Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας διαβάζω και καμιά φορά νομίζω ότι διαβάζω μηνύματα γραμμένα μέσα από κάνα νοσοκομείο!

Δεν είναι αυτό η γυμναστική πάντως, όταν είναι γυμνασμένο το σώμα μας και εξοικειωμένο δεν πρέπει να υποφέρει μετά από ΚΑΘΕ προπόνηση, εξαιρέσεις πρέπει να είναι αυτές οι μέρες όχι η καθημερινότητα μας..

Εμένα πονάνε χέρια πόδια κτλ μόνο αν μπω για προπόνηση πολύ δυνατά και είμαι για κάποιο καιρό απροπόνητος! Μόνο τότε..

ντάξει αισθάνομαι ελαττωματική ή δεν έχω γυμνασμένο σώμα :P 

τώρα με το upper/lower να δω πως θα αντιδράσει. Απλά το χειρότερό μου είναι η καπάκι μέρας προπόνηση. Τη 2η μέρα απλά νιώθω να έχω στερέψει από δυνάμεις. 

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

• Moderators
Δημοσ.

ντάξει αισθάνομαι ελαττωματική ή δεν έχω γυμνασμένο σώμα :P 

τώρα με το upper/lower να δω πως θα αντιδράσει. Απλά το χειρότερό μου είναι η καπάκι μέρας προπόνηση. Τη 2η μέρα απλά νιώθω να έχω στερέψει από δυνάμεις. 

μηπως δεν τρως οσο χρειαζεσαι?

• Like 3
Δημοσ.

μηπως δεν τρως οσο χρειαζεσαι?

μα όταν κρατήσω 48ωρο ανάμεσα στις δύο προπονήσεις είμαι χούλιγκαν στο γυμ. 

στο 24ωρο έχει θέμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μίλησα με κόσμιο τρόπο για να μην ξεκινήσουν πάλι με τη διαγραφή μνμ μου. 

Φουλ ένταση και volume παίζει στις προπονήσεις μου. 

το αυτό μάλλον είναι ότι οι δικοί μου μύες δεν προλαβαίνουν να αναρρώσουν μέσα σε 24ωρο 

Επεξ/σία από billdanos
Δημοσ.

Ενώ κάνεις πάρα πολλά κιλά στο deadlift και squat στον πάγκο είσαι σχετικά χαμηλά αναλογικά με τα άλλα. Ίσιο πάγκο 110 πρέπει να τα έχεις.

Τα 110 τα έχω πιάσει αλλά touch and go. Πλέον κάνω πάγκο με παύση. Είναι άλλη κίνηση οπότε θέλει ξανά δουλειά από την αρχή.

Επίσης απ' ό,τι διαπιστώνω, πάρα πολλοί powerlifters ή γενικά άνθρωποι που ασχολούνται πιό εντατικά με το strength training των big 3, δεν έχουν σε balance και τα 3 lifts, ένα ή θα είναι πολύ πιό πάνω από τα άλλα ή ένα θα είναι πολύ πιό κάτω. Στην περίπτωσή μου, συμβαίνουν και τα δύο, normal squat, ψηλό deadlift, χαμηλός πάγκος. 

• Like 1
Δημοσ.

το αυτό μάλλον είναι ότι οι δικοί μου μύες δεν προλαβαίνουν να αναρρώσουν μέσα σε 24ωρο 

Μα το φυσιολογικό είναι αυτό σε άνθρωπο που γυμνάζεται χωρίς εξεζητημένα βοηθήματα.

Εξαιρούνται οι αθλητές και αυτοί που γυμνάζονται τακτικά και σωστά για πολλά χρόνια.

Να τολμήσω συμβουλές για τους πόνους αν και δεν έχω εμπειρία από βάρη αν και σε όλα τα αθλήματα πάνω κάτω ισχύει το ίδιο.

Στην προπόνηση

Ζέσταμα-κυρίως προπόνηση-διατάσεις-λίγο αερόβιο(δεν φορτώνουμε πάνω από 10% από ότι έχει συνηθίσει το σώμα μας)

Μετά την προπόνηση

10 λεπτά είμαστε σε ελαφριά κίνηση πριν σαπίσουμε- εύκολη αποροφήσιμη πρωτείνη τουλάχιστον πριν περάσει μισή ώρα από το τέλος της προπόνησης- σκωτσέζικο ντούζ (κρύο ζεστό νερό)-σε δύσκολες φάσεις η ασπιρίνη βοηθάει αλλά με προσοχή

αυτά...

• Like 1
Δημοσ.

