις επιπτώσεις της άρσης βαρών στον οργανισμό καλοδεχούμενη.

ξέρεις τι ιδιότητα θα θελα να είχα; να απολαμβάνω να αράζω, να απολαμβάνω, το απόλυτο τίποτα. like a boss Είναι μεγάλο ταλέντο αυτό και οποιος το έχει να μην το υποτιμήσει...

γιατί έτσι και του μπουν ιδέες, του τυπου, μηπως δεν ειναι σωστό και πρέπει να κάνω κάτι... άστο φίλε, μολις το χασες ή μπορεί και να μην το είχες ποτέ

Αυτό το είχαμε κυρίως όταν ήμασταν παιδιά, πριν μας κάνουν πλύση εγκεφάλου ότι είναι κακό να κάθεσαι. 

Η χειρότερες πλύσεις εγκεφάλου είναι η θρησκεία και το ότι πρέπει να νιώθεις ενοχές όταν κάθεσαι  και δεν κάνεις τίποτα

η νορμαλ γυμναστικη δεν εβλαψε κανενα, το να πας σε αλλο επιπεδο με αλλα καλουδια ειναι αλλο θεμα.

Για τα αλλα που λες απλα λυπαμαι πραγματικα για σενα συγκεκριμενα και γενικα για τα μυαλα που κυκλοφορουν εκει εξω

• Like 4
Δημοσ.

Σωστά, αν είσαι κάγκουρας και δεν ξέρεις μέχρι που είναι τα όρια σου τότε ναι, είναι και πολύ βλαβερά κιόλας. Και τα δύο. Αυτό που θέλεις, όσοι το έχουν, το απέκτησαν αφού έστρωσαν τον κώλο τους κάτω για κάποια χρόνια. Δεν είχαν κάποιο ειδικό χάρισμα.

Δημοσ.

Αλλο να κανεις αρση βαρων και αλλο να κανεις απλα γυμναστικη για να τονωσεις το σωμα σου και τον οργανισμο σου ρε σταβι..

Επισης και το καθισιο και το απολυτο τιποτα εχουν σκοτωσει κοσμο. :ph34r:

ναι άλλο ρε σταβι... 

πότε είπα εγώ ότι ειναι το ίδιο;

αυτό λέω έχει διαβάσει κανείς κάτι αξιόλογο να μας το μεταφέρει;

δεν είπα να μην κάνεις ποτέ τίποτα; είπα να είσαι σε θέση να απολαμβάνεις τα διαλείμματά σου και να αδειάζεις το μυαλό σου, να απολαμβάνεις το απόλυτο τίποτα

η νορμαλ γυμναστικη δεν εβλαψε κανενα, το να πας σε αλλο επιπεδο με αλλα καλουδια ειναι αλλο θεμα.

Για τα αλλα που λες απλα λυπαμαι πραγματικα για σενα συγκεκριμενα και γενικα για τα μυαλα που κυκλοφορουν εκει εξω

λυπάσαι που δεν μπορώ να απολαύσω το απόλυτο τίποτα;

άσε κι εγώ πολύ λυπάμαι, αλλά το προσπαθώ και θα το καταφέρω

τη γλίτωσα με την πλύση εγκεφάλου της θρησκείας όμως

για ψάξε κι εσύ όμως τι πλύσεις εγκεφάλου έχεις υποστεί, δεν είναι καθόλου εύκολο να τις εντοπίσεις, είναι πρακτικά αδύνατο για την ακρίβεια, αυτή την ιδιότητα έχουν 

Δημοσ.

ναι άλλο ρε σταβι... 

πότε είπα εγώ ότι ειναι το ίδιο;

αυτό λέω έχει διαβάσει κανείς κάτι αξιόλογο να μας το μεταφέρει;

δεν είπα να μην κάνεις ποτέ τίποτα; είπα να είσαι σε θέση να απολαμβάνεις τα διαλείμματά σου και να αδειάζεις το μυαλό σου, να απολαμβάνεις το απόλυτο τίποτα

Αυτο δεν το πιασα.

