Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

• Moderators
Δημοσ.

Αν χάσετε κάποια η κάποιες προπονήσεις σας πιάνει κάτι σαν μελαγχολία ;

μεχρι πριν ερθω εσθονια δεν εχανα προπονηση. Καθε μερα πηγαινα, εδω λογο του οτι δεν μπορω το εχω αποδεχτει. Αν και παιζει να αρχισω bouldering και θα χω προσβαση 24/7 :P

• Like 1
Δημοσ.

Δεν αναφέρομαι στο ψυχολογικό της έλλειψης .

Θέλω να πω ότι γίνεται κάτι στο σώμα μας και νοιώθουμε καταπονημένοι ώστε να επηρέαζει τη διάθεσή και την ενεργητικότητά μας;

Με λίγα λόγια γίνεται εξάρτηση η άσκηση;

• Moderators
Δημοσ.

Ναι γίνετε εξάρτηση. Απλά συνηθίζεις να νοιώθεις το σώμα σου πχ σφιχτο,πρησμένο κτλ και αν μια μέρα δεν πας χαλαρώνεις και νομίζεις ότι η προπόνηση που χάνεις σε κρατάει πίσω.

• Like 3
Δημοσ.

Φυσικά γίνεται εξάρτηση. Εξαρτάται ποσό συχνά πας. Εγώ που πάω κάθε μέρα χαλιεμαι μετά από 2 μέρες χωρίς gym.

Όταν πήγαιναν μέρα παρά μέρα χαλιομουνα μετά από 3 μέρες

Μετά από αυτό το διάστημα νιώθω σαν να μην ασχολούμαι καθόλου.. Χαλαρώνει το σωμα

• Like 6
Δημοσ.

Πήγα gym σήμερα και ξενέρωσα την ζωή μου...1 ώρα και κάτι ψηλά για 4 κωλό σετ squat. Σκάω, ήθελε η γυμνάστρια να κάνει κι αυτή, λέω άντε να κάνω ζέσταμα με τα κιλά της, μετά σκάει ένας άλλος όταν τελείωσε η γυμνάστρια και έκανα μόνος μου ζέσταμα και με λέει ας το να σε περιμένω. Επειδή δεν είμαι πολύ μαλάκας όμως λέω άσε μην έχω τόσην ώρα το rack μόνος μου, ας κάνουμε εναλλάξ. Μετά όταν έφτασα στα λειτουργικά σετ (142,5, 3 πλάκες και κάτι ψηλά) σκάει και ένας άλλος, φίλος εκείνου που έκανα εναλλάξ. Πιό πολύ ώρα έκανα με το βάλε βγάλε παρά τα squat. 

Και στο τελευταίο γαμω σετ που είχα να κάνω όσες βγουν επειδή πρέπει να καθόμουν κανά 10λεπτο στο περίμενε, κάνω unrack τα κιλά και ένιωθαν 200, είχα ξεχάσει και ακουστικά και δεν μπορούσα να κάνω psych up.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παλι εχω ξενερωσει με την παρτη μου στους κοιλιακους. Μ ενοχλει ο αυχενας, οποτε ξερω οτι κατι κανω λαθος, προσπαθω εκεινη την ωρα να το διορθωσω αλλα χωρις αποτελεσμα. Πολυ πολυ κακο λραγμα η αποχη...βγαινεις απ το προγραμμα και ξεχνας ασκησεις, πεφτεις σε κιλα, σκατα ολα

• Like 1
Δημοσ.

Σε crunches να φανταστώ ? Αν ναι μπορείς να κάνεις είτε στην ρόδα είτε planks. Και οι δύο για μένα γαμάνε.

Δημοσ.

Ναι , ειναι κατι που ειχα στις αρχες και μετα το εφτιαξα και δεν ειχα ποτε προβλημα ξανα. Τωρα μετα την ολη αποχη , τα κανω χαλια παλι. Νιωθω και καψιμο στους κοιλιακους δεν ειναι δηλαδη οτι δε τους δουλευω, αλλα ο αυχενας την ακουει.

Και το σπαστικο ειναι οτι ξερω τι φταιει κ ακομα δε μπορω να το διορθωσω

Κανω planks , κι εμενα μου αρεσουν πολυ, σε σιαφορες παραλαγες! Τωρα για τη ροδα, δε το χω επιχειρησει, αλλα θεωρω οτι δε το χω ακομα να το κανω

Δημοσ.

Ναι , ειναι κατι που ειχα στις αρχες και μετα το εφτιαξα και δεν ειχα ποτε προβλημα ξανα. Τωρα μετα την ολη αποχη , τα κανω χαλια παλι. Νιωθω και καψιμο στους κοιλιακους δεν ειναι δηλαδη οτι δε τους δουλευω, αλλα ο αυχενας την ακουει.

Και το σπαστικο ειναι οτι ξερω τι φταιει κ ακομα δε μπορω να το διορθωσω

Κανω planks , κι εμενα μου αρεσουν πολυ, σε σιαφορες παραλαγες! Τωρα για τη ροδα, δε το χω επιχειρησει, αλλα θεωρω οτι δε το χω ακομα να το κανω

Κοίτα, μέχρι να φτιάξεις την τεχνική σου στα crunches κάνε ρόδα (σταδιακά, μην φτάνεις δηλαδή κατευθείαν παράλληλα με το έδαφος, πήγαινε μέχρι ξέρω γω 45 μοίρες στην αρχή, και όσο περνάνε οι μέρες κατέβαινε).

• Moderators
Δημοσ.