Καλή η σκέψη σου. Θα σου αλλάξει την ζωή.( για το spoiler αναφέρομαι) Τι σκέφτεσαι να κάνεις; Strike η grappling ; Πόσο χρονών είσαι αν επιτρέπεται ;

strike 

26

Σας διαβάζω και καμιά φορά νομίζω ότι διαβάζω μηνύματα γραμμένα μέσα από κάνα νοσοκομείο!

Δεν είναι αυτό η γυμναστική πάντως, όταν είναι γυμνασμένο το σώμα μας και εξοικειωμένο δεν πρέπει να υποφέρει μετά από ΚΑΘΕ προπόνηση, εξαιρέσεις πρέπει να είναι αυτές οι μέρες όχι η καθημερινότητα μας..

Εμένα πονάνε χέρια πόδια κτλ μόνο αν μπω για προπόνηση πολύ δυνατά, απροπόνητος! Μόνο τότε..

επιτέλους κ νόμιζα τόσο καιρό οτι είμαι περίεργος με αυτά που διαβάζω  :-D

• Like 2
Δημοσ.

Update μετά απο δυο προπονήσεις με λάστιχα. Μέχρι στιγμής έχω εφαρμόσει το λάστιχο σε ασκήσεις για τρικέφαλο, κωπηλατικό και δικέφαλο. Στο τρικέφαλο ειδικά είναι η μέρα με τη νύχτα στο πόσο δουλειά κάνει σε σχέση με τη bodyweight άσκηση στη καρέκλα που έκανα. Απλά θέλω λίγο βελτίωση στη τεχνική γιατί καμιά φορά μου ξέφευγε η κίνηση και με ενοχλούσε ο αγκώνας. Στο κωπηλατικό είναι πολύ καλό γιατί δεν καταπονεί τόσο το καρπό, όπως όταν έκανα στη μπάρα που είχα στη πόρτα (πατέντα με σκάλα). Και στο δικέφαλο μια χαρά δουλειά κάνει.

Γενικά αρκετά ευχαριστημένος με τη δουλειά που κάνουν.

• Like 2
Δημοσ.

Εμένα πονάνε χέρια πόδια κτλ μόνο αν μπω για προπόνηση πολύ δυνατά, απροπόνητος! Μόνο τότε..

Εσύ γυμνάζεσαι 20 χρόνια ρε παππού. Όταν κι εμείς φτάσουμε στην ηλικία σου θα συνηθίσει το σώμα μας και δε θα πονάμε. Μέχρι τότε το κεφάλι κάτω κι οι αλτήρες ψηλά :)

Θωμά, στην κωπηλατική θα δεις πολύ γρήγορη πρόοδο. Μπορείς να βάλεις και 2ο, ακόμη και 3ο λάστιχο και να τα πιάνεις όλα μαζί.

Τρικέφαλο κάνεις σε στυλ τροχαλίας; Μπορείς να κάνεις επίσης γυρνώντας πλάτη και σηκώνοντάς το ψηλά πάνω από το κεφάλι. Α, και προσπάθησε στο τέντωμα να κρατάς για 1-2 δευτερόλεπτα θα δεις ότι θα πιάσει πολύ καλύτερα. Α, (νο2) αργά την αρνητική, είναι αυτό που γουστάρω περισσότερο στα λάστιχα, την αντισταση που προσφέρουν κατά την επιστροφή στην αρχική θέση.

• Like 1
Δημοσ.

http://coolweb.gr/pianomai-gimastiki-mis-ponane/

αν και δεν ειμαι ειδικός θεωρώ ότι δεν είναι καλό να πιάνεσαι.

Αυτό που θυμάμαι είναι οτι τραυματίζεται ο μύς

εδώ αυτό που διάβασα (δεν ξέρω αν είναι έγκυρο είναι το πρώτο που έβγαλε το γκουγκλε, λέει το αντίθετο), εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι το σώμα έχει υποστεί σοκ και οτιδήποτε σοκάρει τον οργανισμό, κατά την άποψή μου, δεν είναι καλό και τον εξουθενώνει, (ακόμα και ένα ασυνήθιστο ωράριο ύπνου,  μπορεί να σε βγάλει οφ για αρκετές μέρες). Η μητέρα μου πολλές φορές με βάζει να κουβάλάω πολυ βαριές σακούλες, αυτές τις μεγάλες τις μαύρες, γεμάτες μέχρι επάνω, και μου παίρνει μετά από αυτην την ταλαιπωρία μέρες για να νιώσω ότι το σώμα μου ξεκουράστηκε. 