Εσυ δηλαδη η θα κανεις αρση βαρων η τιποτα? Δεν εχει μεση λυση?

Βασικα δεν το ειπες, δεν ανεφερες κατι για διαλειμματα, οποτε εννοησα αυτο που εγραψα απο μονος μου.Αν δε μπορεις να απολαυσεις τα διαλειμματα απο μια γεματη εβδομαδα (π.χ) τοτε εχεις θεμα η δεν ειναι διαλειμματα. ^_^  Οχι εσυ συγκεκριμενα, γενικα μιλαω.

Και αμα καθεσαι και δεν κανεις τιποτα τοτε ουσιαστικα εισαι ενα παρασιτο γιατι δεν παραγεις κατι και ζεις απο τα ετοιμα.Ασε που δε μπορεις να καθεσαι συνεχως.Οσο τεμπελης και αν ειναι καποιος, μετα απο ενα σημειο θα βαρεθει να καθεται και να μην κανει τιποτα (μιλαω εκ πειρας προσωπικης).Και αν μιλαμε για καθημερινα ατομα και οχι δισεκατομμυριουχους, η ελλειψη χρηματων θα δημιουργησει θεμα αργα η γρηγορα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

λυπάσαι που δεν μπορώ να απολαύσω το απόλυτω τίποτα;

άσε κι εγώ πολύ λυπάμαι, αλλά το προσπαθώ και θα το καταφέρω

τη γλίτωσα με την πλύση εγκεφάλου της θρησκείας όμως

για ψάξε κι εσύ όμως τι πλύσεις εγκεφάλου έχεις υποστεί, δεν είναι καθόλου εύκολο να τις εντοπίσεις, είναι πρακτικά αδύνατο για την ακρίβεια, αυτή την ιδιότητα έχουν 

λυπαμαι που λες οτι θα θελες να μπορεις να "σαπιζεις" χωρις τυψεις.

τι ακριβως πλυσεις εγκεφαλου εχω υποστει ?

Δημοσ.

λυπαμαι που λες οτι θα θελες να μπορεις να "σαπιζεις" χωρις τυψεις.

τι ακριβως πλυσεις εγκεφαλου εχω υποστει ?

τι να σαπίζω ρε συ

παρακολουθήστε λίγο τον ειρμό της συζήτησης

λέει ο monkey δε θυμάμαι ποιος... 

πόσες ώρες δεν κάνεις τίποτα, το απόλυτο τίποτα, αυτές τις ώρες κάνε γυμναστική

η απάντησή μου είναι ότι θα μ'άρεζε να έχω την ιδιότητα να μπορώ να μην κάνω τίποτα και να το απολαμβάνω. Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι δε θα θελα να κάνω ποτέ τιποτα και να σαπίζω ολη μου τη ζωή;

επίσης Μονκευ που συμφωνήσαμε ρε συ; και τι αμπελοφιλοσοφίες για γυμναστική λες οτι λέω;

ζήτησα κάτι πολύ συγκεκριμένο

έχει διαβάσει κανείς καμιά ερευνα για τις επιπτώσεις της άρσης βαρών στον οργανισμό;

εσείς αρχίσατε τις αμπελοφιλοσοφιες

ε καλό κάνει κακό δεν κάνει κι αν ειναι να κάθεσαι κάτσε πλύνε κανα πιάτο.. ε λάθος σήκωσε κανά βαράκι δε θα σου πέσει κι ο κώλος και τα σχετικά

κάπως έτσι μεταφέρετε κι εσείς αυτά που γράφω, και λέω καλά... συνδέστε με καλύτερα με κάιρο

Αυτο δεν το πιασα.

λες και είπα ότι είναι το ίδιο... 

έχω συνηθίσει βασικά άλλα να λέει η γιαγιά μου και άλλα ν'ακουν τα αφτιά μου, και έχει γέλιο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...