Και μην βάζεις τα χέρια πίσω από το κεφάλι και προσπάθησε να έχεις τα μάτια σου να κοιτάνε το ταβάνι

• Like 1
Δημοσ.

Σωστός ο Spect~. Στα crunches όχι τα χέρια πίσω από το κεφάλι γιατί μπορεί να ξεχνιέσαι και να το πιέζεις όταν σηκώνεσαι.

Εγώ πιστεύω πως τα crunches δεν είναι και τόσο σημαντικά. Θα πήγαινα σε leg-raises και ρόδα. Το πλεονέκτημα των leg-raises είναι ότι δεν καταπονείς μέση (αν και αυτή συμμετέχει εννοείται) και γυμνάζεις όλους τους κοιλιακούς. Η ρόδα απλά σε απογειώνει. Τα βλέπουν όλα οι κοιλιακοί. Συνδυασμός των δύο και είσαι κομπλέ. Προσωπικά, έχω να κάνω χρόνια crunches για κοιλιακούς. Μόνο leg-raises και ισομετρικές planks και ρόδα.

Δημοσ.

Αν χάσετε κάποια η κάποιες προπονήσεις σας πιάνει κάτι σαν μελαγχολία ;

Δεν αναφέρομαι στο ψυχολογικό της έλλειψης .

Θέλω να πω ότι γίνεται κάτι στο σώμα μας και νοιώθουμε καταπονημένοι ώστε να επηρέαζει τη διάθεσή και την ενεργητικότητά μας;

Με λίγα λόγια γίνεται εξάρτηση η άσκηση;

Γνωστοί μου νιώθουν down και πεσμένοι , εγώ πάλι αν χάσω προπόνηση έχω λίγα νεύρα , αν χάσω πάνω απο 2 μέρες φλιπάρω άσχημα γιατι απο φυσικού μου είμαι τρελαμένος και αν δεν το βγάλω κάπου υπάρχει θέμα. Φαντάσου οτι όλοι οι μεγάλοι μου καυγάδες έγιναν Κυριακή (2ρη μέρα off) και προσπαθώ Κυριακές να κάνω κάτι , έστω ποδήλατο έξω, αν κάθομαι φορτώνω. 

Έχω σκεφτεί πως θα ταίριαζε καλύτερα ένα μαχητικό άθλημα να βγάλω έκρηξη και να μάθω και καλύτερο self control αλλα το έχω αφήσει πίσω. Τώρα όμως που θα τσιμπήσω μηχανάκι δεν θα έχω να σκάω 7 euro εισιτήρια για να πάω σε οποιαδήποτε σχολή οπότε θα παίξει.

Πήγα gym σήμερα και ξενέρωσα την ζωή μου...1 ώρα και κάτι ψηλά για 4 κωλό σετ squat. Σκάω, ήθελε η γυμνάστρια να κάνει κι αυτή, λέω άντε να κάνω ζέσταμα με τα κιλά της, μετά σκάει ένας άλλος όταν τελείωσε η γυμνάστρια και έκανα μόνος μου ζέσταμα και με λέει ας το να σε περιμένω. Επειδή δεν είμαι πολύ μαλάκας όμως λέω άσε μην έχω τόσην ώρα το rack μόνος μου, ας κάνουμε εναλλάξ. Μετά όταν έφτασα στα λειτουργικά σετ (142,5, 3 πλάκες και κάτι ψηλά) σκάει και ένας άλλος, φίλος εκείνου που έκανα εναλλάξ. Πιό πολύ ώρα έκανα με το βάλε βγάλε παρά τα squat. 

Και στο τελευταίο γαμω σετ που είχα να κάνω όσες βγουν επειδή πρέπει να καθόμουν κανά 10λεπτο στο περίμενε, κάνω unrack τα κιλά και ένιωθαν 200, είχα ξεχάσει και ακουστικά και δεν μπορούσα να κάνω psych up.

Γιαυτό την επόμενη φορά ρίξε άκυρο. Στο δικό μου gym δεν παίζει αυτό , αν έρθει κάποιος και θέλει να παίξει light weight ενώ έχεις φορτώσει πράμα απλά τον στέλνεις να κάνει κάτι άλλο. Το φόρτωμα ξεφόρτωμα πάνω απο 1+1 πλάκα δεν παίζει απλά).  

Έχει τύχει να διώξω άτομο που μου έπιανε το rack για να κάνει 2κέφαλα 40kg, λες και δεν είχε μπάρες ποιο πέρα στους πάγκους ή δεν είχε μικρές μέχρι 50kg και ήταν και παλιός 25 χρόνια εκει μέσα, αλλα τι να λέει ? η μαλακία είναι μαλακία.

• Like 2
Δημοσ.

Σε συνεχεια των οσων  σας υποσχεθηκαμε, και εμεις στο fitness thread  πραγματοποιουμε παντα τις υποσχεσεις μας (sic).

Βυζι τρικεφαλο μετα απο προπονηση ωμων τρικεφαλων γιατι ετσι μου αρεσει εμενα να τα κανω .Κλικ  πανω στις φωτο ,η ποιοτητα δεν ειναι και η καλυτερη  γιατι ειναι με την μπροστινη καμερα του iphone που τον παιζει λιγο παραπανω ... 

post-237837-0-49540700-1447948159_thumb.jpg

post-237837-0-54011200-1447948174_thumb.jpg

post-237837-0-15623800-1447948200_thumb.jpg

post-237837-0-09697700-1447948214_thumb.jpg

• Like 14
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...