Όταν μετακόμισα Γαλλία, κουβαλούσα από το αεροδρόμιο στην Ελλάδα μέχρι την πόλη που θα μείνω πολλές βαλίτσες. Πήρε πολύ καιρό στο σωμα μου για να συνέλθει από την κούραση, τους πρώτους 2 μήνες, ενώ ανυπομονούσα τόσο να αρχίσω τη ζωή μου στη Γαλλία, δεν μπορούσα να κάνω σχεδόν τίποτα και στην αρχή δεν μπορούσα κι εγώ να καταλάβω τι έφταιγε και δεν είχα διάθεση. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι, έχω την αίσθηση ότι δεν ακούνε το σώμα τους και το καταπονούνε παραπάνω απ'όσο πρέπει. Επίσης ο καφές είναι μεγάλη απάτη, σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έχεις ενέργεια όταν στην πραγματικότητα το σώμα σου ουρλιάζει για υπνο και ξεκούραση, αλλά εσύ, εξαιτίας της καφεϊνης, δεν μπορείς να το ακούσεις.

Σίγουρα όλα αυτά σας είναι γνωστά, αλλά ίσως δεν το βλέπετε έτσι ακριβώς, εγώ πάντως, και ξέρω ότι πολλοί πάλι θα διαφωνήσουν, έχω παρατηρήσει σε άτομα που γυμνάζονται πολύ, ότι το σώμα τους δείχνει κουρασμένο. Έχει μια  ανεξήγητη χαλάρωση. μιλάω για άτομα γύρω στα 35, η οποία δεν είναι λόγω ηλικίας, στα 35 ένας καλογυμνασμένος άνθρωπος δείχνει νεότατος, ένας καταπονημένος όμως άνθρωπος από τη γυμναστική, κατά την άποψή μου, πάλι φαίνεται ότι κάτι δεν κάνει σωστά και κάτι δεν πάει καλά. 

Δεν ξέρω αν σας θυμίζει τίποτα όλο αυτό που περιγράφω κι αν το έχετε παρατηρήσει κι εσείς σε κάποιους, πολύ γυμνασμένοι μεν, αλλά το σώμα φαίνεται ελαφριά καταπονημένο

εντωμεταξύ βλέπετε ότι κολλάω παντού το "κατά την άποψή μου... δεν είμαι ειδικός....  και τα σχετικά) λες και δεν εξυπακούονται όλα αυτά, αλλά τι να σας κάνω; αρχίζετε την γκρίνια μετά, "speak for yourself!"

• Moderators
Δημοσ.

stavi αυτο που λεω οτι σου παιρνει μερες για να συνελθεις μετα τις σακουλες κτλ ειναι απλα ενα σημαδι το ποσο couch potato εισαι και τιποτα παραπανω. Δεν ειναι λογικο απο απλες καθημερινες δουλειες να νοιωθουμε κουραση για μερες. Να το κοιταξεις και δεν το λεω με κακια.

το σωμα σου αν δεν το πιεσεις λιγο και δεν το σοκαρεις δεν θα γινει καλυτερο. Να στο πω διαφορετικα, οταν διαβαζεις το ιδιο βιβλιο συνεχεια το μυαλο σου δεν θα μαθει τιποτα παραπανω απο οτι γραφει αυτο το βιβλιο οσες φορες και να το διαβασεις

• Like 4
Δημοσ.

stavi αυτο που λεω οτι σου παιρνει μερες για να συνελθεις μετα τις σακουλες κτλ ειναι απλα ενα σημαδι το ποσο couch potato εισαι και τιποτα παραπανω. Δεν ειναι λογικο απο απλες καθημερινες δουλειες να νοιωθουμε κουραση για μερες. Να το κοιταξεις και δεν το λεω με κακια.

το σωμα σου αν δεν το πιεσεις λιγο και δεν το σοκαρεις δεν θα γινει καλυτερο. Να στο πω διαφορετικα, οταν διαβαζεις το ιδιο βιβλιο συνεχεια το μυαλο σου δεν θα μαθει τιποτα παραπανω απο οτι γραφει αυτο το βιβλιο οσες φορες και να το διαβασεις

καμία σχεση με couch potato, πρώτον και δεύτερον μιλάμε σακούλες που ζυγίζουν τουλάχιστον 50-60 κιλά

couch potato σπεκτ αν δεν κάνω λάθος σημαίνει κάθομαι όλη μέρα, αράζω στον καναπέ, δε γυμνάζομαι καθόλου. Έτσι δεν είναι;

αλήθεια πόσην ώρα κάθεστε στο γυμναστήριο;

γιατί βλέπω κάτι τύπους που έρχονται για κανά μισάωρο, σηκώνουν εκεί κάτι βαρη για κανά μισάωρο και φεύγουν κύριοι... 

επίσης άλλο πράγμα που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν μπορείς να κάνεις κάτι, με το σώμα σου, δε σημαίνει οτι μπορεί να κάνεις οτιδήποτε άλλο απαιτεί να είσαι καλά γυμνασμένος, Κάποιος δηλαδή που έχει τη δυνατότητα να σηκώνει βάρη, δε σημαίνει ότι αντέχει να κάνει και ποδήλατο, ή ότι αντέχει και περπατάει πολύ. Το κάθε πράγμα θέλει τη δική του προπόνηση. 

Είναι γνωστό πάντως ότι ο πόνος στο σώμα έχει ακριβώς αυτή τη λειτουργία στον ανθρώπινο οργανισμό, να τον προειδοποιήσει ότι αυτό πρέπει να το αποφύγει γιατί δεν του κάνει καλό. 

Όπως τα πολύ καυτερά φαγητά, είναι καυτερά για να μην καταναλώσεις πολύ, γιατί είναι τοξικά. 

Λογικό είναι να πονάς και να πιάνεσαι ελαφριά, αλλά από εκεί και πέρα, το περισσότερο δεν είναι καλό και απλά καταπονείσαι και είμαι πεπεισμένη γι'αυτό. 

• Moderators
Δημοσ.

καμία σχεση με couch potato, πρώτον και δεύτερον μιλάμε σακούλες που ζυγίζουν τουλάχιστον 50-60 κιλά

couch potato σπεκτ αν δεν κάνω λάθος σημαίνει κάθομαι όλη μέρα, αράζω στον καναπέ, δε γυμνάζομαι καθόλου. Έτσι δεν είναι;

αλήθεια πόσην ώρα κάθεστε στο γυμναστήριο;

γιατί βλέπω κάτι τύπους που έρχονται για κανά μισάωρο, σηκώνουν εκεί κάτι βαρυ και φεύγουν κύριοι... 

επίσης άλλο πράγμα που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν μπορείς να κάνεις κάτι, με το σώμα σου, δε σημαίνει οτι μπορεί να κάνεις οτιδήποτε άλλο απαιτεί να είσαι καλά γυμνασμένος, Κάποιος δηλαδή που έχει τη δυνατότητα να σηκώνει βάρυ, δε σημαίνει ότι αντέχει να κάνει και ποδήλατο, ή ότι αντέχει και περπατάει πολύ. Το κάθε πράγμα θέλει τη δική του προπόνηση. 

καλα το υγ ηταν  για το οφφ τοπικ

με το couch potato αναφερομουν στην φυσικη σου κατασταση οχι στο αν καθεσαι ολη μερα η οχι.

οσο και να ζυγιζουν το να πονας γιατι τα σηκωσες οπως να ναι και εκανες ζημια λογικο το να κουραστηκες επειδη τα σηκωσες και να νοιωθεις κουρασμενη για μερες ειναι σημαδι κακης φυσικης καταστασης.

Εγω 1-1.30 αν και θελω αεροβιο στην συγκεκριμενη φαση δεν ειναι ευκολο.

Το τελεταιο ισχυει γιατι το σωμα σου προσαρμοζεται σε αυτο που κανεις (αν και το παραδειγμα σου λιγο ακυρο γιατι το ενα ειναι δυναμη το αλλο αντοχη κατα κυριο λογο). Η διαφορα ειναι οτι οταν καποιος ειναι γυμνασμενος του ειναι πιο ευκολο να μεταφερθει σε ενα αλλο αθλημα απο καποιον που δεν γυμναζοταν

Δημοσ.

Σταυρούλα, προϋπόθεση για μυική αύξηση είναι ο τραυματισμός των μυών. Το κλειδί είναι να τους τραυματίζεις τόσο όσο χρειάζεται. 

Επίσης, έχεις στο σώμα σου 600 μυς. Το να πιάνεσαι κουβαλώντας σακούλες σημαίνει ότι έχεις σωρεία μυών αγύμναστους που ξαφνικά χρησιμοποιούνται πολύ έντονα και γι αυτό μετά πονάς. Αν κουβαλάς σακούλες κάθε μέρα σύντομα θα δυναμώσουν και ο πόνος θα φύγει.

Ο άνθρωπος είναι σχεδιασμένος για να προσαρμόζεται.

Δημοσ.

Πιστεψε με, οσο βαριες και να σου φαινονταν δεν υπαρχει περιπτωση να τις σηκωνες απο το εδαφος αν ηταν 50-60 κιλα

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...